hirdetés

OLIMPIA

Szexuális zaklatás miatt nem indul Kapás Boglárka egyik nagy ellenfele az olimpián

Madeline Groves csupán annyit közölt: 'nőgyűlölő perverzek' miatt határozott úgy, hogy nem vesz részt az adelaide-i kvalifikáción.

Link másolása

hirdetés

Madeline Groves olimpiai és világbajnoki érmes ausztrál úszó szexuális zaklatás miatt lemondott a tokiói olimpiáról, és nem indul el a júliusi hazai ötkarikás válogatón.

Döntését Instagram-oldalán jelentette be a versenyző, aki a 200 méter női pillangó magyar világbajnokának, Kapás Boglárkának egyik fő vetélytársa lehetett volna a japán fővárosban.

Groves konkrét magyarázattal nem szolgált, csupán annyit közölt: "nőgyűlölő perverzek" miatt határozott úgy, hogy nem vesz részt az adelaide-i kvalifikáción.

Hozzátette ugyanakkor, hogy nem áll szándékában befejezni karrierjét, és indulni kíván más, az idei évre tervezett versenyeken.

A 26 éves úszó a 2016-os riói olimpián 200 méter pillangón és a 4x100 méteres vegyes váltóval szerzett ezüstérmet, a 2015-ös vb-n pedig bronzérmet érdemelt ki a staféta tagjaként.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
OLIMPIA
A Rovatból
hirdetés

„Elképesztően büszke vagyok, hogy azt mondhatom, meleg vagyok és olimpiai bajnok” – mondta győzelme után a brit műugró

Tom Daley elérzékenyülve beszélt arról, hogyan élte meg az idáig vezető utat.

Link másolása

hirdetés

"Elképesztően büszke vagyok, hogy azt mondhatom, meleg vagyok és olimpiai bajnok. Amikor fiatalabb voltam, azt gondoltam, nem érhetek el semmit, azért, aki vagyok. Az, hogy most olimpiai bajnok vagyok, megmutatja, hogy bármit elérhetsz" – mondta el győzelme után Tom Daley Tokióban, írja a Guardian.

Tom Daley és Matty Lee férfi torony szinkronugrásban nyertek aranyérmet Nagy-Britanniának. A két brit alig két ponttal előzte meg az esélyesnek számító kínai párost.

A brit lap szerint a győzelem után Daley elérzékenyülve beszélt arról, hogyan élte meg az idáig vezető utat. A sportoló 2013-ban beszélt a nyilvánosság előtt arról, hogy homoszexuális.

Amikor fiatalabb voltam, mindig úgy éreztem, hogy egyedül vagyok, más vagyok, nem passzolok a többiek közé. Hogy van bennem valami, ami soha nem lesz annyira jó, mint ahogy a társadalom elvárná. Remélem, hogy minden olyan LMBT-fiatal, aki most egyedül érzi magát, láthatja, hogy nem számít, mert nem vagy egyedül. És bármit elérhetsz.

– mondta el Daley, akinek ez már egyébként a negyedik olimpiája, korábban két olimpián összesen két bronzérmet szerzett.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
OLIMPIA

„Ez nem fair!” - Kiakadtak Hosszú Katinkára a kommentelők, amiért visszalépett a 200 méteres pillangóúszástól

A többség szerint nem fair, hogy az úszónő a riói olimpia után másodszor is eljátszotta ezt, ráadásul úgy, hogy ezzel Jakabos Zsuzsannától vette el a lehetőséget az indulásra.

Link másolása

hirdetés

Mint megírtuk, Hosszú Katinka magyar idő szerint délután fél egykor úszott volna a tokiói olimpián a 200 méteres pillangó előfutamában, de az utolsó pillanatban visszalépett az indulástól.

A háromszoros olimpiai bajnok a riói olimpián is visszalépett ettől a távtól, helyette Jakabos Zsuzsanna indulhatott volna, akinek szintén megvolt az olimpiai szintideje, de gyengébben úszott, mint Hosszú.

Hosszú Katinka elég sokakat felháborított a döntésével, a Szeretlek Magyarország Facebook-oldalán is többen kritizálták emiatt. A kommentelők szerint nem fair, hogy az úszónő másodszor is eljátszotta ezt, ráadásul úgy, hogy ezzel Jakabostól "vette el" a lehetőséget.

Íme néhány vélemény:

hirdetés

"Szegény Jakabos Zsuzsi szívta meg megint, emiatt a nőszemély miatt!"

"Jakabos Zsuzsa ezt kedveli, pedig neki is megvolt az A szint. 2 olimpián offolta ki, 'mert ő vállalja az indulást'".

"Simán engedhette volna a Jakabos Zsuzsit is indulni, ez nem fair!"

"Kezd nekem sok lenni már ez a 'mindig visszalépek egy számból' dolog, miközben egyvalaki kiesik a válogatottból miatta."

"Így múlik el a világ dicsősége."

"Veszíteni tudni kell... Ő nem képes méltón erre."

"Nincsenek szavak erre a sportszerűtlen viselkedésre egy sportembertől."

"Soós Csaba szégyene, hogy ez megtörténhetett."

De akadtak azért olyanok is, akik megvédték az olimpiai bajnok úszónőt:

"Katinka már mindent elért, fantasztikus teljesítmény áll mögötte. Ő egy csoda. Semmit nem kell már elérnie, bizonyított bőségesen. Olyan sikersorozat áll mögötte, mint senkinek. Nyugodtan hátradőlhet. Szeret versenyezni, ez érthető."

"Katinka már megtette, amit kellett, bizonyított! Ha soha többet nem úszna, már akkor megérte, hogy magyar lánynak született! Az eddigi érdemeit nem lehet elvenni tőle! Lehet lassítani, nevelni az utánpótlást!"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
OLIMPIA

Hosszú Katinka visszalépett a 200 pillangótól az olimpián

Így csak Kapás Boglárka képviseli majd Magyarországot ebben a számban a nők között.

Link másolása

hirdetés

Fél egykor úszott volna Hosszú Katinka a 200 pillangó előfutamában, de az utolsó pillanatban visszalépett a számtól – írja a Telex.

Egy órával a rajt előtt még szerepelt a rajtlistán, de a lapnak megerősítette a kapitány, hogy Hosszú nem lesz ott a rajtnál.

A háromszoros olimpiai bajnok a riói olimpián is visszalépett ettől a távtól, helyette Jakabos Zsuzsa indulhatott volna, akinek szintén megvolt az olimpiai szintideje, de gyengébben úszott, mint Hosszú. Az MTI azt írja, a visszalépés hátterében az állhat, hogy a valószínűsíthető továbbjutás esetén szerda délelőtt a 200 méter pillangó elődöntője után 47 perccel rendezik a 200 méter vegyes fináléját, amelybe hetedik idővel kvalifikálta magát.

Magyarország most két úszót nevezett erre a számra, Kapás Boglárkát és Hosszú Katinkát. Kapás az ötödik helyen jutott a keddi előfutamból a szerdai elődöntőbe, 2:08.58 perces idővel csapott célba.

Hosszú magyar idő szerint szerda 4:45-től úszik a 200 vegyes döntőjében.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
OLIMPIA
A Rovatból
hirdetés

Kizárták a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltót az olimpián

Kozma Dominik egy kicsivel hamarabb ugrott a medencébe, mint kellett volna.

Link másolása

hirdetés

Rossz váltás miatt kizárták a 4x200 méteres magyar férfi gyorsváltót a tokiói olimpia úszóversenyeinek keddi előfutamából.

A Holló Balázs, Zombori Gábor, Kozma Dominik, Márton Richárd összetételű négyesből Kozma volt, aki 14 századmásodperccel korábban ugrott a medencébe.

"Bár szomorú a vége, de mindenki megtette, amit lehetett. Egyszer mi járunk jól, egyszer mások, ez benne van. Hármunknak ez volt az első olimpiája, ráadásul az első úszásunk is, a következőre még jobbak leszünk" - mondta az MTI-nek Márton Richárd, amire a 30 éves Kozma rákontrázott, hogy már csak ők.

"Amit kértek tőlünk, annál még jobb átlagot is úsztunk" - jelentette ki Kozma, aki sajnálja, hogy így elveszett a váltó jó időeredménye.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: