GASZTRO
Ennek az almás süteménynek a nagyon finom, omlós tészta az alapja. A látszat ellenére egyáltalán nem bonyolult elkészíteni. Ideális tízóraira, uzsonnára, ebéd után desszertként. A karácsonyi menübe is illeszthető.
GASZTRO
Egy novemberi ködös-szürke pénteken kerekedtünk fel, hogy látogatást tegyünk a Szamos Csokoládéiskola műhelyébe. Hiába próbálta kedvünket szegni a barátságtalan, esőre hajló idő, rögtön felvillanyozódtunk, ahogy - a Szamos Gourmet házba belépve – megcsapott minket az isteni csokiillat.
GASZTRO
A gasztroplázának becézett Hegyvidék Központban provence-i stílusú, francia cukrászda nyílt. A klasszikus sütemények mellett, szezonális édességek, alkalmi különlegességek is várnak rátok. A hely specialitása a macaron, 2012 legjobb változatát is itt találjátok.
GASZTRO
Ideális lehet reggelire is, de akár egy téli vacsorára is elkészíthetitek. Elengedhetetlen kísérője: egy bögre forró tea.
GASZTRO
A mák a magyar konyha hagyományos karácsonyi alapanyaga. A szokásostól eltérő módon is felhasználhatjuk a süteményekbe. Banánnal kiegészítve könnyű, ízletes desszertet tudunk készíteni.
GASZTRO
A csokis kukoricapehely már itthon is hódít. Könnyen és gyorsan elkészíthetitek, meglátjátok mindenkinek ízlik majd. Karácsonyi finomságnak is megteszi. Kevés alapanyag kell hozzá. A receptet kezdőknek és gyerekeknek is ajánljuk!
GASZTRO
Újra itt az Ízek és Borok kiállítás a Hungexpon. Ismert hazai fogásokon kívül, olasz, orosz, görög és belga fogások is várnak rátok. Az ételekhez illő borokat is kortyolhattok, amiben szakértők segítenek. A vásári hangulat elmaradhatatlan, szakmai és szórakoztató programok színesítik a rendezvényt.
GASZTRO
A különleges tortadíszítés egyre népszerűbb nálunk is. Már versenyen is összemérhetik tudásukat a kreatív édességek készítői. A most zárult K2 Torta Csatában ötven versenyző mutatta meg, hogy mi mindent lehet kihozni egy tortából. A legnagyobb elismerést a 14 éves Farkas Martin kapta.
GASZTRO
Kézműves ajándéknak, karácsonyi nyalánkságnak is kiváló ez a recept. Titka a minőségi narancslikőr. Egyszerű elkészíteni, a végeredmény egy finom, nagyon élénk narancssárga színű lekvár. Kenyérre, kalácsra kenve is jó, és kínálhatjátok húsok mellé is.
GASZTRO
Egy újabb sikeres vásár után mától házhoz mennek a magyar ízek: megnyílt a Kézműves Magyar Ízek webboltja. Ahogy a rendezvényen, itt is a legjobb magyar termékek közül válogathattok.
GASZTRO
Karácsonykor a rengeteg ételféleség mellett jólesik egy kis édes kekszet majszolni, főként, ha már elegünk van a nehezebb fogásokból. Egy kis linzer a nap bármelyik időszakában kellemes nyalánkságnak számít, ha eleget sütünk, kitarthat Újévig is.
GASZTRO
Cikksorozatunkban bemutatunk néhány méltán híres magyar csokoládémanufaktúrát, engedve ezzel a bennünk lakó Gombóc Artúrnak. A Rózsavölgyi csokiműhelyben jártunk.
GASZTRO
Ha már túl sok tojásfehérje gyűlt össze a hűtőben, fagyasztóban, akkor eljött az ideje a spanyol széltortának. Ehhez a recepthez pont egy tucat szükséges. A süteményt már a Monarchiában is fogyasztották. Tejszínnel és gyümölcsökkel, vagy gesztenyével tálalták. Ha látványos és finom süteményt szeretnétek, akkor ezt ki kell próbálni!
GASZTRO
Bár kétségtelenül az Egyesült Államok a hamburger és a hot-dog őshazája, nem kell átszelni az óceánt, elég Tatára utaznotok, hogy megpróbáljatok eltüntetni akár egy 2,7 kilogrammos óriáshamburgert.
GASZTRO
Ez a legegyszerűbb forró csoki változat, amit kedvetek szerint ízesíthettek. Gyorsan és egyszerűen eltudjátok készíteni. Jól esik a hűvös, téli napokon és az ünnepekre is kiváló ital lehet.
Népszerű
Ajánljuk