News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Kétszer is legyőzte a rákot, modell lett, és a szerelem is rátalált a fiatal amerikai lányra

Raphaella egy bőrrákkal és egy mellrákkal is megküzdött. Most modellkedik és egy rákosokat segítő alapítvány önkéntese.

Link másolása

hirdetés

Egy rutin bőrgyógyászati vizsgálatnak indult, de rémálom lett belőle. Raphaella Gesumaria arcának balfeléből ki kellett vágni egy darabot, miután a biopszián megállapították, hogy a kis barna folt bőrrák.

"Úgy éreztem, mindennek vége. Főleg a modellkarrieremnek, amit kemény munkával építettem fel. Az álmaim darabokra törtek. Rendkívül depressziós lettem és bezárkóztam"

- mesélte a lány a Love What Mattersnek.

Aztán Raphaella mégis úgy gondolta, hogy a divatipar sokat változott, sokkal elfogadóbb, és talán belefér egy kis vágás az arcán.

"Korábbi rutinomat folytatva hetente ötször edzettem, jógáztam, piláteszre jártam. Elhatároztam, hogy visszaküzdöm magam és folytatom a modellkarrierem."

A lány keményen küzdött, hogy formában tartsa magát és visszakapja régi életét. Aztán ismét orvoshoz ment, mert az egyik edzés alkalmával úgy érezte, hogy izomhúzódása van. Mellbiopszia lett belőle.

"Emlékszem, ahogy újra hallottam a „rákod van” szavakat, de ezúttal másként ütött meg. Nyugodt maradtam. Nem akartam, hogy anyám bármit is észrevegyen a viselkedésemen, miközben telefonáltam az orvossal"

- mesélte a fiatal lány.

hirdetés

Raphaella aztán rögtön hívta az édesapját, a szüleivel együtt közölte a hírt. Azt mondja, nem sírt, arra nem volt idő. A rák már hármas stádiumú volt.

"Másnap újra a kórházban voltam. Nem akartam kérdezősködni, meg zavarni az orvosokat, emlékszem, azt akartam tudni, hogy a hajamat elvesztem-e. Azt mondták, igen."

A lány nem akarta, hogy sajnálják, ezért nem akarta elveszíteni a haját sem. Aztán Raphaella számára kiderült, hogy a sok kémiai anyag menopauzát fog okozni nála. Gyorsan kellett döntenie, hiszen egész életében gyerekekről és nagy családról álmodott, de a kezelést minél előbb el kellett kezdeni.

"Másnap találkoztam egy nőgyógyásszal és elkezdtem hormonokat szedni, hogy le tudják fagyasztani a megérett petesejtjeimet."

Minden nagyon gyors volt. Gondolkodni, érezni vagy bármit is feldolgozni nem maradt idő.

"Annyi mindent be kellett venni és megoldani, és az első éjszaka annyira megterhelő volt. Billy Idol ’Rebel Yell’ című száma lett az injekciós dalom. Ez egy kicsit szórakoztatóbbá tette a dolgot."

Aztán a kemoterápia előrehaladtával a család és a barátok végig a lány mellett voltak, azt meséli, ez nagyon sok erőt adott neki.

Jött a karácsony és a hálaadás, majd Raphaella születésnapja. Az orvosok ugyan már látták a fényt az alagút végén, de a lány nagyon el volt keseredve a sok fizikai és lelki megpróbáltatástól.

"Nem igazán volt kedvem ünnepelni, vagy nem volt energiám. A legjobb barátom ragaszkodott hozzá, hogy vacsorázzunk és vegyünk pezsgőt, hiszen végeztem a kemóval és a műtéttel is. Keserűnek éreztem magam, úgy éreztem, megállt az életem. Vissza akartam kapni azt, aki előtte voltam. Türelmem sem volt. Akartam a hajam, az életem, az alakom"

- fogalmazott a lány.

Bár a barátok biztatták, Raphaella randizni sem mert, attól félt, hogy a férfiak megijednének, ha elmesélné, hogy kétszer is rákos volt, és emiatt paróka van a fején.

"Aztán nem sokkal a születésnapom után néhány barátommal elmentünk egy hokimeccsre. Ez egy rákosokért rendezett jótékonysági meccs volt, nem tudtam visszautasítani. Aztán a meccsen egy fotós képet akart készíteni rólam, de elrejtőztem a többiek mögött. Szégyent éreztem és sírtam" - mesélte a lány.

Aztán valami megváltozott, Raphaella lekapta a parókáját és büszkén, kopaszon állt a kamera elé, a barátai ujjongtak, tapsoltak.

"Amikor vissza akartam tenni a parókát, egy helyes fiú rám szólt, hogy ne, így vagy szép, mondta. Mosolyogtam."

Aztán levelezni kezdtek, mivel találkozni már nem tudtak a koronavírus miatt. Amit ráadásul a lány is elkapott. A fiúról kiderült, hogy abban a kórházban rezidens, ahol Raphaellát műtötték. Őszintén elmondott neki mindent a betegségéről, közben pedig fülig egymásba szerettek.

"Először smink és paróka nélkül találkoztam vele, pulóvert és nadrágot viseltem. Nem akartam neki hazudni, hiszen én belül ugyanolyan vagyok, amilyen előtte, a külső nem érték, nem változtat meg."

Raphaella és szerelme azóta együtt élnek, a lány egy rákosokat segítő alapítványnál önkénteskedik és újra modellkedik is.hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Nem volt elég pénze a kasszánál egy anyukának, egy másik vásárló önzetlenül kisegítette
A pénztárosnak is előre szólt a nő, hogy 50 fontig szkennelje be a termékeket, különben nem tud fizetni.

Link másolása

hirdetés

Egy vadidegen segítette ki a kasszánál azt az angol nőt, akinek nem volt elég pénze a heti nagybevásárlásra, írja a Daily Mail. Francesca Jay-nek csak 50 fontja (23 ezer forint) volt, de úgy számolt, hogy ez is elég lesz.

A kétgyerekes anyuka nem esett pánikba, mivel hasonló nagyságrendre szokott kijönni a heti vásárlás. Mindenesetre amikor a kasszához ért, szólt a pénztárosnak, hogy 50 fontig olvassa be a termékeket, különben nem tud majd fizetni.

A számla gyorsan elérte a megszabott összeget, ezért kérte a kasszást, hogy fejezze be a termékek szkennelését. Ekkor még hátravolt többek között a kenyér, a zöldségek és a jégkrém a gyerekeknek, akik emiatt nagyon fancsali képet vágtak.

A kínos jelent szemtanúja volt egy nő, aki a szomszéd pénztárnál fizetett épp. Odalépett és felajánlotta, hogy kifizeti a fennmaradó részt. Francesca Jay többször is megkérdezte a nagylelkű asszonyt, hogy biztos-e a döntésében, aki biztosította szándékáról, majd a számlához hozzácsapat a még szükséges 6 fontot (2800 forint).

hirdetés

A kétgyerekes anyuka saját bevallása szerint nehezen jön ki a pénzéből az utóbbi időben, mivel őt is érinti a megélhetési válság. Az ismeretlen nő nagylelkűsége ugyanakkor visszaadta az emberekbe vetett hitét, és nagyon örült a semmiből jött segítségnek.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
Egy kétéves kisfiú mindkét szülője meghalt a chicagói lövöldözésben, több mint 700 milliót gyűjtöttek már neki
A kis Aident – aki karcolásokkal megúszta a támadást – számára idegenek vitték biztonságos helyre lelőtt szülei mellől, majd felkutatták a családját.
Címkép: Twitter - szmo.hu
2022. július 06.


Link másolása

hirdetés

Mint azt megírtuk, lövöldözés történt egy függetlenség napi rendezvényen Chicago egyik külvárosában hétfőn. A támadó egy 21 éves fiú volt, aki hat embert lőtt agyon a felvonuláson, egy sérült pedig kedden vesztette életét.

A halálos áldozatok között volt egy fiatal házaspár, a 35 Irina McCarthy és a 37 éves Kevin McCarthy, akik kétéves kisfiúkkal vettek részt az ünnepségen. A szülőket lövés érte, azonnal meghaltak, a kis Aiden azonban sértetlenül megúszta.

A magára maradt kisgyereket egy pár vette észre, akik egy közeli parkolóházból siettek a sérültek segítségére. Az édesapja teste alól emelték ki, akit lábon lőtt a támadó. Miközben a pár férfi tagja másokkal együtt igyekezett elállítani a vérzést, a nő elvitte onnan Aident, akinek a lábát vér borította, és csak egy cipője volt.

Folyton azt kérdezgette a számára idegen nőtől, hogy a szülei hamarosan visszajönnek-e, amit szívszorító volt hallani.

A nő lemosta a vért a kisfiúról, majd átadta egy másik párnak, akik kórházba vitték. Mivel semmit nem tudtak róla, készítettek egy képet, amit megosztottak az interneten, hogy megtalálják a családját. Szerencsére sikerrel jártak, Aidenről most a nagyszülei gondoskodnak.

A GoFundMe közösségi finanszírozásos oldalon a helyiek adomángyűjtést indítottak az elárvult kisfiú és családja számára.

Ötszázezer dollárt (200 millió forint) szerettek volna gyűjteni neki, ehhez képest alig 12 óra alatt már több mint 1,8 millió dollár (740 millió forint) összejött.

hirdetés

Már több mint 34 ezren adakoztak a kisgyerek számára: volt, aki 10 dollárral (4000 forint) járult hozzá a gyűjtéshez, de olyan is, aki 18 ezer dollárral (7,2 millió forint) támogatta a fiút és családját.

"Kétévesen Aiden egy elképzelhetetlen helyeztbe került: a szülei nélkül kell felnőnie. Szerető családja gondoskodik róla, de hosszú út áll előtte, hogy meggyógyuljon, stabilizálódjon az élete és árvaként boldoguljon. A családja mellett szerető barátok is körbeveszik, akik együtt minden rendelkezésükre álló eszközzel biztosítják, hogy mindene meglegyen, amire csak szüksége van"

- írja az adománygyűjtés szervezője a GoFundMe oldalon.

Forrás: Daily Mail

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Állásajánlatokkal bombázzák a férfit, aki 27 év alatt egyetlen munkanapot sem hagyott ki a Burger Kingnél
Csak egyetlen dolog miatt adná fel a jelenlegi munkáját az 54 éves férfi, de az nem egy másik étterem vagy a több pénz.

Link másolása

hirdetés

Elhalmozzák állásajánlatokkal azt az 54 éves amerikai férfit, aki 27 éve egyetlen napot sem hiányzott a munkából, írja a TMZ. Kevin Ford a közel három évtized alatt táppénzre és szabadságra sem ment, minden egyes alkalommal megjelent a Las Vegas-i Burger Kingben, ahol dolgozik.

A hihetetlen munkabírású férfit akkor kapta fel az internet, amikor évfordulója alkalmából egy mozijeggyel, egy Starbucks-bögrével, két-két tollal és kulcstartóval, egy zacskó chips-szel, némi cukorkával és nyakba akasztható szalagokkal köszönte meg a főnöke a munkáját. A mások által megalázónak vélt ajándékcsomagnak Ford saját bevallása szerint nagyon örült.

@thekeep777 He's Worked for the Company for Almost 3 Decades and Has Never Called Out!!!?‍???? #Grateful #Dads #FathersDay #Loyalty #Honor #WorkersUnite #Rewards #Thankful #NorrinRadd777 #theKeep777 ♬ Slide (feat. Frank Ocean & Migos) - Calvin Harris

A munka hősét később meghívták az NBC Today című műsorába is, ahol elmondta: nagyon pozitív személyiségnek tartja magát, aki minden apróságnak örül, így boldog volt az apróságokat tartalmazó ajándékcsomaggal is.

A rendkívül lojális férfit időközben több cég is megkereste, hogy szerződjön hozzájuk. Még egy charlestoni vendéglő is megkereste, ahol a menedzser komoly megtiszteltetésnek venné, ha Forddal dolgozhatna. Kevin ennek ellenére úgy gondolja, hogy nem akar váltani, jól érzi magát a reptéri Burger Kingben. Egyetlen dolog miatt adná csak fel jelenlegi pályáját: ha egyszer zenész lehetne.

Miután a férfiról készült videó elterjedt az interneten, közösségi gyűjtést indítottak Ford részére. Eddig 162 ezer dollárt (61 millió forint) dobtak össze a férfinak, aki azért megjegyezte, hogy a mozijegy miatt kicsit csalódott volt: nem két, hanem csak egy jegyet kapott, ráadásul azt hitte, hogy a borítékban pénzjutalom lesz.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
A nászútján halt meg egy nő, miután kiesett egy golfkocsiból
Az újdonsült férje vezette a járművet, amiből kiesett a feleség.

Link másolása

hirdetés

A 30 éves Robbie Morgan Sydneyben házasodott össze a kedvesével, a 29 éves Marinával – írja a LADbible. Ezután Hamilton Islandre mentek nászútra, ahol szörnyű dolog történt.

Egy golfkocsival mentek, Robbie vezetett, és épp egy U-kanyart próbált bevenni. Rosszul mérte fel a helyzetet, a kocsi felborult, Marina pedig kiesett, ami miatt életveszélyes sérüléseket szenvedett. Többen a segítségére siettek, köztük szolgálaton kívüli mentősök is.

Fél órán keresztül próbálták újraéleszteni, de nem sikerült megmenteni az életét.

A rendőrség is megszólalt az ügyben, elmondták, hogy egy tragikus balesetről van szó, amely kapcsán megállapították, hogy Robbie nem fogyasztott alkoholt és drogot sem. Hozzátette, hogy valószínűleg nem volt vezetési tapasztalata golfkocsival, ez okozhatta a borulást.

"Marina egy édes, fiatal és független nő volt, mindenki szerette, aki ismerte"

– nyilatkozta sírva Mark, Marina testvére. Robbie is megszólalt a temetésen, elmondta, hogy nem tudja elmondani, mennyi szomorúság van a szívében.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: