hirdetés

KÖZÖSSÉG

Otthonos nappalivá varázsolták az egyik székesfehérvári buszmegállót

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt dekorálta ki a megállót. Egy fricska volt az is, hogy azt írták: „a költség mindösszesen 1.000.018.000 forint volt, melyből a tervezés 1.000.000.000 forint, a kivitelezés 18 000 forint”.

Link másolása

hirdetés

Egyre népszerűbb kezdeményezés az, hogy egy-egy buszmegállót hangulatosabbá varázsoljanak, hogy a várakozási idő kellemesebben teljen. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt már több ilyen akciót is végrehajtott, tavasszal például Budapest XII. kerületében, a Kútvölgyi úti buszmegállóban Lego tematikájú buszmegállót avattak.

Februárban pedig a budapesti XII. kerületi szervezet a Goldmark utcai buszmegállóból varázsolt egy szuper tapétás szobát, amely az otthon melegének érzetét kelti az utasokban.

Most hasonló módon dekoráltak ki egy buszmegállót Székesfehérváron, a Szedreskerti lakónegyedben.

A párt Fejér megyei szervezete a Facebookon osztotta meg a fotókat a hangulatos "szobáról". Mint írták, "a költség mindösszesen 1.000.018.000 forint volt, melyből a tervezés 1.000.000.000 forint, a kivitelezés 18 000 forint".


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

A fia zaklatóit is várja a pénteki temetésre az édesanya

Az anya nem akarja tudni, kik bántották a fiát, de nem szeretné, hogy a bűntudat tönkretegye a gyerekek lelkét.

Link másolása

hirdetés

Mint azt mi is megírtuk, összeroppant a család, mikor holtan találták meg a hétfőn eltűnt vajai kamaszfiút. Az édesanyja szerint bántották az iskolában, ebből nem látta a kiutat. A család azt mondja: múlt pénteken beszélt a 16 éves gyerek az osztályfőnökkel. Otthon megbeszélték, hogy ha ez sem segít, az anya bemegy az igazgatóhoz. A fiú hétfőn azt mondta, iskolába megy, de nyoma veszett, a rendőrök is keresték. Kedden kiderült: önkezével vetett véget életének.

Az édesanya úgy döntött:

az egész osztály mehet a fia temetésére, hogy békében búcsúzhassanak el tőle.

Az anya nem akarja tudni, kik bántották a fiát, de nem szeretné, hogy a bűntudat tönkretegye a gyerekek lelkét. Az iskola segít a diákoknak a tragédia feldolgozásában, a gyászoló családnak is segítséget ajánlottak ehhez.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója

hirdetés

„Próbálok megbocsátani, szem előtt tartani, hogy gyerekekről van szó” - mondta.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Már gyógyszerre sincs pénze egy 8 gyerekes pécsi családnak, ahol az édesanya rákkal küzd

Havi 150 ezer forintból élnek, ami nem elég a megélhetésükre és a beteg édesanya kezelésére. A nő nem tudja kiváltani az injekciókat és a gyógyszereit, ami nagyon nagy probléma.

Link másolása

hirdetés

Segítségre szorul egy nyolcgyermekes pécsi család, ahol az édesanya rákkal küzd. A 36 éves nőnél tavaly diagnosztizáltak mellrákot, majd a májában és a csontjaiban is áttétek alakultak ki. Férjével és gyerekeivel egy 50 négyzetméteres sorházban laknak szerény körülmények között.

Az RTL Híradó korábban már bemutatta a családot, riportjuk után többen is segítettek rajtuk. Karácsonykor ágyat, konyhabútort, játékokat is kaptak, ekkor azt gondolták, hogy minden rendben lesz.

Márciusban leműtötték az édesanya egyik mellét, az utóbbi időben azonban elkezdett romlani az állapota a májában lévő áttétek miatt. Nagy fájdalmai lettek, sokszor volt rosszul, emiatt otthoni és a gyerekek körüli teendőit sem tudta egyedül ellátni. Férjének ugyan korábban lett egy állandó munkahelye, de felesége állapota miatt most alkalmi munkákkal keres pénzt, és ő hordja a gyerekeket óvodába és iskolába.

A család havi 150 ezer forintból él, ez azonban nem elég a megélhetésükre és a beteg édesanya kezelésére. A pénzszűke miatt a nő nem tudja kiváltani az injekciókat és a gyógyszereit, ami nagyon nagy probléma. Már az élelmiszervásárlással és a tűzifával is bajban vannak, ezért most segítségre van szükségük, hogy finanszírozni tudják a kiadásaikat.

Aki szeretne segíteni a családon, érdeklődjön az RTL Híradónál a részletekről az [email protected] e-mail címre írva.

VIDEÓ: Az RTL Híradó riportja

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Inkább amputáltatta daganatos lábát egy kismama, hogy megmentse a születendő gyermeke életét

Olyan bátor döntést hozott a 28 éves angol nő, amire csak kevesen lettek volna képesek.

Link másolása

hirdetés

Élete legbátrabb döntését hozta meg Kathleen Osborne, aki a rákszűrés során tudta meg, hogy négyhónapos terhes. A 28 éves nőnek választania kellett, miután kiderült, hogy daganatos betegséggel küzd: kemoterápiára megy, de el kell vetetni a gyerekét, cserébe talán meggyógyul, vagy megtartja a kisbabát, de amputáltatja a beteg lábát. Az angol nő végül az utóbbit választotta, de egyáltalán nem bánta meg a döntését, írja a Mirror.

"Boldog vagyok, hogy a lábam elvesztése mellett döntöttem, mert így megadatott nekem a lányom" - mondja a fiatal nő, aki idén márciusban császármetszéssel adott életet Aida-Maynek. A kislány így nyolc héttel korábban született, de szerencsére mostanra már a legnagyobb rendben fejlődik.

A nő szerint már csak azért is jó döntést hozott, mert egyáltalán nem biztos, hogy a kemoterápia megmentette volna a lábát. Így viszont megszülethetett a lánya, és egyben meg is gyógyult a szörnyű betegségből.

Kathleen jobb lábában először 11 éves korában diagnosztizáltak rákot, ekkor a térdkalácsának nagy részét eltávolították, és fémrudakat ültettek a végtagba. Évekig úgy tűnt, hogy megúszta a betegséget, ez idő alatt szülte meg most 9 és 5 éves fiait.

hirdetés

Amikor úgy döntött, hogy inkább amputáltatja a lábát, azt mondta a fiainak, hogy majd a Transformersek építenek neki egy olyan lábat, amilyet csak szeretne. A gyerekek pedig azóta is azt kérdezgetik a hős anyukától, hogy mikor érkezik meg a várva várt nagyon menő műláb.

Kathleen azt mondja, semmi sem lehet fontosabb a boldogságnál, amit a gyerekitől kap nap mint nap. Azt szeretné, ha a családja addig lenne boldog, amíg csak lehet, ennek az ára pedig egyáltalán nem számít.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Csendben mondtak imát a 21 évesen meghalt zsokélányért a Kincsem Park vasárnapi futamán

A Győztesek Körében gyűltek össze a versenyzők a megemlékezésre.
Fotó: Magyar Lovaregylet/Facebook - szmo.hu
2021. szeptember 20.


Link másolása

hirdetés

A 21 éves Jeles Eszter szeptember 5-én, a Fegentri Női Amatőrlovas Világbajnokság isztambuli futamán szenvedett balesetet Toms nevű telivérével. Súlyos fejsérüléssel szállították kórházba, ahol megműtötték és 13 napig küzdöttek az életéért az orvosok.

A Magyar Lovaregylet vasárnap, Facebook-bejegyzésben tudatta a fájó tragédiát, hogy a fiatal lány belehalt a verseny közben szerzett sérüléseibe.

A tragikus sorsú lányról a Kincsem Park vasárnapi futamán is megemlékeztek. A Blikk tudósítása szerint

még a lelátó is elcsendesült, amikor a Győztesek Körében összegyűlt versenyzők Jeles Eszterért mondtak el egy imát.

A versenyzők gyűrűjében Krebs András, a Kincsem Nemzeti Kft. marketing és PR igazgatója szólalt fel a megemlékezésen.

hirdetés

A lap fotóit IDE KATTINTVA nézheted meg.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: