hirdetés

KULT

Premier: új klipjével bongor megütötte a Jackpotot!

Szatírikus videóklippel jelentkezik bongor, a rapID tehetségkutató győztese. A színész-rapper év elején megjelent “Körök” című albumáról ezúttal egy angol nyelvű dalt álmodott a “filmvászonra". A Jackpot című szerzeményre készült sztorikavalkád egy igazi Macska-jaj utóérzet magyar módra!

Link másolása

hirdetés

“Valahogy mindig nagy hatással voltak rám a falusi miliőben tengődő figurák, ezek az archetípusok. A Jackpot főhőse is egy ilyen karakter: mindenki számára ismerős ez a kétes bizniszekben utazó, gátlástalan, ékeskedő és mindenkit leuralni próbáló alak. A lagzit választottam a cselekmény helyszíneként, mert úgy éreztem, hogy ebben a környezetben tudna leginkább kiteljesedni ez a karakter. Az ilyen figurák általában elég nagyravágyóak és nárcisztikusak ahhoz, hogy később politikai hatalmat is ragadjanak magukhoz. Mondjuk a babosdöbrétei polgármesteri címet. De ez talán egy későbbi dal témája lesz" - meséli új daláról Berta Csongor, azaz bongor. - "Jogosan vetődik fel egyébként a kérdés, hogy vajon miért angolul íródott ez a dal. Erre csupán annyi a magyarázat, hogy azt reméltem, ezzel a balkáni akcentussal jobban lehet árnyalni ezt az életérzést és nagyobb benne a humorfaktor is. Plusz magamból is megmutathatok egy új színt.”

PREMIER: bongor - Jackpot

Az albumról eddig elkészült videóklipek mindegyikénél kéz a kézben jár a dal és a vizuális megjelenítés.

A rendkívül mozgalmas rövid történet megálmodása ezúttal fesztelen játszótér volt az alkotók és a rapper számára:

“A kolozsvári Sapientia egyetem egyik hallgatója, Kiss Réka keresett meg azzal, hogy szívesen csinálna egy klipet a Jackpotra, ami egyben az ő vizsgafilmje is lenne. Nagyon megörültem a megkeresésnek, úgyhogy a megbeszélt időpontban fogtam is magam, és elutaztam Jenőfalvára, ahol aztán négy napot forgattunk Réka szüleinek a tanyáján és környező helyszíneken. Ez nem egy klasszikus, szigorú menetrendű felvétel volt, hanem sokkal inkább olyan, mint egy alkotótábor, ahol volt időnk kísérletezni, új ötleteket kipróbálni, és még haverkodni is. Nagyon örülök, hogy megismertem őket, és hálás vagyok a rengeteg belefektetett munkájukért. Hihetetlen, hogy így alakult, de ez lett a hatodik klip, ami megjelenik a Körök lemezről! Azt hiszem, vizuálisan abszolút sikerült kimaxolni ezt az albumot” - fejtette ki a főhőst alakító zenész.

hirdetés

Az idei Hangfoglaló Program támogatottjai közé tartozó bongor már új nagylemezén dolgozik, amely várhatóan év végére készül el. Addig pedig több nyári fesztiválon is találkozhattok vele, például a Gólemen és a Szegedi Ifjúsági Napokon,legközelebb pedig július 23-án pénteken a debreceni Campuson.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

Elárulta Gubás Gabi, miért vállalta Dobrev Klára szerepét az Elk*rtukban

Azt mondta egy, a filmet promózó interjúban, hogy izgalmas kihívás volt, és nála volt a legjobb kezekben a szerep.

Link másolása

hirdetés

Nemrég megjelent egy plakát és egy előzetes az Elk*rtuk című filmről, de természetesen nem állt le a marketingkampány, és most egy interjú került ki a film Facebook-oldalára a Dobrev Klárát alakító Gubás Gabival.

Azt rögtön elmondta, hogy nem volt számára egyszerű döntés a szerep elvállalása, ambivalens érzései voltak egy korábban beszerzett rossz élmény miatt.

"Ha nagyon őszinte szeretnék lenni, akkor azt mondanám, hogy nagyon szívesen kimaradtam volna a filmből a politikai felhang miatt"

– mondta. A rossz élmény pedig nem volt más, mint Mohácsi János 56 06 / őrült lélek vert hadak című darabja, ami után rengeteg gyalázkodó üzenetet kapott, pedig végül visszaadta a szerepet az első terhessége miatt. Aztán mégis elvállalta Gyurcsány feleségének a szerepét. Elmondása szerint azért, mert izgalmas kihívásnak érezte.

"Most, hogy leforgattuk a filmet, arra jutottam, hogy nálam volt Klára szerepe a legjobb kezekben" - nyilatkozta, tehát végül megbékélt a döntéssel, és elmúltak az ambivalens érzések.

hirdetés

A színésznő szerint neki egy szerep megformálásakor mindig az a fontos, hogy milyen közös pont van közte és a karakter között. Dobrev Kláránál ez a közös pont nem volt más, mint a férje melletti kitartás és a maximális lojalitás.

Keith English rendezővel főként az akkori miniszterelnök feleségének emberi arcát szerették volna megmutatni. Arra a kérdésre, hogy Gyurcsányt ki alakítja, mindössze annyit mondott: a gyerekeinek is azt tanítja, hogy ne spoilerezzenek, tehát ő sem fogja elárulni.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KULT
A Rovatból
hirdetés

Több mint egy év után először jelentkezett Facebook-poszttal Kiss Tibi

A zenész tavaly nyáron vonult el egy hosszabb terápiára, de már „ismerkedik a színpadi léttel”.

Link másolása

hirdetés

Tavaly nyáron terápiára vonult el Kiss Tibi, a Quimby énekese, mert – mint fogalmazott – teljesen kimerült, problémáit pedig először egyedül, segítség nélkül akarta megoldani. Az idén 50 éves zenész ezután sokáig nem jelent meg a nyilvánosság előtt, egy év után először a Budapest Bár Budapest Parkban tartott koncertjén jelent meg a színpadon.

Most pedig a közösségi médiában is megszólalt az együttes frontembere – Kiss Tibi tavaly június óta először posztolt a Facebookra.

A zenész megköszönte a szeretet és a türelmet, majd azt írta:

Egyelőre kis lépésekben elkezdtem ismerkedni a színpadi léttel. A Budapest Bárral és a Csík zenekarral már szerepeltem. Csodálatos élmény volt újra látni Titeket, együtt rezegni a zenészekkel és veletek a muzsika hullámain. Megkezdtem a próbákat az Aranyakkorddal és a quimbys fiúkkal is elindultak már a beszélgetések a lehetséges jövőről.

Ígérete szerint a konkrétumokkal később jelentkezik. Posztja végén pedig megírta, hol és kikkel lehet vele találkozni a közeljövőben:

hirdetés
  • Szeptember 25. Budapest Bár, Tótfalu (Vajdaság)
  • Október 2. Budapest Bár koncert / Tiszavasvári
  • Október 16. Budapest Bár, Veszprém, Hangvilla.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Megszületett a döntés: Zamárdi a Soundra szavazott

Nemrég lezárult Zamárdiban a közvélemény-kutatás arról, hogy a következő három évben megrendezzék-e a településen a Balaton Sound fesztivált.

Link másolása

hirdetés

A konzultációban a helyiek több mint 50%-a vett részt és az eredmény szerint a többség, mintegy 80% arra szavazott, hogy Európa egyik legismertebb fesztiváljának az elkövetkező három évben továbbra is Zamárdi adjon helyet.

A Balaton Sound 2007-óta rajzolta fel Zamárdit a nemzetközi fesztiváltérképre, azóta világsztárok sorát felsorakoztatva, évről-évre egyre népszerűbbé tette a déli-part egyik legszebb települését. Zamárdi „fesztiválja” azóta többször lett Európa legjobb zenei rendezvénye, ezzel a város és a Balaton legnagyobb turisztikai és zenei-kulturális attrakciója.

„Nagy elismerés számunkra, hogy Zamárdi lakosai úgy döntöttek, hogy ragaszkodnak a fesztiválhoz. Ez visszaigazolás számunkra, hogy egy ilyen kaliberű rendezvény nemcsak a fesztiválozók számára megkerülhetetlen esemény, de a helyiek is büszkék arra, hogy bekerültek a nemzetközi fesztivál „vérkeringésébe”, ezzel a helyi turizmust egy sokkal magasabb szintre emelve”

- mondta Fülöp Zoltán, a Balaton Sound főszervezője.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KULT

Diana-film: Kristen Stewart elbűvölő az első hosszú előzetesben

Megérkezett a Diana hercegnéről szóló film első hosszú előzetese!

Link másolása

hirdetés

Pablo Larraín, a Jackie rendezőjének filmjét, a Spencert szeptember elején a Velencei Filmfesztiválon már láthatta a közönség és a szakma. A kritikusok egyenesen odavoltak érte: a legjobban a Diana hercegnő szerepében feltűnő Kristen Stewart mesteri játékáról áradoztak.

A Spencer 1991 karácsonyán játszódik, tehát abba az időszakban enged bepillantást, amikor Diana hercegnő és Károly herceg házassága már romokban hevert, a királyi család azonban arra törekedett, hogy a külvilág felé idilli képet mutasson.

A filmhez most megérkezett egy, az előzőnél hosszabb előzetes, amelyben eddig nem látott jelenetekben elevenedik meg előttünk annak a Dianának a portréja, aki egyre jobban összeroppan a paparazzik és a folyamatosan romló házassága miatt.

A Spencer november 5-én érkezik majd a hazai mozikba.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: