News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Táncolhatott a férjével az esküvőn az angol nő, akinek idén amputálták a lábát

A cukorbeteg Amy egy sámlira állva mondott igent a vőlegényének.

Link másolása

hirdetés

Elmondása szerint csodálatosan érzi magát az a menyasszony, akinek idén amputálták a lábát, mégis táncolhatott a vőlegényével az esküvőjükön - írja a Kent Online.

Az angliai Barmingban élő Amy Peterson cukorbeteg. A 32 éves nő az elmúlt négy évben minden fogát elvesztette, öt napig kómában volt egy szívroham után, és a jobb lábát is térdtől lefelé amputálták.

Amy és a vőlegénye, Ben Halloweenkor házasodtak össze a The Fox Pubban, ahol az alkalomhoz illően “hátborzongató” fogadást is tartottak. Az újdonsült feleség most szerette volna megosztani a reményt másokkal is, akik egészségügyi problémákkal küzdenek:

“Szeretném, ha tudnák, hogy létezik igazi happy end” - mondta a nő, aki már öt éve együtt van a szerelmével.

2017-ben Amy szívrohamot kapott és öt napon át feküdt kómában. Az orvosok felkészítették rá a családot, hogy súlyos agykárosodást szenvedett, így járni és beszélni sem lesz többé képes - ám ezek a jóslatok nem váltak be. Négy hónappal később a sorozatos fertőzések miatt a nő összes fogát eltávolították.

hirdetés
“Nem igazán zavar, hogy megváltozott a külsőm, sose voltam 'csajos'. Mindig is úgy tekintettem az életre, hogy másnak még sokkal rosszabb a helyzete, mint az enyém”

- mondta erről.

A nő lábát idén amputálták, miután a lábfején lévő fekély elfertőződött, ami kihatott a veséjére is. Mostanra már beletörődött a helyzetébe, csak az zavarja, hogy nem tud egyedül közlekedni.

Az oltár elé is tolókocsiban érkezett, amit pókhálókkal és egyéb halloweeni dekorációval díszített. Az oltár előtt mégis közösen állhatott Bennel, egy sámlira támasztva a lábát, és később úgyanígy, sámlira támaszkodva kerülhetett sor az első táncra a vőlegényével és az édesapjával is.

“Csodálatos érzés, hogy hozzámehettem Benhez”

- mondta utólag a menyasszony.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
„Ő volt az EMBER, aki mindig ki tudta mondani azt a szót, hogy SZERETLEK” – megható írással búcsúzik Vujity Tvrtko Szenczy Sándortól
„Ő volt az, aki szavakkal leírhatatlan erőt és bátorítást adott a szenvedőknek” - írta többek között.

Link másolása

hirdetés

Mi is megemlékeztünk róla, hogy meghalt Szenczy Sándor baptista lelkipásztor, a Baptista Szeretetszolgálat alapító elnöke, emeritus.

Vujity Tvrtko szívszorító szavakkal búcsúzott barátjától:

"Jóságával és szeretetével Ő ezen a világon is a Mennyország lakója volt. A földi Mennyországé. Mert Sándor maga volt a megtestesült jóság és szeretet. Ő volt az EMBER, aki mindig ki tudta mondani azt a szót, hogy „SZERETLEK”; és Ő volt az, aki szavakkal leírhatatlan erőt és bátorítást adott a szenvedőknek. Eddig tartott a testi erő, elköltözött hát a lélek vándora; ám szívének szeretete ott ragyog mindazokban, akiket valaha erősített, megsegített" - írta többek között.

"Nagy a baj a világban. S mégis: a legnagyobb bajban lévő EMBER tanított minket. A legnehezebbel szembeszálló, a rettenthetetlen hitű szelíd EMBER, Sándor tanítása egyszerűségében is az örökkévalóságnak szól: MEGÉRI SZERETNI! CSAK AZ ÉRI MEG!

SZENCZY SÁNDOR, CSODA VOLTÁL, CSODA VAGY! Isten csodája, hősöm és példaképem, amíg csak élek ezen a Földön! Köszönöm, hogy voltál és vagy nekem, s maradsz velünk és nekünk, köszönöm, hogy a legnehezebb pillanatokban is tanítottál és szeretni akartál. Hogy sokakat tettél jobb emberré.

hirdetés

Az emberi élet itt a földi létben lepörgött, akárcsak a szalag a 21 percnyi beszélgetés során. Előbbiben és utóbbiban is megmarad az utolsó mondat, amit sosem felejtek, ami életemmé és véremmé vált, örök hitvallásom lett teáltalad. A legutolsó mondatod így szólt:

„Nincs az a rövid idő az ember életében, amely alatt ne érné meg kimondani azt az egyetlen szót, hogy SZERETLEK!”

Mélyen meghajolva emberi nagyságod előtt, én sem tudok mással búcsúzni, Tőled: NAGYON SZERETLEK, ÉS ÖRÖKKÉ SZERETNI FOGLAK HŐSÖM ÉS PÉLDAKÉPEM, SZENCZY SÁNDOR..."

- írja Vujity Tvrtko.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
„Megmentette a kisfiam életét!” - sírva mondott köszönetet az óvónőnek az 5 éves Dávid anyukája
A délutáni alvás után a gyerek arca be volt dagadva és az egész teste piros volt, még a szeme fehérje is. Mivel láza nem volt, ezért az óvónő azonnal az allergia elleni szer beadása mellett döntött.

Link másolása

hirdetés

Egy ötéves kisfiú allergiás rohamot kapott az óvodában, az óvónő menette meg az életét. Az édesanya az RTL Híradónak sírva mondta el, hogy soha nem fogja ezt tudni ezt igazán megköszönni neki.

Az eset péntek délután egy újpesti óvodában történt. Senki nem tudott róla, hogy a kisfiú bármire is allergiás lenne. Szerencsére az óvodában volt adrenalin injekció és a pedagógusokat felkészítették a használatára is. Így még a mentők kiérkezése előtt beadták a kisfiúnak az injekciót.

Az óvónőnek az tűnt fel, az a délutáni alvás után a gyerek arca be volt dagadva és az egész teste piros volt, még a szeme fehérje is. Mivel nem volt a kicsi lázas, így azonnal az Epipen nevű injekciót beadása mellett döntött. Közben hívták a mentőket, és értesítették Dávid anyukáját.

Győrfi Pál elmondta, hogy a kiérkező mentők stabil állapotban találták a kisfiút, de az allergiás tünetek miatt kórházba szállították.

A rohamot nem tudni mi okozta, anyja szerint Dáviddal korábban nem történt hasonló.

hirdetés
"Az óvónéninek nem tudok elég hálás lenni, igazából megmentette a kisfiamnak az életét, nem fogom tudni neki ezt megköszönni soha rendesen, úgyhogy ha ő nincs nem tudom mi történhetett volna"

- mondta.

A kerület polgármestere szerint a pedagógusok képzésével a tragédiák megelőzhetők. Az adrenalin injekciókat azután kezdte beszerezni a negyedik kerületi iskolákba és óvodákba az önkormányzat, hogy januárban egy hétéves kisfiú meghalt anafilaxiás sokk miatt, miután mogyoró tartalmú tortát evett.

Az Anafilaxiás Allergiásokért Egyesület azt szeretné elérni, hogy országszerte kötelező legyen minden köznevelési intézményben ilyen adrenalin injekciót tartani. Az Emberi Erőforrások Minisztériumától azt közölték: minden olyan szakmai ajánlást megvizsgálnak, ami hozzájárul az oktatási intézményekben a gyermekek biztonságosabb neveléséhez.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
„Még fel sem fogtam, hogy a fiam nem jön haza többé” – Összetört a balesetben meghalt kenus édesanyja
„Ezentúl minden megmérettetésen érte fogok küzdeni” - ígérte Csanki Márk fiatalabb testvére, aki szintén kenuzik.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, autóbalesetben meghalt Csanki Márk szegedi kenus. Az ifjúsági és U23-as korosztályban világbajnoki ezüstérmes Csanki a Szegedi Vízisport Egyesület sportolója volt. Az M5-ös 36-os kilométerszelvényénél egy román kamion egyelőre ismeretlen okból megállt, ekkor hátulról nekiütközött egy kisteherautó, majd az árokba sodródott. Mögötte egy személyautó érkezett, amelynek 19 éves sofőrje - aki Márk sporttársa és barátnője is - az ütközés elkerülése érdekében balra rántotta a kormányt, és a szalagkorlátnak csapódott. A baleset következtében Csanki Márk a helyszínen meghalt, a jármű vezetőjét életveszélyes sérülésekkel vitték kórházba. A kisteherautó 21 éves vezetője szintén kórházba került könnyű sérüléssel.

Márk édesanyja a Blikknek elmondta, hogy a tragédiáról Márk barátnőjének szülei értesítették őket.

"Nem ez az élet rendje, felfoghatatlan, hogy egy anya elveszíti a gyermekét"

- mondta a megtört anya, aki arról is beszélt, hogy fiának barátnője még válságos állapotban van, de már nem altatják. Ugyanakkor nem árulták még el neki, hogy barátja meghalt.

Az elhunyt kenus a családjával élt Szegeden. Két testvérét is mélyen megrázta Márk halála. Öccse, aki szintén kenus azt mondta:

hirdetés
"Ezentúl minden megmérettetésen érte fogok küzdeni. Szombaton még elindultam egy versenyen Győrben, de képtelen voltam végigmenni a 18 kilométeres távon. Előtte hajnali három óta csak sírtam, és ez teljesen kimerített".

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A 4 éves SMA-s Zente rengeteget fejlődött: remekül úszik, kiváló az étvágya és már szerelmes is
A kisfiú óvodába jár, részt vesz szinte minden foglalkozáson. Édesanyja szerint bár a fejlődése látványos, de még műtétek sora vár a kisgyerekre.

Link másolása

hirdetés

Az egykor ülni is alig tudó SMA-beteg kisfiú mára elfoglalt óvodássá vált. Édesanyja szerint nem csak a gyógytornán van állandó mozgásban. Rohamszerűen fejlődik, napról napra meglepi a szüleit és fejlesztőit valamilyen új készséggel.

Már az is előfordul, hogy azt se tudják, hova lett.

Pedig a februárban négy évessé vált kisfiú emberfeletti módon küzdött meg minden egyes önálló mozdulatáért. A gerincvelői izomsorvadással járó betegség szövődményeit, a lassú bénulást ugyan megállította a 700 millió forintos gyógyszer, Zente szervezetének még utol kell érnie magát.

Az óvodában is aktív, szinte minden játékban részt vesz. Ehhez persze kell az óvónők odafigyelése is. Zente állapota azonban erős bizakodásra ad okot. Jó étvágya van, és a szakember szerint már rendelkezik megfelelő izomtónussal is. Az uszodában is remekül teljesít, szinte jobban, mint egészséges kortársai.

A kisfiúra még további beavatkozások várnak. Édesanyja elmondta, lehetséges, hogy 20 éves koráig még akár 10-15 műtéten is át kell majd esnie.

VIDEÓ: Az RTL Fókusz beszámolója

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: