KULT
A Rovatból

Gyönyörű volt, sokoldalúan tehetséges és öntörvényű – Gina Lollobrigida halálára

Már szépségkirálynőként a „komoly dolgokra” tartotta magát képesnek.

Link másolása

Nem sok olyan emlékem van újságírói múltamból, hogy öltönyben kellett volna interjúra mennem. Az egyik ilyen eset még a 90-es években történt, amikor az Operaházba hívtak néhány magyar riportert. Nagy izgalommal készültem a találkozásra, hiszen filmes emlékeimben egy gyönyörű nő élt, még ízes olasz beszéde is a fülembe csengett egyik utolsó filmjéből. Egy végtelenül kedves, vonzó hölggyel beszélgethettem az anyanyelvén, valahol az archívumomban még őrzöm is a Kurír másnapi címlapfotóját, amelyen mindketten ott vagyunk.

Egy újabb világhírű interjúalanyom távozott el.

Életének 96. évében elhunyt Gina Lollobrigida, aki egykor nemcsak a mozivásznon volt a világ legszebb asszonya. A díva még decemberben szenvedett combnyaktörést, és bár az első hírek még arról szóltak, hogy balesetét derűsen viselte és van remény a felépülésre, mégsem élte túl a balszerencsés esést.

Nem is olyan régen néztük meg sokadszor a Királylány a feleségem című örökbecsűt, felejthetetlen duettjét Gérard Philipe-pel. Adeline-t, a toborzó őrmester lányát, aki lapos pillantásokkal csábította a leendő újoncokat és aki pofon vágta a kegyelemért viszonzást váró királyt, nem sokan dobták volna ki az ágyukból. Ugyancsak emlékezetes volt A Notre-Dame-i toronyőr (1956) Esmeraldájaként, vagy az ugyanebben az évben készült Trapézban, amelyben egyszerre csavarta el Burt Lancaster és Tony Curtis fejét. 1958-ban Sába királynőjeként egy tragikus végű forgatásban volt része, amikor a Salamon királyt alakító Tyrone Power a karjai közt halt meg. Az egyik legnagyszerűbb alakítását 1968-ban nyújtotta a Jó estét, Mrs. Campbell-ben, amelyben a háború idején született lánya után három amerikai katonát pumpol 20 éven át gyerektartás címén, mert nem tudja, melyik az igazi apa, mígnem egy veterántalálkozón kiderül a turpisság. Egyszerre vérbő olasz nő, számító üzletasszony és szende ártatlanság.

Az olaszoknak azonban mindenekelőtt La Bersagliera, a Kenyér, szerelem, fantázia-sorozata első két filmjének vadóc, szabad szellemű hősnője, ezzel a névvel is búcsúzik tőle az itáliai sajtó.

A mesés arcáról, darázsderekáról, és nem utolsósorban buja kebléről is elhíresült Gina Lollobrigida 1927. július 4-én született az ősi bencés kolostoráról híres Subiacóban, 1944-ben költözött Rómába, ahol beiratkozott a művészeti főiskolára, és közben fotóregény-magazinoknak állt modellt. Így került az 1947-ben a Miss Italia döntőjébe, ahol 3. helyezett le. (A győztes későbbi pályatársnője, Lucia Bosé lett). A versenyre írt önéletrajzában így írt: „Szeretnék valami komoly dolgot csinálni, ami megfelel a képességeimnek.” Az operaénekesi karrier is foglalkoztatta, szép hangját meg is csillogtathatta A világ legszebb asszonya című filmben (1955), amelyben a híres szopránt, Lina Cavalierit szólaltatta meg. Nemcsak álomszép, hanem hiteles is volt a Császári Vénuszban (1962) mint Paolina Borghese. Drámai erejét is megcsillogtatta a Gyönyörű novemberben (1969) mint az unokaöccsébe szerelmes érett asszony. Már az 50-es évek közepén maga a titokzatos filmmogul, Howard Hughes csábította Hollywoodba, de „Lollo” az amerikai álomgyárat aranykalitkának érezte, és visszatért imádott Rómájába és csak időnként rándult át a tengerentúlra néhány ígéretes szerep kedvéért.

Pedig olyan tekintélynek örvendett akkortájt az Államokban, hogy Marilyn Monroe így dicsekedett: „Én vagyok az amerikai Lollo”. Közben odahaza meg kellett küzdenie egy nagy riválissal, Sophia Lorennel, és a bulvársajtó évtizedeken át csámcsogott azon, hogy a két szépséges sztár ki nem állhatja egymást.

1972-ben a Pinokkió tévésorozatban alakított Kékhajú Tündér után visszavonult a filmezéstől és a zajos élettől. A római Via Appia Anticán vett házában talált nyugalomra, innentől kezdve másik szenvedélyének, a fotózásnak élt, majd a szobrászatban és a festészetben élte ki alkotókedvét, csupán néhány kisebb tv-s szerep kedvéért állt újra kamera elé. Már 1973-ban magyarul is megjelent Az én Itáliám című fotóalbuma, amelyhez Alberto Moravia írt előszót.

Az előző év szilveszterén Budapestet is megtisztelte, máig emlegetik tv-fellépését, amikor Antal Imrével és Vitray Tamással táncolt. A 90-es években Az ártatlanság csodája című jótékony célra készült kötete vált híressé, amelyben a gyermekek szürreális mesevilágát jelenítette meg klasszikus íróktól és történelmi személyiségtől vett idézetekkel. Az előszót maga Kalkuttai Szent Teréz anya írta. A művésznő ekkor már hosszú ideje az UNICEF jószolgálati nagykövete volt. Még a 70-es években készített egy dokumentumfilmet Fidel Castróról, persze azonnal megszületett a pletyka, hogy a kubai vezető szeretője lett.

Gina csak egyszer ment férjhez, még 1949-ben Milko Skofic szlovén orvoshoz, akitől egy fia született. Házasságuk 20 évig tartott. 2006-ban nagy médiaszenzációt keltett, hogy elterjedt: a 79 éves művésznő férjhez ment egy nála 34 évvel fiatalabb spanyol üzletemberhez, később kiderült, hogy csak a „vőlegény” akart magának reklámot. „Egész életemben szerettem volna egy igazi szerelmet, de sosem kaptam meg. Soha nem szeretett senki igazán. Elviselhetetlen nő vagyok” – vallotta be akkor a rá jellemző őszinteséggel.

Nyolcvanadik születésnapján Lollo kijelentette, hogy csak akkor tér vissza a filmezéshez, ha maga Steven Spielberg hívja. Ugyanakkor továbbra is tevékeny életet élt, mert azt vallotta, hogy „aki nem csinál semmit, hamarabb megöregszik.”

Öt évvel később a Sotheby’s genfi árverésén 4,9 millió dollárért árverezték el az ékszereit, és az összeget őssejtkutatóknak adta.

Még megérte, hogy tavaly bekerült Giorgia Meloni kormányába unokaöccse, Francesco Lollobrigida, Gina fivérének unokája. Mi több még ő maga is jelöltette magát a Szuverén Népi Itália párt színeiben szenátusi képviselőnek. Nem ez volt az első kísérlete: 1999-ben az európai parlamenti választásokon indult. Végül a politikai karrier kimaradt az életéből.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KULT
Kifütyülték, tiltólistára tették, és véletlenül elvette Winona Rydert – 10 dolog, amit nem tudtál Keanu Reevesről
Szörnyű tragédiákat élt át, mégsem adta fel soha, s ma is az egyik legnépszerűbb sztár. Ezt a 10 dolgot azonban lehet, hogy még a legnagyobb rajongói sem tudták róla.

Link másolása

1. Soha nem lett amerikai állampolgár

Keanu Reeves 1964. szeptember 2-án született a libanoni Bejrútban. Miután az édesanyja, Patricia hozzáment a második férjéhez, az ausztráliai Sydney-be költöztek, majd New Yorkba, onnan pedig Torontóba. A kínai, angol, ír, hawaii őslakos és portugál származású színész mindig is ehhez a kanadai városhoz kötődött, ahol gyermekként a legtöbb időt töltötte. Annyira, hogy bár a karrierje már évtizedek óta az Egyesült Államokhoz köti, sosem folyamodott amerikai állampolgárságért, megmaradt kanadainak.

2. Gyerekkorában Alice Cooper gyakori vendég volt náluk

Patricia jelmeztervezőként dolgozott, ez pedig minden bizonnyal hozzájárult ahhoz, hogy a fia elkezdjen érdeklődni az előadóművészet iránt. 1995-ben Reeves a US Magazine-nak elmondta, hogy az anyja készített neki néhány bonyolult halloweeni jelmezt (pl. Drakula, Batman, Hogyishívják kuzin az Addams Familyből stb.), és gyakran meghívta néhány ügyfelét a házukba. Köztük volt többek között a rocksztár Alice Cooper is. „Emlékszem, műhányást és műkutyakakit hozott hozzánk, hogy azokkal terrorizálja a házvezetőnőt” – emlékezett vissza a színész. „Ott lógott nálunk folyton, mint egy teljesen átlagos fickó.”

3. Az egyik első szerepét egy Coca-Cola reklámban kapta

1983-ban Keanu egy Coca-Cola reklámban tűnt fel (akkor már voltak kisebb színpadi és tévés munkái Kanadában), amelyben egy kerékpárost kellett eljátszania. 2018-ban a The Late Late Show című talkshow műsorvezetője, James Corden többek között erről is faggatta Reevest, aki elmondta, hogy három napig tartott a forgatás, amely során töméntelen mennyiségű Coca-Colát ivott. Sőt, a szerep iránti teljes elkötelezettségében még a lábait is leborotválta, hogy még hihetőbb kerékpáros lehessen.

4. Majdnem átnevezte magát Chuck Spadinának

Amikor Reeves az 1980-as években Los Angelesbe költözött, azt tapasztalta, hogy néhány castingügynök vonakodott őt meghallgatásokra hívni, mert a keresztnevét (ami egyébként hawaii eredetű, és azt jelenti, hogy "hűvös szellő a hegyek felett") nehéz volt kiejteni, és túl egzotikusnak tűnt. Ezt az akadályt próbálta leküzdeni azzal, hogy rövid ideig a K.C. Reeves, a Chuck Spadina és a Page Templeton III neveket kezdte el használni. Aztán végül felhagyott a művésznevekkel, mert azt vette észre, hogy a meghallgatásokon úgyis mindig az igazi nevén mutatkozott be.

5. Rengeteg sérülést szedett össze a filmforgatások alatt

Reeves köztudottan nagy csapatjátékos. Ha úgy adódik, hogy fájdalmak, sérülések és betegségek ellenére kell forgatnia, ő akkor sem riad vissza, a kollégái iránti elkötelezettsége legendás. A Mátrixban annak idején több társszereplője is megsérült a drótköteles akciójelenetek során, Keanu pedig gerincsérüléssel küzdött a forgatás alatt, mivel a hátában két porckorong kezdett összeolvadni. Ráadásul nyaksérülést is szenvedett, ami miatt Yuen Woo-Ping harci koordinátornak olyan koreográfiákat kellett készítenie, amelyekben nem volt annyi rúgás. Később, még a Mátrix: Újratöltve forgatásának megkezdése előtt átvészelt egy súlyos bokasérülést is, az első John Wick-film egyik hosszabb jelenete során pedig (amelyben Reeves karaktere több tucat ellenféllel küzd egy éjszakai klubban) a 39,4 fokos láza ellenére is rendben befejezte a munkát.

6. A Féktelenül 2 miatt 10 évre "filmbörtönbe" került

Az 1994-es Féktelenül című akciófilm óriási sikere után a 20th Century Fox stúdió érthető módon nagyon vágyott a folytatásra. Amikor megmutatták Reevesnek a hajón játszódó Teljes gőzzel forgatókönyvét, ő éppen a Láncreakció (1996) című akciófilmet forgatta, és kezdett elege lenni azokból a szerepekből, amelyekben csak "rohangál és ugrál", nagyjából ok nélkül.

Ezért aztán nemet mondott a Féktelenül 2-re, ami miatt a Fox fejesei annyira megsértődtek, hogy tiltólistára került náluk, egyetlen filmjükben sem szerepelhetett éveken át.

Végül mégis elkészült a folytatás, Reeves helyére pedig Jason Patric került, ám a Féktelenül 2: Teljes gőzzel megbukott a pénztáraknál, ráadásul borzasztó kritikákat kapott, így Reeves nem bánta meg, hogy nem vállalta. Akkoriban, amikor visszautasította, azt mondta Jan de Bont rendezőnek: „Tudod, a hajók nem olyan gyorsak.” Végül kb. 10 évig tartott a foxos „filmbörtön”, mivel a 2008-as Amikor megállt a Földben már ő volt a főszereplő.

7. Lehetséges, hogy véletlenül feleségül vette Winona Rydert

A Francis Ford Coppola-féle 1992-es Drakula forgatásán Reeves és Winona Ryder feltűntek egy jelenetben, amelyben a karaktereik oltár elé álltak. A színésznő később rámutatott, hogy Coppola egy igazi, felszentelt papot használt a jelenetben, így amikor mindketten kimondták a boldogító igent, szerinte hivatalosan is összeházasodtak. A rendező is egyetértett ezzel az elmélettel, bár azt nem tudni, hogy az atya a színészek valódi nevét vagy a karaktereikét használta-e a forgatás során.

8. Előfordult, hogy kifütyülték a színpadról

Keanuról köztudott, hogy imád zenélni is, volt is egy Dogstar nevű bandája, és gyakran léptek fel különféle klubokban az 1990-es években. Állítása szerint folk zenét vagy folk thrash-t játszottak. Egyszer meghívták őket a milwaukee-i Metalfestre, ahol a zenekar eléggé éles kontrasztban állt az ottani tipikus fellépőkkel szemben. Reeves így emlékezett vissza a nem túl jól sikerült koncertre: „A tömeg sörrel dobált minket, illetve azt kiabálták, hogy ba**ódjunk meg, és hogy »Szarok vagytok!«. Csodás volt! Megnevettetett.”

9. Hamisítással vették rá, hogy szerepeljen egy filmben

A leskelődő című 2000-es thrillerben Reeves egy tőle szokatlan karaktert, egy sorozatgyilkost alakított, aki macska-egér játékot játszott egy nyomozóval (James Spader). Keanu elmondása szerint valójában belekényszerítették őt a filmbe, mivel az egyik ismerőse meghamisította az aláírását a szerződésen. S mivel nem akart azzal vacakolni, hogy megpróbálja igazolni, nem ő szignózta a papírt, úgy döntött, megcsinálja a filmet. „Nem tudtam bizonyítani, hogy ő tette, és nem akartam, hogy bepereljenek, így nem volt más választásom” – mondta.

10. Bármit megcsinál: izmosodik, fogy, szörfözik, az életével játszik

A Holtpont (1991) című filmre készülve Reeves heteken át tanult szörfözni, és hobbijává fejlesztette a sportot. Amikor megkapta a Féktelenül főszerepét, több hónapot töltött azzal, hogy megizmosodjon Jack Traven karakteréhez. Abban a jelenetben pedig, amelyben Traven egy mozgó autóból átugrik egy buszra, a rendező Jan de Bont meg volt győződve arról, hogy kaszkadőrre lesz szükség, de Keanu ezt is begyakorolta előzetesen, így bevállalta a kunsztot, amivel lenyűgözte az egész stábot. A Mátrix (1999) azon jelenetéhez, amikor Neo előbújik a kapszulából, Reeves leborotválta az egész testét, és 15 kilót fogyott, pedig mindössze néhány percig volt látható így a filmben. Mindez igazolja a színészek közt is ritkaságszámba menő elhivatottságát.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KULT
A Rovatból
Sztárban sztár: „Az összes szinglinek elmegy a kedve az élettől, ha ezt a számot hallja”
A zsűri változatlanul nem meri értékén pontozni a produkciókat, lényegében minden a közönségen múlik. Kritika.

Link másolása

Ezúttal Miley Cyrus Flowersét énekelték a versenyzők, ki tudja, miért. A szerkesztők ma is csavartak a szabályokon. Új elem a párbaj, erre még nem volt példa a műsor hazai történetében. A versenyzők párba rendeződve ugyanazt az előadót jelenítik meg, és a zsűritagok 1-1 pontot adhatnak annak, aki szerintük jobb volt.

Öltözködés terén most Lékay-Kiss Ramónáról kell szót ejteni, akinek a bal válláról valaki letépte a ruhát, de a stylistoknak megtetszett és úgy hagyták.

Valkusz Milán érkezett a színpadra mint Redfoo az LMFAO elektro-hop duóból. (Ha hozzám hasonlóan nem tudod, mi az az elektro-hop, ne aggódj, nem nekünk való.) Milán felvezető kisfilmjében felvillantottak részleteket a Valmar duó kezdeteiről, amikor még (úgy nevezett) slágerekre tátogtak.

Talán mindenki jobban jár, ha Milán ma is marad a tátogásnál. Az LMFAO dalai nem hiszem, hogy a nehezen énekelhető klasszikusok sorát gazdagítanák, csak hát Redfoo végig őrült tempóban táncol. Milánnak elég hamar fogyni kezdett a levegője, és ez hallatszott az éneklésén is.

Ennek ellenére a zsűri állva tapsolt neki. Kivéve Tóth Andit, nem hiába mondom már egy ideje, hogy ő a legjobb zsűritag. Jó, a buli és a kinézet tényleg rendben volt, de ennyi.

Ehhez képest Kökény Attila teljesen elájult, szerinte ez a Sztárban sztár. Kis intermezzo történt: még a produkció alatt a rendőrnőnek öltözött táncosnő egy noteszt és egy bilincset tett le Marics Peti elé a pultra. Peti pedig összebilincselte magát Kökény Attilával. Tilla kicsit megijedt, mert mint kiderült, nincs hozzá kulcs.

Attila szerencsére így is le tudta szedni a bilincset, mondván, és idézem:

„Ebben van rutinom, te hülye”, ami azért felvet kérdéseket, de inkább ne firtassuk.

Milánnak a gyengébb produkció ellenére nem volt oka panaszra, még a „szigorú” Tóth Andi is 9 pontot adott neki, a többiek pedig 10-esekkel szórták meg.

Véleményem szerint Sipos Tomi most volt a legjobb a műsorban. Barry White, a „szerelem rozmárja” nagyon karakteres, ennek ellenére nem könnyű hitelesen utánozni. Tominak sikerült. Ment is az 50 pont, amivel egyetlen probléma, hogy Tomi nem csak 1 ponttal volt jobb Milánnál. Jobb zsűri az első fellépőt középre lövi be ponttal, és hozzá képest ad többet vagy kevesebbet a többieknek.

Ebben a műsorban végül is adekvát azt énekelni, hogy „Még nem veszíthetek”. Schoblocher Barbara szerint Jimmy megénekelte azt a fájdalmat, amit sokan éreztek, de nem tudtak kifejezni. Amiben lehet valami, annyival egészíteném ki, hogy

belőlem ezt a fájdalmat maga Jimmy váltja ki.

8 oktáv ide, tehetség oda, Zámbó Jimmy az az előadó, akivel engem vallatni lehet.

Barbara tökéletesen átélte a figurát, és az éneklés is nagyon közelített. Hogy mégsem volt tökéletes, az abból látszik, hogy nem akartam hozzávágni valami nagy és kemény tárgyat a tévéhez. De azért így is 50 pontot ért.

Gubik Petra az egyik favoritom a műsorban. Nagyon kíváncsi voltam, mit tud kezdeni Beyoncéval és a Single Ladiesszel. Ebbe a dalba jó pár éve Nika bicskája beletört, mert a sok ugrálásban elfogyott a szufla. Petra derekasan végigtolta, bár voltak részletek, ahol nem kellett énekelnie, ami azért könnyebbség. Egész jól megoldotta, de azért legyünk őszinték, nem volt Beyonce.

Feltétlenül meg kell örökítenem az utókor számára Marics "Coelho" Péter bölcsességét:

„Az összes szinglinek elmegy a kedve az élettől, ha ezt a számot hallja, mert megjön a kedve a nőkhöz.”

Köszönjük, Péter.

Az biztos, hogy láttunk Petrától ennél jobbat, és kicsit furcsállom amikor a zsűri arra hivatkozva ad magas pontot, hogy nehéz volt a feladat. Tudom, tudom, ez csak egy show, nem kell komolyan venni. De azért legalább Tóth „Szigorú” Andi adhatott volna 9-nél alacsonyabbat.

Trap kapitány produkciója alatt néha az volt az érzésem, visszacsúszik Rátonyi Róbertbe. Nem mondom, hogy Soltész Rezső búskomorságáról lenne híres, de azért sosem vigyorgott így. Igaz, ha valakit esetleg túlságosan lázba hozott a szexiskedő Gubik Petra, most garantáltan elmúlt.

Sajnos élemedett korom okán én még láttam a tévében azt a Táncdalfesztivált, ahol először énekelte el a bongyorhajú énekes ezt a dalt, és a produkció tökéletesen visszahozta azt a retro érzést, ami akkor persze még nem is volt retro.

Soltész Rezsőre amúgy kicsit haragszom azért, amit az Allways Look on the Bright Side of Life című örökbecsűvel művelt, de Molnár Tibitől nem sajnálom az 50 pontot.

Oláh Ibolya eddig nagyon menetelt, de Lady Gaga kicsit a gagáján akadt. Persze, szeretnék én ilyen szinten előadni bármit, de ő maga tette nagyon magasra a lécet, és azt most szerintem nem ugrotta meg. Nem igazán jött meg Lady Gaga hangja. A zsűri is így érezte, mert rekordalacsony, 42 pontot adtak Ibinek.

A mókának persze közel sem volt vége ezzel, hiszen jött még három párbaj. Gubik Petra és Schoblocher Barbara Christina Aguileraként énekelték a Candymant. Ami nem a legszerencsésebb párbajdal, nehéz követni, hogy épp ki énekel.

Látszik, hogy rövid idő volt felkészülni, a koreográfia sokszor nem volt szinkronban a két hölgynél.

Összességében Petrát kicsit merevnek éreztem, Barbara volt az, aki együtt élt a dallal, szőröstől-bőröstől belebújt. Jogosan nyerte 4:1-re a párbajt.

Trap kapitány és Valkusz Milán Scooter medleyt kaptak. No ez megint nem igazán az én műfajom, de nekem Tibor alakítása jobban bejött. A zsűri fordítva látta, Milán 4 pontot kapott, Trap kapitány egyet.

Oláh Ibolya és Sipos Tamás a Holligans frontemberét, Csipát kapta. Mindkettejüknek testhezálló feladat volt, mégis, Ibi valamivel jobban hozta a zsigeri rock 'n' rollt. Ibi szemmel láthatóan ki is adta minden energiáját, meglehetősen enerváltan fogadta a zsűri dicséretét, és hogy 4:1 arányban megnyerte a párbajt.

Olyan történt, mint még soha, Schoblocher Barbara nyerte az adást úgy, hogy korábban többször került a kiesőzóna közelébe.

Valkusz Milán és Oláh Ibi simán továbbjutott, a zsűri 3:2 arányban megmentette Gubik Petrát – amit innen is köszönök nekik –, a nézők pedig Molnár Tibit marasztalták. Így kizárásos alapon Sipos Tomi számára ért véget a verseny.

Még egy csavar maradt a végégre, kiderült, hogy az elődöntőben is két feladatot kapnak a játékosok, és az egyiket maguk választhatják ki. Az biztos, hogy lesz Måneskin és Wolf Kati. A részletekért íme:


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
Itt megnézheted a teljes Azahriah Aréna koncertet
A fiatal zenész óriási bulit csinált március 10-én, a fellépést most feltöltötte a YouTube-ra.

Link másolása

Megtöltötte a Papp László Sportarénában március 10-én, koncertje hatalmas sikert aratott.

Több híresség is ott volt a nézők között, például Nádai Anikó vagy Szabó András Csuti, de a tömeg zöme inkább fiatalokból állt, akik természetesen kívülről fújták a 21 éves énekes dalait. Azahriah-nak sokszor csak élveznie kellett a hangulatot,

a közönsége ugyanis egy emberként énekelte a legnagyobb slágereit.

Az énekes most a teljes koncertet feltöltötte a YouTube-csatornájára, így már bárki végignézheti a fellépést.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KULT
A Rovatból
Kitalálod, hol van a legújabb Kolodko-szobor?
Elkészült az eddigi legrejtélyesebb kisfilm is az új alkotáshoz.

Link másolása

Megszokhattuk már, hogy ha Kolodko Mihály új miniszoborral jelentkezik Budapest (vagy akár más városok) közterein, általában rövid videót is feltölt a készítésről.

A kárpátaljai művész csak annyit írt videójához, hogy "füles" – a kis kezdőbetűből már lehetett sejteni, hogy itt nem Micimackó csacsibarátjáról lesz szó, és hamar meg is látjuk Kolodko fejhallgatóját is.

A művész ezután lemezekről hallgat világhírű magyar klasszikusokat, például Seress Rezső Szomorú vasárnapjának egy külföldi feldolgozását, Liszt Ferenc Magyar rapszódiák egyik tételét vagy épp a Tavaszi szél kezdetű népdalt Freddie Mercury előadásában.

Mindeközben készül a fejhallgató, amit Kolodko a videó végén el is helyez végsőnek tűnő helyén. A felvételt látva talán kitalálható, hol lelhetünk rá a legújabb szoborra...


Link másolása
KÖVESS MINKET: