GASZTRO
Ha szeretitek a fahéjat, akkor ez a keksz számotokra is nyerő lesz. A finom, omlós süteményt könnyen elkészíthetitek. Karácsonyra is jó választás lehet.
GASZTRO
A cékla nem csak ecetesen finom, hanem sütiben is fel lehet használni, a répához, cukkinihez és az avokádóhoz hasonlóan. A céklától színes, szaftos, és édeskés lesz ez a csokis finomság. A sütibe hagyományos liszt helyett mandulaliszt került, így a gluténmentes étrendbe is beilleszthető.
GASZTRO
Meghökkentő és rendhagyó divatfotó sorozatot láthattok egy nemrég nyílt étteremben, amelyben női táska helyett marha borda szerepel a fotókon.
GASZTRO
A hűvös időben jól esik egy tányér tartalmas, krémes rizottó. Sok mindennel készíthetjük, jól illik hozzá az éppen szezonális sütőtök is. Készítése állandó felügyeletet igényel, még sem nehéz megcsinálni. Az étel húsmentes, de húsevők is jóízűt ehetnek belőle.
GASZTRO
A házi vegeta egy nagyon jó dolog. Intenzív, finom zöldséges ízt ad az ételeknek. Nincs benne tartósítószer, adalékanyag, ízfokozó és színezék sem. Kiválthatjátok vele a leveskockát és a bolti ételízesítőt is. Csináljátok meg, megéri!
GASZTRO
Eljött a mák szezonja is. Egyik kedvenc süteményünk a habos-mákos. Ezt a változatot gluténérzékenyek és laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
GASZTRO
Ha ősz, akkor szilva. Ha túl vagy már a szilvaszüreten, akkor irány a konyha, és süss egy szilvás lepényt, amiből ráadásul most gluténérzékenyek, laktózérzékenyek és tejfehérjére érzékenyek is ehetnek.
GASZTRO
Minden évben október második péntekén van a tojás világnapja. Ezen a napon, több mint 30 országban kampányolnak a tojásfogyasztás mellett. Ezért ma a nagyon finom és olcsó ételt a tojáspörköltet ajánljuk figyelmetekbe. A tojást így elkészítve úgy is nevezhetnénk, hogy „Főtt tojás paprikás-tejfölös mártással”.
GASZTRO
Néha jól jön valami erős, a házi chililekvár köszönő viszonyban sincs a bolti Erős Pistával. A receptben az a legjobb, hogy sütőben készül, és főzni sem kell. A koktélparadicsom nem tévedésből került bele, kiegyenlíti az erős ízeket. A recept szerzője az idei év Goldenblog díjasa. Gratulálunk Annának!
GASZTRO
A tejszínhab és a csokoládé párosításával mindig garantált a siker. Ráadásul a glutén- és laktózérzékenyek is fogyaszthatják ezt az egyszerű csokoládés szeletet.
GASZTRO
Kalocsán a paprikát minden évben fesztivállal ünneplik, idén 16. alkalommal. A fesztivál főszereplői természetesen az ételek, de a kétnapos eseményen az ételek mellett szerepet kapott a népművészet, a néptánc, a szépség és a zene is.
GASZTRO
A csoki és a sütőtök jól passzolnak egymáshoz. Az angolszász országokban már régóta párosítják a két alapanyagot. Isteni!
GASZTRO
A friss növényekből összeállított fűszervaj bármilyen fehérhús éke lehet. Ez az étel rakletten készült, kerti grill és konyhai sütő is jó hozzá. A raklett felső részén a pulyka sült, az aljában pedig elkészült a köret: az oregánós paradicsomos burgonya. A végeredmény egy könnyű, mediterrán jellegű ebéd vagy vacsora.
GASZTRO
Ősz közepétől egyre inkább jólesnek a testet-lelket melengető ételek. Ez a fűszeres, sütőtökös kenyér is ilyen. Egyszerű, mégis elegáns, ünnepi asztalon is megállja a helyét. Az étel tejmentes, gluténmentes és paleo.
GASZTRO
Egy lecsót mindig egyszerű elkészíteni, mert nem vesz igénybe sok időt, de mégis finom és laktató egytálétel, kicsinek és nagynak – de főleg az egyetemistáknak – egyaránt. Ha eddig hús nélkül készítetted, akkor most nézd meg a receptünket, mert most darált sertéshúst is raktunk bele.
GASZTRO
Facebookos szavazással Forintos Gábort, a Zila Kávézó és Étterem munkatársát választották Budapest legbarátságosabb pincérének. A sármos felszolgáló - fiatal kora ellenére - több, mint tíz éve dolgozik a szakmában, és elárulta nekünk, hogy miért szeretik őt ennyire a vendégei.
Népszerű
Ajánljuk