Ha a Szigeten burgerezel, ezt a 4 helyet ne hagyd ki
Eheti gasztro-listánk hol máshol is készülhetne, mint a Szigeten? Arra viszont, hogy az egész kitelepült kínálatot megvizsgáljuk, 10 hetijegy sem lenne elég, ezért a legnépszerűbb kategóriát vettük mustra alá: a burgereket. Még mielőtt felsóhajtanátok, hogy: "Jé, még soha nem olvastam burgertesztet!", elárulhatjuk, hogy nem a szokásos kreációkról lesz szó.
Paneer
A rántott dolgok Monarchia-beli születése óta nem feküdtek a csúcsgasztronómia aranyozott tányérjain. Sőt, a rántott sajt egyenesen a szakácsok főellensége, amit szinte minden második gyerek kér egy étteremben. Rendszerint borzasztó minőségű trappistából készül és rizzsel tálalják, de titkon mindenki szereti. No, de van itt nekünk egy Paneer food truck, akik a rántott sajt világát támasztják fel. Többféle sajtot rántanak különböző formákban, de ezek közül a legérdekesebb a rántottsajt burger - vagyis, elnézést - Super Cheddar Burger, ami ciabatta, lilahagyma lekvár, saláta, rántott cheddar, házi lyoni hagyma és egy új Paneer szósz rakendról párosítása. A végeredmény baromira kreatív és gusztusos.
Babuska
Fotó: Hegyi Júlia
Fotó: Hegyi Júlia
Orosz konyha először a Szigeten! Petiék Babuskája gőzerővel, fesztpiroggal, instafallal és párakapuval felszerelt orosz nagykövetséget hoztak a bazársorra. Csak a Szigetre kreálták össze a pirog kínálatukat, ami a vega és az édes opció mellett egy csülkös-savanyú káposztás kiválóságot és egy csípősebb, húsatombombával felszerelt nagyágyút kérhettek, ami egyenesen az orosz street food Lemmy Kilmisterje. A párakapujuk pedig esszenciális ebben a dermesztő hidegben odakint.
Berlin Canteen
Ez a burger bizony eredeti bajor kolbászokkal, uborkával, almás szósszal operál. Szezámos zsömlében fekszenek a félbevágott kolbászkák, amik körül az egész Canteen forog. Itt kolbászból van a kerítés is, kaphattok különböző wurst válogatásokat is a burgerek mellett.
Hungaro Bistro
Az idei Balaton Sound nagy felfedezettje a Mészáros testvérek gourmet bódéja, amit bátran nevezhetünk a legszebbnek a Szigeten is. Ezúttal pisztráng helyett gulyással érkeztek, valamint a grillcsirkés és kolbászos szendvicseikkel. A csirkés a csirkefanok homárja lesz, míg a kolbászosért bárkivel összeverekednék. Kétféle - magyaros és zöldűszeres - felcsavart kolbásszal töltve. A pálcikát viszont húzzátok ki, mielőtt beleharaptok, különben összekapcsoljátok a szemgödrötöket a szájpadlásotokkal, és a csarnokvízzel hígítjátokk fel az isteni falatokat.
Amit messzire kerüljetek el: az óriásburger
Ej-ej. Valakinek már fel kellett emelnie a hangját ama bizonyos óriásburger ellen is. Minden második grill-gyros-burger egységnél kapható - pulton száradó, előregyártott - hatalmas burgerek vadásszák az éhes, vörös szempárokat. A konstrukcióban a hús elvész a gigászi buciban. Rendeléskor beleteszik a zöldségeket és a három alapszószt, majd fossá mikrózzák a kedves vásárlónak. Alapvetően nem lenne rossz a dolog, ha ez a lépés nem történne meg, ugyanis ezután 2 darab percetek van elfogyasztani a baromi nagy monstrumot, mielőtt kővé dermed. De imádják! Retro!
Ha tetszett a cikk, nyomj egy lájkot!