hirdetés

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Már több mint tízezer aláírás gyűlt össze, hogy Jeff Bezos megvegye és megegye a Mona Lisát

Elméletben a legnagyobb problémát nem is a pénz jelentené, hanem az, hogy a festmény elfogyasztása valószínűleg megölné az Amazon-tulajdonost.

Link másolása

hirdetés

Több mint tízezer ember szeretné látni, hogy az Amazon-vezére, nem mellesleg a világ leggazdagabb embere megvegye, majd megegye Leonardo da Vinci híres festményét, a Mona Lisát - írja a Gizmodo.

Jelenleg több mint 10 600 aláírásnál tart a megmozdulás.

"Soha senki nem ette még meg a Mona Lisát, és úgy érezzük, Jeff Bezosnak most kell előállnia és mindezt valóra váltania"

- áll a petíció tömör, de lényegretörő leírásában. A törekvés nem újkeletű, már tavaly elindult, ám most pörgött fel igazán. Az ötlet egy amerikai zenész, Kane Powell fejéből pattant ki, aki barátaival arra jutott, hogy mivel Bezosnak van a világon a legtöbb pénze, simán megtehetné.

És valóban, a pénz lenne a legkisebb akadály. A Mona Lisa pontos ára nem ismert, de ha valamire, erre a képre tényleg illik a felbecsülhetetlen szó. Értékével kapcsolatban rengeteg számítást és saccolást végeztek már, az 1962-es vizsgálata szerint az infláció beleszámításával 860 millió dollárt érhet, ám sokak szerint még ennél is többet, inkább milliárdos nagyságrendekben kéne gondolkodni. A kép jelenleg a francia államé, többször tanácsolták már a francia kormánynak, hogy adják el a képet, a pénzből pedig fizessék ki az államadósságot, vagy építsék újra az országot a járvány után. Bezosnak pedig van erre elég pénze.

A neheze azonban a vásárlás után jönne: a szakértők szerint vélhetőleg belehalna, ha mindezt megtenné, a 16. században készített festmény ugyanis nem szerepel éppen a gyomorbarát csemegék élbolyában.

hirdetés
A festményt da Vinci ólommal alapozta le, a festékekben pedig szilícium-dioxid, vas-oxid, ón-oxid és csontpor is van, amelyek kombinációja biztos megfeküdné a milliárdos gyomrát.

Bezos egyébként nem először ihletett furcsa petíciókat: már több mint 41 ezren követelik, hogy ha júniusban testvérével fellövik őket az űr peremére, akkor ne jöjjön vissza.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Videó: Hajdú Péter elmesélte, hogy lettek covidosak és milyen tüneteik vannak

Párjával együtt lettek betegek, pedig mindketten be vannak oltva. Az élő bejelentkezésben elmesélte, hogyan derült ki, hogy elkapták a delta mutánst.

Link másolása

hirdetés

Koronavírusos lett Hajdú Péter és párja is - ezt maga a műsorvezető mondta el közösségi oldalán. Hajdú egy Covid-gyorsteszttel mutatta meg, hogy két oltás ellenére kapták el a koronavírus delta variánsát. A műsorvezető és kedvese így kedd óta karanténban van. Őt két Moderna, míg párját, Esztert két AstraZeneca vakcinával oltották korábban.

Vasárnap koraeste Hajdú Péter élőben jelentkezett a közösségi oldalán, és elmesélte, hol jártak és hogyan derült ki a betegségük.

A műsorvezető elmondta, hogy többen is azzal vádolták őket, hogy pénzért adta elő a vakcina-propagandát. "Az ember nem fogja eladni az egészségét" - mondta. Az előzményekről elmesélte:

"Kezdjük ott, hogy kint voltunk Cipruson a LifeTV managementjével. Hatan voltunk kint, a többi négy kollégám negatív, csak mi ketten lettünk pozitív".

hirdetés

Mint kiderült csak ők a párjával lettek covid-osak, igaz csak ők voltak párban. A tünetek először Eszternél mutatkoztak, de az orvos akkor még egyszerű vírusra, vagy klímára gyanakodott. Akkor kezdtek gyanakodni, mikor párja furcsa ízről panaszkodott. Ezért tesztet csináltattak, és kiderült, hogy elkapták a delta variánst.

Hajdún pár nap múlva jöttek elő a betegség tünetei, de csak enyhén. Inkább a pszichés teher volt nagy rajtuk. Miután több orvossal is beszélt, azt kérték tőle, hogy figyeljék magukat, mert nem sokat tudnak arról, hogy mi történik ha valaki két oltás után kapja el a fertőzést.

A betegségéről annyit elárult, hogy

hőemelkedése volt, orrdugulása, kis fejfájása, de nem volt gyenge. Örül annak, hogy a szaglás és ízlelés elvesztése mellett ennyivel túl vannak rajta.

A műsorvezető a végén mindenkit arra biztat, hogy kérje az oltást, mert nem mindegy, hogy ha elkapja a vírust, akkor milyen súlyosságú bajt okozhat.

VIDEÓ: Hajdú Péter beszámolója a betegségükről


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG

Koronavírusos Hajdú Péter és párja, a delta variánssal fertőződtek meg

A műsorvezető és kedvese két oltás után fertőződött meg. Arról, hogyan reagált a szerveztük két oltást követően a vírusra, egy élő videóban beszélnek majd.

Link másolása

hirdetés

Koronavírusos lett Hajdú Péter és párja is - ezt maga a műsorvezető tudatta Facebook-oldalán.

Hajdú egy vasárnap reggeli Covid-gyorsteszttel mutatta meg, hogy két oltás ellenére kapták el a koronavírus delta variánsát.

A műsorvezető és kedvese így kedd óta karanténban van.

Hajdú Péter posztjában azt is leírta, őt két Moderna, míg párját, Esztert két AstraZeneca vakcinával oltották korábban. A műsorvezető 18:00-tól lesz élő adásban az Instagramon, ahol bővebben is beszél arról, hogyan reagált a szerveztük két oltást követően a vírusra.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Opitz Barbi úgy szelfizett a tükörben, hogy a bankkártyáját is lehet látni a képen

Az a szerencséje az énekesnőnek, hogy nem elég éles a kép ahhoz, hogy le lehessen olvasni róla a számokat.

Link másolása

hirdetés

A minap számoltunk be arról, hogy Opitz Barbi elég éles váltás mellett döntött: búcsút intett ikonikus göndör, szőke fürtjeinek. Legalábbis egy időre, vélhetően egy klipforgatás miatt.

Az énekesnő két képet is posztolt Instagram-oldalára, amiken hosszú, hullámos barna hajjal pózol, az egyiken ráadásul egy igen dögös szettben.

Az egyik fotóján viszont van egy másik érdekesség is.

Úgy fotózta le magát a tükörben, hogy a telefonja hátulján, a tokban látni lehet a bankkártyáját is.

Ezt több kommentelő is kiszúrta és szóvá tette a poszt alatt. Az énekesnőnek csupán az a szerencséje, hogy a kép nem elég éles ahhoz, hogy le lehessen olvasni róla a számokat.

Azért mi felhívjuk a figyelmet arra, hogy nem ajánlatos a telefontokunkban tárolni a bankkártyánkat, pláne az erről készült fotót közzétenni az interneten.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Félmeztelen modellekkel hajózgatott Eugénia hercegnő férje Capri szigetén

Jack Brooksbank egy jótékonysági Unicef-gála miatt látogatott Caprira, miközben a felesége Windsorban maradt, hogy öthónapos kisfiukkal legyen.

Link másolása

hirdetés

A legtöbb újdonsült apuka élete a kialvatlanságról és a koszos pelenkákról szól. Jack Brooksbank, Eugénia hercegnő férje azonban egész másképp éli meg ezt a feladatot - írja a Daily Mail.

A 35 éves férfit Capri szigetén, egy hajón fotózták le néhány modell társaságában, akikkel a jelek szerint szoros barátságot ápol.

Brooksbank egy jótékonysági Unicef-gála miatt látogatott Caprira, miközben a felesége Windsorban maradt, hogy öthónapos kisfiukra, Augustra vigyázzon.

Az esemény előtti délutánon Brooksbank Capri barlangjait járta végig, de nem akármilyen társaságban: a hajón vele volt a Glamour magazin korábbi szerkesztője, Rachel Zalis, és Maria Buccellati, a modellből lett divatnagykövet. Utóbbi bizalmaskodva ölelte át a férfit egy közös fotóhoz.

hirdetés
A csapattal utazott az olasz modell, Erica Pelosini is, akit a férfi a hátára tett kézzel kísérgetett a hajón. Habár Pelosinin ekkor épp törölköző volt, ezt néha levette és félmeztelenül mászkált.

Egy közeli forrás szerint Brooksbanknek “fontos ügyei voltak a bálon”, így például Heidi Klummal és Katy Perry-vel csevegni.

A férfi még 2018-ban vette el az öröklési rangsorban tizenegyedik Eugénia hercegnőt, aki most otthon maradt a kisbabával.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: