SZTÁRVILÁG

Drámai fordulat Matthew Perry életében – Mi történt a legígéretesebb komikussal?

Oda az eljegyzés, a rajongók aggódnak - utánajártunk, honnan hová jutott korosztálya legtehetségesebb, és legönbizalomhiányosabb vígjátékszínésze.

Link másolása

Aki ismeri a Jóbarátokat, sőt, akár kicsit képben van a színfalak mögötti eseményekkel, az tudhatja, hogy a hat színész közül a legfiatalabb Matthew Perry volt az, aki a leginkább hozzátett a sitcomhoz alkotóként is. Rengeteg improvizációját hagyták a képernyőkre került anyagokban, és rendszeresen belefolyt az írók munkájába is zseniális ötleteivel.

Azt is tudni lehet róla, hogy Perry egy baleset következtében a kilencvenes években gyógyszerfüggővé vált, de már korábban is voltak alkoholproblémái, melyekről nyíltan beszélt. Egy interjúban azt nyilatkozta,

a harmadik évadtól a hatodikig alig emlékszik valamire, ami nagyon szomorúan hangzik, különösen egy ilyen zseniális színész esetében.

A Jóbarátok: újra együtt HBO specialban elárulta a többi öt színésznek kamera előtt, hogy minden egyes poénnál, amikor a nézők nem nevettek, azt érezte, meghal, és leverte a víz - és ez így volt minden egyes este.

Chandler karakterében persze, akárcsak Perryében, ott volt ez a fajta önbizalomhiány, hiszen ezt kompenzálta az öniróniájával. Jennifer Aniston és a többiek mégis döbbenten hallgatták, és beismerték, ezt nem tudták róla.

És noha Chandler karaktere és önironikus poénjai örökre beírták magukat a televíziózás történetébe, Perry úgy tűnik, máig a démonaival küzd.

A reuniont és a hozzá kapcsolódó interjúkat követően hatalmas rajongói aggódáshullám indult el a közösségi médiában, Perry ugyanis láthatóan lassabb és elmosódott beszédű volt, nem ezt szoktuk meg tőle. A sajtósai szerint fogászati kezelés alatt állt, amit simán el lehet hinni, és ennek a cikknek nem is a bulvármélységben való elmerülés a célja.

Akármi is van vele, a friss hír is szomorú. Perry pár hónapja úgy tűnt, végre megtalálta az érzelmi biztonságot magánéletében, ugyanis eljegyzett egy szimpatikus hölgyet, bizonyos Molly Hurwitzt. Most azonban szakítottak, amit Perry meg is erősített a People magazinnak, ezzel a kommentárral: "Néha a dolgok egyszerűen csak nem működnek, és ez is ilyen. A legjobbakat kívánom Mollynak."

A fenti videóban a három férfiszínésszel készült interjúból egyértelmű, hogy Perry nehezen formálja a szavakat, David Schwimmer és Matt LeBlanc arckifejezése és testbeszéde is jelzi, hogy feszültek, izgulnak barátjuk beszéde alatt. Perry egyelőre jól teszi, hogy nem reagál a vádakra, hogy valami szer hatása alatt volt, mert becsülettel részt vett a produkcióban, és amúgy meg az ő dolga, nekünk semmi közünk hozzá.

Személyes benyomásom a specialban látottak alapján az volt, hogy a színész - akár bevett előtte valami nyugtatót vagy sem (és miért ne vehetett volna, ha izgult), de az is lehet, hogy tényleg az Amerikában fogászati kezeléskor adott bódító hatása alatt volt - rettenetesen meg volt rendülve, hogy 17 év után beült a kultikus helyszínre, élete legfontosabb szereplőivel találkozhatott és visszarepült az időben. Minden pillanatán érződött, milyen mélyen megérintette a múlt és a jelen összekapcsolódása.

Én el tudom képzelni, hogy egyszerűen csak lesokkolta, amit átélt. Sőt, a fogászati változat is hihető, mert többször fogta az arcát.

A négyszeres Emmy-jelölt színész egyébként annyira nyíltan beszélt a közelmúltban is függőségi problémáiról, hogy azt is elárulta, azért kellett abbahagynia az alkoholt, mert nem tud leállni. "Ha egyszer inni kezdek, nincs megállás" - mondta.

Azt is állította, hogy őszinteségével az a célja, segítsen a hozzá hasonló sorsúakon. Saját tengerparti villáját is fenntartotta egy ideig, kifejezetten függőségi rekreációs, segítő célból. Ugyanakkor tény, hogy nem egyszer volt rehabilitáción, s mára több mint élete felét a függőséggel való harc jegyében töltötte. Az addikciója is belekerült vicces formában a Jóbarátokba, ugyanis Chandler időről időre visszaszokik a cigire.

Miközben egy pillanatra sem hagyta abba a munkát. Számos tévés produkció mellett a Furcsa pár című sorozatban is főszerepelt, producerként is dolgozott, illetve nemrég egy önéletrajzi ihletettségű színdarabot is írt, melyet nagy sikerrel adtak elő Londonban, majd áthozták a Boradwayre is.

Zseniális szarkazmusa és a szenvedésével járó bölcsessége minden munkáján átüt, és a Jóbarátok-reunionban is ott éreztük Chandlert, aki valójában maga volt Perry.

Az alkotók azt is elárulták, hogy sokszor a színész csajozós baleseteit is beleírták a részekbe, annyira vicces dolgot estek meg vele, s annyira humorosan állt a sztorijaihoz ő maga is. Közben odavoltak érte a színésznők: az évek során járt Neve Campbellel, Julia Robertsszel és a Szívek szállodája főszereplőjével, Lauren Grahammel is.

A siker és a magánéleti ígéretes pillanatok azonban nem gyógyították meg, mint ahogy ő is mondta: még legközelebbi barátai, a Jóbarátok főszereplői sem tudtak érte tenni semmit. Nem fogta meg a felé nyújtott kezeket, mert magától kellett átélnie, hogy vagy meghal, vagy feláll és életben marad.

Fotó: Northfoto/TheImageDirect.com

Mi történhetett vele? Annyit tudni, hogy sok saját története bekerült a show-ba: például akárcsak Chandlernek, az ő szülei is elváltak, ráadásul még egy éves kora előtt, az édesanyja pedig azonnal párt váltott, ami egy pici gyermek esetében hatalmas trauma lehet.

A hatalmas tehetséget a Friends közben Hollywood is felfedezte, A bérgyilkos a szomszédommal berobbant a vígjátékok világába, 2003-ban pedig először került be a Forbes Top 30 leggazdagabb celebjeinek listájára.

Csakhogy ekkorra már rég a hullámvasúton ült. 1997-ben Vicodin-függőséggel töltött 28 napot rehabon, majd opiát- és alkohol addikciója miatt újabb rehabilitációs programon vett részt 2001-ben. 2002-ben kórházba került, és olyan is volt, hogy otthagyott egy forgatást, mert úgy érezte, az élete függ attól, hogy rehabra megy-e. A filmes szerepek el is koptak mellőle.

Mindezt az a színész élte át, aki a Jóbarátok castingján nem használt forgatókönyvet, mert fejből tudta az egész részt. Legendásan pörgő agya és humora közismert a szakmában, talán ezért is aggódik most mindenki érte. Mi is drukkolunk, hogy túljusson, akármin is kell neki, mert ikonikus, szeretetreméltó komikus. Bárcsak ő is elhinné, hogy az. Twitter-oldalán egyébként bevallotta, hogy a kedvenc száma a "Dont Give Up", Kate Bushtól és Peter Gabrieltől. Magyarul: "Ne add fel".

Következő munkája végre ismét mozis: a jelenleg utómunka-fázisban lévő Don't Look Up lesz, amit a filmrajongók őrülten várnak, hiszen a rendezője Adam McKay (A nagy dobás, Alelnök), és olyan színészek a partnerei, mint Meryl Streep, Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence, ő pedig az IMDb-n első helyre sorolták a szereplőgárdában.  Reméljük, ez valami újabb jó kezdete lesz az életében és a karrierjében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Ők lesznek a Sztárban sztár idei versenyzői – kitalálod, kiket ábrázolnak a szobrok?
A kommentelők szerint néhány kép alapján egyértelmű, kik fognak biztosan szerepelni a műsorban, de egy-két kép esetében nem egyértelmű, kiről mintázták a szobrot.

Link másolása

Február 19-én startol a Sztárban sztár című vetélkedő kilencedik évada. A TV2 nagysikerű műsorában ismét sztárok bújnak más hazai és külföldi előadók bőrébe egy-egy produkció erejéig hétről-hétre, a végén pedig az nyer, aki a legsokoldalúbb énekesnek bizonyul a zsűri és a nézők döntése alapján.

A show-t ezúttal is Till Attila "Tilla" vezeti majd, és azt már tudjuk, hogy kik lesznek a zsűritagok. A legutóbbi évad négyeséből Makranczi Zalánt már nem láthatjuk idén a műsorban,

a helyére viszont ketten is érkeznek, ráadásul egy pár: Tóth Andi és Marics Peti, akik versenyzőként már megmérettették magukat a vetélkedőben.

Lékai-Kiss Ramóna, Kökény Attila és Papp Szabi továbbra is zsűriznek, így idén öten pontozzák majd a produkciókat.

Az idei évad versenyzőit még nem jelentették be, de a héten már csepegtettek némi információt erről is, méghozzá képekben. A TV2 közösségi oldalaira olyan fotók kerültek ki, amelyek a hírességekről készült mellszobrokat ábrázolják. A vonások alapján meg lehet tippelni, hogy kiket ábrázolnak a szobrok.

Az alábbi kép alapján a kommentelők már biztosra veszik, hogy a ValMar másik tagja, Valkusz Milán is képviselteti magát a műsorban (zenésztársa Marics Peti, aki a zsűriben fog ülni).

Ennél a fotónál már nem olyan egyértelmű, hogy ki lehet a versenyző. A legtöbben Gubik Petrára és Nagy Adrira tippelnek.

Nagy a találgatás, hogy ez a szobor kit ábrázolhat. Vajon Sugár Berci, esetleg Trap kapitány, vagyis Molnár Tibor Attila (Tha Shudras) lehet az?

Az alábbi mellszobor a kommentelők szerint egy énekesnőről készült, a többség a Blahalouisianából ismert Schoblocher Barbara vonásait vélte felfedezni.

Ennél a fotónál sem egyértelmű, hogy kiről lehet szó, de a kommentelők szerint Zdroba Patrik vagy Molnár Tamás lehet az.

Itt viszont úgy tűnik, nincs kérdés: Judy is versenyző lehet, bár a kép alapján van, aki Demjén Ferencre tippel inkább.

Hasonlóan egyöntetű a hozzászólók véleménye erről a fotóról: Sipos Tamást sejtik.

És ő sem kérdés a kommentek alapján: Halastyák Fannit, vagyis Nemazalányt ábrázolhatja a szobor.

Ti mit gondoltok, kik lehetnek a versenyzők a mellszobrok alapján?

Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Dwayne Johnson visszatért a boltba, ahonnan tiniként lopott, és jóvátette bűneit
A sztár egy éven keresztül majdnem mindennap lopott egy szelet csokit.

Link másolása

Mielőtt Dwayne Johnson világsztár lett, egy szelet csokit sem engedhetett meg magának. Az akcióhős visszatért Hawaii-ra abba a boltba, ahonnan 14 éves korában rendszeresen Snickerst lopott, hogy jóvátegye kihágásait - árulta el a színész Instagram-oldalán.

„Pokolian le voltam égve, ezért 14 éves koromban a konditerembe menet, majdnem egy éven át minden nap elloptam a 7-11 szupermarketből egy nagy Snickerst”

- írta Dwayne bejegyzésében.

Mindig ugyanaz az eladó volt az üzletben, de mivel tudta, hogy mennyire szegények, ezért sosem buktatta le Johnsont.

A Sziklát állítása szerint évek óta gyötri a bűntudat, ezért tudta, hogy amint lesz rá lehetősége, jóvá kell tennie bűnét. Ezért most, hogy Hawaii-ra látogatott, bement abba a bizonyos szupermarketbe és megvette az ott található összes Snickerst. Azonban, hogy emelje a tétet, kifizette az összes ott tartózkodó bevásárlását is.

„Ez a legkevesebb, amit tehetek. Nem változtathatjuk meg a múltat és néhány hülyeséget, amit esetleg elkövettünk, de néha-néha hozzátehetünk egy kicsit a helyzethez és talán egy nagy mosolyt csalhatunk néhány idegen arcára”

- tette hozzá Dwayne.

Az emberek látszólag nagyon hálásak voltak a színésznek, sőt követői is dicsérték a nagylelkű gesztust. A híresség otthagyta a boltban a megvásárolt csokikat, hogy az eladók odaadhassák olyan srácoknak, akik csokit lopnának.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Kulcsár Edina tündéri fotót posztolt a gyerekeiről
Az influenszer gyerekmoziban járt előző kapcsolatából született gyerekeivel.

Link másolása

Úgy tűnik, Kulcsár Edina és G.w.M is arra gondolt, hogy jó lenne moziba vinni a saját gyerekeiket. A rapper ugyanis néhány napja erről a közös programról posztolt Instagram-oldalán, a minap pedig várandós párja is mozizni vitte előző kapcsolatából született kisfiát és kislányát.

Kulcsár Edináék egy gyerekmoziban jártak, ráadásul a kisebbik gyereknek, Ninának ez volt az első moziélménye. Ezt egy követője kérdésére árulta el az influenszer:

„Most volt először moziban, de magához képest elég jól viselte. Jó volt, tetszett neki.

Olyan a mozi, hogy a gyerekek mászkálhatnak ha úgy van és mindenki toleráns hiszen direkt kisgyerekek számára lett kialakítva a terem”.

A harmadik gyermekével várandós édesanya egy aranyos képet is megosztott két csemetéjéről, amit ide kattintva nézhetsz meg. Ehhez elég volt annyit hozzáfűznie, hogy „testvéri szeretet”.

Az egykori szépségkirálynő nemrég a TV2 Vigyázat, gyerekkel vagyok! című műsorában járt kisfiával, Medox-szal:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Előkerült a ValóVilág 4 Szandikája, így néz ki most
Lőrincz Alexandra bevallotta, már nyűg neki, hogy még mindig VV Szandikaként azonosítják az emberek, pedig teljesen megváltozott a 2010-es valóságshow óta.

Link másolása

Interjút adott Palik Lászlóéknak Lőrincz Alexandra, aki a ValóVilág negyedik szériájában vált ismertté. Néhányszor ugyan szerepelt még a médiában (pl. benne volt Az élet show-ja című TV2-es valóságshow-ban), de már több éve nem nagyon lehet tudni róla semmit. Most azonban kivételt tett, és elmondta, miért tűnt el a nyilvánosság elől.

„Nem akarok emberek céltáblája lenni. Rajtam ne gúnyolódjanak, élcelődjenek, ne nevessenek ki, ne kövezzenek meg (...). Abból, hogy felettem ítélkezzenek, köszönöm szépen, nem kérek”

- mondta.

Elmondta, hogy azért jelentkezett a ValóVilágban, mert akkor az éjszakai életben dolgozott, de 20 évesen minden mást szívesebben csinált volna, mint a munkáját. Kiutat keresett ebből a helyzetből, és úgy gondolta, hogy a valóságshow változást tud hozni az életében. Mostanra viszont megbánta, hogy szerepelt a VV4-ben, bár azt elismeri, hogy köszönhet is valamit ennek. Bevallotta, hogy nyűgnek tartja, hogy még mindig VV Szandikaként azonosítják, pedig a 2010-es műsor óta rengeteget változott. Hiába kapott számos lehetőséget a celebkedésre, egy idő után megcsömörlött tőle.

„Folyamatosan hívnak, és én évek óta mindig nemet mondok, mert nekem többet ér a nyugalom”

- mondta.

Elárulta, hogy azért plasztikáztatta magát, mert komoly kisebbségi komplexussal küzdött, és küzd a mai napig, de már megbánta a beavatkozásokat. Elmondta azt is, hogy korábbi villatársaival, például VV Olivérrel, Bécivel és Baukó Évával szokott még néha beszélgetni.

Alexandra arról is beszélt az interjúban, hogy most civil életet él, fodrászként dolgozik, és már a családalapításon gondolkozik párjával.

A teljes beszélgetés:


Link másolása
KÖVESS MINKET: