SZTÁRVILÁG
A Rovatból

Drámai fordulat Matthew Perry életében – Mi történt a legígéretesebb komikussal?

Oda az eljegyzés, a rajongók aggódnak - utánajártunk, honnan hová jutott korosztálya legtehetségesebb, és legönbizalomhiányosabb vígjátékszínésze.

Link másolása

Aki ismeri a Jóbarátokat, sőt, akár kicsit képben van a színfalak mögötti eseményekkel, az tudhatja, hogy a hat színész közül a legfiatalabb Matthew Perry volt az, aki a leginkább hozzátett a sitcomhoz alkotóként is. Rengeteg improvizációját hagyták a képernyőkre került anyagokban, és rendszeresen belefolyt az írók munkájába is zseniális ötleteivel.

Azt is tudni lehet róla, hogy Perry egy baleset következtében a kilencvenes években gyógyszerfüggővé vált, de már korábban is voltak alkoholproblémái, melyekről nyíltan beszélt. Egy interjúban azt nyilatkozta,

a harmadik évadtól a hatodikig alig emlékszik valamire, ami nagyon szomorúan hangzik, különösen egy ilyen zseniális színész esetében.

A Jóbarátok: újra együtt HBO specialban elárulta a többi öt színésznek kamera előtt, hogy minden egyes poénnál, amikor a nézők nem nevettek, azt érezte, meghal, és leverte a víz - és ez így volt minden egyes este.

Chandler karakterében persze, akárcsak Perryében, ott volt ez a fajta önbizalomhiány, hiszen ezt kompenzálta az öniróniájával. Jennifer Aniston és a többiek mégis döbbenten hallgatták, és beismerték, ezt nem tudták róla.

És noha Chandler karaktere és önironikus poénjai örökre beírták magukat a televíziózás történetébe, Perry úgy tűnik, máig a démonaival küzd.

A reuniont és a hozzá kapcsolódó interjúkat követően hatalmas rajongói aggódáshullám indult el a közösségi médiában, Perry ugyanis láthatóan lassabb és elmosódott beszédű volt, nem ezt szoktuk meg tőle. A sajtósai szerint fogászati kezelés alatt állt, amit simán el lehet hinni, és ennek a cikknek nem is a bulvármélységben való elmerülés a célja.

Akármi is van vele, a friss hír is szomorú. Perry pár hónapja úgy tűnt, végre megtalálta az érzelmi biztonságot magánéletében, ugyanis eljegyzett egy szimpatikus hölgyet, bizonyos Molly Hurwitzt. Most azonban szakítottak, amit Perry meg is erősített a People magazinnak, ezzel a kommentárral: "Néha a dolgok egyszerűen csak nem működnek, és ez is ilyen. A legjobbakat kívánom Mollynak."

A fenti videóban a három férfiszínésszel készült interjúból egyértelmű, hogy Perry nehezen formálja a szavakat, David Schwimmer és Matt LeBlanc arckifejezése és testbeszéde is jelzi, hogy feszültek, izgulnak barátjuk beszéde alatt. Perry egyelőre jól teszi, hogy nem reagál a vádakra, hogy valami szer hatása alatt volt, mert becsülettel részt vett a produkcióban, és amúgy meg az ő dolga, nekünk semmi közünk hozzá.

Személyes benyomásom a specialban látottak alapján az volt, hogy a színész - akár bevett előtte valami nyugtatót vagy sem (és miért ne vehetett volna, ha izgult), de az is lehet, hogy tényleg az Amerikában fogászati kezeléskor adott bódító hatása alatt volt - rettenetesen meg volt rendülve, hogy 17 év után beült a kultikus helyszínre, élete legfontosabb szereplőivel találkozhatott és visszarepült az időben. Minden pillanatán érződött, milyen mélyen megérintette a múlt és a jelen összekapcsolódása.

Én el tudom képzelni, hogy egyszerűen csak lesokkolta, amit átélt. Sőt, a fogászati változat is hihető, mert többször fogta az arcát.

A négyszeres Emmy-jelölt színész egyébként annyira nyíltan beszélt a közelmúltban is függőségi problémáiról, hogy azt is elárulta, azért kellett abbahagynia az alkoholt, mert nem tud leállni. "Ha egyszer inni kezdek, nincs megállás" - mondta.

Azt is állította, hogy őszinteségével az a célja, segítsen a hozzá hasonló sorsúakon. Saját tengerparti villáját is fenntartotta egy ideig, kifejezetten függőségi rekreációs, segítő célból. Ugyanakkor tény, hogy nem egyszer volt rehabilitáción, s mára több mint élete felét a függőséggel való harc jegyében töltötte. Az addikciója is belekerült vicces formában a Jóbarátokba, ugyanis Chandler időről időre visszaszokik a cigire.

Miközben egy pillanatra sem hagyta abba a munkát. Számos tévés produkció mellett a Furcsa pár című sorozatban is főszerepelt, producerként is dolgozott, illetve nemrég egy önéletrajzi ihletettségű színdarabot is írt, melyet nagy sikerrel adtak elő Londonban, majd áthozták a Boradwayre is.

Zseniális szarkazmusa és a szenvedésével járó bölcsessége minden munkáján átüt, és a Jóbarátok-reunionban is ott éreztük Chandlert, aki valójában maga volt Perry.

Az alkotók azt is elárulták, hogy sokszor a színész csajozós baleseteit is beleírták a részekbe, annyira vicces dolgot estek meg vele, s annyira humorosan állt a sztorijaihoz ő maga is. Közben odavoltak érte a színésznők: az évek során járt Neve Campbellel, Julia Robertsszel és a Szívek szállodája főszereplőjével, Lauren Grahammel is.

A siker és a magánéleti ígéretes pillanatok azonban nem gyógyították meg, mint ahogy ő is mondta: még legközelebbi barátai, a Jóbarátok főszereplői sem tudtak érte tenni semmit. Nem fogta meg a felé nyújtott kezeket, mert magától kellett átélnie, hogy vagy meghal, vagy feláll és életben marad.

Fotó: Northfoto/TheImageDirect.com

Mi történhetett vele? Annyit tudni, hogy sok saját története bekerült a show-ba: például akárcsak Chandlernek, az ő szülei is elváltak, ráadásul még egy éves kora előtt, az édesanyja pedig azonnal párt váltott, ami egy pici gyermek esetében hatalmas trauma lehet.

A hatalmas tehetséget a Friends közben Hollywood is felfedezte, A bérgyilkos a szomszédommal berobbant a vígjátékok világába, 2003-ban pedig először került be a Forbes Top 30 leggazdagabb celebjeinek listájára.

Csakhogy ekkorra már rég a hullámvasúton ült. 1997-ben Vicodin-függőséggel töltött 28 napot rehabon, majd opiát- és alkohol addikciója miatt újabb rehabilitációs programon vett részt 2001-ben. 2002-ben kórházba került, és olyan is volt, hogy otthagyott egy forgatást, mert úgy érezte, az élete függ attól, hogy rehabra megy-e. A filmes szerepek el is koptak mellőle.

Mindezt az a színész élte át, aki a Jóbarátok castingján nem használt forgatókönyvet, mert fejből tudta az egész részt. Legendásan pörgő agya és humora közismert a szakmában, talán ezért is aggódik most mindenki érte. Mi is drukkolunk, hogy túljusson, akármin is kell neki, mert ikonikus, szeretetreméltó komikus. Bárcsak ő is elhinné, hogy az. Twitter-oldalán egyébként bevallotta, hogy a kedvenc száma a "Dont Give Up", Kate Bushtól és Peter Gabrieltől. Magyarul: "Ne add fel".

Következő munkája végre ismét mozis: a jelenleg utómunka-fázisban lévő Don't Look Up lesz, amit a filmrajongók őrülten várnak, hiszen a rendezője Adam McKay (A nagy dobás, Alelnök), és olyan színészek a partnerei, mint Meryl Streep, Leonardo DiCaprio és Jennifer Lawrence, ő pedig az IMDb-n első helyre sorolták a szereplőgárdában.  Reméljük, ez valami újabb jó kezdete lesz az életében és a karrierjében.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Megszólalt Kucsera egyik titkos szeretője: „Nagyon szórakoztató, humoros, sármos férfi, akinek nem lehet nemet mondani”
Hónapokon keresztül tartott a kapcsolatuk annak ellenére, hogy többször is lebuktak Szabina előtt.

Link másolása

A Blikk Kucsera Gábor egyik eltitkolt szeretőjét szólaltatta meg, aki a volt kajakossal folytatott viszonyáról beszélt, arról amikor évekkel ezelőtt bonyolódtak kapcsolatba. Azt mondta, többször lebuktak, de Tápai Szabina szemet hunyt a férje nőügyei fölött, mert abban bízott, hogy jó útra tér majd.

Az már egy ideje köztudott, hogy a sportoló többször is hűtlen lehetett három gyermeke édesanyjához, többek között egy ismert, férjezett modellel is kapcsolatban volt.

A lapot megkereste az exkajakos egy másik szeretője, aki elmondta, a húszas évei elején járt, amikor összejöttek.

"Tudtam ki ő, tisztában voltam azzal is, hogy házas, és hogy akkor már megszületett a kisfia. Mégis belementem, mert nagyon tetszett, külsőre megtestesítette számomra a tökéletes férfit. Minden nő odavolt érte, és különlegesnek éreztem magam, hogy kellek neki" – mondta a nő a Blikknek.

Hónapokon keresztül tartott a kapcsolatuk annak ellenére, hogy többször is lebuktak Szabina előtt.

"Abban az időben Gábor volt otthon a kisfiával, Szabina pedig visszament kézilabdázni. Jó apuka volt, imádta a gyerekét, de amikor a felesége hazaért, gyakran elindult az éjszakába, olyankor találkoztunk. Nagyon szórakoztató, humoros, sármos férfi, akinek nem lehet nemet mondani. Szabina hamar rájött, hogy a férjének viszonya van, többször látta az üzenetváltásainkat, hallott részleteket a telefonbeszélgetéseinkből, de aztán Gábor mindig megígérte, hogy mindent felszámol, a felesége pedig reménykedett. Szerintem Gábor igazán sosem akart megváltozni, még ha meg is próbálta" – mondta a hölgy.

Azért szakítottak, mert rájött, hogy nincs közös jövőjük, és azt se viselte jól, hogy másokkal is volt viszonya a kajakosnak.

A Blikk kereste Tápai Szabinát és Kucsera Gábort is, de nem nyilatkoztak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
„Úgy néz ki a csaja, mint Johnny Depp!” – rommá oltották Amber Heardöt, amikor éppen kizárta magát az autójából
Raven-Symoné énekes-színésznő és felesége jót röhögtek Heardön, akibe véletlenül futottak bele.

Link másolása

Újra terjed az interneten egy videó, amiben Raven-Symoné színész-énekesnő véletlenül belefutott Amber Heardbe - írja az UNILAD.

Az eset még 2021 tavaszán történt, amikor Raven-Symoné és felesége egy Tesla töltőállomáson vették észre a színésznőt.

"Esküszöm, a mellettünk lévő nő Amber Heard, és a leszbikus szeretője"

- mondja videóban, de odanézni sem ő, sem a felesége nem mernek, nehogy Heardnek feltűnjenek.

"Még a végén levágná az ujjamat magának!" - mondja az énekesnő, utalva arra, hogy Johnny Depp szerint a volt felesége levágta az egyik ujjpercét.

Közben óvatosan figyelik Heardöt, aki éppen telefonál, és azon poénkodnak, hogy biztos az ügyvédjével beszél. Egy ponton ráadásul kiabálni kezd a telefonba.

"Úgy néz ki a csaja, mint Johnny Depp!"

- kiált fel Raven-Symoné egy ponton (valószínűleg Bianca Butti, Heard akkori barátnője), és nagyon sajnálja, hogy nem veheti fel, ahogy a színésznő zaklatottan sikítozik. Utána viszont odament Heardhöz, és készítettek egy közös képet is, bár az énekesnő szerint Heard biztos nem ismerte fel őt.

A videó végén pedig jön a slusszpoén:

a házaspár szerint Heard sikeresen kizárta magát az autójából, amiben benne hagyta a táskáját és a telefonját is.

Ők pedig vidáman tovább hajtanak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Elárulta ByeAlex, hogy miért távozik az X–Faktor mentorszékéből
Ő volt a műsor legsikeresebb mentora, egymás után négyszer nyertek a versenyzői. Nem tervezi, hogy sok más műsorban feltűnik majd, inkább visszavonulna a tévés karrierjétől.

Link másolása

Nem akarom, hogy megunjanak - mondta ByeAlex a Fókusznak. A zenész hat év után távozik az X-Faktor mentorszékéből, most azt is elárulta, miért.

ByeAlex a műsor legsikeresebb mentora volt: egymás után négyszer emelhette a magasba versenyzője kezét a fináléban.

Miután bejelentette, hogy nem lesz többé mentor, sokan találgatták, miért döntött így.

„Úgy éreztem, hogy nekem is el kell köszönnöm az X-Faktortól, meg a tévénéző emberektől is. Nem akarom, hogy megunjanak. Azt sem akartam, hogy az X-Faktort megunják, szerintem a csúcson volt. Nem hiszem, hogy Magyarországon készült másik műsor, ami ennyire sikeres volt, és főleg ennyi éven keresztül.”

Mint mondta, sokat változott az évek során, de alázatról rengeteget tanult az X-Faktor alatt.

„Most is azt mondják, hogy arrogáns vagyok, de akkor sokkal rosszabb voltam” - mondta a zenész, aki szerint a karrierje is máshogy alakult volna a tehetségkutató nélkül.

„Más dalaim lennének, mert más ingerek értek volna, más embereket ismertem volna meg, más kapcsolataim lettek volna, és azokból más dalok születnek.”

Szerinte az sem valószínű, hogy a műsor nélkül mainstream előadó lenne.

Alex azt is elmondta sosem volt féltékeny a fiatalabb generációra, több mentoráltjával is írt közös zenéket, a USNK-vel, Alee-val és Manuellel is állt közösen színpadon.

De nemcsak a fiatal tehetségekkel, hanem

a mentortársaival is jó kapcsolatot ápol, Gáspár Lacival kifejezetten jó barátok lettek.

ByeAlex nem tervezi, hogy sok más műsorban feltűnik majd, inkább kicsit visszavonulna a tévés karrierjétől. Könyvet ír, és új dalokkal készül.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Ez lenne Jennifer Lopez reakciója arra, hogy Ben Affleck unatkozott a Grammy-gálán?
Az énekesnő az Instagramon osztott meg egy montázst az estéről, azt írta hozzá, hogy a férjével érzi a legjobban magát. Ennek ellenére Ben Affleck alig tűnik fel a videóban.

Link másolása

Mi is beszámoltunk arról, hogy milyen gyorsan mémmé vált Ben Affleck nem túl vidám arckifejezése a vasárnapi Grammy-gálán. Szinte mindegyik fotón elég fancsali képet vágott, mintha bárhol szívesebben lett volna, mint a díjátadón.

Egy ponton mintha össze is szólalkoztak volna a feleségével, Jennifer Lopezzel.

JLo azóta megosztott egy videót az Instagramján a gáláról.

"A legjobb mindig a szerelmemmel, a férjemmel töltött idő"

- írta a montázshoz, amin ennek ellenére főleg csak ő maga látható.

A kommentszekcióban sokan dicsérik az 53 éves énekesnő ruháját és alakját, de mások azt is megkérdőjelezik, hogy mennyire őszinte Lopez mosolya a felvételeken. Van, aki szerint Afflecknek egyszerűen rossz napja volt, nem kell semmi többet belelátni.

"Máskor Ben inkább maradjon otthon. Egyértelműen nem az ő világa" - írta az egyik követője.

"Nem versz át senkit" - írta egy másik.


Link másolása
KÖVESS MINKET: