Bongiorno Pécs - Megnyílt a BELLOZZO® étterem az Árkádban
Az étterem Olaszországból érkező hozzávalókból dolgozik, amelyeket frissen használ fel látványkonyhájában. A pécsi lesz országosan a negyedik BELLOZZO® étterem.

A BELLOZZO® márka mögött nemzetközi csapat áll, hiszen a magyar munkatársaktól induló ötlet olasz séfek, amerikai gasztrotanácsadók és magyar szakemberek több éves kitartó munkája révén nyerte el végső formáját. A világ első BELLOZZO® étterme éppen három éve nyitott meg a budapesti Oktogon téren, ezt követték később a WestEnd City Centerben és a Corvin Plázában nyíltak egységek.
A BELLOZZO® csapata olyan éttermet képzelt el és valósított meg, ahol minőségi alapanyagokból készítenek igazi olasz fogásokat.
Az ételek főzésekor nagy hangsúlyt kap a frissesség, hiszen minden a vendégek előtt készül az étterem hatalmas látványkonyhájában.
A BELLOZZO® életérzéshez, a vidám, olaszos hangulathoz az eredeti ízek mellé gyorsaság is párosul, hiszen az ételek útja a megrendeléstől az asztalig csak pár percet vesz igénybe.
De honnan is jön a tészta, az isteni paradicsomszósz? A tálcánkon elhelyezett térképen ezt is megnézhetjük!

Természetesen Pécsett is a menün szerepel az egyik legújabb BELLOZZO® specialitás, a Pesto e Pollo pizza, amely a jól ismert pesto szószuk és a csirke utánozhatatlan kombinációja, porcelánfehér színű, sós mozzarellával fokozva. Az új recept egyik legfontosabb alapanyaga a fenyőmag, amit az olaszok egyenesen imádnak. Az örök kedvenc, a Bolognese tészta sem maradhatott le az étlapról, amelyet az 1982-ben az Olasz Gasztronómiai Akadémia meghatározása alapján hat és fél órán át főznek, és egy kis fahéjjal bolondítanak meg. A BELLOZZO®-ban ezt nagyon komolyan veszik!

Az étteremben a Carbonara spagetti egyfajta kulturális missziót is jelent: az eredeti olasz recept szellemében készítik, gondosan ügyelve az összetevők tökéletes harmóniájára. Miután a pasta megfőtt, bőségesen megszórják karakteres ízekben gazdag pecorino sajttal és a friss borssal. Az eredmény pedig intenzív ízvilágú, laktató és káprázatosan egyszerű tészta - közhelyek nélkül.
Aki könnyebb vacsorára vágyik, az sem fog csalódni a BELLOZZO®-ban, a tonhalsaláta fehérjében gazdag, így tökéletes választás azoknak, akik vigyázni szeretnének a vonalaikra. És azoknak is, akik imádják a halat.
A kínálat az elmúlt három évben a vendégek visszajelzése alapján folyamatosan alakult és bővült, a pécsi étterem 10 féle tésztával, 9 féle pizzával és 4 féle salátával várja a vendégeit, emellett természetesen lesznek igazi olasz desszertek is.

A stílusos belső tér ugyanazt tükrözi, amit a menü: természetességet, frissességet és eredetiséget. A kék-fehér csempe, tömörfa asztalok, fém konyhapultok és antikolt tükrök modern, ugyanakkor otthonos hangulattal várják a vendégeket. A dolce vita életérzés nem csak az ételekben jelenik meg, hanem a dizájn is azt sugallja: mindenkire kellemes percek várnak a BELLOZZO®-ban.
A BELLOZZO® hétfőtől szombatig reggel 10-től este 9-ig várja a vendégeket, vasárnap pedig 10- este 7 -ig van nyitva, és elvitelre is készít ételeket.