KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Saját életét kockáztatva mentette meg kishúgát a rá támadó kutyától egy amerikai kisfiú, az internet hőse lett

Több híresség, köztük szuperhősöket játszó színészek is üzentek a 6 éves fiúnak, aki nagyon csúnyán megsérült, de akár meg is halt volna, hogy megvédje a testvérét.

Link másolása

Bejárta a világsajtót és az internetet egy amerikai testvérpár ijesztő, de mégis kedves története. A Wyoming állambeli Cheyenne-ben élő Bridger Walker a saját életét kockáztatta, amikor megvédte a kishúgát egy agresszív kutyától, ami végül őt sebesítette meg súlyosan.

Az eset július 9-én történt, amikor a hatéves kisfiú észrevette, hogy egy 1 éves németjuhász keverék támadóan közelít a testvére felé. Hogy megvédje őt, elé állt, de a kutyát ez sajnos nem rémisztette el.

Az állat ráugrott a fiúra és többször is megharapta a fején és az arcán. Bridgernek még ezek után is volt annyi lélekjelenléte, hogy megfogja a húga kezét és elfussanak.

A kutya olyan súlyos sérüléseket okozott neki, hogy egy 90 öltéssel sikerült összevarrni a sebeit egy kétórás műtét során.

"Arra gondoltam, ha valakinek meg kell halnia, én legyek az"

- mondta a hős kisfiú a félelmetes támadás után.

A történtekről a gyerekek nagynénje, Nikki Walker számolt be egy Instagram-posztban. Arra kérte az embereket, hogy osszák meg Bridger hősies tettét, mert szeretné, ha eljutna azokhoz a szuperhősöket játszó színészekhez, akiket a kisfiú nagyon szeret.

A nagynéni több fotót is megosztott a szőke testvérekről és Bridger csúnya sérüléseiről is (ezekhez a jobb oldalon lévő fehér nyílra kell kattintani):

A nő elérte a célját, ugyanis rengeteg embert meghatott Bridger története. A nagynénit - aki csak azért regisztrált az Instagramra, hogy segítsen az unokaöccsének - már 125 ezren követik, és több híresség is felfigyelt a kérésére.

Mark Ruffalo az elsők között üzent Bridgernek Nikki Walker Instagram-posztja alatt:

"Azok az emberek, akik mások testi épségét a sajátjuk elé helyezik, a legnagyobb hősök, akiket ismerek. Mélyen tisztelem és csodálom a bátorságodat és a szívedet. Az igazi bátorság nem az, amikor elnyomják az embereket, harcolnak az emberek ellen, vagy amikor valaki játssza a kemény fickót. Az igazi bátorság az, amikor tudod, mi a helyes, és még akkor is ezt teszed, ha emiatt végül megsérülsz. Te nagyobb férfi vagy, mint sok-sok ember, akit ismerek vagy láttam"

- írta kommentjében a Hulkot játszó színész.

Grant Gustin, a Flash nevű szuperhős megszemélyesítője egy rövid, de annál kedvesebb kommentben dicsérte meg Bridgert:

"Micsoda elképesztő nagytesó szuperhős!"

Chris Evans, azaz Amerika Kapitány egy videóüzenetet küldött a kisfiúnak, amiben nagyon szép szavakat mondott neki.

"Azta, te egy hős vagy. Amit tettél, az annyira bátor, annyira önzetlen dolog volt. A kishúgod nagyon szerencsés, hogy ilyen bátyja lehet, a szüleid pedig biztosan nagyon büszkék rád. Kiderítem a címedet és küldök neked egy autentikus Amerika Kapitány-pajzsot, mert megérdemled. Maradj az, aki vagy, mert szükségünk van ilyen emberekre, mint te"

- mondta a színész.

Bridger úgy nézte meg a videóüzenetet, hogy közben egy Amerika Kapitány jelmezt viselt:

Anne Hathaway egy külön Instagram-posztban üzent Bridgernek:

"Én nem vagyok Bosszúálló, de felismerem a szuperhőst, ha látok egyet. Csak remélni tudom, hogy feleannyira bátor vagyok, mint amennyire te vagy az, Bridger"

- írta a színésznő.

A nagynéni Instagram-posztja alatt sok más híresség is kedves üzenetet hagyott, például Gordon Ramsey, valamint többek között Robbie Amell és Justin Baldoni színészek és Brie Larson, Octavia Spencer és Vanessa Morgan színésznők is.

Bridger nagynénje és szülei nem győzték megköszönni a rengeteg támogatást, amit kaptak az emberektől. Sokan azt javasolták, indítsanak adománygyűjtést, mert szívesen hozzájárulnának Bridger felépüléséhez, de a nagynéni inkább azt kérte, hogy egy háborús veteránokat és/vagy egy sérült katonákat támogató szervezetet támogassanak. Ha pedig szeretnének segíteni valahogy a kisfiúnak, küldjenek neki képeket szép, különleges kövekről, kavicsokról, mert Bridgert nagyon érdekli a geológia és szereti a köveket.

Nikki Walker azt is elmondta, hogy

az unokaöccse sebei egyébként szépen gyógyulnak, már sokkal jobban néznek ki. Bridger lelkileg is jól van, bár a sérülések miatt még nem tud olyan szélesen mosolyogni, ahogy szokott.

A nő azt is elmondta, hogy ismerik annak a gyerekeket megtámadó kutyának a gazdáit, akik nagyon kedvesek és semmi problémájuk nincs velük, sőt, ez az eset még közelebb hozta őket egymáshoz.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
Kórház helyett a rendőrségre vitte az idős nénit egy győri taxis, kiderült, hogy jól tette
Korábban egy buszsofőr is megmentette már Erzsi nénit, aki nem tudta pontosan megmondani, hogy hol lakik.

Link másolása

Csak a taxis józanságán múlt, hogy nem indult el Győrből Budapestre az autóba ülő 85 éves nénivel, írja az Új Szó. Erzsi néni még kedden reggel 6 órakor intette le Krakovszki Zsolt taxiját, akinek gyanús lett, hogy nyugdíjas még soha ilyen jól fizető fuvart nem kért tőle. A Duna Taxi sőfőrje ezután a rendőrségre vitte a nénit, ahol kiderült, hogy jól döntött.

„A kórháznál vettem fel a nénit, és azt mondta: Budapestre szeretne menni, mert a kórházból oda küldték. Nem tudta megmondani, hová kellene mennie. Ekkor már szinte biztos voltam benne, hogy itt baj van. A „legnagyobb kórházba” kérte, talán a Honvéd-kórházra gondolt, de amikor azt kérdeztem, van-e esetleg beutalója vagy bármi dokumentuma, a válasz nem volt és a gyereke számát sem tudta megadni. A diszpécsernek jeleztem, hogy a Zrínyi utcába kellene mennem, jóváhagyták és odavittem a nénit a rendőrségre. Szerencse, hogy minden jól alakult”

– mondta a lapnak a győri taxis.

Miután a történetet a Facebookon is felkapták, nem sokkal később kiderült, hogy korábban egy buszsofőr is megmentette már a demens nénit. A posztban a család barátja azt írja, hogy egy utas szemtanúja volt, amint a néni a sofőrtől azt kérdezi, merre van a Kisfaludy-ház és a Belváros. A buszos útba igazította, hogy épp az ellenkező irányba, ám az indulás után rossz érzése támadt, és visszament a néniért.

Erzsi néni ekkor sem tudott válaszolni a kérdésekre, csak az derült ki, hogy egy felújított iskola közelében lakik. Némi keresgélés után végül sikerült hazajuttatni az idős hölgyet.

A posztot azzal zárják, hogy Erzsi néni állandó felügyelete még nem megoldott, ezért a jövőben könnyen keveredhet hasonló helyzetekbe.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
Örökbe fogadtak a tanárai egy amputált kisfiút, akivel teljes lett a család boldogsága
Nate egy örökletes genetikai betegségben szenved, emiatt amputálták a lábait, az egyik karját és több ujját is.

Link másolása

Örökbe fogadta amputált karú, de mindig pozitív diákját egy connecticuti tanárházaspár, írja a People. A 10 éves Nate annak ellenére örök optimista, hogy betegsége miatt három éve térd alatt amputálták a lábait, a teljes bal karját, valamint két és fél ujját a jobb kezén.

Tim Riccio szerint a kisfiú a történtek ellenére mindig nyitott és kitartót, ráadásul az amputáció ellenére mindig megtalálja a módját a boldogulásnak. Nate még akkor is optimista maradt, amikor 2019 szeptemberében sürgősségi műtétet hajtottak végre rajta, hogy elejét vegyék a karjában terjedő fertőzés burjánzásának. Tim és felesége, Jenna többször is meglátogatták a kórházban. Ott derült ki, hogy a fiút néhány nappal korábban kiemelték a családjából, mert nem gondoskodtak róla megfelelően.

Nate sarlósejtes vérszegénységgel küzd, mely egy örökletes genetikai betegség, melynek során a szervezet instabil vörösvérsejteket termel. Miközben a normális vörösvérsejteket 90-120 nap után pusztítja el a lép, ezeket már 10-20 napot követően. A felgyorsuló folyamat következtében pedig vérszegénység alakul ki.

A kórházból távozást követően az amputált kisfiút egy közeli nevelőotthonban helyezték el. Ekkor merült fel Jennában, hogy örökbe fogadná az iskolához közeli otthonában Nate-et. Három hónappal később Tim megkérte kollégája kezét, az esküvőn pedig Nate vitte az oltárhoz a gyűrűt. Tavaly februárban pedig a kisfiúnak már testvére is született.

Nate az elmúlt években szabályosan kivirágzott Jenna és Tim mellett. Míg korábban csak kerekesszékben tudott közlekedni, mostanra már műlábakon sétálgat. Ugyan még nem teljesen gyógyult meg és több műtét vár rá a jövőben, az örökbefogadó anyukája szerint napról napra jobban van.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
„Rossz volt látni, ahogy az emberek a kukából ettek” – A budapesti büfés, aki senkit sem hagy éhezni
Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének üzemeltetője a rászorulókon kívül a gyerekeknek is kedveskedik: minden gyereknek ad egy ajándék palacsintát.

Link másolása

Nem hagy senkit éhezni, aki rászorulóként kér tőle ételt, az mind kap. A gyerekek pedig külön figyelemben részesülnek, hiszen minden gyermeket, aki nála jár, megajándékoz egy palacsintával.

Nem rég, még karácsonykor 500 adag ételt osztott ki rászorulóknak, de már újabb segítségen töri a fejét Pintér Péter, a budapesti Bakancsos utcai bolhapiac büféjének tulajdonosa. De amíg nem rukkol elő újabb ötletével, addig sem marad éhen senki, aki felé jár.

„Ez úgy kezdődött, hogy amikor másfél éve megvettem a büfét és megnyitottunk, akkor láttam embereket, ahogy a kukából ettek. Rossz volt látni, így mindig, amikor észrevettem, hogy nyitják fel a kuka fedelét, odamentem és mondtam, hogy ebből elég, nem kell a kukából enniük, jöjjenek oda hozzánk, és amit megkívánnak, azt mi szívesen odaadjuk nekik. Nem kértünk érte pénzt”

– meséli Péter.

A rászorulókon kívül jelenleg a gyermekeknek kedveskedik a 17. kerületi büfé tulajdonosa, ugyanis minden gyermek, aki nála jár, kap egy ajándék palacsintát. Közben már újabb segítségen töri a fejét, a következő terve az, hogy a nagycsaládosoknak fog majd kedvezni. A büféből egyébként mindig elégedetten távoznak az emberek. Vannak vendégei, akik messzebbről érkeznek, még a Felvidékről is jönnek hozzá enni, hiszen híresen finom többek között a lángos, a rántott hús és az adagok is hatalmasak. De egyébként magára a bolhapiacra való kilátogatás is egy jó családi program lehet.

„A piac sem volt ám mindig ilyen. Mielőtt a mostani tulajdonosok átvették volna a helyet, azért ez itt csikágó volt. De ma már teljesen normális lett a hely, családok nézelődnek itt, elég sok minden megtalálható a bolhapiacon, jó kis hétvégi program ez kicsiknek, nagyoknak”

– mondta Péter.

A büfés szívében pedig mindenkinek van helye, szeretettel fogadja a hozzá érkezőket. Egyébként nem mindig volt ez így, hiszen sokáig az éjszakában dolgozott, többek között kidobóemberként. Mára azonban felhagyott az éjszakai élettel és azon kívül, hogy a családjának él, büféje folyamatos fejlesztésén dolgozik, és közben pedig segíti a rászorulókat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
Újszülött kisfiút hagytak egy babamentő inkubátorban Hatvanban
A kisfiú egészséges, a Szombati Martin nevet kapta.

Link másolása

Szombaton hajnalban egészséges újszülött kisfiút hagytak a hatvani Albert Schweitzer kórház babamentő inkubátorában – írta Facebook-oldalán a kórház.

A kisgyermek melegen volt öltöztetve, vastag takaróba tekerve. Szombati Martinnak nevezték el a kórház munkatársai.

A baba testsúlya 3900 g, és 52 cm-rel jött a világra. Az inkubátorban hajlani 2:18-kor helyezték el. A posztban megjegyzik, hogy Martin a hatodik újszülött, akinek a hatvani kórház kihelyezett inkubátora új lehetőséget adott.


Link másolása
KÖVESS MINKET: