GASZTRO
Csaknem másfél méteres csokinyúl áll a soproni Harrer Csokoládéműhely és Cukrászda bejárata előtt. Karl Harrer negyven kiló étcsokiból készítette a szobrot, amelynek minden porcikája ehető.
GASZTRO
Ma van zöldcsütörtök. Ajánlatunk egy zöld, tápláló, vitamindús, laktató saláta. Tetszés szerint készíthetitek leveskellel vagy spenóttal.
GASZTRO
Az árpa régen nagyon kedvelt étel volt és mostanság ismét népszerű alapanyag. Élettani hatása nagyon jó. Az szívre, az idegrendszerre is jó hatással van, illetve segíti a sejtépítést. Füstölt sonkával és friss petrezselyemmel keverve üde húsvéti salátát készíthettek belőle.
GASZTRO
Könnyű, látványos és nagyon finom étel, amely ráadásul maximálisan egészséges is. A zöldfűszeres csirkemell sokak kedvence lehet, ráadásul ételallergiások is fogyaszthatják.
GASZTRO
A tükörtojás a magyar konyhában sem ismeretlen. Többnyire a sült szalonnával való párosítása ismert, kedvelt. Ha szeretnénk egy kicsit izgalmasabbá tenni, érdemes kipróbálni ezt a mexikói elkészítési módot. Tortilla lapokat bárhol lehet már venni, a többit meg gyerekjáték elkészíteni. Kitűnő hétfői reggeli lehet!
GASZTRO
A húsvéti előkészületek egyik sarkalatos pontja a sonka. Ha elolvassátok tanácsainkat, nem lesz csalódás az ünnepi asztalnál.
GASZTRO
Végre beindult a medvehagyma szezon! Frissen, feldolgozatlanul is finom, de fűszerként is kiváló. Ezt az egyszerű tojáskrémet is feldobja. Húsvétra kiváló reggeli vagy vacsora lehet, ízlés szerint pirítós vagy friss kenyér mellé kínáljátok.
GASZTRO
A klasszikus kókuszkockát sokan ismerik és szeretik. Egyszerű elkészíteni, viszont nem annyira látványos. Mi most egy tortát mutatunk, amivel ünnepivé varázsolhatjátok ezt a hétköznapi desszertet.
GASZTRO
Lassan érkezik a tavasz, úgyhogy lehet újhagymát, borsót és spárgát is kapni majd, ez a recept pedig egy könnyű tavaszi ételt varázsol az asztalunkra. Tojásmentes, laktózmentes, vegetáriánus előételként is fogyasztható.
GASZTRO
Március 20-án másodszor ünnepeljük Budapesten a Macaron Napot. A könnyű, francia érdesség világszerte nagyon népszerű. Tavaly megmutattuk az alapváltozatot, idén pedig következzen a málnakrémmel ízesített foltos külsejű.
GASZTRO
A finom és gyorsan elkészíthető szendvicskrém alapja a sonka és a tojás. Húsvéti reggelinek vagy az ünnepi maradékok felhasználására is kiváló. A kész szendvicsekhez jól illenek a friss tavaszi zöldségek.
GASZTRO
A taco kukorica- vagy búzalisztből készült félbe hajtott tortilla, amelyet mindenféle finomsággal zöldségekkel, hússal, hallal megpakolhattok. Köretként tálalhattok mellé friss koriandert, avokádókrémet, salsat, salátát. Ha az alapanyagokat előző nap beszerezitek, akkor kiváló gyors hétköznapi vacsorát kaptok és még az ízlelőbimbóitokat is életre keltettétek!
GASZTRO
Március 15-e évfordulóján, a gasztronómia - különösen az édességek - kedvelőinek, jobb ötletük nem is lehetett volna, mint elkészíteni a Kossuth kifli egyik változatát. A töltött kiflit tavaly ilyenkor mutattuk be, most pedig azokra gondoltunk, akik inkább a tésztát és az egyszerűséget kedvelik.
GASZTRO
Húsvéti reggelire vagy uzsonnára ajánljuk, de akár a locsolókat is megkínálhatjátok az egyedi formájú finomsággal.
GASZTRO
A répatorta nem csak a viccben, hanem a valóságban is létezik. Ma már Magyarországon is népszerű sütemény. Bloggerünk segítségével megmutatjuk az egyik legfinomabb változatát, amit tejérzékenyek, gluténérzékenyek és paleosok is fogyaszthatnak. Kiváló sütemény lehet Húsvétra.
GASZTRO
A húsvéti aprósütemények sorában nagyon jól mutat a répakeksz. Elkészítése egyszerű, kezdőként is próbálkozhattok vele. A csokoládédarabok különösen feldobják a puha süteményt.
GASZTRO
Egy szinte igazinak látszó emberi szívet formázó torta került az egyik tányérra a 4. Haller Gasztro Kupán. Ez volt a verseny egyik legmegosztóbb alkotása. De élethű cukorvirágoktól a karamell-állatszobrokig volt itt minden. Nézzétek a legjobbakat.
Népszerű
Ajánljuk