hirdetés

SZTÁRVILÁG

Kegyvesztetté válhat Ivanka Trump és Jared Kushner, pedig nemrég még New York ünnepelt társasági szereplői voltak

Nem látják szívesen Trumpot és rokonait New Yorkban - legalábbis erre engedett következtetni az utcákon zajló népünnepély, ami Joe Biden választási győzelmét követte. Ez új feltételeket teremt Jared Kushner és Ivanka Trump számára, akik korábban a társasági élet krémjéhez tartoztak.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2020. november 22.

hirdetés

A New York-i népszerűtlenség magát a leköszönő elnököt talán nem érinti rosszul, hiszen ő már 2019-ben áthelyezte Floridába a hivatalos lakhelyét. Annál nagyobb hatással lehet azonban Jared Kushnerre és Ivanka Trumpra, akik már most sejthetik, milyen közhangulat fogadja őket a Fehér Házból való távozásuk után - írja a CNN.

Ha ugyanis az egykor körülrajongott páros politikai karrierje Washingtonban véget ér, kiderül, mit jelentett a reflektorfényben eltöltött idő a saját brandjük számára - különösen az otthonuknak számító Manhattanben.

“Trump borzasztó nyilatkozatokat tett New Yorkról. Azt mondta, kész rémálom, ami itt folyik, hogy üresen konganak az utcák, hogy a korlátozások következtében a város teljességgel a múlté lett” - idézi fel Jill Kargman, a Chanel korábbi igazgatójának lánya, aki korábban számos partin forgolódott a házaspár körül.

“Itt senki nem fogja elfelejteni ezeket a mondatokat, így Jared és Ivanka sem lesz képes újra beilleszkedni ebben a városban.”

Mielőtt a Fehér Ház lakói lettek, a pár a New York-i társasági élet krémjéhez tartozott. Évről évre megjelentek a Met Galán, ahogyan a Tribeca Filmfesztivál Vanity Fair partiján is. Ivanka Trump a divatvilág közkedvelt szereplője volt, aki ellátogatott Carolina Herrera bemutatóira épp úgy, mint az olasz dizájner Valentino rendezvényeire, és a Glamour Woman of the Year díjátadón is több ízben részt vett. Könnyen lehet azonban, hogy mindez már a múlté.

hirdetés

Az ellenséges légkört ugyanis mi sem jellemzi jobban, mint az októberben, a Time Square-en közzétett plakát, ahol a Lincoln Project a pár mosolygó arca mellett szerepeltette a koronavírus halálozási statisztikáit - hullazsákokkal illusztrálva.

Amikor pedig Trump és Kushner perrel fenyegetőzött, a társaság a képet egy uszályon is feltüntette, ami a Donald és Melania Trump floridai lakhelyét képező Mar-a-Lago körül közlekedik, sőt: a plakát a Trump Tower közelében köröző teherautókra is felkerült.

Persze, nem csak New York adhat otthont Jarednek és Ivankának, akik egyelőre titokban tartják, hová költöznének a Fehér Ház után. Habár megtartották a tágas Upper East Side-i lakásukat, egyes források szerint New Jersey lenne a következő állomás, de akár a floridai Palm Beach is benne lehet a pakliban.

Trump ugyanis számos társasági és politikai kapcsolatot kötött az államban, ahová Ivanka is legalább ötször ellátogatott az elmúlt hónapokban, többek közt a republikánus Sarasotában vett részt kampányrendezvényeken. Az elnök idősebbik lánya ide nem csak a New York-i közvélemény elől rejtőzhetne el, a költözés akár a politikai karrierjében is új fordulhatot jelenthetne. Mar-a-Lago ugyanakkor nem opció a párnak: habár Ivanka itt egy külön vendégházzal rendelkezik, ez elsősorban Donald és Melania Trump otthona, a first lady-vel pedig meglehetősen fagyos viszonyt ápol.

Washington sem bírhat túl sok vonzerővel Kushneréknek.

“Ők csak a hatalom oldaláról ismerik a DC-t. Idővel rádöbbennek majd, hogy már senki nem fogadja a hívásaikat”

- árulta el egy idősebb republikánus képviselő. Ám a Fehér Házban az uralkodó hangulat dacára is a páros hazaköltözését forszírozzák. Ebben az esetben mindketten visszatérhetnének a maguk családi vállalkozásához, amiben a politikai karrierjük megkezdése előtt tevékenykedtek.

Pénzügyek és politika

Kushner korábban az apja által alapított ingatlancég, a Kushner Companies vezérigazgatója volt. Charles Kushner is számol a fia visszatérésével, akinek az elmúlt években kötött közel-keleti, többek közt szaúd-arábiai kapcsolatai is hasznosnak bizonyulhatnak a családi vállalkozás számára.

Hasonló a helyzet Ivanka Trumppal is, aki a Washingtonba költözéskor feladta pozícióját, de megőrizte részvényeit a Trump vállalatnál. Kiemelt pénzügyi érdekek fűzik a Washington DC-ben található Trump International Hotelhez, amelynek megalapítása is neki köszönhető, és ahol az első, saját nevével fémjelzett “Spa by Ivanka Trump” wellness-részleg található.

Ivanka az elmúlt években tudatosan építette az imázsát, kellemes kisugárzású, elegáns és mértékletes üzletasszonyként, akitől távol állnak az apja időnként durva megnyilvánulásai. A családi cégnél mégis elsősorban Donald Trump legjobb érdekérvényesítőjeként tartják számon.

Habár a pár még mindig vagyonos, a négyéves ciklus során Kushner két, többmillió dolláros összegű hitelt is felvett a Bank of Americától, amelyek 2022-ben járnak le. A lakóingatlanokra épülő családi vállalkozás számára a közelgő lakásválság jelent kihívást. Ami pedig Ivankát illeti, ő 2018-ban leállította addig sikeresen működő, saját neve alatt futó divatmárkáját, amely a Trump-ellenes bojkott következtében szenvedett veszteségeket.

Az továbbra is kérdéses, Ivanka politikai érdeklődése fennmarad-e, miután remekelt a politikai célú pénzgyűjtésben: augusztusban például összesen 38 rendezvényen vett részt különböző államokban, és több mint 35 millió dollárt szedett össze apja kampányára. Ezeken az eseményeken kizárólag azokról az ügyekről beszélt, amelyekben szerinte Donald Trump komoly eredményeket ért el: ilyen volt a munkahelyteremtés, a gazdasági stabilitás és a családi adókedvezmény.

Az elnök lánya egyre inkább tisztában van vele, hogy a jövője mostanra elválaszthatatlanná vált az apjáétól. Nyilatkozatai azonban így is tudatosan visszafogottabbak, mint a testvéreié, legyen szó akár a migrációról, akár a közelmúltban felmerült szavazat-hamisítási vádakról - vélhetőleg így próbálja saját helyét körülhatárolni a politikai színtéren.

Biden győzelme óta a pár visszahúzódott a nyilvánosság elől, habár egyelőre még mind a ketten a Fehér Házban vállalnak feladatokat. Kushner igyekezett kikövezni a jogi utat Trump alaptalan harcához a választások eredményével szemben, míg a források szerint négyszemközt ennek feleslegességéről próbálja meggyőzni az elnököt.

Lapozz a folytatásért:

Kiközösítettek New Yorkban

Korábban Ivanka és Jared a manhattani társasági élet középpontjában mozgott. A Kushner család által birtokolt New York Observer partijai például olyan résztvevőket vonzottak, mint Rupert Murdoch vagy Michael Bloomberg. Ám a pár ennek ellenére sem rendelkezett kiterjedt baráti körrel: inkább a családjukkal és az ortodox zsidó közösségben szerzett ismerőseikkel töltötték a szabadidejüket.

A legszűkebb társaságukon kívül nem valószínű, hogy olyan körökbe invitálnák őket, mint a politikai szereplésüket megelőzően: a Vogue főszerkesztője, Anna Wintour például nyílt ellenszenvét fejezte ki a Trump-kormányzat felé, márpedig a Met Gala résztvevőinek listáját az ő ízlése szerint állítják össze.

Hasonló okokból van leáldozóban Ivanka divatcsillaga is. Egy tekintélyes magazin korábbi szerkesztője szerint “A divatipar nagyon liberális, demokratikus csapat, és nem hiszem, hogy szakmailag vagy társaságilag tárt karokkal várnák vissza őket.”

De nem gondolnak rájuk jó szívvel egykori New York-i szomszédaik, többek közt az elnök korábbi ügyvédje, Michael Cohen és a lánya, Samantha sem. Szerinte Ivanka annak ellenére is kerüli, hogy korábban gyakori vacsoravendég volt náluk.

“Egyszer leszidott, miután meglátott dohányozni az épületen kívül. Nagyon béna volt” - mondta a Vanity Fairnek.

A New York-i lakosság általában véve sem támogatja Trumpékat: 2016-ban 10 manhattani lakosból 9 a demokrata jelöltre, Hillary Clintonra szavazott. Nem csoda hát, ha a visszatérésük olyan reakciókat vált ki, mint amit Kargman helyezett kilátásba:

“Azt üvölteném Ivankának: “Szégyen!”, akárcsak Cerseinek a Trónok Harcában."


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Torres Danit megkeresték az X-Faktortól, hátha érdekli őt a műsor

Az énekes megmutatta, mit írt neki az egyik stábtag.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 15.

hirdetés

Meglepő dologról számolt be Torres Dani a Facebook-oldalán: megkeresték az X-Faktortól abban a reményben, hogy az énekest érdekli a műsor.

"Tényleg szokták mondani, hogy jól kerázgatok, lehet el kéne gondolkodnom rajta"

- viccelődött Dani, aki meg is mutatta az X-Faktor egyik stábtagjától érkező üzenetet egy képernyőfelvételen.

A dolog azért megmosolyogtató, mert Torres Dani éppen egy tehetségkutató, a rivális kereskedelmi csatornán, a TV2 Megasztár című műsorában vált ismertté. A második évadban szerepelt, ahol negyedik lett, ezzel országos ismertséget szerzett magának. A műsor után saját együttest alapított Torres Dani és a Veni Styx néven, két évvel később azonban feloszlottak.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés

Harmadik gyermekét várja Tápai Szabina és Kucsera Gábor

A baba nyáron érkezik majd.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 14.

hirdetés

Bővül Tápai Szabina és Kucsera Gábor családja, ugyanis

hamarosan érkezik a harmadik gyermekük.

Az örömhírt a Story Magazin címlapján jelentették be - szúrta ki a 24.hu.

A baba nemét egyelőre nem tudják. Viszont már van egy hétéves fiuk, Beni és két éve született meg kislányuk, Milla, így egyetlen kívánságuk, hogy harmadik gyermekük egészséges legyen.

A magazin címlapján már jól látható Szabina szépen gömbölyödő pocakja is. A pár harmadik gyermeke nyáron érkezik majd.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés

Schobert Norbi magánnyomozókat fogadott, hogy leszámoljon a családját ócsárló kommentelőkkel

A fitneszguru százmilliókra perelné azokat, akik gúnyt űznek belőle és a családjából a közösségi médiában.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 14.

hirdetés

Schobert Norbi százmilliókra perelné azokat, akik gúnyt űznek belőle és a családjából a közösségi médiában, ehhez pedig magánnyomozót is fogadott - írja a Blikk.

"Eddig tűrtem, de elég volt! Nem tűröm tovább, hogy a családunkat gyalázzák és a termékeimet válogatott hazugságokkal rossz színben tüntessék fel. 2021 a rettentő megtorlás és válaszcsapás éve lesz"

- mondta a lapnak a fitneszguru.

Norbi a lapnak azt is elmesélte: voltak, akik áttúrták a szemetest az otthonuknál, hogy kiderítsék, miket esznek és aztán kiposztolták. "De a termékeimbe is tettek kukacot, úgy fényképezték le" - tette hozzá Norbi.

"Én rendszeresen gnómnak, törpének vagyok beállítva, Réka lapos seggű, a gyerekeinknek a képességeit és kinézetét pocskondiázzák. Messze túlmentek a szabad véleménynyilvánítás határán, amit egy közszereplőnek el kell tűrnie, de a szerzői jogokat is megsértették a képeink és tartalmaink engedély nélküli felhasználásával"

- dühöngött a fitneszguru.

Schobert Norbi szerint most eljött a visszavágás ideje. A fitneszguru a lapnak elmondta, hogy feljelentést tett az ügyben, ezt pedig egy komoly jogi és kutatómunka előzte meg. Norbi ugyanis azt meséli: több mint egy éven keresztül gyűjtöttek anyagot a beadványhoz két magánnyomozóval és három ügyvéddel. A fitneszgurut ócsárló felhasználókat pedig IP-cím alapján azonosítják.

hirdetés
"Büntető- és polgári peres eljárásra is számíthatnak, százmilliókat fognak nekem fizetni!"

- fogalmazott Schobert Norbi.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Mégsem koronavírusos Galambos Lajos, pedig erre hivatkozva nem ment el a bíróságra

Csináltatott egy PCR-tesztet is a gyorsteszt után, negatív lett.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 13.

hirdetés

Kedden megírtuk, hogy Galambos Lajos is elkapta a koronavírust, erre hivatkozva nem jelent meg hétfő reggel a Budaörsi Járásbíróságon. A zenészt 30 milliós közüzemi csalással és vesztegetéssel vádolják, a több éve húzódó ügyének tárgyalására kellett volna elmennie.

Múlt héten azonban megbetegedett, és mivel a koronavírus-fertőzés tüneteit produkálta, vasárnap csináltatott egy gyorstesztet, ami pozitív lett. Lajcsi nagyon megijedt, ideiglenesen el is költözött otthonról, hogy megóvja a családját a fertőzéstől.

A biztonság kedvéért azonban elvégeztetett egy PCR-tesztet is, ami viszont negatív eredményt mutatott.

"Szerencsére negatív lett a teszt, most megnyugodtam

- mondta a zenész a Blikknek. A lap szerint Lajcsi már jól van.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: