GASZTRO
A citrom csokoládéval frissítő és üde párosítás meleg nyári napokra. Az alábbi fagylalt könnyen elkészíthetitek, nem kell hozzá fagyigép. Az alapanyagokat gluténmentes termékeket árusító üzletekben tudjátok beszerezni.
GASZTRO
A legjobb balatoni éttermek versenyében a balatonszemesi Kistücsök ciripelt a legjobban. Ráadásul új köntösbe is öltözött az étterem, de szerencsére az étlapon nem sokat változtattak.
GASZTRO
Ehhez a nagyon finom csokitortához alig kell valami, ezért a lényeg a minőségi alapanyagokon van. Nem túl édes, de mivel lisztmentes és a csokoládén kívül a vázát törökmogyoró és mandula adja, tömény. Egy vékony szelet belőle a délutáni kávéhoz vagy teához és máris elfelejtitek minden bajotokat! Ez garantált!
GASZTRO
A világ legnagyobb flódnijából falatozhattak tegnap a szigetlakók. Olvassátok el az ötlet megvalósítójával, Raj Ráchellel készített interjúnkat!
GASZTRO
Ez a keksz a diós linzer ötcsillagos változata, ami illatozik a finom narancshéjtól, és roppan a szájban a karamellizált diótól. Csak hab a tortán a rácsorgatott csokoládé. Légmentesen lezárva napokig eláll. Tízóraira vagy vendégváró süteménynek is kiváló!
GASZTRO
A XVI. Vegetáriánus Fesztiválon főzőversenyt hirdettek, keresik a legtehetségesebb amatőr szakácsot, aki vega ételt készít. A versenyre bárki jelentkezhet, a legjobbakat izgalmas nyereményekkel jutalmazzák. Vágjatok bele!
GASZTRO
A chilis bab nagy klasszikus, nem tűnik könnyű nyári ételnek, de nálunk mégis az. Mégpedig azért mert nagyon könnyű belőle nagy mennyiséget készíteni, a nyári kerti bulikra ideális. A pasik egytől-egyig sorban állnak még egy tányérért, vagy kettőért.
GASZTRO
Sokkal több növény ehető, mint amit gondolnátok, de sajnos nem könnyű beszerezni őket. Ellenben ibolyacukrot otthon is készíthettek.
GASZTRO
Szeretitek a mojito koktélt? A mentás ízvilágot Emőke bonbonba varázsolta, és egy nagyon finom nyári édességet alkotott. Nem árt némi tapasztalat az elkészítéséhez, de az eredmény önmagáért beszél. Szigorúan lehűtve fogyasszátok!
GASZTRO
Idén is összeállt a legjobb balatoni éttermek listája: továbbra is a balatonszemesi Kistücsök viszi a prímet. Ha azonban takarékosabb étkezési lehetőséget kerestek a tónál, akkor is van megoldás: ez pedig a legjobb tóparti halsütödék rangsora. Ebben a siófoki Sió halsütő került az élre.
GASZTRO
Ismét itt a kánikula, itt az ideje egy újabb házi jégkrémnek! Ez a változat banánból és mogyoróvajból készült, és nagyon egyszerű elkészíteni.
GASZTRO
Furcsa, zöld színű, rücskös héjú, kicsit körtére emlékeztető zöldség: ez az avokádó. Felhasználása sokoldalú, de talán mégis a az avokádókrém az egyik legkedveltebb formája. Az olimpia alatt lehet mártogatni bele a tortilla csipszeket, de csak módjával, mert igencsak kalóriás étel. Figyeljetek arra a krém készítésekor, hogy puha, de ép húsú legyen az avokádó.
GASZTRO
Ismét itt a kánikula, ha valami könnyű, de mégis tartalmas ételre vágytok jó választás lehet a padlizsánsaláta. Ugyan az elkészítéséhez be kell kapcsolni a sütőt, de csak rövid időre, aztán mindent összekevertek és már kész is van. Önálló fogásként, de köretként is jó lehet, piknikfogásként pedig különösen.
GASZTRO
Ez az édesség duplán mandulás a tésztájába és burkolatára is kerül mandula. A vaníliás tejes krém lággyá teszi.
GASZTRO
Nyár ide, meleg oda, azért biztosan ti is szívesen ízlelgettek valami finom édességet. Nincs is ezzel nagy baj, de érdemes olyan desszerteket előnyben részesíteni ilyenkor, amelyek könnyebbek, roskadoznak a friss gyümölcsöktől. A gesztenyepuding ráadásul pillanataok alatt elkészül.
GASZTRO
A kávé és a csoki jól passzolnak egymáshoz, és ezen a mandula még dob egy kicsit. A titok mindössze annyi, hogy válasszatok minőségi alapanyagokat. Egyszerű elkészíteni, családi és baráti összejövetelekre ajánljuk! Nyáron pedig szinte kötelező hozzá a fagyi.
GASZTRO
Tűzre dobni pár szelet húst, aztán körülülni a zsákmányt, és jól befalni az egészet. Már az ősember is így csinálta, és manapság is elég jól lehet vele csajozni. Mivel azonban a húsok önmagukban nem mindig elég finomak, érdemes egy-két plusz ízzel feldobni a lehetőségeket. Ezek itt a legjobb, kipróbált grillpácok, amelyeknek minden nyári grillezésnél ott a helyük!
Népszerű
Ajánljuk