GASZTRO
Ha egyszerű, finom, mégis különleges süteményre vágytok készítsetek clafoutis-t (magyarul kb. "klafuti"). Ez a palacsintatészta jellegű francia pite nálunk is nagyon népszerű. Legjobb cseresznyével..
GASZTRO
Ezek az almás muffinok kölesliszttel és zabliszttel készültek. Puhák, finomak, és kicsik. A köles finomra őrlésével készül a kölesliszt, használhatjátok süteményekhez, főzelékek sűrítéséhez vagy kenyér sütéséhez is. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A Tej Világnapján nem csak a tejről, hanem a magyar szív és száj számára legkedvesebb tejtermékről, a Túró Rudiról is ejtünk néhány szót. Összeállításunk majdnem olyan egészséges, mint maga a tej.
GASZTRO
Az otthon készített péksüteménynek nincsen párja. Nem csak finomabb és minőségibb, mint bolti társa, hanem isteni illatot áraszt miközben sül. Ráadásul a dicsőség listátok is növekszik szeretteitek körében. Ha még nem próbálkoztál a kelt tésztákkal, itt az ideje! A receptet kezdőknek is ajánljuk.
GASZTRO
A torta tésztáját finomra darált olasz keksz is ízesíti. Külsejét tetszés szerint tejszínhabbal vagy csokiglazúrral díszítsétek! A receptet kezdőknek is ajánljuk.
GASZTRO
A nagymamátok konyhájából biztos emlékeztek a rácsos pitékre. Emőke segítségével bemutatjuk, hogyan készítsétek el ezt a klasszikus süteményt. A töltelék a mai trendhez igazodva rebarbarával és nádcukorral készült. Piknikre, uzsonnára, vasárnapi ebédre ajánljuk!
GASZTRO
A bolti piskótatalléroknak nagy sikere van, annak ellenére, hogy tele vannak ízfokozókkal. Megmutatjuk, hogyan készíthettek otthon színes, vidám süteményeket. A változatos párosítások miatt még az ínyenceket is lenyűgözhetitek vele.
GASZTRO
A hagyományos szifonok ideje lejárt. Most már nagyszerű gourmet szifonokat lehet kapni, amivel kiváló sós és édes habot tudtok készíteni. A nyár közeledtével üde, narancsos desszertet mutatunk számotokra, ami ünnepi asztalra is kiváló lehet.
GASZTRO
Ha szeretnétek a gyereknek kedveskedni, készítsetek saját magatok pizzát. A tésztája ropogós, a feltét pedig egyszerű és finom. Ez a változat laktózmentes sajttal készült, de ha csemetétek nem laktózérzékeny, mozzarellával is süthetitek.
GASZTRO
Ha egy falat finomságra vágytok, készítsétek minitortát. Az eper és a sajtkrém csodásan passzolnak egymáshoz, plusz élvezet, hogy a tortácskák tésztájába kakaó is került.
GASZTRO
Ha gyors és egészséges desszertre vágytok készítsétek el ezt a rebarbarás sütit. A rebarbara nem újkeletű növény Magyarországon, ennek ellenére csak az elmúlt években lett felkapott. Legtöbbször eperrel párosítják, de önmagában is felhasználhatjátok. Ebben a süteményben is önállóan szerepel. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
A kecskesajt és a bazsalikom harmonikus párost alkotnak, és ebbe az ételbe mind a kettő került. Ráadásul a bazsalikom nemcsak fűszernövény, hanem gyógynövény is, sőt afrodiziákumként is számon tartják. A finom csirkét családi ebédekre, romantikus vacsorára ajánljuk. Kortyoljatok mellé egy pohár fehér bort!
GASZTRO
Sokan kapnak rájuk jellemző tortát születésnapra. Vajon mit jelenthet, ha valakinek Facebook-osat készítenek? Szétnéztünk, milyen ötletes alkotások születtek a világban a közösségi oldal függőinek.
GASZTRO
Ha finom, gyümölcsös édességet és csokit is ennétek egyszerre, akkor a legegyszerűbb, ha a kettőt egy pohárdesszertben ötvözitek. A kehelyben hűtött, csokiforgáccsal tálalt krém különlegessége a narancslikőrrel ízesített gyümölcsök. A desszert glutén- és laktózmentes.
GASZTRO
Dúl az eperszezon használjátok ki ezt az időszakot. Ez a desszert csupa olyan alapanyagból készült ami jól passzol az eperhez. Bebizonyítjuk, hogy milyen finom és szép gombócként. Ráadásul videón is megnézheted, hogyan kell elkészíteni ezt az ételt.
GASZTRO
Az egyik legkedveltebb édességünk a grillázs szobornak is kiváló alapanyag. Az idei Grillázs Majálison ismét sokan ringbe szálltak azért, hogy bebizonyítsák övék a legszebb alkotás. Többek között száguldó motoros, csodás virágcsokor, és Tv maci is készült. Nézzétek meg nyálcsorgató képeinket!
GASZTRO
A tavasz C-vitaminban gazdag zöldsége a sóska. Frissítő hatását a benne lévő jelentős gyümölcssavtartalmának köszönheti, ettől savanykás az íze. Ehetitek nyersen, salátákba keverve, vagy készíthettek belőle finom főzeléket, ami a menzás változattal köszönő viszonyban sincs.
Népszerű
Ajánljuk