Zseniális pezsgős receptek, amiket neked is ki kell próbálnod
Közeledik az ünnepi időszak, a Karácsony. Biztosan ti is gondolkoztok, hogy milyen ételekkel készüljetek a családi vacsorára. Ha nincs ötleted, hogy mit főzz nekik és van egy bontatlan pezsgőd a hűtőben, akkor láss neki valamelyik receptnek, ígérjük nem fogsz csalódni! Receptjeink között főételeket, italokat és sütit is találsz. Mutatjuk is őket:
Ételek
Ropogós malacpecsenye pezsgős lilakáposztával
Hozzávalók:
1 kg kicsontozott bőrös malaccomb
5 gerezd fokhagyma
1 evőkanál ételízesítő por
1 mokkáskanál őrölt fekete bors
2 dl sör
A pezsgős káposztához:
70-80 dkg lilakáposzta
5 evőkanál étolaj
1 fej vöröshagyma,
3 evőkanál kristálycukor
1 csapott kiskanál só
1 csapott kiskanál őrölt kömény
1 evőkanál 10%-os ételecet
1,5 dl száraz pezsgő
Az elkészítés módját ITT találod.
Hátszínszelet mustármártásban
Hozzávalók:
4 szelet (egyenként kb. 15 dkg-os) ujjnyi vastag marhahátszín
2 mokkáskanál őrölt fekete bors
1 evőkanál mustár
olaj
a mártáshoz:
1 evőkanál finomliszt
4-5 dkg vaj vagy sütőmargarin
6-8 evőkanál mustár
2-2 dl főzőtejszín és húsleves (marhahús- vagy erőleveskockából is lehet) vagy 1 mokkáskanál ételízesítő por
1 dl fehérbor vagy pezsgő
2 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
Az elkészítés módját ITT találod.
Tejes malacsült pezsgős káposztával és csőben sült burgonyával
Hozzávalók
a pecsenyéhez:
1,5 kg kicsontozott malaclapocka (lehet hosszúkás darab comb is), só, evőkanál ételízesítő por, 1 púpozott kiskanál majoránna, 2 dl sör, 10 dkg füstölt szalonna
a párolt káposztához:
1 kg lila káposzta (fehér is lehet), 4 evőkanál olaj, 2 evőkanál kristálycukor, fél fej vöröshagyma, 1 csapott kiskanál só, 1 mokkáskanál őrölt köménymag, 1 mokkáskanál őrölt fekete bors, 2 dl pezsgő, 1 evőkanál ecet
a körethez:
1 tojás, 2 dl tej, 15 dkg reszelt sajt, 5 dkg húsos császárszalonna, só, csipetnyi reszelt szerecsendió, 60 dkg burgonya
a tepsi kikenéséhez: vaj
Az elkészítés módját ITT találod.
Mascarponekrémes pite pezsgős málnaszósszal
Hozzávalók (23 cm-es formába):
Pitetészta:
70 g vaj
50 g (nád)porcukor
1 kisméretű tojás
csipet só
1 csapott tk. (foszfátmentes) sütőpor
75 g zabpehelyliszt
75 g teljes kiőrlésű (tönköly)liszt
Mascarpone krém:
100 g (nád)porcukor
200 g mascarpone
100 g zsíros tejföl
125 ml tejszín
1 vaníliarúd kikapart magjai
csipet só
3 tojássárga
Pezsgős málnaszósz:
150 g (nád)cukor
150 ml (félédes) pezsgő
300 g málna (nálam fagyasztott)
Az elkészítés módját ITT találod.
Italok
Orosz rózsa koktél
2 cl vodka
2 cl citromlé
2 cl narancslé
2 cl gránátalmalé
TÖRLEY Réservé Demi Sec pezsgővel felöntve
Díszítés: narancsszelet, lime szelet, koktélcseresznye
Prosecco zselé
Habzó bor, egy kicsit másképp. Gyerekeknek készülhet gyerekpezsgőből, szörpből vagy gyümölcsteából.
Hozzávalók 6 pohárhoz:
1/2 liter prosecco (habzó bor)
7 db lapzselatin
Díszítéshez, gyümölcs
Így készítsd el:
A zselatin lapokat áztasd be langyos vízbe. Ha feloldódott, keverd hozzá a bort,( én mos epres habzóborból készítettem) és töltsd poharakba. Tegyél bele apró gyümölcsöt, pl: gránát almát,málnát, epret felvágva. Tovább tart a dermedés, mivel nem meleg folyadékba teszed a zselatint, ezért jobb ha fogyasztás előtt egy nappal készíted el. Ha nincs habzó bor, pezsgővel is finom.
Az oldalt, ahol a receptet találtuk ITT találod.
Forrás: receptletoltes.hu, aranymorzsa.blogspot.hu, colorsinthekitchen.com
Ha tetszenek a receptek, nyomj egy lájkot!