News here

SZTÁRVILÁG

Brooke Shields a gyermeksztárságról, a szexualizációról: „Nem az én természetem, hogy áldozat legyek”

A hollywoodi filmektől a meztelen fotózásokig a színésznő fiatalkorának nagy részét olyan projektekben töltötte, amelyek most több mint egy kicsit hátborzongatóak.

Link másolása

Hogy lehet Brooke Shields ennyire kiegyensúlyozott? Hogy élte túl a gyermekkorát egy alkoholista anyával? Hiszen játszott néhány, mai szemmel zavarna ejtő korai filmben, megélt egy válást és súlyos szülés utáni depressziót. És mégis itt van, sugárzik, békés otthona van egy kutyával a lábánál, a férj a háttérben, egy tizenéves lány az emeleten, a másikat most vették fel az egyetemre, és még humorérzéke is tökéletes.

Shields szinte egész életében híres volt. 11 hónapos korában szerepelt egy szappanreklámban, évekkel később, de még mindig csak tizenegy évesen egy prostituált gyermekeként a Pretty Baby című filmben. Tinédzserként a 80-as években már mindenhol ott volt. Például ott voltak Calvin Klein erősen szexualizált hirdetései, valamint a Kék lagúna című film, amelyben a még nem tizenhat éves lány az idő nagy részét meztelenül töltötte a kamerák előtt. Végül Shields elmenekült az egészből, a Princeton Egyetemre, diáknak. Bár szerinte talán nem volt a legjobb időzítés a karrierje szempontjából, de valószínűleg megmentette az épelméjűségét. Ugyanis Hollywood tele van gyereksztárok rombadőlt karrierjeivel és tragikus életeivel. Erről a Guardiannek beszélt egy interjúban.

"Nem tudom, hogy éltem túl" - mondja, amikor arról kérdezték, miért nem sebezte meg ez az életút. "Sokat beszélek róla a terápiában, de azt hiszem, mert annyira ..." Megáll. "Életben kellett tartanom az anyámat. Számomra a fókuszpont az volt, hogy életben tartsam őt, mert úgy éreztem, csak mi ketten voltunk a világban."

Shields édesanyja, Teri egy munkásosztálybeli lány volt New Jersey-ből, aki szellemessége, szépsége és személyisége révén manhattani társasági emberré küzdötte fel magát. Brooke-kal egy rövid kapcsolat után esett teherbe egy gazdag New York-i családból származó férfival. Elváltak, amikor Shields öt hónapos volt. A színésznő ezután furcsa gyermekkort töltött apja gazdag Long Island-i élete és anyja nincstelen bohém világa között.

Úgy gondolja, hogy anyja alkoholizmusa – emlékiratában fájdalmasan ír Teri kiszámíthatatlan viselkedéséről – valószínűleg inkább távol tartotta őt az italtól vagy a drogoktól, nagyon is tudatosan.

Shields írt egy könyvet “És hullott az eső” címmel 2019-ben, első lánya születése utáni depressziós tapasztalatairól. Erről kevés nő mer így beszélni, különösen filmsztárok végképp nem.

"Azért kezdtem bele, hogy őszinte legyek, mert szenvedtem, és láttam, hogy mások is szenvednek, és senki sem beszélt róla, és ez feldühített" - mondja Shields. "Azt gondoltam: miért kellene úgy éreznem magam, mintha nem lennék jó anya, amikor senki sem beszélt nekem erről? Ezért úgy döntöttem, hogy beszélek róla, mert az ezt körülvevő hallgatás és szégyen nagyon veszélyes."

Shields most éppen egy karácsonyi romkomban játszik, mely a Netflix számára készült. "Vannak kutyák, kastélyok, kötött pulcsik, kocsmák!" - mondja nevetve.

A Karácsonyi kastély cselekménye ugyanolyan kiszámítható, mint az ajándékok, melyeket hagyományosan zoknikba rejtenek, de azért néha abszurdba fordul. Shields (Sophie) amerikai, népszerű író, aki alkotói szenvedve Skóciába menekül, hogy kinyomozza gyökereit, és végül egy impozáns otthonra lel. Bár a film egy középkorú nőről szóló romantikus komédia, mégis radikális az üzenete: sok olyan 50-es éveiben járó nő van, mint Sophie, "akik a saját kezükbe veszik az életüket. Gyerekeket neveltek, utána továbblépnek az életük következő szakaszába, habár rengeteg erő kell ehhez."

Shields 56 évesen már megállapodott és derűvel tekint a világra. Tudja, hogy a tini sikerét megtartani és azon az úton továbbmenni óriási teher lett volna. “Ha elég szerencsés vagy ahhoz, hogy hosszú karriert fussál be, ne félj a hullámvölgyektől sem. Senki sem tud a csúcson maradni, ezt fiatalon megtanultam" - mondja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
„Egy minimális együttérzés szoruljon belétek!” – Szorcsik Viki szerint a kommentelők miatt került életveszélyes állapotba édesanyja
A színésznő anyukája nagyon a lelkére vette, amit lányáról írtak a közösségi oldalakon.

Link másolása

Agyvérzést kapott Szorcsik Viki édesanyja, az orvosoknak küzdenie kellett az életéért – ezt maga a színésznő jelentette be Instagram-oldalán egy 24 órán át elérhető sztoriban. A Jóban Rosszban egykori sztárja szerint anyukáját a negatív kommentek zaklatták fel annyira, hogy ráment az egészsége.

„Nagyon szépen megkérek mindenkit, hagyja abba a mocskoskodást a kommentekben. Mert édesanyukám életéért küzdenek jelen pillanatban is a kórházban! Agyvérzést kapott! Egy minimális együttérzés szoruljon belétek!”

– írta kétségbeesetten Viki pénteken koradélután.

„Engem nem érdekel, mert nem olvasom, de édesanyukám nagyon a szívére vette, amiket és ahogy bántotok, és ez okozta az agyvérzését! Nincs hozzászokva a családom az ilyen fajta gyűlöletre! Ez egy televíziós műsor! Emberek, könyörgöm, ez egy műsor, nem más! (...) Kérlek benneteket, imádkozzatok anyukámért! Belehalok, ha valami baja lesz” – tette hozzá a színésznő, aki jelenleg a TV2 Farm VIP című műsorában szerepel.

Korábban mi is írtunk róla, hogy még alig kezdődött el a csatorna vidéki reality show-ja, a piros csapat hölgytagjai máris durván egymásnak estek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
Gyenge a felhozatal, nincs mitől tartani – mondta az egyik nő A Nagy Ő-ben, akit aztán Árpa Attila hazaküldött
Ági azt mondta, nem bánja, hogy így alakult, mert nem tudott volna elképzelni egy randit sem a színésszel.

Link másolása

Hétfőn este elindult A Nagy Ő új évada a TV2-n, amelyben Árpa Attila keresi a szerelmet. Az első adásban 19 hölgy mutatkozott be, akik között már az első perctől kezdve megkezdődött a rivalizálás. Ági és Metta is azok között volt, akik már az elejétől kezdve elkezdték latolgatni az esélyeket.

„Felmértük az erőviszonyokat, körvonalazódott bennünk, hogy elég gyenge a felhozatal, nincs mitől tartanunk”

- mondta Ági magabiztosan.

Később viszont kiderült, hogy nem sikerült jól felmérniük az erőviszonyokat, ugyanis Ági is az a három hölgy között volt, akiktől Árpa Attila már az első este elbúcsúzott. A 35 éves sminktetováló azt mondta, érezte, hogy mennie kell.

„Nem is bánom, hogy így alakult, mert nem tudtam volna elképzelni, hogy elmenjünk együtt egy randira”

- mondta a távozása előtt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
Sírva mondott beszédet Christina Applegate – először jelent meg a nyilvánosság előtt, mióta szklerózis multiplexszel küzd
Az 50 éves színésznő csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán, ami miatt igencsak meghatódott.

Link másolása

Christina Applegate-et 2021 augusztusban mondta el, hogy szklerózis multiplexszel diagnosztizálták - éppen akkor, amikor a Halott vagy című sorozatot forgatta. Nemrég beszélt először a betegségéről egy interjúban, ekkor elmondta, hogy közel 20 kilót szedett fel a diagnózis óta, és már csak bottal tud járni.

A színésznő az utóbbi időben kerülte a nyilvánosságot, most azonban kamerák elé állt, mivel csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán.

Bottal, mezítláb érkezett az eseményre, a csillag felavatásakor pedig egy széken ült kollégái körében. Ezután pedig a könnyeivel küzdve mondott megható beszédet.

Betegségével csak viccelődött, mint mondta, nyugodtan lehet nevetni azon, hogy cipő nélkül jelent meg az eseményen. Köszönetet mondott a családjának, barátainak és pályatársainak, akik közül például Katey Sagal, David Faustino (akikkel a Rém rendes családban játszott együtt) Selma Blair (akivel az Édes kis semmiségben szerepeltek), és Linda Cardellini (a Halott vagy című sorozatban szereplő társa) is ott volt vele. Elmondása szerint filmes kollégái nemcsak a barátok, de családtagok is számára, akik mindennap gondoskodnak róla. Akkor érzékenyült el igazán, amikor 11 éves lányáról beszélt, aki a mindent jelenti számára, és minden egyes nap hálás érte.

„Nagyon érdekes volt az életem eddig. Minden azzal kezdődött, hogy kislányként ebben az utcában álltam a sorban, hogy megnézhessem az első Star Warst. Néztem a csillagokat, és azt kérdeztem: »Kik ezek az emberek? Jól csináltak valamit? Rosszul csináltak valamit? Bármi is legyen az, én is akarok egy ilyet« . Öt éves voltam ekkor. Szóval ez a nap többet jelent számomra, mint ahogy el tudjátok képzelni”

- mondta az 50 éves színésznő.

Forrás: People


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
„Nem néz ki finomnak” – Rácz Jenő nem kóstolta meg Járai Máté ételét, mert a színész nem fogadta meg a tanácsát
A Konyhafőnök VIP-ben szereplő színész szerint a séf a személyes ellentétük miatt nem volt hajlandó zsűrizni az ételét.

Link másolása

A Konyhafőnök VIP hétfői adásában ismét kaphattak egy kis ízelítőt a nézők a Rácz Jenő és Járai Máté közti konfliktusból, amelyet már az első adás is kihangsúlyozott. A színész tejszínes káposztát szeretett volna főzni, ám Rácz Jenő már a feladat elején azt mondta neki, hogy ez kevés lesz, akár ki is eshet vele. A vendégzsűriként szereplő Németh Kristóffal együtt azt javasolták Járainak, hogy találjon ki mást, ő azonban kitartott eredeti elképzelése mellett. Úgy gondolta, meg tudja úgy csinálni a tejszínes káposztát, hogy egy szépen tálalható étel legyen.

Rácz Jenő még a főzés közben mondta a zsűritársainak, „nem fog amellé állni”, hogy a színész a tanácsuknak ellentmondva megcsinálja a szerinte rossz köretelemet. Végül nem is volt hajlandó megkóstolni az ételét, pláne miután Sárközi Ákos és Németh Kristóf sem volt elragadtatva tőle.

„Én nem kóstolom meg az ételedet, mert ott voltunk nálad, elmondtuk, hogy ne ezt csináld, és mégis ezt csináltad, nem is akármekkora mennyiségben. Nem tudok ehhez mit hozzászólni. Nem néz ki finomnak, elmondták a zsűritársak, hogy nem is finom annyira... Köszönöm”

- mondta a színésznek.

„Szerintem ez a személyes ellentétünk egyik eleme volt. Én azt gondolom, hogy bárki másnak megkóstolta volna. Már csak azért is, mert úgy lett volna vele, hogy a fűszerezésbe belekapaszkodhat, hogy az például nem rossz”

- mondta Járai.


Link másolása
KÖVESS MINKET: