Rakott krumplival jön a Gourmet Fesztivál
Egyre másra nyílnak a jobbnál jobb éttermek, borbárok, fiatal borászatok és borászok jobbnál jobb borait ismerhetjük meg. A gasztroforradalom esszenciáját adja minden évben a megújult Gourmet Fesztivál, ahol 3 napon keresztül egy időben és egy helyen találkozhatsz a legjobb hazai éttermekkel, borászatokkal és gourmet boltokkal. Május 30 - június 1-ig a Millenárison.
A megújulást követően a szervezők célul tűzték ki, hogy minden évben egy tradicionális magyar ételt értelmeznek újjá a legjobb séfek által. A gulyásleves után idén a rakott krumpli kerül terítékre. A három Michelin-csillagos étterem szakácsa, Széll Tamás (Onyx), Miguel Rocha Vieira (Costes) és Sárközi Ákos (Borkonyha) prezentációjában már el is készültek az újraértelmezett fogások, amelyeket ti is megkóstolhattok majd a fesztiválon.
Széll Tamás (Onyx) és a rakott krupmlija, fotó: Zing Árpád-Táfelspicc
Miguel Rocha Vieira (Costes) alkotása
A fesztivál a kiállítók számára idén is meghívásos marad, ezzel garantálva, hogy ha kilátogatók, csak a legjobbakkal találkozhattok. A fent említett 3 csillagos étterem mellet helyet kap Budapestről például a Baltazár, a Bock Bisztor és a Macesz Huszár is, de a vidék legjobbjai sem maradhatnak így, itt ott lesz például a balatonszermesi Kistücsök, a debreceni IKON, a füredi Baricska csárda és az encsi Anyukám mondta is. Édességben sem lesz hiány, itt lesz például a híres Auguszt cukrászda és a fiatal, de annál sikeresebb Cake Shop is.
Természetesen a kóstolás mellett programokkal is várnak majd benneteket:
PÉNTEK
16:00 - Csokoládé Műhely a Harrer családdal
17:00 - Kárai Dávid (NoSalty) és David Seboek (Baraka) közös desszert bemutatója
18:00 - 30 km-es ételek – regionális konyha jó alapanyagokból
Gusteau (Mád) Horváth Gábor
Ikon (Debrecen) Pataky Péter
Ráspi Étterem (Fertőrákos) Horváth József
19:00 - Magyarország csillagos séfjei: COSTES - Miguel Rocha Vieria
SZOMBAT
13:00 - Zsombói asszonyok – Hagyományos leveles rétes
14:00 - Szatmári Feri - Legjobban utált főzelékek – Újragondolt finomfőzelék és paradicsomos káposzta
15:00 - Zongorázzuk a különbséget! – Miben más a kézműves, hazai nemesítésű burgonya, mint az ipari krumpli? A Keszthelyi Burgonyakutatási Központ és a Fekete Bárány Manufaktúra közös bemutatója
16:00 - Magyarország csillagos séfjei: ONYX - Szulló Szabina és Széll Tamás
17:00 - Pánázsiai Paszta Párbaj - HAI NAM és WANG MESTER
18:00 - ELECTROLUX: Főzőshow a Szárnyas Ízvadásszal
19:00 - Francia vendégséfek: Alain Caron és Jaques Pourcel (Jardin des Sens)
VASÁRNAP
13:00 - Sallay Fanni - Cakeshop (BBC Good Food) Cake pop és fagyi mousse
14:00 - TVPaprika - Bede Róbert bemutatója
15:00 - MonJardin! - Mindennapi gasztrobotanika Domonyai Andrással
16:00 - Az izeselet.hu bemutatja: Egy szoknya, egy nadrág, két blog - Bede Anna (vegasztrománia) és Bálint Ádám (spooon123)
17:00 - Pethő Balázs (Csalogány 26) – Mogyorósi Gábor (Laci!Konyha!) bemutatója
18:00 - Magyarország csillagos séfjei: BORKONYHA Sárközi Ákos
19:00 - Sok a Rizsa! Bíró- Segál séfpárbaj
Ízelítő a tavalyi finomságokból:
3.300 Ft/nap
6.500 Ft/bérlet
amely tartalmaz egy:
Spiegelau borospoharat,
autentikus borkóstolót a Terra Hungarica jóvoltából,
Electrolux street food kóstolót,
csésze Nespresso kávét,
BBC Good Food Világkonyha magazint,
kóstolót a Hungária Rosé Extra Dry pezsgőből naponta az első 1000 látogatónak,
valamint számos érdekes programot és kóstolót a Gasztroszínpadon.
A kényelmesebb váráslás érdekében vedd meg előre a jegyed online!
Nyitvatartás
2014. május 30 – június 1.
Péntek - Vasárnap: 12.00 – 23.00.
Ha Te is megkóstolnád az ínycsiklandozó fogásokat a Millenárison, nyomj egy lájkot!