GASZTRO
A taco kukorica- vagy búzalisztből készült félbe hajtott tortilla, amelyet mindenféle finomsággal zöldségekkel, hússal, hallal megpakolhattok. Köretként tálalhattok mellé friss koriandert, avokádókrémet, salsat, salátát. Ha az alapanyagokat előző nap beszerezitek, akkor kiváló gyors hétköznapi vacsorát kaptok és még az ízlelőbimbóitokat is életre keltettétek!
GASZTRO
Március 15-e évfordulóján, a gasztronómia - különösen az édességek - kedvelőinek, jobb ötletük nem is lehetett volna, mint elkészíteni a Kossuth kifli egyik változatát. A töltött kiflit tavaly ilyenkor mutattuk be, most pedig azokra gondoltunk, akik inkább a tésztát és az egyszerűséget kedvelik.
GASZTRO
Húsvéti reggelire vagy uzsonnára ajánljuk, de akár a locsolókat is megkínálhatjátok az egyedi formájú finomsággal.
GASZTRO
A répatorta nem csak a viccben, hanem a valóságban is létezik. Ma már Magyarországon is népszerű sütemény. Bloggerünk segítségével megmutatjuk az egyik legfinomabb változatát, amit tejérzékenyek, gluténérzékenyek és paleosok is fogyaszthatnak. Kiváló sütemény lehet Húsvétra.
GASZTRO
A húsvéti aprósütemények sorában nagyon jól mutat a répakeksz. Elkészítése egyszerű, kezdőként is próbálkozhattok vele. A csokoládédarabok különösen feldobják a puha süteményt.
GASZTRO
Egy szinte igazinak látszó emberi szívet formázó torta került az egyik tányérra a 4. Haller Gasztro Kupán. Ez volt a verseny egyik legmegosztóbb alkotása. De élethű cukorvirágoktól a karamell-állatszobrokig volt itt minden. Nézzétek a legjobbakat.
GASZTRO
A quesadilla vagyis a mexikói melegszendvics kukorica- vagy búzalisztből készült tortillaból áll, két tortilla lap "összeragasztva" sajttal, vékonyan megtöltve zöldségekkel vagy hússal, háromszög cikkelyekre vágva és így tálalva. Fogyasztható guacamoléval, salátával, salsával, tejföllel.
GASZTRO
Ezüst színű répát, arannyal futtatott grillcsirkét és kék epret is falatozhattok, ha befújjátok speciális ételszínező spray-vel.
GASZTRO
A kedvelt zselés gumicukrot otthon is könnyen előállíthatjátok, ráadásul még műanyag íze sem lesz! Bloggerünk segítségével egy piros-fehér változatot mutatunk be, ami egy gyümölcsös-vaníliás páros. Elkészítése egyszerű és a siker garantált.
GASZTRO
Közeledik a húsvét, ilyenkor előtérbe kerülnek a répás ételek. Ezt a kenyeret a répalé gyönyörűen megfestette, sütés közben már lehet érezni a zöldség kellemesen édes illatát. A kenyér belül nagyon omlós és puha, másnap reggelire friss marad. Elkészítése a kelesztést leszámítva nagyjából 15 perc.
GASZTRO
Az élelmiszerek különböző kalóriát tartalmaznak. De hány falat szalonna vagy hány köteg zellerszár tartalmazza ugyanazt az értéket?
GASZTRO
Itt a tavasz és előtérbe kerülnek a zöld ételek. A klasszikus olasz pesztó bazsalikomból és fenyőmagból készül, ennek alternatívájára bloggereink megalkották a magyar pesztót, ami petrezselyemből is dióból készül. Felhasználhatjátok tésztákhoz, halas fogásokhoz, lepénykenyerekhez, pizzákhoz, szendvicsekhez.
GASZTRO
Idén tizenegyedszer rendezték meg Tatán a Farsang Kupa elnevezésű, nagyszabású gasztronómiai megmérettetést, melynek ezúttal is a tatai Edzőtábor adott otthont. A versenyt Petrezselyem Antalné Venesz díjas, aranykoszorús, aranydiplomás tatai mestercukrász álmodta meg.
GASZTRO
kávé és a csoki nagyon jó páros, a cékla pedig a répához hasonlóan édesítőként funkcionál a süteményekben. Ez a torta krémes, könnyed és nagyon ízletes. Tejszínhabbal vagy vaníliafagyival kínáljátok!
GASZTRO
Ezt az egyszerű, zabpelyhes palacsintát az ausztrálok pikeletnek nevezik. A titka, hogy sűrű tésztát kell készítenetek és kis méretben kell kisütnötök a palacsintákat. A zabpelyhet előző este tejbe kell áztatni, viszont reggel már nagyon gyors ütemben tudtok haladni, percek alatt elkészül.
GASZTRO
Előételként vagy tavaszi vendégváró fogásként is kiváló lehet a húskenyér mintáján alapuló zöldségkenyér. Ebben az ételben az az izgalmas, hogy a sok zöldségtől nemcsak finom, hanem látványos is lesz. Vegáknak akár fasírt helyett is kínálhatjátok.
GASZTRO
Lúdláb-torta, párizsis zsemle, zacskós kakaó – alighanem kevés olyan szórakozóhely akad Budapesten, ahol a kínálatban a fentiek bármelyike megtalálható lenne. Ezt az űrt igyekszik betölteni a tavaly ősszel nyílt Közért Bár, amely a hamisítatlan retróhangulatot ötvözi az aktuális zenei divatirányzatokkal.
Népszerű
Ajánljuk