News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Minden gyerek álma ez a játékkuckó, ami egy III. kerületi családnál épült

A nyolc négyzetméteres helység eleinte játszóhelyszín, de később lehet tanulószoba, dolgozószoba is.
Címkép: Unsplash - szmo.hu
2021. november 11.


Link másolása

hirdetés

A III. kerületben, egy családi ház kertjében épült fel a GameStation, a Hello Wood nevű dizájn- és építészcég kivitelezésében. Ehhez egy korábbi munkájukat gondolták újra, csináltak már egy ehhez nagyon hasonló épületet, ami otthoni irodának készült - írja az Építészfórum.

Ezt viszont azért építette a család, hogy a testvérpárnak legyen egy helye, ahova elvonulhatnak játszani akár egymással, akár a barátaikkal, de később ideális hely lesz tanulásra, és amikor felnőnek, a szülők kialakíthatnak itt vendégházat vagy dolgozószobát.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HELLO WOOD (@hellowood) által megosztott bejegyzés

hirdetés

Jelenleg a GameStation padlózatát szivacsokkal borították, így kényelmesen lehet itt játszani, de állva és széken ülve is el lehetne férni. A ferde falak miatt kényelmes nekidőlni, rengeteg természetes fény áramlik be, a tetőablakon keresztül pedig láthatók a csillagok.

Kívülre került két terasz, amelyeket egymáshoz képest eltolva helyeztek el.

Az ilyen kabinokat egyébként lapraszerelve viszik a helyszínre, ahol két nap alatt össze tudják rakni. A Hello Wood több verziót is kínál, egész Európában és a tengeren túlon is.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HELLO WOOD (@hellowood) által megosztott bejegyzés

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

HELLO WOOD (@hellowood) által megosztott bejegyzéshirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Több mint 50 milliót gyűjtöttek a kiszabadított ukrán hadifogolynak, akinek a karjából 4 centiméter csont hiányzik
Mikhajlo Dianov testvére indított gyűjtést, hogy fizetni tudják az orvosi számlákat, rengetegen szeretnének segíteni a katonán.

Link másolása

hirdetés

Az ukrán hadifogoly, Mikhajlo Dianov megdöbbentette az internetet, amikor kiderült, milyen szörnyű kínokat kellett átélnie és milyen kínzásokat végeztek a testén az orosz fogságban. Az Ukrán Védelmi Erők által közzétett bejegyzésben Dianov az első képen erőtől duzzad egyenruhájában, a második képen viszont rá sem lehet ismerni a csontsovány, eltorzult karú katonára, akinek úgy tűnt, hogy a jobb karja is eltört.

A Pravda ukrán hírügynökségnek azt nyilatkozva Aljona Lavrusko, hogy testvére karsérülése annak a következménye, hogy

„rozsdás fogóval” húztak ki egy idegen tárgyat Dianov karjából, mindezt úgy, hogy nem használtak érzéstelenítőt.

Lavrushko úgy nyilatkozott a lapnak a Ladbible beszámolója szerint:

hirdetés
„Mikhajlo lelkileg nagyon erős és rendkívül boldog, hogy visszatért."

Azt is elmondta, hogy Dianovnak meg kell műteni a karját, amelyből állítólag 4 cm csont hiányzik.

Lavrusko kifejtette:

"Problémák vannak a karjával: valószínű tályog lehet. Meg kell műteni, a műtét során pedig egy lemezt kell elhelyezni a csontra, mert 4 cm csont hiányzik a karjából, amit mindenképpen korrigálni kell."

A testvér PayPal-adománygyűjtést indított, hogy Dianov orvosi számláit kifizethesse. Illia Ponomarenko, a Kyiv Independent újságírója szerint

eddig több mint ötmillió ukrán hrivnyát (kb. 54 millió forint) gyűjtöttek össze neki.

Az ukrán védelmi minisztérium először szeptember 24-én osztott meg Dianovról készült képeket (az egyik a fogság előtt, a másik pedig a fogság után).

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt hét csütörtökön megerősítette, hogy több mint 200 ukrán katonát szabadítottak ki orosz fogságból. Túlnyomó többségük az Azovstal és Mariupol védője volt, de akad köztük határőr, rendőr és tengerészgyalogos is. Az Azov-ezred öt kiszabadított parancsnoka pedig Törökországban maradhat a háború végéig.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Él és virul a Közút munkatársai által megmentett kiskutya, akinek nevét szavazással döntötték el
A Magyar Közút munkatársai nemrég egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. Azóta teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.
Címlapkép: Magyar Közút Facebook oldala/Pesti József - szmo.hu
2022. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

A Magyar Közút jászberényi mérnökség dolgozói nemrég egy mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós kiskutyát találtak, amikor a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak. A 930 grammnyi állatot azonnal szárnyai alá vették a brigád tagjai.

Mint kiderült, a kutyust testvérével hagytak az út melletti árokban, aki viszont már nem élt, amikor rátaláltak. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét.

A nevéről online szavazással döntöttek és nagy többséggel az Emká nevet kapta, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

A Közút folyamatosan videós beszámolót tett közzé arról, mi történik Emkával.

Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú.

hirdetés
Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Emká rengeteg szeretetet ad és kap, teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.

Íme egy videó arról ahol a Közút munkatársai elmesélik, hogyan találták meg Emkát:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
A közönséggel szavaztatja meg az Állatkert, hogy mi legyen a kislajhár neve
Diego, Mateo, Nico. Ízlelgessétek őket, aztán szavazzatok!

Link másolása

hirdetés

A Fővárosi Állat- és Növénykert szavazásra bocsátotta a nyár derekán született kislajháruk nevét. A Diego, Mateo vagy Nico nevekre jövő hét szerdáig lehet voksolni az Állatkert honlapján, az eredményt pedig másnap, vagyis csütörtökön közlik majd.

A Pálmaházban nevelkedő kislajhár anyukája Lili, akit gondozói Mókusnak, Cuncinak, sőt Cuncimókusnak is szoktak becézni. Ő szintén az Állatkertben született, de még 2009-ben. Azóta fél tucat kölyköt nevelt fel, emellett még az anyukája, a 29 éves Banya is egyenrangú tagja a csapatnak. Az apuka Zippó névre hallgat, ő azonban szeptember eleje óta már az Amszterdami Állatkert lakója.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: