News here
hirdetés

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
hirdetés

Beszólt Michael Phelpsnek a transznemű exbarátnője a transznemű sportolókra tett kijelentése miatt

Az amerikai olimpiai bajnok a Lia Thomas-botrány kapcsán nyilatkozott, exe pedig igencsak bántónak és álszentnek nevezte a mondatait.

Link másolása

hirdetés

Még tavaly év végén keltett nagy felháborodást az Egyesült Államokban, hogy egy 22 éves transznemű úszónő, aki korábban férfiként versenyzett, átállása óta a nők között indul az egyetemi úszóversenyeken. Ezeket azután toronymagasan meg is nyeri, sőt már két rekordot is döntött.

Sokan igazságtalannak tartják, hogy a férfi testben született, de magát nőnek valló Lia Thomas a nők mezőnyében állhat rajtkőre. A kritikusok szerint ugyanis testi adottságainak köszönhetően előnyben van a versenytársaival szemben. Emiatt az USA Swimming egyik régóta ott dolgozó vezető tisztviselője is lemondott. Lépését azzal indokolta, hogy nem akar többé olyan sportágban dolgozni, ahol a biológiai értelemben vett férfiak a nők ellen versenyezhetnek.

A botrány kapcsán nemrég az amerikaiak huszonháromszoros olimpiai bajnok úszója, Michael Phelps is megszólalt. A CNN-nek azt nyilatkozta, hogy szerinte rendkívül bonyolult kérdésről van szó. Hozzátette: nem tudja, hová fog vezetni, hogy engedtek egy transznemű nőt a nők között versenyezni. Ő nem tartja ezt fairnek, a doppingoláshoz hasonlította a dolgot.

"Hiszem, hogy mindenkinek jól kell éreznie magát a saját bőrében, de azt is gondolom, hogy a sportban egyenlő feltételeket kell teremteni. Nem tudom, hogy ez a jövőben hogy fog kinézni, nehéz kérdés"

- mondta az egykori sztársportoló.

Erre reagált most Phelps állítólagos korábbi barátnője, Taylor Lianne Chandler, aki transzneműként kissé zokon vette exe kijelentéseit. Az interszex beállítottságú Taylor férfi nemi szervvel, de herék nélkül, és méhvel, de petefészek nélkül született. Férfiként azonosították a születésekor, és David Roy Fitchnek nevezték el, de már kamaszkorában megváltoztatta a nevét a jelenlegire, és tesztoszteron-blokkoló készítményeket kezdett el szedni. A húszas évei elején végezték el rajta a nemátalakító műtétet, amikor megszabadult a férfi nemi szervétől. Azóta nőként él, állítása szerint pedig korábban Phelpsszel is intim kapcsolatban volt.

hirdetés

A Radar Online-nak nyilatkozva azt mondta, arculcsapásnak érezte, amikor hallotta, hogy exe a doppingoló sportolókhoz hasonlította a transznemű sportolókat.

"Eléggé nő vagyok ahhoz, hogy szeressenek, lefeküdjenek velem és velem legyenek, de nem vagyok eléggé nő ahhoz, hogy tiszteljenek és engedjék, hogy mondjuk én is a nők között versenyezzek? Mintha nem is nő lennék, hanem egy űrlény, vagy Isten tudja, mi"

- mondta.

Chandler szerint egyébként úgy tűnt, Phelps meghökkent, amikor erről kérdezték, és kényelmetlennek érezhette a válaszadást. Ő azt remélte, hogy minden idők legsikeresebb olimpikonja támogatja a transznemű fiatalokat a sportban, különösen a transznemű lányokat.

Szerinte egyébként Phelps álszent volt, amikor azt mondta, hogy egyenlő feltételeket kell teremteni a versenyzőknél. Hiszen ő maga is olyan genetikai adottságokkal rendelkezik, amelyek hozzásegítették ahhoz, hogy világverő úszó legyen. Például nagy a lábfeje, és átlagon felüli a tüdőkapacitása.

Mint mondta, még maga a visszavonult úszó is azt állítja, hogy soha nem versenyzett egyenlő feltételek mellett, ezért nem tudták legyőzni. Éppen emiatt nevezte durvának Chandler az erre vonatkozó kijelentését.

A transznemű nő egyébként egyetért azzal, hogy a transz nők számára szabványokat kell meghatározni a sportban. Szerinte azonban ezeket a sportágakban külön-külön és az egyes esetek körülményeit figyelembe véve kell megtenni, nem pedig általános szabályok formájában.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: „Melyik az igazi éned?” – kérdezték Hódi Pamelától, Muri Enikő szerint csak hebegett-habogott
Az influenszer szerint a kérdés feltevője nagyon nem ismeri őt, az énekesnő szerint viszont Pamela nem tudott normális választ adni.

Link másolása

hirdetés

Mint megírtuk, a Nyerő Páros című sztárreality hétfői adásában a párok névtelenül tehettek fel kérdéseket egymásnak. Sokan kaptak is az alkalmon és erős kérdéseket írtak fel a papírra. Lett is belőle veszekedés:

Hódi Pamelához Muri Enikőék intéztek egy ilyen kérdést: „A közösségi médiában kitárulkozóan nyitottnak mutatod magad, ezzel szemben itt a villában a többiekkel zárkózott és távolságtartó vagy. Melyik az igazi éned?”

Ezt éppen Tóth Bence, Pamela férje olvasta fel, az influenszer pedig igencsak meglepődött rajta.

„Nem tudom, ki tette fel a kérdést, de akkor nagyon távol áll tőlem. Ha itt zárkózott és távolságtartó vagyok, akkor valamit nagyon rosszul csinálok, mert számomra is iszonyatosan meglepő az, hogy én itt mennyi ember felé tudok nyitni egytől egyig”

– mondta.

hirdetés

Muri Enikő párja, a Sugarloafból ismert Tóth Szabi ekkor megkérdezte tőle, hogy egyébként zárkózott típus-e, mire Pamela úgy felelt, hogy az utóbbi időben lett az. Korábban szerinte azért nem tudott zárkózott lenni, mert „az egész ország tudott róla”, mi történik vele. Itt arra az időszakra gondolt, amikor Berki Krisztián párja volt, és szerepeltek egy valóságshowban is, amely végigkísérte a mindennapjaikat.

„Az a fejezet le van zárva. Azóta van egy család, egy férj, van két gyerkőc. Arról a részéről nem is beszélünk”

– szólt közbe Tóth Bence.

Pamela aztán hosszabban is kifejtette, miért nem igaz rá az, amit a kérdés feltevője állított.

Lapozz, ha kíváncsi vagy Muri Enikőék reakciójára is!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG
Marsi Anikó rendhagyó esküvőjén nem volt kötelező a családtagoknak megjelenni, de a gyűrűk is rézkábelből készültek
A műsorvezető nem hagyományos menyasszonyi ruhát viselt a nagy napon, a házasságkötésük után pedig egy másik lagzira mentek vendégként.

Link másolása

hirdetés

Marsi Anikó és Gyarmati Gábor szeptember elején kötötte össze életét egy nem hétköznapi szertartás során, aminek részleteiről a műsorvezető a Blikknek mesélt.

Mint mondta, a szeptember 9-i dátumot azért válaztották a nagy naphoz, mert férjének a 9-es a szerencseszáma, így már nyár elején megvolt a dátum. Erről akkor sem voltak hajlandóak lemondani, amikor kiderült, hogy ezen a napon egy másik esküvőre is hivatalosak:

„Megkaptam a főnököm, Szalai Vivien meghívóját, aki ugyanerre a napra tűzte ki a lagziját. Először megdöbbentem, de aztán gyorsan kimatekoztam, hogy igenis kivitelezhető a két esküvő egy nap alatt. Mivel alapból sem akartunk hét országra szóló lagzit csapni, az időbe pont belefért, hogy délelőtt összeházasodunk, majd ugyanabban a sminkben és hajban elmegyünk Vivien esküvőjére”

- idézte fel a műsorvezető.

Az esküvőjén nem hagyományos, fehér ruhát viselt. Lila felső és virágos szoknya volt rajta, míg a ceremóniára a családnak sem tették kötelezővé a részvételt.

„Alapvetően úgy gondoltuk, ez a nap nekünk fontos, nem tettük a családunknak kötelezővé a részvételt. A nagyobbik fiam, Vilmos nagy dilemmában volt, mivel felvették egy komoly, angol nyelvű nemzetközi érettségi programba, és láttam rajta, hogy nem szívesen hagyná ki a sulit. Mondtam neki, fontosabb az iskola, mint az én második esküvőm, és láttam, hogy nagy kő esett le a szívéről”

- indokolta Marsi, akinek a kisebbik fia jelen volt a szertartáson, sőt ő kísérte az anyakönyvvezető elé.

hirdetés

Akadtak még emellett érdekességek a nagy nap kapcsán, például, hogy a gyűrűk rézkábelekből készültek, melyeket a férje az egyik általuk felújított ház falaiból szedett ki korábban, majd vitte el egy ékszerkészítőhöz.

Nászút nem követte az esküvőt, de tervben van egy lakókocsis amerikai körút, vagy egy svédországi kirándulás, szintén lakóautóval.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Lotfi Begi felesége sírva fakadt, annyira kiakadt Bécire
Egy félreértett helyzetből lett veszekedés, Schadi Réka pedig annyira ideges lett, hogy nem bírta visszatartani a könnyeit.

Link másolása

hirdetés

Az már az előzetesből kiderült, hogy a Nyerő Páros hétfői adásában lesz egy nagyobb veszekedés Lotfi Begiék és Young G Béciék között. A sztárpárok este névtelenül tehettek fel kérdéseket egymásnak, és éppen Törőcsik Dani válaszolta meg az egyik nekik szóló kérdést, amikor Béci átvette a szót. A kérdés az volt, hogy melyik párost tartják a legsunyibb párnak, Dani pedig elmondta, hogy mindenkit őszintének gondol, szerinte senki nem mond mást, mint amit gondol. "Kivéve mi" - szúrta közbe Béci, visszautalva egy korábbi kérdésre, amelynek megválaszolásakor Lotfi Begiék azt mondták, ha választani kellene, akkor Béciéket tartják a legkevésbé őszintének.

A rapper ekkor elmondta, hogy ő úgy gondolja, hogy jó kapcsolatban van Begivel, felesége, Norina viszont nem tudott közelebb kerülni a lemezlovas nejéhez, Schadi Rékához.

„Például egy reggeli konfliktushelyzet: ott voltunk a konyhában, és pont beszéltük, hogy 'hú, tegnap jól beszólt az asszony neked'. És fogtad magad, elfordultál, és semmit nem szóltál vissza. Fordultál és már nem foglalkoztál ezzel”

- mondta Béci Rékának, akit eléggé meglepett ez.

„Nem is tudtam, hogy hozzám szóltok! Én válaszolok szerintem mindenkinek, aki engem kérdez, vagy hozzám szól, nincs olyan, hogy nem válaszolok. Szerinted ti idejöttök, én rád nézek, és akkor elfordulok, és elmegyek?! Ezt így hogy?!”

Béciék ez után azt mondták, hogy akkor félreértették a helyzetet, Réka azonban annyira felidegesítette magát, hogy sírva is fakadt:

„Egyszerűen nehezen viselem, ha az igazságérzetemet valaki így szétcseszi. Miért nem jöttél oda és kérdezted meg, hogy 'mi bajod van, miért nem válaszolsz?". Miért nem kérdezed meg? Azért, mert sunnyogsz! És utána meg rámolvasod így! Ezt fejezzük be légy szíves!”

Béci azzal mentegetőzött, hogy nem akarta megbántani Rékát, sőt, ők érezték megbántva magukat amiatt, hogy azt hitték, Réka nem akar hozzájuk szólni.

hirdetés

Lapozz a videóhoz!hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG
Nyerő Páros: Young G felidézte első csókját feleségével, akinek folyt a nyála, ráadásul rosszul is csókolt
Egyszerűen nem volt jó, azóta mégsem tudják egymást „levakarni”.

Link másolása

hirdetés

A Nyerő Páros hétfői adásában Young G arról sztorizott, hogyan ismerkedtek meg a feleségével, akinek nevét – Mészáros Norina – a közös barátaiktól sokszor hallotta.

Végül a leendő nejének a születésnapi buliján találkoztak, emlékezete szerint

„egy asztal mellett ültünk, csak beszélgettünk és ittuk egymás szavát, borozgattunk, röhögtünk, beszéltünk, beszéltünk. És akkor a végén, mint a tinifilmekben, amikor becsukod az ajtót, és az az idétlen csók... rosszul is csókolt, folyt is a nyála, minden baj volt, tudod, nem volt jó. Á, mondom, itt vége mindennek. És azóta nem tud levakarni magáról. Mondjuk én se őt.”

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: