GASZTRO
Kávé vagy tea mellé, tízóraira vagy vendégvárónak egyaránt kiváló ez a mogyorós, csokis keksz. Ropogós és omlós, légmentesen zárható dobozban sokáig eláll. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A kézműves csokiknak egyre nagyobb kultusza van hazánkban. Némi kézügyességgel és türelemmel otthon is készíthettek ilyeneket.
GASZTRO
Szereted a kakaós csigát? Esetleg a perecet? Akkor a Nyugatinál most megnyílt első BITE Bakery Café a te helyed. Csigák és perecek újragondolva. Megkóstoltuk a helyben készülő finomságokat.
GASZTRO
A dobos torta teteje vagy a pirított hagyma a hot dogon. Hmm! Tuti, hogy mindig kevés van belőlük! Nem értesz egyet? Sebaj! Add nekünk! :)
GASZTRO
Húshagyókedd van. Az angolszász országokban tradicionálisan a palacsintáé a főszerep ezen a napon. Mivel számtalan országban szeretik a palacsintát így ma már nemzetközileg elterjedt a Palacsinta Nap. Mi egy amerikai csokikrémes palacsintát hoztunk, amit könnyű elkészíteni és nagyon finom!
GASZTRO
A tejszín a gasztronómia egyik hamupipőkéje. Gondoljatok csak bele, hogy ez a fehér folyadék hogyan teszi a legegyszerűbb ételt is selymesen nemessé. Tudjátok, mi a különbség főző-, és habtejszín között, mitől növényi egy tejszín, egyáltalán: nevezhető tejszínnek? Mitől verődik kemény habbá? A kérdésekre a választ cikkünkből megtudhatjátok!
GASZTRO
Ennek a szilvás gyümölcskenyérnek az a különlegessége, hogy külsejét pálinkás csokimáz borítja. A sütemény duplán részeges, az aszaltszilvát és a mazsolát felhasználás előtt érdemes rumba áztatni. A tésztájába kakaó és csoki is kerül, igazi élvezetet nyújt a csokiimádóknak is.
GASZTRO
A kölesből készített puding egyszerű és egészséges. Ez a narancsos-mákos változat ízlésesen tálalva ünnepi fogás is lehet.
GASZTRO
Ha a hétvégén kinéztek a Szabadság térre, úgy érezhetitek magatokat, mintha egy megelevenedett népmese-illusztrációba csöppentetek volna. A Mangalica Fesztivál helyszínén ugyanis még a kerítés is kolbászból van.
GASZTRO
Az almás palacsinta receptje a puha, dundi amerikai palacsintáéhoz hasonlít. Különlegessége, hogy a tésztájába reszelt alma kerül. Elkészítéséhez érdemes olyan palacsintasütőt használnotok, amit nem kell olajozni, mivel ez a változat nagyon gyorsan magába szívja az olajat. Reggelire és uzsonnára is tökéletes fogás.
GASZTRO
Ez a tömény csokis sütemény tulajdonképpen egy krémes brownie pite. A tésztába és a krémbe is tönkölyliszt és nádcukor kerül, így a reform desszert kategóriába is sorolható. Könnyű elkészíteni, kínálhattok mellé vaníliafagyit, habos tejet, kávét vagy teát.
GASZTRO
A mogyoróvaj nem csak kenyérre kenve jó, hanem sütemények ízesítésére is kiváló. Ez a ropogós keksz csokiba mártva mesés finomság. Ajándékba is készíthetitek.
GASZTRO
Ennek az édességnek rengeteg neve van: csokiszalámi, kekszszalámi, néger szalámi, majomkenyér, keksz-tekercs. Aminek ennyi neve van, az csak jó lehet, különösen, ha ilyen jó hozzávalók kerülnek bele.
GASZTRO
Ez az ízletes és tápláló cukormentes palacsinta kiváló reggeli vagy uzsonna lehet. Egy banán is nagyon finom, édes ízt ad a palacsinta tésztájának. Kínálhatjátok friss gyümölcsökkel, juharsziruppal vagy mézzel. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
Népszerű
Ajánljuk