NULL
hirdetés

KÖZÖSSÉG

Sorra érkeznek a felajánlások digitális oktatás segítésére és a koronavírus miatti vészhelyzet idejére

Főként eszközöket ajánlanak fel, de van, aki internet előfizetéssel, mások netes oktatással és programok ajánlásával segítenek.
Címkép: Pixabay - szmo.hu
2020. március 14.

hirdetés

Orbán Viktor péntek este bejelentette, hogy határozatlan ideig nem látogathatják a diákok a közoktatási intézményeket, digitális tanrendre kell átállniuk az iskoláknak.

A miniszterelnök azt mondta, a kormány már eddig is tervezte a digitális oktatás infrastruktúrájának kiépítését, de ezt csak a jövő tanévtől tervezték bevezetni, így még nincs kész.

"Lehet, hogy döcögni fog, de még mindig sokkal jobb, ha folytatjuk a tanítást digitális eszközökkel, mintha ezt egyáltalán nem tennénk, és a tanulási időszak véget érne"

- fogalmazott Orbán Viktor.

hirdetés

A közösségi oldalakon a bejelentés óta sorra érkeznek a felajánlások, hiszen nem minden családban állnak rendelkezésre a digitális oktatáshoz való eszközök. Emellett pedig a gyermekek étkeztetése is sok kérdést vetett fel, sokan ugyanis csak az iskolában jutnak meleg ételhez.

A TündérPakk Közhasznú Alapítvány arra kér magánembereket és cégeket, hogy akinek nem használt, de működőképes laptopja, tabletje van, és azt fel tudná ajánlani rászorulók számára, keresse fel az alapítványt, és ők segítenek a kiszállításban.

TündérPakk Közhasznú Alapítvány

Kedves Tündérek Ebben a kritikus helyzetben kevesen gondol... nak azokra az iskolásokra, akiknek étel is alig kerül az asztalára, nemhogy laptopjuk és internet legyen. Első lépésként szeretnénk segíteni eszközzel, így ha Neked vagy családodnak van már nem használt tablet, laptop eldugva jó mélyen, működőképes állapotban, töltővel, kérlek a poszt alatt írd meg melyik kerület, hány darab és így kerületenként összegyűjtve érte tudunk menni jövő héten.

A kamerák és világítástechnikai eszközök gyártásával foglalkozó VisionTeam olyan iskolák jelentkezését várja, ahol egyáltalán nem vagy nehezen megoldott az órák digitális közvetítése. A cég kamera, laptop vagy monitor ingyenes kölcsönzésével segítene.

VisionTeam

Kedves követőink! A Vision Team, a Special Grip Hungary és a Video... Assist Hungary fontosnak tartja, hogy kivegye részét a COVID-19 vírus elleni védekezésben, és emellett az oktatási rendszer megsegítésében. A miniszterelnök mai bejelentése után szeretnénk segíteni azokat az iskolákat, ahol nincs lehetőség az órák digitális közvetítésére.

A Budapest Innovation Group - BIG posztjában az órák megtartásához, a számonkéréshez illetve az érettségire való felkészüléshez használható ötleteket, applikáció- és szoftvertippeket oszt meg.

Budapest Innovation Group - BIG

Ingyenes távoktatás? Mi így csinálnánk! [Frissítve] A távoktatás... ra való átállás ilyen rövid idő alatt hatalmas kihívást jelent mindenki számára. Mivel nagyon fontosnak tartjuk, hogy az iskolákban a lehető leghatékonyabban tudjon ez a folyamat lezajlani, összeszedtünk néhány ingyenes szoftvert, amiket a legtöbb diák és tanár a hétköznapok során is használ.

Lamperth Mónika korábbi belügyminiszter, volt országgyűlési képviselő egy bácsbokodi iskolának segített:

„Felajánlottam szülőfalum iskolájának régi, de működőképes országgyűlési képviselői laptopomat. Döntsék el ők, kinek van leginkább szüksége rá. Amíg tart a digitális oktatás, kifizetem a család számára az internetet”

- írja Facebook-bejegyzésében.

Balogh Esperes Ákos rádiós műsorvezető, végzettsége alapján irodalomkritikus vállalja, hogy ahol szükség van rá, igény szerint naponta egy-két irodalomórát megtartana Skype-on keresztül.

„A Skpye elméletileg 50 személy konferencia hívását képes kezelni egy időben, így akár egy 49 fős „osztálynak” lehet órát tartani. Ha ezzel elérjük, hogy a gyerekek ne maradjanak el, illetve később minél kevesebbet kelljen pótolni, elvenni a nyarukból, akkor örömmel állok rendelkezésre”

- írja posztjában a Roxy Rádió és a Rádió 1 volt munkatársa.

Hahner Péter történész, számos nagy sikerű történelmi könyv írója, a Rubicon című folyóirat munkatársa is igyekszik kivenni a részét a segítségnyújtásból:

„Ha a távoktatás bevezetésével bármelyik történelmet tanító kollégának segíthetek tananyaggal, cikkel, szemelvénnyel, írjon! Szakterületem Franciaország, az USA és a forradalmak története, valamint az egyetemes újkortörténet”

- tette közzé a Facebookon.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


NULL
hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

32 éves és 24 kiló – egyedül neveli két fogyatékkal élő gyermekét a nyáregyházi édesanya

Sok mindent terveztek, de a körülmények miatt mindenről le kellett mondania. „Nyaralni sem voltunk, négy fal között éltem az életemet” – mondta.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 25.

hirdetés

Negyven éve él saját háza rabjaként egy asszony, aki elvesztette férjét, így egyedül kénytelen nevelni két értelmileg akadályozott és mozgáskorlátozott gyermekét. A ferencvárosi tévé Sansz esélyegyenlőségi műsora készített riportot a nyáregyházi nőről.

Özv. Gyenizs Józsefné két fogyatékkal élő gyermeket nevel, Gábort és Krisztiánt, mindketten elmúltak 30 évesek. Gáborról a nő elmondta: másfél éves korában kapott először epilepsziás rohamot, ekkor került be a kórházba és kezdett el romlani az állapota.

20 éves koráig rendszeresen vinni kellett a kórházba, 3 éve újból vannak rohamai, ilyenkor "elbambul, elveszti az eszméletét 10, 15, 20 percig, utána észhez tér".

Krisztiánnak 8 hónapos korában volt az első epilepsziás rohama, 16 évesen pedig kórosan lefogyott. A Bethesda kórházban kétszer is beépítettek neki gyomorszondát. Édesanyja szavaival: "Nem bírt nyelni, annyi rohama volt". Jelenleg 24 kilós.

"Krisztiánról először lemondtak az orvosok, hogy nem tudnak vele semmit csinálni, biztosan meghal egy vagy két hét múlva. De túlélte, most pedig 32 éves" - mondta könnyek között a nő.

A napi rutinjáról így mesélt a riporternek: "Felkelek, Krisztián előbb kel, megetetem és tisztába teszem. Begyújtok, Gábort fölkeltem, megetetem, tisztába teszem. Nekiállok főzni, valamikor be tudom fejezni délelőtt, valamikor nem tudom befejezni. Utána megetetem őket, majd egy kicsit tudok dolgozni vagy valamit csinálni, utána újból kezdődik az egész."

hirdetés

Azt mondta, nagyon megviselte ez a 40 év. Sok mindent terveztek, de a körülmények miatt mindenről le kellett mondania. "Se nyaralni nem voltunk, négy fal között éltem az életemet" - mondta.

Ezen a linken elérhető az a Facebook oldal, ahol felvehetitek a kapcsolatot, és tudtok segíteni a családnak.

Kérjük, hogy aki teheti és megérinti Anna sorsa, segítsen rajtuk bármilyen kis adománnyal (élelmiszer, tisztítószer, ágy, kád, csempe, tüzelő, radiátor, anyagi támogatás, stb.) Bármit szívesen elfogad.

Telefonszám: 0631-311-7055

Számlaszám: Gyenizs Józsefné 65100101-15347402 Nyáregyházi Pátria Takarékszövetkezet

IBAN: HU08-65100101-15347402-00000000

Lakcímüket privát üzenetben vagy telefonon Anna megadja.

A Ferencváros Televízió riportja:hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

NULL
hirdetés
KÖZÖSSÉG

Rá sem ismerni a hajléktalanra, aki ingyen hajvágást kapott egy francia sztárfodrásztól

David Kodat a TikTok-on is megosztotta a férfi átalakulását. A videó óriási sikert ért el.
Fotó: davidkodatofficial/TikTok - szmo.hu
2021. január 24.

hirdetés

Egy francia sztárfodrász, David Kodat vágott új frizurát és szakállfazont egy hajléktalannak, akit teljesen más emberré változtatott a rendezett hajviselet - számolt be róla a Daily Star.

A Strasbourg városában dolgozó Kodat a TikTok-on tette közzé a látványos átalakulás eredményét. 

@davidkodatofficialHaïr transformation ? ##fyp ##pour ##SingapoReimagine ##foryoupage ##hairtransformation ##barber ##fypchallenge ##tiktok ##homeless ##satisfying♬ Moulaga - Heuss L'enfoiré

A “beavatkozás” előtt láthattuk, a férfi bajsza és szakálla is akkorára nőtt, hogy még azt sem lehetett eldönteni, éppen mosolyog-e.

A videóból az is kiderült, hogy hátul a haja teljesen össze volt csomósodva, így igazán ráfért, hogy rendbetegyék.

hirdetés

A fodrász hamar munkához látott, és egyetlen vágással körülbelül 25 centi szakállat távolított el. A felvételen megcsodálhatjuk a végeredményt is.

A videó óriási sikert ért el a TikTok-on, ahol rengetegen dicsérték a fodrász munkáját.

“Teljesen felfrissült az arca! Az elején is látszott a szemén, hogy jóindulatú, de most már sokkal egyértelműbb” - írta egy kommentelő, míg egy másik hozzátette: “a haj és a szakáll mindent megváltoztat.”


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

40 év után találkoztak először az örökbeadott testvérek, akik eddig nem is tudtak egymás létezéséről

Mint kiderült, a brit nő és négy évvel fiatalabb öccse kevesebb mint három mérföldnyire nőttek fel egymástól.
Fotók: ITV - szmo.hu
2021. január 23.

hirdetés

Egy tévéműsornak köszönhetően találkozott először két testvér, akik sokáig nem is tudtak egymásról, pedig alig pár mérföldre laktak egymástól - számolt be róla a Mirror.

Donna Cowell még gyerekkorában került állami gondozásba egy másik testvérével, Damiennel, miután az édesanyjuk hajléktalan lett. A nő 8 éves volt, amikor öccsével együtt örökbe fogadták. Már felnőttként tudták meg, hogy van még egy öccsük, akit mindenáron fel akartak kutatni.

A most 48 éves Donna a brit ITV csatorna Long Lost Family (Rég elveszett család) című műsorának stábjához fordult, akik a jelentkezők által sosem ismert családtagokat kutatják fel. (Nálunk Keresem a családom címmel futott hasonló műsor korábban az RTL Klubon). Ők kiderítették, hogy a nő másik testvérét egy Holme vezetéknevű házaspár fogadta örökbe, a fiút pedig Phil Holme-nak nevezték el.

Mint kiderült, kevesebb mint három mérföldnyire nőtt fel a nővérétől. "Ez sokkolt és feldühített. Akár velünk is lehetett volna" - mondta Donna a műsorban.

A most 44 éves férfit levélben keresték meg a műsor készítői, aki nagyon megörült annak, hogy van egy nővére és egy bátyja, akikről eddig fogalma sem volt.

"Mindig is éreztem, hogy hiányzott az a bizonyos testvéri kapcsolat. Nagyon jó érzés belegondolni, hogy a nővérem is keresett engem"

- mondta.

hirdetés

Donna és Phil végül a Manchestertől kb. 65 km-re lévő Blackpool városának egyik kávézójában láthatták egymást először. A nő azt mondta, rögtön érezte a kötődést kettejük között, a férfi pedig meglepődött, hogy milyen sok közös van bennük a nővérével. Mindketten nyitottak arra, hogy mostantól részesei legyenek egymás életének.

Donna és Phil megható találkozása a Long Lost Family egyik hamarosan adásba kerülő részében lesz látható, míg a harmadik testvér, Damien a kamerákon kívül találkozott először öccsével.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


NULL
hirdetés
KÖZÖSSÉG

Nullás vérre lenne szükség sürgősen

Egy hosszú műtét után igényel 0 rh+ vért egy beteg a lehető leggyorsabban, Nyíregyházán. Bárhonnan lehet segíteni, bármelyik véradó központból továbbítják a vért.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 26.

hirdetés

Egy hét és fél órás hasi műtét után lenne szüksége egy 43 éves nőnek 0 rh+ vérre, a lehető leggyorsabban. Őt a nyíregyházi kórházban ápolják, de vért adni bármelyik véradó központban lehet. Egészséges, semmilyen gyógyszert nem szedők jelentkezése segítene.

Irányított véradást kell kérni. A szükséges adatok:

- 0 rh+ vér lenne a legjobb, de bármilyen mást becserélnek, ha tudják, hogy kinek érkezett

- név: Gábriel Ari

- taj: 083 813 689

hirdetés

- szül. 1977.07.03.

- Nyíregyházi Jósa András Oktatókórház, sebészet

Köszönjük a segítségüket!

 

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: