GASZTRO
A nagykabátot levéve, belepillantva a tükörbe jön a gyors fogadalom: soha többet egyetlen falatot sem. Aztán - szinte azonnal - kordul a gyomor, s elismerjük, hogy bizony mégiscsak kellene egy gyors, könnyű ebéd. Miből, mit, hogyan? Van egy tippünk.
GASZTRO
Sokféle kiváló magyar cukrászdát és csokiboltot bemutattunk már nektek az elmúlt hónapokban. Most körülnéztünk kicsit a nagyvilágban, mi mindenre képesek a "legelvetemültebb" csokirajongók. Meg fogtok lepődni, az garantált.
GASZTRO
Az interneten kutatva kétféle Kossuth kiflire bukkantam. Az egyik tulajdonképpen egy vajas piskóta, amire darabos diót szórunk és hold formát szaggatunk, a másik pedig egy töltelékes kifli dióval vagy mandulával.
GASZTRO
Belépéskor rögtön éreztem, hogy valami különleges helyre érkeztem. Nem igazán tudtam eldönteni, hogy romkocsmáról van-e szó, vagy inkább valami elegáns retróbárról, a Port H valahol a kettő között lavíroz, úgy, hogy közben áthatja a magyar múlt és jelen szeretete.
GASZTRO
A csombor vagy más néven borsikafű (Satureja hortensis) az erdélyi konyha elterjedt fűszere. Dél- Délkelet – Európában és Nyugat- Ázsiában honos növény, Európa többi részén termesztik, de elvadulva is találkozhatunk vele.
GASZTRO
A vargabéles az erdélyi konyha elterjedt, népszerű édessége. Az eredete nem teljesen tisztázott, de a legvalószínűbb, hogy elsőként a kolozsvári Darvas vendéglőben készítették el. Nevét a szintén kolozsvári Varga vendéglőstől örökölhette.
GASZTRO
Először azt hittem, hogy egy újabb elegáns butik előtt sétálok el az Október 6. utca most felújított részén. Aztán kiderült, szó sincs róla. Ez egy cukrászda, mégpedig nem is akármilyen!
GASZTRO
A főváros vonzáskörzetében több, gasztronómiai úti célként szóba jöhető település van. Ilyen Vác is, melynek mára védjegye lett a Mihályi László, nemzetközileg elismert cukrász által vezetett Desszert Szalon.
GASZTRO
Az el nem múló télben különösen jólesnek a meleg italok. Ha az összetevőkre is odafigyelünk, könnyen válhatunk a modern kor boszorkányaivá.
GASZTRO
A kőszegfalvi farsang fő étke egy különleges fánk, a cigenudli. Ha szeretitek a hagyományokat és a különlegességeket, akkor érdemes kipróbálni. Az íze mindenért kárpótol, diétázni pedig ráérünk nagyböjtben.
Népszerű
Ajánljuk