hirdetés

SZTÁRVILÁG

Antiszemita, konteóhívő, és maszkellenes bejegyzései miatt repült Gina Carano a The Mandalorianből

Sokan ünnepelték a Disney döntését, mások szerint túlkapás volt a véleménye miatt kirúgni a színésznőt.
Fotó: Netflix - szmo.hu
2021. február 11.

hirdetés

Bombaként robbant ma a Csillagok háborúja-rajongók közt, hogy a rendkívül népszerű The Mandalorian egyik kulcsszereplőjét alakító Gina Caranót egyik pillanatról a másikra kirúgta a Disney. A legtöbb lap azzal a címmel hozta le a történetet, hogy egy Instagram-story miatt tették lapátra a színésznőt, ám ez nem teljesen igaz: ugyan valóban az antiszemita áthallású storyja volt az utolsó csepp a pohárban, a színésznő már hónapok óta posztol olyanokat, amelyekkel rengeteg embert magára haragított.

„A zsidókat az utcán nem a náci katonák, hanem a szomszédaik verték meg … még a gyerekek is. Mivel a történelmet szerkesztik, a mai emberek többsége nem veszi észre, hogy ahhoz, hogy a náci katonák zsidók ezreit gyűjthessék össze, a kormány először saját szomszédaikkal utáltatta meg őket pusztán zsidóságuk miatt. Ez miben különbözik attól, hogy valakit pusztán a politikai nézetei miatt gyűlölünk?”

- írta a színésznő Instastoryjában, amit aztán gyorsan törölt is.

Sokak antiszemitának bélyegezték a leírtakat, mondván, hogy a republikánusokat a holokausztot átélő zsidókhoz hasonlította, az Egyesült Államokat meg a náci Németországhoz, és rövid időn belül felpörgött Twitteren a #FireGinaCarano hashtag is, és valóságos kampány indult azzal kapcsolatban, hogy rúgják ki a színésznőt. Ezt követően terjedt el a hír a Variety jóvoltából, amely szerint a Disney kijelentette: nem alkalmazza többé Caranót.

"Gina Carano jelenleg nem áll a Lucasfilm alkalmazásában, és nem is tervezzük, hogy a jövőben újra alkalmazni is fogjuk. Mindenesetre a közösségi médiában posztolt meglátásai, melyben kulturális és vallási identitásuk alapján feketített be embereket, gyűlöletkeltők és elfogadhatatlanok."

- áll a Disney közleményében. Ezzel együtt ügynöksége, a United Talent Agency is megvált tőle.

hirdetés

Carano már egy ideje húzogatta a Disney és a rajongók bajszát is azzal, hogy sok ellentmondásos posztot osztott meg közösségi felületein. A színésznő kirúgását már egy hónapja is sokan követelték, akkor egy videointerjúban a következőket mondta:

“Nem megyek sehová és ha zavar a jelenlétem, az rendben van, de sok másik embert viszont nem, sem a Twitteren, sem pedig a többi platformon. Én próbálok inkább az utóbbiakra fókuszálni. Valamiért kihozom ezeket a szélsőséges reakciókat az emberekből, de nem tudom, hogyan csinálom.”

Nem olyan nehéz kitalálni, hogy elsősorban olyan témák pedzegetésével, amelyek az utóbbi időben igazi puskaporos hordónak számítanak a közösségi médiában:

Maszkellenesség

Nyíltan hirdette például vírusszkeptikus hozzáállását. Néhány nappal korábban például egy olyan képet osztott meg, amelyen egy ember volt látható rengeteg maszkkal az arcán, és azon gúnyolódott, hogy így nézhetnek most ki a kaliforniaiak.

Egy másik posztjában azt írta: "Egy olyan világban, ahol mindenki maszkot hord, igazi kiváltság meglátni a másik lelkét."

Választási csalást kiáltott

A tavalyi amerikai elnökválasztásokon a színésznő nem titkolta, hogy mélységesen egyetért Donald Trumppal a választási csalásról tett kijelentéseivel kapcsolatban. Egyik Twitter-bejegyzésében követelte a választási rendszer megreformálását, ahol az alábbiakat adta tanácsul többek közt: minden államban vizsgálják felül az eredményeket és vegyék fel videóra a szavazatok számlálását. Egy másik posztban azon gúnyolódott, hogy a demokraták nem csak a maszkviselésre, de a szemellenző hordására is biztatnak, így legalább senki sem fogja látni, mi folyik itt valójában.
hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Kovács Patrícia a körmével kapargatta az arcát, hogy megmutassa a külvilágnak, szarul van

Problémaként élte meg, hogy a Rózsadombra született.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 18.

hirdetés

A színésznő Lilu Makeup/Down műsorának vendégeként mesélt arról, hogy tinédzserként néha a hátrányát érezte annak, hogy hibátlanul néz ki és gazdag családba született.

Van egy olyan problémám, hogy a Rózsadombra születtem és a gazdagságnak minden részét megtapasztaltam gyerekként és utána abból volt a leges legnagyobb lecsúszás is. Mindegyik megvolt, de az, hogy az emberek úgy ítélnek meg, hogy neked nem lehet gondod, hiszen te a II. kerületben születtél és babyface vagy és síelni jársz Svájcba, közben nem tudják, hogy mi történik a négy fal között. Nem örültem ennek és csináltam olyat, hogy a körmömmel a szemem alatt kapargáltam, hogy látszódjon, hogy szarul vagyok

– vallotta be Kovács Patrícia.

A videóban a színésznő kitért arra is, hogy bár szerepeihez is maga készíti a sminkjét, mégis a privát életben szereti, ha minél természetesebben és felismerhetőbben néz ki.

VIDEÓ: Kovács Patrícia a Makeup/Down műsorában

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
SZTÁRVILÁG

Schobert Norbi 50. születésnapjára kapott egy új autót Rubint Rékától

A fitneszedző egy Cadillac-et adott férjének, elmondása szerint ugyanis elég nagy a garázsuk ahhoz, hogy elférjen benne még egy kocsi.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. április 18.

hirdetés

Április 16-a nagy ünnep volt a Schobert családnál, Norbi ugyanis 50 éves lett. Rubint Réka saját elmondása szerint már egy éve tervezte és szervezte férje születésnapját.

Küldetés teljesítve. 1 éve készültem erre a meglepetésre… minden perce, pillanata, telis-tele volt izgalommal… szerelemmel és szeretettel… és Yesss! Sikerült. Feledhetetlen pillanatot és élményt adni egy olyan embernek, akit 20 éve mindennél jobban szeretek… a legnagyobb boldogság Téged örömödben sírni látni és átölelni… Tiszta szívemből kívánom, hogy még 50 évig ölelhesselek

- írta a fitneszedző Facebook-bejegyzésében.

Az ajándékot dokumentáló videóban elmondja: „Igazából elég nagy ez a garázs ahhoz, hogy itt legyen még egy gyönyörű szép autó.” Ezután Réka felsorolja, hogy Norbi kapott már tőle sok órát, quadot és autót is, de hogy „halmozzák az élvezeteket”, most egy Cadillac-et adott neki.

Minden kisfiú szereti az autókat… amikor Férfivá érnek, ez a szeretet rajongássá válik. Vannak, akiknek matchbox gyűjteményük is van… Ilyen az én Szerelmem is! Imádja az igazán szép és különleges autókat… és amikor jobban szeretsz valakit Önmagadnál, akkor az álmait valóra váltod… ez történt most! Isten éltessen Szerelmem!

– írta a videófelvétel mellé.

Rubint Réka egyébként több poszton és fotón is beszámolt arról, hogy a férje 50 éves lett.

hirdetés

VIDEÓ: Rubint Réka meglepi egy autóval Schobert Norbit


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

Halaszthatja hazaútját II. Erzsébet születésnapja miatt Harry herceg

A brit bulvársajtó úgy véli, ez a békülés jele lehet, a herceg ugyanis nagyapja, Fülöp temetését követően két órán át beszélgetett Vilmossal és Károllyal.
Fotó: MTI/AP/Mark Large - szmo.hu
2021. április 19.

hirdetés

Bár az előzetes tervek szerint már ma visszautazott volna Kaliforniába Harry herceg, még maradhat néhány napot - nagyanyja, II. Erzsébet szerdai születésnapjáig vélhetően marad is. A brit bulvársajtó úgy értelmezi mindezt, hogy a hercegnek sikerült kibékülnie családjával.

A Daily Mail tudni véli, hogy a herceg olyan repülőjegyet vett visszafelé, amelyen nincsen megadva a konkrét dátum, ebből következtettek arra, hogy a herceg vélhetően szabadon akarta hagyni a döntést visszaútjáról. A sajtó információi szerint

Fülöp herceg szombati temetését követően Harry két órán át beszélgetett zárt ajtók mögött testvérével, Vilmos herceggel, hozzájuk csatlakozott apjuk, Károly herceg is.

A megbeszélés témája elsősorban a békülés volt, a feleségével, Meghan Markle-lal adott Oprah-interjú ugyanis meglehetősen felkorbácsolta az indulatokat a királyi családban. Harry most tért vissza Angliába először azt követően, hogy tavaly áprilisban végleg áthelyezték székhelyüket Kaliforniába.

A Sun egy bennfentest is megszólaltatott, aki szerint, ha jól mennek a békítő megbeszélések a családdal, akkor Harry nagy eséllyel marad II. Erzsébet születésnapjáig, szerdáig, hogy felköszönthesse nagyanyját. Egyúttal azt is elmondta, hogy jó esély van a békülésre, amelynek egy újabb lépése lenne, ha halasztaná az útját.

Családi sérelmek ugyanis jócskán vannak, már Harry és Meghan kilépése a királyi családból is éket vert közéjük, a helyzeten tovább rontott, hogy az interjúban súlyos vádak hangzottak el a sussexi házaspár szájából.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
SZTÁRVILÁG

A személyzettel tölti 95. születésnapját II. Erzsébet, idén hivatalos porté sem készül róla

A királyi család tagjai felváltva látogatják majd meg a gyászoló uralkodót, aki kutyasétáltatást tervez a neves napra.
Fotó: i-Images / eyevine. / Northfoto - szmo.hu
2021. április 19.

hirdetés

Szerdán ünnepli 95. születésnapját II. Erzsébet királynő, a neves ünnepet azonban nemcsak a koronavírus-járvány, hanem férje, Fülöp halála is beárnyékolja. Arról, hogyan telik majd ez a nap a királynőnél, a Mirror szerzett információkat.

Az uralkodó jelenleg is a Windsori kastélyban tartózkodik, ahol születésnapját is tölti majd.

A járványhelyzetnek megfelelően nem fog vendégsereget fogadni, azzal a személyzettel tölti majd a napot, akikkel egy "buborékban" él.

A királyi család többi tagja ennek ellenére nem lesz azért kizárva a kastélyból, a lap információi szerint többen is látogatást terveznek. Károly herceg és Anna hercegnő például mindenképpen személyesen köszöntik majd édesanyjukat, Zsófia wessexi grófné pedig gyerekeivel tervezi felkeresni az uralkodót.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: