hirdetés
Vért kért kislánya műtétjéhez az édesanya, de válaszul férfiak kezdték el zaklatni
Egy nyilvános Facebook-bejegyzést tett közzé, amire válaszul telefonon és Messengeren is durva hívásokat, képeket és üzeneteket kapott közel 50 férfitól.


„Minél több szörnyűséget tudtam meg, annál jobban szorongtam a klímaváltozástól”
A klímaszorongás egy nagyon is valós jelenség, és hasonlóan más típusú pszichés problémákhoz alvászavarokkal, gyomorgörccsel és pánikrohamokkal járhat. Az Abcúg riportja.Ez egy rémálom - ilyen Budapesten biciklizni
Nagy sebességgel haladsz előre, utadba ismeretlen objektumok vágódnak, dühös arcok szórják feléd szitkaikat, aztán hirtelen eltűnik alólad az út.


Inkább anyám, mint egy főbérlő
30 év feletti felnőttek meséltek arról, miért élnek még mindig, vagy újra a szüleikkel, ahelyett, hogy albérletbe mennének vagy saját lakást vásárolnának. Mint kiderült, különböző okok miatt választják a mamahotelt.


Fahidi Éva: A Fehérlófiát sokkal szívesebben mesélem, mint a holokausztom történetét
Húszévesen jött haza Auschwitz-Birkenauból, hamarosan betölti a 94-et, és még mindig színpadon táncol. Beszélgettünk traumafeldolgozásról, örökké keresett, de soha meg nem talált családtagokról és arról, mire kíváncsi a most felnövő kamasz-generáció.


„Én vagyok az, aki eldönti, mikor van vége az életednek”
A bántalmazó meggyőződése, hogy kontrollálhatja a partnere, a gyereke életét, annak minden mozzanatát, sőt: akár meg is ölheti azt, akin uralkodik.


Most még nők és gyermekek erőszakos halála sem viszi ki emberek tömegeit az utcára
Döbbenetesen kevesen voltak a bántalmazás és családon belüli erőszak ellen tartott szombati demonstráción, amely az aktivistáknak köszönhetően igen látványosra sikerült.


„Itt van előttünk a csoda, maga az élet” – beszélgetés Hevesi Tamással vegetáriánus nézőpontból
Vegetáriánusnak lenni nemcsak táplálkozási mód, hanem életszemlélet is. Ez a vezérelve a 23. Vegetáriánus Fesztiválnak, amelyet a budapesti Kőrösi Csoma Sándor Kőbányai Kulturális Központban tartanak szeptember 14-15-én.


Gyerekhez kötni a lakástámogatást, olyan mintha a szerveinket kérnék
Az elmúlt évek lakáspiaci változásai, az egekbe szökő lakás- és albérletárak, a szociális bérlakásállomány szinte teljes hiánya nehéz helyzetbe hozták az első lakásuk megszerzését tervező fiatalokat.


Kaotikus volt a tanévkezdés, hiába trükköznek a fenntartók
A trükközésnek köszönhetően hamarosan nem lesz túlzottan szembetűnő a hiány, mert minden órára be fog menni valamilyen tanár, az évkezdésen azonban jól látszik, milyen nehézségekkel küzdenek az iskolák.


„Maguk csak ne szóljanak bele itt az ügyekbe! Mi lakunk itt negyven éve!” – lakógyűlés Magyarországon
'Minket nem érdekel a szomszéd tízemeletes. Ott magának két lefizetett embere is volt, Csopakikám, hallottam a kisboltban.'


Zsuzsa a férje miatt költözött Indiába, most hetente szed szemetet a tengerparton, több száz önkéntessel
A magyar nő már nagyjából 55 ezer tonna hulladékot gyűjtött össze csapatával. Arról is mesélt, mekkora kultúrsokk volt számára odaköltözni, és lehetséges-e a műanyagmentes élet Indiában.


Az önkormányzatoknak kell lépniük, ha az állam magára hagyja az időseket
Egyre nagyobb az igény az önálló életvitelt támogató, az egészség megőrzését és a magány enyhítését célzó szolgáltatásokra.


Az elég lenne nekik, ha egy kést szúrna a hátamba?
Ki és hogyan védi meg a családon belüli erőszak áldozatait? Bár a magyar jogrendbe átültették az Európai Áldozatvédelmi Irányelvet, de ezek a jogok sok esetben csak papíron léteznek.


Ha úgy szorítom a gyerek kezét, hogy kifehérednek az ujjaim, akkor is megtörténhet a baj
Több tragédia is történt az utóbbi időben gyerekekkel. Biztos, hogy ezért mindig a szülőket kell hibáztatni és nyilvános posztokban lehordani őket a közösségi oldalakon?


„Nem tudnám megtenni az apámmal, hogy beadjam egy idősotthonba”
Komoly gond a családoknak az idős hozzátartozó ápolása. Nagy a nyomás rajtuk, hogy magukra vállalják a feladatot, ha beleszakadnak is.


Szeretlek Magyarország
Letöltés
x
Töltsd le a Szeretlek Magyarország mobil alkalmazást, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb hírekről!