Megválasztották Magyarország tortáját és cukormentes tortáját
A Boldogasszony csipkéje elnevezésű torta nyerte meg a Magyarország Tortája címet 2019-ben - derült ki szerdán az Országházban megtartott sajótájékoztatón.
Az ország tortáját a dunaföldvári Tóth Cukrászda cukrásza, Tóth Norbert készítette. A nyertes sütemény alját egy málnás, ropogós réteg adja, amin egy málnapürével dúsított tésztaréteg helyezkedik el, felette cremeux (tejszínnel lazított krém) kerül, a tetején pedig egy bazsalikomos, citromos ganache teszi különlegessé a tortát.
A Magyarország Cukormentes Tortája idén a Cukormentes Kicsi Gesztenye lett, amit a szegedi Accappella Cukrászdában készítettek.
Ez az édesség nem tartalmaz hozzáadott cukrot és gabonalisztet. Ízvilágát a gesztenye határozza meg, melyet a kellemesen savanykás áfonya és a mogyorós ropogós tesz különlegessé.
A díjnyertes desszereteket leghamarabb augusztus 18-tól lehet megkóstolni, az augusztus 20-i ünnepségeken már biztosan kapható lesz.
A sajtótájékoztatón Septe József, a Magyar Pékszövetség elnöke bemutatta az idei Szent István-napi kenyeret: a Szerencsetarsoly elnevezésű alkotást a Pedró Pékségből Vajda Péter és Takó Zoltán pékmester készítette.
"Durumliszt felhasználásával búzalisztből, hagyományos kovászos eljárással készült. Különleges formájú, ropogós búzakenyér, igazi kézműves munka, amely magas víztartalmú, ezért sokáig friss és puha marad."
A kenyérversenybe idén félszáz alkotás érkezett és független szakmai zsűri választotta ki a győztest. A Szent István-napi kenyeret augusztus 20-án a Magyar Ízek Utcáján lehet megkóstolni, és a tervek szerint országosan is sütik majd.
A tortákról és a Szent István-napi kenyérről készült még több képért kérjük, lapozz!