GASZTRO
A jégkrémet nagyon egyszerűen elkészíthetitek, csak szilikonforma kell hozzá. Előnye, hogy nincs benne mesterséges színezék, felesleges cukor.
GASZTRO
Sok nagyszerű zugot fedezhet fel a betonszürkeségből kitörni vágyó városlakó a Kopaszi gáton, ám egy kis bisztró kiemelkedik a Duna-part kínálta helyek közül. Kockás terítő, dunakavics, szóda, dzsessz zene... a barátságos bisztró, a Fruska, talán azért ilyen kedves, mert megálmodója szívét lelkét beleadta a hely létrehozásába.
GASZTRO
A keksz nem csak édes, hanem sós is lehet. Ez a csirkemájjal töltött változat átmenetet képez a sós és az édes ízek között, hiszen az omlós tésztában van kevés cukor, és az áfonya is lágyít a máj kesernyésségén. Meccs nézéshez, uzsonnára, piknikre egyaránt ajánljuk!
GASZTRO
A nyár klasszikus íze a kovászos uborka. Nem csak savanyúságként, de levesként és önmagában is finom, minimális kalóriát tartalmaz, és alacsony a szénhidrát tartalma is. Az elkészítéséhez szerezzetek be egy nagy üveget, és várjatok pár napot, hogy megérjen az uborkátok!
GASZTRO
A nyár nem igazi palacsinta nélkül. Ezt a mini változat ráadásul gyorsan el tudjátok készíteni, nincs benne semmi nehézség. Friss gyümölccsel, lekvárral egyaránt finom. Kezdőknek és gyerekeknek is ajánljuk!
GASZTRO
Szeretitek a perecet? Otthon is könnyen elkészíthetitek, nem kell drágán vásárolnotok az utcai árusoktól. Ezt a mini ropogós, magos változatot foci EB nézéshez is ajánljuk, sörkorcsolyának is kiváló:) Ha nem ennétek meg azonnal, légmentesen zárható dobozban tároljátok.
GASZTRO
Használjátok ki az eper szezon végét, és főzzetek dzsemeket. Az eljárástól nem kell megijedni, elmúlt az az idő, amikor egy befőzés napokat vett igénybe. A praktikákon és a fűszerezésen nagyon sok múlik, megmutatjuk számotokra, hogy mitől lesz tökéletes az eperdzsem!
GASZTRO
Ha finom és természetes alapanyagokból készült nasira vágytok, süssetek otthon kekszet. Kevés hozzávaló kell hozzá és gyorsan elkészül. Légmentesen zárható dobozban sokáig eláll. Uzsonnára egy csésze tea mellé, tv nézéshez, gyerekeknek is kiváló csemege.
GASZTRO
Ha friss zöldségre, sajtokra, vagy lekvárokra vágytok, akkor mostantól a Szimplában a helyetek. A romkocsma minden vasárnap 9 és 14 óra között belvárosi piaccá alakul, ahol a különböző élelmiszerek mellett, gyerekprogramok, kóstolók és érdekes beszélgetések várnak titeket.
GASZTRO
Ha szereted a gumicukrot, de nem szeretnél mesterséges anyagokat enni, akkor készítsd el házilag! Nemcsak a gyerekeket, hanem a felnőtteket is elkápráztathatod vele. Igaz, hogy egy kis időbe telik elkészíteni, de egyszerű, és megéri, mert mókának sem utolsó.
GASZTRO
Ha különleges édességre vágytok, vagy egyedi ajándékot szeretnétek adni, ajánljuk figyelmetekbe ezt a whiskys bonbont. Szükségetek lesz egy polikarbonát formára és némi tapasztalatra, de megéri! Haladóknak ajánljuk!
GASZTRO
Ha szeretitek a kaprot, akkor érdemes kipróbálni ezt a desszertet. A kapor és a túró együtt, édesen is nagyon finom. Van, aki pitét készít omlós tésztával és van, aki kelt tésztát, most az utóbbit mutatjuk be. Nagyobb piacokon és néhány élelmiszerboltban is árulnak ordát, ha mégsem kaptok, helyettesíthetitek túróval is.
GASZTRO
Egyre többen vagytok ételallergiások. Olyan ételeket mutatunk most, amelyek gluténmenetesek, de mégis nagyon finomak.
GASZTRO
Kezdőként is könnyen elkészítheted az áfonyás muffint, tojás sem kell hozzá, csupán a lenmag áztatása vesz igénybe némi időt. A sütemény ízét a mandulatejtől és az áfonyától kapja. Sem glutént, sem tejet, sem tojást nem tartalmaz, így többféle diétába is beilleszthető.
GASZTRO
Egzotikus, eklektikus, belvárosi helyre invitálunk benneteket, ahol sok a macska. A kávézóban kézműves söröket és pálinkákat kóstolhattok, és változatos vegetáriánus ételeket ehettek. A falakat fiatal művészek alkotásai díszítik, zenei programok is rendszeresen várnak rátok. Tartsatok velünk a Macskába!
GASZTRO
A triász névre keresztelt jeges desszert lett az idei év fagyija. Alkotója Csuta Zsolt csákvári cukrászmester, aki két éve szintén nyertes fagyit kreált.
Népszerű
Ajánljuk