News here

SZÍNES

Locsolóval riasztja el a füves területére lépő embereket, sokak szerint ezzel már túllép egy határt

Egyesek szerint remek megoldást választott a fűre lépők elriasztására, mások viszont gonoszságnak tartják.

Link másolása

Nagy vitát váltott ki egy TikTok-videó, amelyen az látható, hogy egy férfi egy beépített locsolóval riasztja el azokat a járókelőket, akik rálépnek a füves területére - számolt be róla az Indy100.

Egy Thomas Lyons nevű férfi osztott meg több videót is erről. A biztonsági kamerák felvételei szerint két utca sarkán áll a háza, sokan pedig a ház előtti füves területen átvágva szeretnék lerövidíteni az utat a másik utcába menet, ahelyett, hogy a járdán sétálnának. Sőt, vannak, akik biciklivel is simán áttekernek a füvön.

Mivel nagyon elege lett ebből, azt találta ki, hogy kiépít egy olyan locsolórendszert, amely akkor indul be, ha valaki rálép a fűre. Sőt még egy riasztóhang is megszólal ilyenkor, így az ott közlekedők duplán megijedhetnek.

A felvételeken látszik, ahogy többen is pórul járnak, amikor át akarnak vágni a füvön. A locsoló két kislányt is lespriccelt, amikor arra sétáltak, rögtön ki is szaladtak a járdára.

@tgunz81

##funny ##sprinklerjob ##nomercy ##originalaudio

♬ original sound - Thomas Lyons

Az első videót alig másfél hét alatt már több mint 38 milliószor nézték meg. A második videó, amin már a riasztó hangját is hallani lehet, 1,1 millió megtekintésnél jár, a harmadik videó, amin a locsoló beépítése előtti és utáni felvételek vannak pedig már 2,5 milliós nézettséggel bír.

@tgunz81

More lawn pirates! Asked nicely everyday to stay off the lawn but people just keep coming. ##Lawnpirates ##Lawnmageddon ##Funny ##Sprinklers

♬ Monkeys Spinning Monkeys - Kevin MacLeod

Természetesen rengetegen hozzá is szóltak a látottakhoz. Sokan egyetértettek azzal, hogy jogos ilyet csinálni, ha az emberek letapossák a füvedet, és ez egy tök jó megoldás arra, hogy elrettentsd ettől a járókelőket. Mások szerint viszont nem kellene ilyen drasztikus módszerhez folyamodni, hiszen ez csak fű. Egyesek azon akadtak ki leginkább, hogy a locsoló gyerekeket is megtréfált.

"Engedd már meg nekik, hogy egy kicsit hamarabb hazaérjenek" - írta egyikük.

"Építhetnél egy kikövezett utat is. Ez csak fű, a kedvesség sokkal többet jelent" - véli egy másik.

Több kommentelőnek azonban nem tetszettek az "ez csak fű" jellegű hozzászólások, be is szóltak nekik:

"Azt mondjátok, ez csak fű, ugye? De hát ez csak víz! Ok nélkül idegeskedtek. Ez az ő területe. Azzal, hogy rajta lépkednek, tönkretehetik a füvet, és nem véletlenül van ott a járda."

Ti mit gondoltok erről?


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Szerepálom: a gitáros Mikulást sokáig nem felejtik el a gyerekek!
A különleges ötlet egy webáruházi vásárlás után fogalmazódott meg Bence fejében. A videóból az is kiderül, hogyan rendelhetsz gyorsan és egyszerűen a neten.

Link másolása

Töretlenül nő a kártyás fizetés népszerűsége hazánkban - derül ki egy friss reprezentatív kutatásból*.

Ráadásul számos webáruházban egyetlen kattintással fizethetünk – most megmutatjuk, miért érdemes élni ezzel a lehetőséggel.

Tízből hét magyar használta már kártyáját online vásárláskor, és a lakosság több mint fele mentette már el kártyaadatait valamelyik webáruházban.

A mentett kártyás fizetés népszerűségének titka, hogy olyan esetekben is tudunk a netről rendelni, amikor bankkártyánk nincs nálunk.

Ezt jól mutatja Bence esete is, az ő történetéből megtudhatjuk, miért érdemes elmenteni a kártyaadatainkat kedvenc webáruházunkban.

Gyors és kényelmes

Miután napjainkban az online vásárlás legfontosabb eszköze az okostelefon, ezért minden eddiginél fontosabb, hogy a fizetési folyamat egyszerű legyen a weben is. A mentett kártyás fizetés kényelmes és gyors, hiszen elég egyszer elmenteni az adatokat a webáruházában, ezt követően egyetlen kattintással tudunk fizetni.

Biztonságos

Teljesen jogos, hogy fokozott elővigyázatossággal járunk el, ha az adatainkat kell megadnunk egy online felületen. A mentett kártyás fizetési mód biztonságos, mivel a kártya adatait nem látja a kereskedő, azokat ugyanis szinte kivétel nélkül a bank vagy a fizetési szolgáltató tárolja.

A mentett kártyás fizetésről itt olvashatsz bővebben.

*Fizetési Élmény Riport: 1000 résztvevővel végzett reprezentatív kérdőíves kutatás.

A cikk a Mastercard támogatásával készült.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Kiderült, hogy miért takarítják ki a japán szurkolók maguk után a stadionokat a vébén
A szurkolók mellett a válogatott játékosok is mindig kitakarítanak maguk után az öltözőben.

Link másolása

Először négy éve kapta fel a világ a fejét arra, hogy a japán fociszurkolók kitakarítják maguk után a stadionokat. A távol-keleti rajongók Oroszország után Katarban is megtartották jó szokásukat, az Al Jazeera pedig megkérdezte őket, hogy mi az oka a tisztaságmániának, írja a UNILAD.

Az egyik japán férfi szerint „tiszta a szívük, ezért stadionnak is tisztának kell lennie”, ez pedig majd hozzásegíti a csapatot a céljai eléréshez. Több rajongó szerint a takarítás háttérében az „atarimae” kifejezés áll, ami magyarul annyit tesz: magától értetődő.

Egy másik válaszadó szerint a japán neveltetésben keresendő a válasz. Egészen kiskoruktól kezdve úgy nevelték őket, hogy tisztábban hagyjanak mindent, mint ahogyan találták. Erre pedig nagyon büszkék, így amikor a meccs után nekiállnak rendbe vágni a stadiont, egyúttal a kultúrájukat is bemutatják a világnak.

Nemcsak a japán válogatott szurkolói, hanem a focisták is rendbe teszik maguk után az öltőzőt. A néhány napja Németországot legyőző játékosok még néhány origamit is hagytak maguk után a tökéletes tisztaság mellett:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Fésűs Nelly megmutatta ritkán látott kislányát
A színésznő a férjével Vajtó Lajossal és a kislányukkal, Elza Zorkával utaztak el egy hétvégi vakációra.

Link másolása

A családjával utazott el Fésűs Nelly pihenni Sikondára a hétvégén, a vakációról pedig több képet is megosztott az Instagram-oldalán.

A színésznő azt írta, hogy

a családjukban nagyon fontos, hogy minőségi időt töltsenek együtt, hosszabb utazásra azonban ritkán van módjuk,

így „ha a hétvégeken akad közös szabad napunk azt nagyra értékeljük, és szívesen utazunk belföldön”.

Nelly a férjével, Vajtó Lajossal és kislányukkal Elza Zorkával pihentek Sikondán egy wellness szállodában, a színésznő pedig több képet is megosztott, amin ezúttal ritkán látott kislánya is szerepel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Videó: Így csinált Tóth Andiból egy másik bombázót Frohner Fecó
Az egyébként sem csúnya énekeső most valami egész más outfitet kapott. A sztárfodrász azt is elárulta, hogy milyen kihívást jelent neki a feladat.

Link másolása

Ahogy arról mi is beszámoltunk, a Dancing with the Stars harmadik évadának szombat esti fináléjában visszatért az előző széria győztese, Tóth Andi is egy extra produkcióval. Ezúttal is Andrei Mangra versenytáncossal lépett fel, és énekelt is.

Most az idei Celeb vagyok, ments ki innen! ezüstérmese, Frohner Fecó elárulta, hogyan készült az énekesnő vadító megjelenése. A kolumbiai dzsungel után a fodrász újult erővel vágott neki a munkának, és az eredmény nagyon látványos lett.

A videóhoz írt pár sorból is kiderül, nem volt könnyű dolga:

"Nincs egyszerű feladat hajkészítésnél, amikor elszabadul Tóth Andi királynő. Akkor csak a teljes koncentráció és a mufurc fejem segíthet".


Link másolása
KÖVESS MINKET: