GASZTRO
A Séf Asztala és az Anantara New York Palace Budapest Hotel különleges programjának keretében gyorstalpalót kaptunk a magyar konyhaművészetből.
GASZTRO
Állandó téma a szervizdíj és a borravaló egybemosása, összekeverése és hibás megmagyarázása. 2005 óta morog a vendégek egy része, hogy miért kellene neki két borravalót adnia? A helyzet az, hogy két teljesen különböző dologról van szó, ráadásul elég bonyolult is a sztori. Mutatjuk, mi történik, amikor és miután fizettünk.
GASZTRO
A Spicces füge respektus szeletenkénti árából csak az alapanyag kerül 4-500 forintba. Nem csoda, ha méregdrága lesz az augusztus 19-től kapható sütemény a cukrászdákban.
GASZTRO
A Magyarország Tortája díjjal együtt osztják ki az év kenyere elismerést. Először a díj történetében, vadkovásszal készült kenyér nyerte. Ez pedig, a szakértők szerint komoly előrelépés a minőségi kenyerek felé.
GASZTRO
A neve sem mindennapi: Spicces füge respektus. Nem kevésbé különleges az idei cukormentes torta sem.
GASZTRO
A megkérdezettek 77 százaléka nem nézi meg a termékösszetevőket. A vásárlók fele van csak tisztában azzal, hogy a virsli hústartalmának minimum 51 százaléknak kell lennie.
GASZTRO
A Felelős Gasztrohős segítségével most megtudhatjuk, mik azok a mindenki számára elérhető alapanyagok, amik táplálóak, egészségesek – és még fenntarthatóak is.
GASZTRO
Megkóstoltuk a Fehér Szalon új fogásait, és örömmel tapasztaltuk, hogy a fiatal séf már a vegán ételekbe is becsempészte saját stílusát.
GASZTRO
Idén öt kategóriában összesen 81 fagylalt nevezett. A hagyományos és „Mentes” versenykategóriák mellett a Csokoládé Világnapja alkalmából külön „Csokoládé” kategóriát is indítottak.
GASZTRO
Az Avalon Ristorante idén második alkalommal került fel a listára. Összesen négy magyar éttermet díjaztak.
GASZTRO
Mi köze van a magyar gasztronómiának a frank hagyományokhoz? Honnan származik a madártej? Kárai Dáviddal kutatjuk a francia konyha kulisszatitkait!
GASZTRO
A Római-part remek alternatíva, ha kicsit kiszakadnánk a belvárosi nyüzsgésből, de nem szeretnénk hosszabb útra indulni.
GASZTRO
Eldőlni látszik a nagy ketchup háború az interneten. A Heinz rövid posztban rendezte a kérdést, amit nem mindenki fogadott kitörő örömmel.
GASZTRO
Június 30-án „Ez itt a kert” címmel ingyenes gasztrokulturális programra invitálja a nagyközönséget a Homola Pincészet.
Népszerű
Ajánljuk