GASZTRO
Az Egyesült Királyságban shortbread néven ismert keksz ihlette ezt a roppant finom teasüteményt. Érdekessége, hogy az elkészítéséhez nem használnak tojást és sütőport.
GASZTRO
A kelt tésztákról kialakult tévhit, miszerint kezdők bele se vágjanak, nem igaz. Nehéz leírni milyen felemelő érzés a puha, megkelt tésztát kézzel dagasztani, gyúrni. Belemerül az ember és elveszik. Nem lát, nem hall, csak a puha tésztát érzi és élvezi a vele való munkát.
GASZTRO
Trüffelt készíteni egyszerű. Csak a dermedés időigényes, azt kell türelemmel kivárnotok. Pisztácia helyett készíthetitek dióval, mogyoróval, mandulával is. Karácsonyi süteménynek, és gasztro ajándéknak is kiváló.
GASZTRO
Igazi piaci hangulat alakult ki a 4. Kézműves Magyar Ízek vásárán. A Millenáris B épületét ismét elárasztották a hazai és a határontúli magyar termelők. Az ízkavalkádban kiemelkedő szerepet kapnak a szezonális termékek, a hurka, kolbász és az újbor előtérbe került. Tartsatok velünk egy kis kóstolóra!
GASZTRO
Az alábbi receptben felhasznált gyümölcsöknek magas a vitamin és antioxidáns-tartalmuk. A bennük található rostoknak köszönhetően a saláta elfogyasztása után lassabban emelkedik a vércukorszint. Kis étkezésre is fogyaszthatjátok ezt a gyümölcssalátát, de ebben az esetben egy evőkanál búza-, zabkorpával vagy zabpehellyel egészítsétek ki!
GASZTRO
Minden évben november 14-én ünnepeljük a Diabétesz Világnapot. Ezen a napon született ugyanis Frederick Banting, akinek Charles Besttel közös gondolata vezetett az inzulin 1922-es felfedezéséhez. Akkor sem kell lemondanotok az édes ízekről, ha 1-es vagy 2-es típusú diabétesszel kezelnek. Ráadásul ez a túros kocka gluténmentes is.
GASZTRO
A burgonyás lángost bizonyára ismeritek. Ez a kedvelt étel készülhet sütőtökkel is. Önálló fogásként is kiváló, vagy szaftos húsok mellé köretként, egytálételek után másodikként. Az alapanyagok ráadásul egészségesebbek a hagyományos változatnál. Próbáljátok ki!
GASZTRO
Ki ne szeretné a forró csokit? Azok sem maradnak ki ebből az élvezetből, akik a kakaóra érzékenyek. Karobporral - ami a szentjánoskenyérfa terméséből készül - remekül helyettesíthető a kakaó, a felhasznált fűszerektől pedig különleges ízt kap az ital.
GASZTRO
Márton-napra kiváló főétel lehet ez az illatos, fűszeres libacomb. A rozmaring és a narancs nagyon jó páros. Köretként pikáns, zelleres krumplipürét ajánlunk hozzá, amit karamellizált hagyma tesz még különlegesebbé. Kriszti segítségével megmutatjuk, hogyan készítsétek el az ünnepi menüt.
GASZTRO
A budaörsi pisztráng 29 ország 243 terméke közül nyerte el a GLOBAL díjat, amivel a legötletesebb újdonságot ismerik el. A budaörsi pisztráng azzal érdemelte ki a díjat, hogy ki sem kell venni a légmentesen zárt fóliából, amibe fűszervajjal együtt csomagolták, rögtön kisüthetitek a sütőben.
GASZTRO
A hosszú, őszi délutánon biztos ti is szívesen húzódtok be a meleg szobába egy csésze teával, kakaóval vagy éppen forraltborral. Kiegészítésül olyan harapnivalót ajánlunk a forró italokhoz, aminek egyik alapanyaga az ősz slágere: a sütőtök.
GASZTRO
Ti is szavazhattok a magyar plakátra a világ egyik legrangosabb szakácsversenyén, a Bocuse d'Or-on. A januári döntőn Széll Tamás, az Onyx séfje képviseli Magyarországot.
GASZTRO
Ez a gyors, gluténmentes csokis sütemény karácsonyra is készülhet. Arra kell csupán odafigyelni, hogy a csokoládé és a dekorgyöngy is gluténmentes legyen. Ha kicsit csokoládésabbra szeretnétek, akkor a muffin közepébe vágjatok egy kis lyukat, alma magház eltávolítóval a legkönnyebb, és töltsétek meg a krémmel mielőtt a tetejét is lecsorgatnátok vele.
GASZTRO
Nem is gondolnátok, de a borcsokoládé magyar találmány. Kugler Géza 1800-as évek végi könyvéből van a recept.
GASZTRO
Egészséges, finom, csokis kevert süteményt mutatunk számotokra. A sütőtöktől nem kell félni, szaftos és édes, jót tesz a tésztának. A receptet kezdőknek is ajánljuk!
GASZTRO
Javában tart a birsalmaszezon, és ha ránk hallgattok, nem hagyjátok elmúlni úgy, hogy ne kóstolnátok meg ezt az ízletes birsalmás pitét. Igazi pikáns édesség, amelyben a bor és a fűszerek kiemelik a birsalma jellegzetes ízét.
Népszerű
Ajánljuk