GASZTRO
Ha finom, gyümölcsös édességet és csokit is ennétek egyszerre, akkor a legegyszerűbb, ha a kettőt egy pohárdesszertben ötvözitek. A kehelyben hűtött, csokiforgáccsal tálalt krém különlegessége a narancslikőrrel ízesített gyümölcsök. A desszert glutén- és laktózmentes.
GASZTRO
Dúl az eperszezon használjátok ki ezt az időszakot. Ez a desszert csupa olyan alapanyagból készült ami jól passzol az eperhez. Bebizonyítjuk, hogy milyen finom és szép gombócként. Ráadásul videón is megnézheted, hogyan kell elkészíteni ezt az ételt.
GASZTRO
Az egyik legkedveltebb édességünk a grillázs szobornak is kiváló alapanyag. Az idei Grillázs Majálison ismét sokan ringbe szálltak azért, hogy bebizonyítsák övék a legszebb alkotás. Többek között száguldó motoros, csodás virágcsokor, és Tv maci is készült. Nézzétek meg nyálcsorgató képeinket!
GASZTRO
A tavasz C-vitaminban gazdag zöldsége a sóska. Frissítő hatását a benne lévő jelentős gyümölcssavtartalmának köszönheti, ettől savanykás az íze. Ehetitek nyersen, salátákba keverve, vagy készíthettek belőle finom főzeléket, ami a menzás változattal köszönő viszonyban sincs.
GASZTRO
Színét, ízét, illatát a málnától nyeri ez a mutatós gyümölcstorta. Amíg nem kaptok friss gyümölcshöz, fagyasztott málnából is kipróbálhatjátok. Ha nem vagy glutén- és laktózérzékeny, akkor is készítheted ezekkel a hozzávalókkal, mert így sokkal finomabb, mint hagyományos alapanyagokkal.
GASZTRO
Ma ünnepelik világszerte a Jamie Oliver által kitalált Egészséges táplálkozás napját. Ebből az alkalomból egy húsmenetes, extra sajtos, gazdag melegszendvicset ajánlunk figyelmetekbe, amit a híres croque monsieur inspirált.
GASZTRO
Szeretitek a héjában sütött burgonyát? Ebből az egyszerű ételből egy kis brokkolival és sajtszósszal pillanatok alatt különleges finomságot készíthettek. Ha a brokkolit csak 3 percig főzitek, és még brokkoli csírával is kiegészítek, hatékony segítség lehet a rákmegelőzésben.
GASZTRO
A sztrapacska akárhogyan is nézzük, egy kiadós, kalóriákban bővelkedő étel. Amennyiben viszont teljes értékű lisztből készítitek, nem csak üres kalóriákat fogyasztotok, hanem értékes rostokat is. A burgonyás galuskát készíthetitek zabpehely lisztből is.
GASZTRO
Ez a nagyon finom szezonális desszert nyírfacukorral készült, így cukorbetegek és diétázók is fogyaszthatják. Természetesen hagyományos cukorral is elkészíthetitek. Saját kényeztetésre, és ajándékként is kiváló. Ráadásul bonbon forma sem kell hozzá.
GASZTRO
Magyarország is csatlakozott a Jamie Oliver által életre hívott Food Revolution Day-hez, amit május 19-én tartanak. A nap célja, hogy inspiráljon és ismeretekkel lásson el benneteket, és megszeressétek az egészséges élelmiszereket. Nézd meg a programokat!
GASZTRO
Kókuszkrémmel és kókuszreszelékkel, tej és tojás nélkül készült ez a rakott palacsinta. Könnyű elkészíteni, bármilyen gyümölcslekvárral nagyon finom. Mivel csupán növényi alapanyagokat tartalmaz, vegánként, illetve tojás- és tejérzékenyként is fogyaszthatod.
GASZTRO
Most van a spárga szezonja szezonja, készíthettek belőle salátát, levest, vagy egyszerűen csak pároljátok meg vajban, vagy ízesítsétek vele a rántottát. Az alábbi recept az egyik legjobb spárgasaláta, amit az eper tesz igazán különlegessé. Előételként is fogyaszthatjátok.
GASZTRO
Ez a süti kimondottan csokoholistáknak való, rengeteg csoki kell hozzá, mégis eteti magát. A tésztája egy brownies, ezt követi a puffasztott rizzsel kevert karamella réteg. A tetején pedig tejszínnel kevert csokoládé van.
GASZTRO
Az egyik legismertebb magyar ételünket mutatjuk be, amit garantáltan bárki el tud készíteni magának. Kaptok hozzá egy hasznos tippet is.
GASZTRO
A magyaros ízek kedvelőinek készült ez a zsenge töltött karalábé. Különlegessége, hogy zöldborsóval és friss petrezselyem zöldjével, rántás nélkül állíthatjátok össze. Így sokkal ízletesebb, könnyebb és korszerűbb. A felhasznált alapanyagoknak köszönhetően glutén, tojás- és tejérzékenyek is fogyaszthatják.
GASZTRO
Hogyan készült az eredeti csokoládé ital? Honnan származik a csokoládé név? Mikor született a tejcsoki?
GASZTRO
A meleg hétvégéket érdemes egy-egy grillpartival egybekötött, baráti összejövetellel feldobnotok. A hagyományos grill húsok mellett darált húsból is készíthettek pikáns nyársakat friss, karakteres fűszerek hozzáadásával.
Népszerű
Ajánljuk