KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Pokoli harcot vívott egy édesanya drogfüggő fiáért, története sokaknak reményt adhat

Úgy érezte, elveszíti a gyerekét, ma már boldog nagymama.

Link másolása

A Drogkarrierek oldal tett közzé egy videót TikTokon és Youtube-on, amelyben egy szerhasználó fiú édesanyja mesél arról, mit élt át évekig.

A négygyermekes édesanya először csak fura szagokat érzett a 14 éves fia, Máté szobájában. Mint mondja, ezeket ma is bárhol fel tudja ismerni. Pontosan nem tudja, hogy melyik anyag volt, valamilyen fű lehetett.

„Nagyon tagadtam először, nagyon nem akartam elfogadni, mondom, ezt biztos, hogy nem az én fiam csinálja, ez teljességgel lehetetlen” – mesélte Orsi.

Aztán a neten nézett utána a hatásoknak, és később többször tanúja volt annak, hogy a fia nincs jól, hogy nincs magánál. A visszaemlékezésnek ezen a pontján Orsi elsírja magát.

„Évek kellenek ahhoz, hogy az ember ezt fel tudja dolgozni. Mikor az ember úgy érzi, hogy elveszíti a gyerekét. Hogy nem tudsz kihez fordulni. Csak az ő barátaihoz, tudjam körülbelül, hogy mit szívott vagy mit vett be” – magyarázza Orsi.

Már a kilincsnek a hangjából hallotta, amikor hazajött, hogy a fia nem tiszta, évekig félig éberen aludt. Orsi szerette volna kipróbálni a szert, hogy megtudja, mit érez a fia, de Máté ezt soha nem engedte meg.

Sokszor kérte, hogy keressenek segítséget, volt egy-két próbálkozásuk, amíg rá nem találtak egy drogfüggőknek kialakított nappali intézményre. Amikor végül együtt elmentek, ott fordulópontot érzett.

Voltak persze visszaesések, de mégis egyértelmű volt a javulás.

A fia öt évnyi drogozás után ma már tiszta, és van egy kislánya. Olykor random üzeneteket küld: „szeretlek, anya.” Orsi azt mondja: ezért már megérte küzdeni.

@drogkarrierek Te mit tennél ha drogfüggő a gyerek? @orsolyaszekeres99 #drogkarrierek #vankiut #kerjsegitseget #nekedbelegyen #anyaknapja ♬ eredeti hang - Drogkarrierek


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Balogh Levente kifizette egy földrajztanár 1,5 millió forintos tartozását
A Cápák között legutóbbi adásában Balogh Levente elmondta, hogy nem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.

Link másolása

Elindult a Cápák között új évada, amelynek legutóbbi adásában többek között Mándli Péter földrajztanárt ismerhették meg a nézők, aki egy olyan applikációval jött, amelynek célja, hogy rendhagyó módon tanítsa az embereket az aznapi dátumhoz köthető érdekes tényekkel.

A tanár 2016 nyarán kezdte el gyűjteni az információkat, és idén indította el webapplikációját, melyre összesen másfél millió forintot költött eddig. Ennek fejlesztéséhez további 5 milliót kért a befektetőktől, amiért cserébe 20 százalékos tulajdonrészt ajánlott fel a vállalkozásából.

"Az a dilemmám, hogy ebből akkora sztori nem tud kerekedni, ami a befektetőnek megtérülést hozna. Ha a befektető akar ebből először jóllakni, akkor az meg egy unfair helyzet, mert te leszel az, aki ezen dolgozik. És csak azért dolgozni, hogy ez megtérüljön, közben meg te vagy a tanár, aki értéket ad, és teremt valamit. Üzletileg ebbe én nem tudok befektetni, de közben meg veled a szívem"

– mondta Balogh Petya, majd kiszállt a földrajztanár által kínált üzletből.

Végül Balogh Levente is megerősítette, hogy számára sem értelmezhető üzletileg a vállalkozás, de azt vállalta, hogy kifizeti a tanár másfél milliós tartozását, és cserébe nem kér semmilyen részesedést.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Esztergomi robbantás: üzent a meghalt kommandós felesége
A 34 éves korában meghalt TEK-es özvegye még fel sem fogta, hogy mi történt. A család számára gyűjtést szervezetek a kollégák.

Link másolása

Összetört férje elvesztése után, de hálás a sok segítségért – ezt üzente az esztergomi robbantásban meghalt TEk-es özvegye, miután gyűjtés indult a két kisfiával egyedül maradt családanyának, írja a Blikk.

Az özvegy még fel sem fogta a történteket, de minden erejével azon van, hogy a gyerekeket a lehető legmegfelelőbben ellássa.

A 34 évesen elhunyt Kónya Gábor Lajos hét éve dolgozott a TEK-nél. Az RTL szerint egy hathónapos és egy három és fél éves gyermeket hagyott hátra.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Hős buszsofőr: a 149-es buszon született meg egy baba, a buszvezető segítette világra
A kiérkező mentősöknek már csak a köldökzsinórt kellett elvágniuk. A BKV a Facebookon gratulált a buszsofőrnek.

Link másolása

"Nálunk már a gólyák is busszal járnak!” - ezzel a felvezetéssel osztott meg egy kedves történetet a BKV Zrt. a Facebook-oldalán.

A beszámoló szerint Németh Roland Ferenc, a 149-es busz sofőrje észrevett egy láthatóan fájdalmakkal küzdő várandós nőt a Széll Kálmán téren. A sofőr azonnal a nőhöz sietett és megkérdezte, hogy tud-e valamiben segíteni. A nő ekkor közölte vele, hogy valószínűleg megindult a szülés, mert elfolyt a magzatvíz.

A járművezető felsegítette az asszonyt a buszra, ahol segített a szülésben, például fogta az újszülött fejét. A kiérkező mentősöknek már csak a köldökzsinórt kellett elvágniuk, majd kórházba szállították édesanyát és gyermekét.

A BKV a posztban gratulált a hős buszsofőrnek helytálló magatartásáért.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
A kutyát gázoló vétlen sofőr azonnal tárcsázta a segélyhívót, így sikerült megmenti az állat életét
Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott segítség nélkül kijönni. A bátaszéki önkormányzati tűzoltók húzták ki a bajba jutott négylábút.

Link másolása

Egy úttesten átrohanó kutyát ütött el egy vétlen autós csütörtök délelőtt Bátaszéken, a Deák Ferenc utcában - adta hírül a Katasztrófavédelem a közösségi oldalán.

Az állat ijedtében egy átfolyó csatornába futott, ahonnan viszont már nem tudott kijönni. Az autó sofőrje tárcsázta a 112-t, majd megérkeztek a bátaszéki önkormányzati tűzoltók is.

A kutya gazdája is előkerült, felvette a kapcsolatot az állatorvossal, aki a csatornába bemászva nyugtató injekciókkal látta el az állatot. Ezt követően a bátaszéki önkormányzati tűzoltók a csatornában kúszva közelítették meg, majd húzták ki onnan a bajba jutott négylábút. A tulajdonos hazavitte a kutyát, amelyik további orvosi vizsgálatra szorult"

- írták a bejegyzésben.


Link másolása
KÖVESS MINKET: