SZTÁRVILÁG
A Rovatból

Az egyik legismertebb magyar zenész keveredett adócsalási botrányba – százmilliót kereshetett a YouTube-on

Márkás ruhákkal és kiegészítővel büszkélkedik közösségi oldalán, mégsem fizeti be a kellő mennyiségű járadékot.
Fotó: Pixabay (illusztráció) - szmo.hu
2023. július 08.


Link másolása

Ahogy arról tegnap beszámoltunk, komoly adóügyi kalamajkába került egy híres magyar énekes. Mint kiderült, a sztár az elmúlt két évben a YouTube-on keresett százmillió forintot elhallgatta az adóhatóság elől.

A Blikk kiderítette, hogy ki lehet az „egyik legismertebb magyar zenészként” definiált előadó. Mint írják:

sikeres, a lapokban is sokat szereplő előadóról van szó, aki mind gyakrabban örvendezteti meg rajongóit új videóval a YouTube-on, klipjei többmilliós megtekintéseket érnek el.

Ugyanakkor személyiségi jogai miatt kilétét nem fedhetik fel.

A lapnak egy neve elhallgatását kérő, szintén ismert és népszerű zenész úgy nyilatkozott, hogy „a szakmában nyílt titok, hogy vannak kellemetlen esetei” kollégájának, ugyanakkor hozzátette: „Nem értem, miért csinálja, hiszen rengeteg fellépése van, a dalai is hatalmas népszerűségnek örvendenek a YouTube-on és a Spotifyon. Mindig márkás, értékes holmikat hord, azt gondolom, lenne neki miből kifizetni a kötelező járulékokat...”

A Blikk egy szakértőt is megkérdezett arról, hogyan és mennyi pénzhez juthatnak az előadók a YouTube lejátszásaiból. „A reklámért kapott bevételt a Google határozza meg a feliratkozók száma alapján, amit tovább bont kor, nem és régió szerint. Ezek alapján sorolja be, hogy az adott közösség mennyire keresőképes, és mi iránt érdeklődnek, így kiderül, milyen típusú reklámok lehetnek számukra érdekesek vagy relevánsak. Ha például egy előadónak van több tíz- vagy százmillió feliratkozója, de nagy részük még nem keresőképes, ott alacsonyabb lehet a bevétel, szemben egy olyan csatornával, ahol bár jóval kevesebb a feliratkozó, de többségük fizetőképes személy. Ez az adott reklám típusát is befolyásolhatja, egy prémiummárka ugyanis jóval többet fizet néhány másodpercnyi hirdetésért is, mint egy középkategóriás” – magyarázta el az iparágra rálátó forrás.

A legnézettebb magyar sztárok a YouTube-on

A Blikk azt is összeszedte, kik most azok az előadók, akiknek produkcióját a leggyakrabban nézik a felhasználók.

Idehaza Missh áll a legjobban, ­klipjeit 480 millióan látták eddig, őt követi G.w.M 408 millióval, L.L.Junior 382 millióval, ByeAlex 294 millió, Horváth Tamás 262 millió megtekintést mutathat fel, míg Azahriah 259 milliónál tart eddig. A rapper T. Danny 253, Burai Krisztián 218, DR BRS 193, KKevin 124 millió megtekintéssel büszkélkedhet.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


SZTÁRVILÁG
Eladta Amerikában az István, a király jogait Szörényi Levente – ezzel vádolta meg egy besúgó a zenészt a '80-as években
Az 1984-es jelentésében Víg ügynök azt írta, hogy az üzlettel a szerzők „óriási adómentes jövedelemhez” jutottak. Szörényi menedzsere szerint a jelentés tartalma nevetséges, és hasonlóan vélekedett Bródy János is.

Link másolása

El akarta adni Amerikában az István, a király rockopera zenei anyagának játszási jogát - ezzel vádolta meg egy ügynök a jelentésében Szörényi Leventét a '80-as években. A zenész menedzsere nevetségesnek nevezte a jelentés tartalmát.

„Baráti és munkatársi kapcsolataimtól hallottam, hogy Szörényi Levente Amerikában tartózkodik. A kint tartózkodása alatt eladta az István, a király c. rockopera zenei anyagának játszási jogát.

Ennek alapján a SZER több részletben fogja a rockopera zenei anyagát lejátszani és a történelmi részt ismertetni. Valószínűleg az opera főszereplője, rendezője és Bródy János szövegíró tudtával történt ez a játszási jog eladása. Ezzel a szerzőpáros óriási adómentes jövedelemhez jut. Elképzelni sem tudjuk, hogy lehet ilyen üzletet megkötni a hivatalos hazai szervek engedélye nélkül. Elképzelhető, hogy a hézagos szerzői jogokkal foglalkozó törvény valamelyik kiskapuját megtalálták. Budapest, 1984. ápr. 18.” - ezt írta a Víg fedőnevű ügynök jelentésében 1984 áprilisában. Az iratot az Állambiztonsági Szolgálatok Történeti Levéltára osztotta meg a Facebook-oldalán.

A Blikk az ügyben megkereste Szörényi Leventét, akinek a menedzsere konkrétan nevetségesnek nevezte a jelentés tartalmát.

„Az István, a királyt 1983 augusztusában mutatták be, a filmet pedig még csak forgatták. 1984-ben lehet, hogy járt ugyan Amerikában Szörényi Levente a családjánál, ám maximum megemlíthette, hogy készült egy ilyen mű, eladni semmiképpen sem tudott volna semmilyen jogot, hiszen azok akkor már a Fonográf GMK. tulajdonában voltak”

- mondta a lapnak Rosta Mária.

Hasonlóan vélekedett a jelentés tartalmáról Bródy János is. A zenész a levéltár Facebook-bejegyzéséhez is beírta, hogy „hülyeség”, és nem is érti, hogy miért pont ezt találta ki róluk az ügynök.

„Egyébként hozzá vagyok szokva a hamis feltételezésekből kiinduló rágalmazásokhoz, hiszen manapság mindenkiről, aki nem a jelenlegi kormány híve, és élt már 90 előtt is, azt terjesztik a propagandisták, hogy a kommunista rendszer kegyeltje volt, és csak ennek köszönhette a sikereit. Ez a NER eltörléskultúrája (cancel culture), amit néhány, magát történésznek képzelő figura jelentős kormánypárti támogatással az interneten terjeszt. És persze, nincs igazán kedvem vitatkozni velük, de a »Mondd, te mit hiszel« című dalban megírtam róluk a véleményem” - tette hozzá Bródy János.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Házasság első látásra: Petra lehúzta a WC-n a jegygyűrűjét
Végleg összeveszett Petra és Andris a TV2 esküvős valóságshow-jában. A feleség ezután egy látványos gesztussal búcsúzott a rövid házasságától.
FM. Kép: TV2 - szmo.hu
2024. április 23.


Link másolása

Ideiglenes párcserék voltak a TV2 esküvős valóságshow-jában, ami után végleg összeveszett egymással a Házasság első látásra Petrája és Andrisa. A férfi a hétfői adásban már közölte is a párjával, szeretné, ha kipakolna a gardróbból, és soha többé nem akarja látni.

A történteket Petra is átbeszélte egy barátjával, és úgy tűnik: az érzés kölcsönös.

„Úgy gondolom, hogy a gyűrű a szimbóluma lesz annak, hogy én ezt a kapcsolatot lehúznám a WC-n. Szerintem húzzuk le!”

– mondta már a szakítás után Petra egy barátjának. Dani pedig így helyeselt:

„Andris, ezúton is üzenem, hogy a lőtéri kutyát nem érdekli, hogy mit beszélsz!”

A TV2 videójában látható, amint Petra ezután valóban lehúzza jegygyűrűjét a WC-n:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Nem Győzike Show lesz a Győzike Show új neve, de nem nehéz kitalálni, mire változott
Gáspárék néven tér vissza a legendás család, ezúttal a TV2 képernyőjére. Azt egyelőre nem tudni, hogy lányaik is szerepelnek-e majd.

Link másolása

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az RTL (Klub) után immár a TV2-n tér vissza a Gáspár Győző és családja életéről szóló reality. A műsorban azonban nem ez lesz az egyetlen változás:

az új show immár nem Győzike Show néven szerepel majd, hanem Gáspárék lesz a címe.

A hírek szerint TV2 már egy ideje tervezi az újabb Győzike Show-t, végül az őszi műsorrendbe kerül a képernyőre. Nyáron forgatnak majd, és terveik szerint néhány héten át napi rendszerességgel vetítik majd a műsort. Győző és Bea asszony már le is szerződött, de az, hogy a lányaik, Virág és Evelin szerepelnek-e majd, még kérdéses.

Annál is inkább, mert nemrég kiderült, hogy Gáspárék idősebb lánya, Evelin a fideszes EP-képviselő, Járóka Lívia csapatában is dolgozik, asszisztensként.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZTÁRVILÁG
A Rovatból
Botrány a celebvilágban: David Beckham 10 millió dollárra perli Mark Wahlberg cégét
Áll a bál a színész fitnesscége miatt. A volt focista szerint jelentősen megkárosították a szerződésével.

Link másolása

10 millió dolláros pert indított David Beckham Mark Wahlberg fitneszcége ellen. A volt focista azért indította a pert, mert azt állítja, félrevezették, mikor aláírta a globális nagyköveti szerződést – írta meg a Mafab.hu.

A perben a Mark Wahlberg Investment Group és az F45 alapítói, Adam Gilchrist és Rob Deutsch is érintettek.

Beckham azt állítja, hogy több mint 10 millió dollárt veszített, mivel csak akkor kapta meg az ígért részvényeket, amikor azok értéke már csökkent.

Az F45 visszautasítja a vádakat, és azt kérte a bíróságtól, hogy ejtsék az ügyet, ők azonban úgy döntöttek, hogy folytatják az eljárást.

Nem ez az első balhés ügy a cég körül, Terrell Owens focista korábban beperelte az F45-öt, azt állítva, hogy 700 000 dollárral tartoznak neki.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk