News here

SZÍNES

49 évesen fogadott örökbe gyereket egy amerikai anya, sokak szerint ez önzőség

A nőnek számos vetélés után lehetősége adódott örökbe fogadni unokatestvére babáját, így valóra vált az álma. Sokak szerint viszont elrontja a kislánya életét.

Link másolása

Önzőnek tartják azt az amerikai édesanyát, aki 49 évesen fogadott örökbe egy babát, miután saját gyereke nem lehetett – számolt be róla a Daily Mail.

Az Ohio államban élő Kris Monsour több mint tíz éve szeretett volna már anya lenni, mire végre megadatott számára a lehetőség. Az első házasságában nem sikerült természetes úton teherbe esnie, ezért belevágtak a mesterséges megtermékenyítésbe, ám mivel közben volt férjével szakítottak, megszakították a procedúrát. Miután összejött jelenlegi férjével, nagyon gyorsan várandós lett, de sajnos a harmadik hónapban elvetélt. Ezután többször próbálkoztak még, sikertelenül.

Az orvosa azt tanácsolta a nőnek, hogy ne próbálkozzon tovább, mert nem fog sikerrel járni. Ez hatalmas pofon volt Krisnek, aki ezután a munkájára próbált koncentrálni.

Évek teltek el, ám az anyaság iránti vágya nem csillapodott. Aztán végül 2019-ben rámosolygott a szerencse, amikor üzenetben megkereste őt az unokatestvére, aki éppen gyógyulófélben volt egy függőségből. Azt mondta, hogy babát vár, és megkérdezte Krist, hogy örökbe fogadná-e a kicsit. A nő természetesen igent mondott, ezzel pedig valóra vált az álma. Férjével végigkísérték az unokatestvér terhességét, ott voltak minden vizsgálaton és a szülésnél is, a kislányt pedig már ők hozták haza a kórházból. Az örökbefogadás hosszas procedúra volt, végül összesen 19 500 dollárt (7 millió forint) kellett fizetniük azért, hogy a kis Ainsley hivatalosan is az ő gyerekük lehessen, de ez minden pénzt megért nekik.

„48 évesen, több vetélés után elfogadtam, hogy talán sosem leszek édesanya. Amikor viszont végre anya lettem, teljesnek éreztem magam. Mindig is tudtam, hogy a sorsom az, hogy anya legyek. Mint kiderült, csak ki kellett tartanom és bíznom a sorsban. Minden egyes nap hálát adok ezért. Sosem szabad feladni a reményt”

– mondta.

A biztosítási vezetőként dolgozó Kris a közösségi oldalain is megosztotta az anyává válása történetét, és megdöbbent azon, milyen sokan támadták azért, mert 49 évesen fogadott örökbe egy újszülöttet. A kommentelők szerint ez önzőség, hiszen most ugyan a nő kiélvezi az anyaságot, de amikor a kislány nagyobb lesz, ő már megöregszik, és nem tud majd gondoskodni róla, sőt az éppen csak felnőtt Ainsley-nek kell majd gondoskodni a szüleiről. Mások pedig azért kritizálták őt, mert egy vérrokona gyerekét neveli a sajátjaként.

Íme néhány komment:

„Ez undorító és önző dolog. Ezzel szó szerint azt kockáztatod, hogy egy gyerek egész életét elcseszed.”

„Szegény gyerek, sajnos már egy öreges, gondozásra szoruló szülője lesz, mire végez az iskolában.”

„Á, igen, milyen jó is az, amikor 20 évesen arról kell döntened, melyik otthonba vidd az apukádat és az anyukádat, ahol életük végéig gondoskodnak róluk.”

„Az én szüleim is idősek voltak, amikor születtem. Egész életemben szenvedtem amiatt, hogy gondoskodnom kellett róluk. Örülök, hogy lett családod, de imádkozom érted és a gyerekedért.”

„Szívás, ha idős szüleid vannak. Az én szüleim 50 és 75 évesek voltak, amikor születtem, és túl idősek voltak ahhoz, hogy nagyszülők lehessenek. Önző vagy.”

Kris számos videóban reagált már ezekre a megjegyzésekre a TikTok-oldalán.

„Szerencsére nem veszem magamra ezeket a mérgező kommenteket. Túl elfoglalt vagyok a dolgaimmal ahhoz, hogy ezeket a lelkemre vegyem. De sokaknak fájnak ezek a szavak. Gondolkodj, mielőtt kommentelsz”

– tanácsolta a rosszindulatú hozzászólóknak az egyik videójában.

Egy másikban pedig rámutatott, hogy a TikTokon sok olyan ismert felhasználó van, aki az átlagnál idősebb korban lett szülő, sőt, a 75 éves Elton Johnnak például van egy 9 éves és egy 11 éves fia is. Szerinte nem fair, hogy míg az énekest ünneplik azért, mert ilyen idősen is apa, a nőket ugyanezért kritizálják.

„Önzőnek és egoistának neveztek, és azzal jöttök, hogy meg fogok halni. 51 éves vagyok, még sok van hátra az életemből. Érdekes, hogy a tehetős embereket, a rocksztárokat – akiket sokan ismernek, jóval idősebbek nálam és van péniszük – nem trollkodják amiatt, hogy az életük későbbi szakaszában vállalnak gyereket”

- mondta.

A sok negatív komment mellett azonban bőven akadnak olyanok is, amelyekben támogatják Krist.

„Azta, a hozzászólásokat olvasva nem hiszem el, hogy lehet valaki rossz anya attól, hogy nagyon szeretne gyereket. Az meg nevetséges, hogy fiatalon elveszít téged. Bármikor, akárhány évesen meg lehet halni.”

„Szívszaggató számomra az, hogy sokak szerint az anyaság huszonéveseknek való. Az anyaság bármilyen korban csodálatos. Gratulálok anyuka, gyönyörű a kislány!”

Egy kommentelő pedig azt tanácsolta a kritizálóknak, hogy hagyják a Krishez hasonló anyáknak, hogy élvezzék az anyaságot, hiszen sok mindenen mentek keresztül azért, hogy idáig eljussanak.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


SZÍNES
Céline Dion sírva jelentette be, hogy gyógyíthatatlan beteg és lemondta budapesti koncertjét is
Merev ember szindrómában szenved a kanadai énekesnő. Egymillióból csak egy embert érint ez a ritka idegrendszeri betegség.

Link másolása

Gyógyíthatatlan neurológiai betegséget diagnosztizáltak Céline Dionnál, írja a Mirror. A kanadai énekesnő az Instagramon megosztott videókban könnyek között számolt be állapotáról a rajongóknak.

Az 54 éves sztár elmondása szerint „merev ember szindrómában” (SPS) szenved, ami minden egymillióból csak egy embert érint. A rendkívül ritka idegrendszeri rendellenesség során mások számára természetes fény- és zajhatások, a stressz vagy az érintés fájdalmas izomgörcsöket válthat ki a betegekből, a végtagjaik mozdulatlanná merevednek, és élő „emberszoborrá” változnak. A legrosszabb az egészben, hogy a betegek végig tudatában vannak a velük történő dolgoknak, de mégsem tudnak semmit tenni ellene.

Az énekesnő posztjából kiderül, hogy a betegségre nincs gyógymód. A fokozatosan romló állapotú páciensek végül már mozogni és beszélni is képtelenek. Céline Dion éppen ezért a következő időszakban az egészségi állapotára szeretne koncentrálni, és lemondta világ körüli turnéja tavaszi állomásait, köztük a jövő évre tervezett budapesti koncertjét is.

Az énekesnő videójából kiderül, hogy régóta kínozzák megmagyarázhatatlan görcsök, amik a legváratlanabb pillanatokban törtek rá. Most már tudják, hogy ezeket is a betegsége okozta. A sztárnak időnként a gyaloglás is nehézségekbe ütközik, de a hangszálai használatára is hatással van az SPS.

Az énekesnő a felvételen elmondja, hogy „nagyszerű orvoscsapat” dolgozik vele, és a nehéz helyzetben élvezi a gyerekei támogatását is. Egyúttal beszél arról is, hogy mennyire hiányoznak neki a rajongók.

A teljes, angol nyelvű videót itt lehet megnézni:

Céline Dion januárban az amerikai turnéját mondta le „súlyos és tartós izomgörcsökre” hivatkozva. A mostani bejelentés előtt három hónappal lemondta Las Vegas-i visszatérését is.

Az énekesnő 2023. március 16-án lépett volna fel először Magyarországon. A tavasszal elmaradó koncerteket hivatalosan egy évvel későbbre halasztották.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

SZÍNES
Leüvöltötte egy turista fejét a Buckingham-palota őre, mert pofozgatni kezdte a lovát
Előbb egy kardos őr, majd két állig felfegyverzett rendőr siet a lovas őr segítségére.

Link másolása

Nem pont úgy sült el egy baráti társaság látogatása a Buckingham-palotánál, ahogy tervezték. A csoport egyik tagját ugyanis alaposan leüvöltötte az egyik lovas őr, írja a LADBible. A fiatal nő a turisták többségéhez hasonlóan szorosan a ló mellé állt egy fotó kedvéért, majd miután az állat többször hozzáért, pofozni kezdte a fejét.

Az addig egy helyben ácsorgó ló egyre idegesebb lett, és a sokadik pofon után a hátán ülő őr hirtelen rákiabált a kirándulóra.

„Lépjen hátra!” - hangzik az üvöltés, majd a nő morgolódva arrébb húzódik.

Ezután a semmiből egy újabb őr érkezik kivont karddal, ha lehet, még hangosabban kiabálva. A csoport azonnal távolodni kezd a két tanácskozó őrtől, de itt még nincs vége a jelenetnek. A kardos őr távozás után röviddel két állig felfegyverzett rendőr érkezik a lovas őrhöz, és rövid eszmecsere után olyan pozíciót vesznek fel, hogy megakadályozzák a turisták közelebb kerülését a lóhoz.

A csoport tagjai ezután kelletlenül lőnek még néhány fotót, majd távoznak a helyszínről.

A kiabálásába fulladó lópofozást itt lehet megnézni:

@busk1976 #horseguardsparade #householdcavalry #thekingsguard #royal #england #british #history #london #londontiktok #tourist #horsesontiktok #horsesoftiktok #fyp #soldier #horse ♬ original sound - Buska in the park


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Pataky Attila a benzinárakról: Az volt a cél, hogy azt a kormányt szidják sokan, ami jelenleg is mindent megtesz azért, hogy létezni tudjunk
A zenész azért reméli, hogy a szeretet ünnepén békét találnak az emberek.

Link másolása

Kedden este jelentette be a kormány, hogy megszüntetik a benzinársapkát, miután országszerte kiszáradtak a benzinkutak. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter akkor azt mondta:

"Bekövetkezett, amitől tartottunk, a hétfőn életbelépett uniós olajszankció mindenki számára érzékelhető zavarokat okozott Magyarország üzemanyag-ellátásában".

Valamilyen oknál fogva a Bors úgy érezte, hogy témában meg kell szólaltatnia Pataky Attilát is, aki szerint „semmi sem véletlen”, így az időzítés sem.

„Minden okkal történik, meggyőződésem, hogy nem véletlenül pont karácsony előttre időzítették a Magyarországra szánt csomagot” - mondta a zenész, aki szerint a napokban érzékelhető üzemanyaghiány is ennek a következményeképpen lépett fel. Pataky azt is hozzátette: sokan nem hitték volna, hogy az életünkben ezt még egyszer meg kell élnünk.

„Nem hiszek a véletlenekben. Az volt a cél, hogy idegesek legyenek az emberek, lehangoltak és rosszkedvűek legyünk, hogy azt a kormányt szidják sokan, ami jelenleg is mindent megtesz azért, hogy létezni tudjunk ebben a nagy zűrzavarban is. Nem mindenki néz szét a világban, hogy mi ennek a problémának a forrása”

- fejtette ki az énekes, aki azért reméli, hogy a szeretet ünnepén békét találnak az emberek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


SZÍNES
Árpa Attila elárulta, együtt van-e még a Nagy Ő nyertesével
A színész-producer már nem is biztos benne, hogy ő egy nárcisztikus szociopata.

Link másolása

Arról korábban mi is beszámoltunk, hogy hétfőn Timi nyerte meg a Nagy Ő legutóbbi szériáját, és ezzel – úgy tűnt – Árpa Attila szívét is. Most azonban egy interjúban kiderült: nem teljesen happy enddel végződött a love story.

A TV2 Tények Plusz műsorának Árpa és Timi közösen nyilatkoztak. Arról beszéltek, hogyan alakult a kapcsolatuk A Nagy Ő felvételei után – írja a Blikk.

„Ez a műsor egy kaland volt nekünk, egy romantikus mese és igenis voltak valódi érzelmek ebben a folyamatban. A végén, amikor Toscanaban ott álltunk és néztük a tájat, akkor viszont nemcsak a műsor ért véget, hanem ez a romantikus mese is. Mint egy happy end” – nyilatkozta a színész-producer. Hozzátette:

Az, hogy most a való életben ennek nem lett folytatása, annak vannak különböző okai, de nem biztos, hogy azokat meg akarjuk osztani.

Kiderült az is, hogy közösen döntöttek arról, nem folytatják a kapcsolatot, és rossz érzés egyikükben sincs a dologgal kapcsolatban.

„Nem váltunk el haraggal, jó a kapcsolatunk. Néha beszélünk, sőt, azóta a színházban is megnéztem Attilát” – árulta el Timi. Bár Árpa humorosan megjegyezte, hogy a darab végén azért nem várta meg őt.

Szóba került az is, hogy két éve egy interjúban maga Árpa Attila nevezte magát nárcisztikus szociopatának. „Azt szeretném kérni a nárcisztikus szakértőktől és pszichiáterektől, pszichológusoktól, hogy nézzék vissza online A Nagy Ő-t és mondják már el ők, hogy tényleg nárcisztikus szociopata vagyok, vagy sem” – mondta a „Nagy Ő”. Hozzátette:

„Amióta ezt nyilatkoztam, több nárcisztikus szociopata is jelentkezett nálam, és összehasonlítottam magam, a viselkedésemet és a viselkedési mintáimat azokkal az igaziakkal. Esküszöm, most már kételkedem benne, hogy én is az lennék. Szerintem nem vagyok az. A Nagy Ő meggyógyított!”


Link másolása
KÖVESS MINKET: