GASZTRO
Ha már igazán vágysz egy hagyományos, vékony tésztájú palacsintára, akkor készítsd gesztenyelisztből. Így sokkal egészségesebb és finomabb is. Készíts hozzá karamellás almát, és meglátod ennek a téli desszertnek senki nem tud ellenállni. A receptet paleosoknak és gluténérzékenyeknek is ajánljuk.
GASZTRO
Ez a recept közel 100 éves, a fánkkészítés különleges módját mutatja be számotokra. Megtanulhatjátok, hogy kitartó keverés mellett, élesztő és sütőpor nélkül is készíthettek finom fánkot. A ti munkátokat már robotgépek segítik, így talán nem lesz olyan nagy munka a farsangi finomság elkészítése.
GASZTRO
Itt a citrusok szezonja. Az általunk bemutatott citromkrémet könnyű elkészíteni. Ebben a receptben nincs tejszín, íze inkább egy különleges, pikáns lekvárhoz hasonlítható. Hűtés után még az állaga sem különbözik a dzsemtől és 3 hétig is eltartható. Készítsétek el ti is, érdemes eleve két adaggal kezdeni, hogy ne fogyjon el rögtön.
GASZTRO
A sütinyalóka egyre népszerűbb desszert hazánkban is. Számtalan változata létezik, ezt a változatot sütni sem kell. A felnőttek legalább annyira hálásak lesznek érte, mint a gyerekek. A receptet kezdőknek is ajánljuk.
GASZTRO
A Kinder Bueno népszerű édesség. Sütemény formájában otthon is elkészíthetitek. Mogyoró önmagában és nutella formájában is szerepel benne. Ez a finom krémes édesség elég tömény, egy szelet már igazi élvezetet nyújt.
GASZTRO
Ahány ház, annyi szokás, avagy mindenki másképp csinálja, és persze mindenkinek az anyukája tudja a legjobban! Semmi nem kelt olyan parázs vitákat, mint az alábbi nagy gasztrofilozófiai kérdések.
GASZTRO
Ha tartósítószer-mentes és adalékanyag-mentes kenyeret szeretnétek enni, próbáljatok meg otthon kenyeret, cipót sütni. Nem kell hozzá kenyérsütő gép.
GASZTRO
Kenhető, épp megfelelően édes, magában, de kenyérrel, kaláccsal is isteni jó. Ráadásul egészségesebb a bolti változatnál.
GASZTRO
A szilvás gombóc mindig biztos siker. Jöhet második fogásnak, de uzsonnára, vagy édesszájúaknak akár egy vacsorára önálló fogásnak is megállja a helyét. Sokféle elkészítési módja van, mi most a gluténmentes, laktózmentes, tejfehérjementes változatot mutatjuk meg. Ételallergiások is fogyaszthatják.
GASZTRO
A tésztájába kakaó és író is került. Tetejéről pedig nem hiányozhat a csokiöntet. Kínálj mellé gyümölcsöt és juharszirupot is.
GASZTRO
A téli ízeket hordozó csokitortának hangulatjavító hatása van. Egyedisége a vodkában áztatott mazsolában és a házilag készített fűszerkeverékben rejlik. Születésnapokra, családi összejövetelekre kitűnő választás lehet. Elkészítése egyszerű, az eredmény különleges.
GASZTRO
Az egyik legmutatósabb és legkönnyebben elkészíthető reggeli a házi készítésű müzli: egyszerűen össze kell kevernetek a hozzávalókat, magvakat és szárított gyümölcsöket.
GASZTRO
Szereted a kávét? És a Semiramis kávét? Aki betér a pécsi Semiramis Garden Panoramaba, a világ legnevesebb termőterületeiről származó húszféle színtiszta és frissen pörkölt arabica kávéból válogathat, amit akár húszféle módon is elkészítenek neki.
GASZTRO
Itt a farsang, itt a fánkszezon. Az égetett édes tésztának számtalan változata van. Hazánkban is igen kedvelt a spanyol nyelvterületek népszerű édessége a churros. Magyar nevét az elkészítési technika alapján kapta. Az élvezetek fokozásáért kínáljatok mellé csoki-, karamell-, vagy vaníliaöntetet.
GASZTRO
A Keserédes az egyik legismertebb csokimanufaktúra Magyarországon. Ha kíváncsiak vagytok, milyen a fűszeres csokiszalámi vagy éppen a belga sörös bonbon, akkor tartsatok velünk a manufaktúrába!
Népszerű
Ajánljuk