KÖZÖSSÉG
A Rovatból

Jákob Zoltán szegényeken, rászorulókon segítő TikTok oldalt indított, az első családhoz a milliárdos személyesen ment el

A milliárdosnak és Petinek az édesapa őszintén elmondta, hogy számos betegsége miatt nehezen élnek, és lányának nem tudnak új szemüveget venni, ezért szigszalaggal rögzítették. A két segítő erre is talált megoldást.

Link másolása

A Peti segít népszerű TikTok-csatornán nemrég jelentette be Peti, hogy eddigi munkája mellett egy új csatorna indításában is résztvesz. Mégpedig Jákob Zoltán milliárdossal közösen. Az új csatorna el is indult, ahol azt ígérik:

"A Jákob Alapítvány mostantól még több családhoz juthat el. És természetesen még sokkal több dolgot mutatunk meg az alapítvány életéből".

VIDEÓ: Peti segít - a nagy bejelentés

@petisegit Ez a csatorna sem lesz elhanyagolva, mostantól 2x annyi családhoz juthatunk el veletek és Zolival! Kövessétek mind két csatornát!@Jákob Alapítvány @Jákob Zoli #petisegit #segitség #szeretet #jakobalapitvany ♬ Epic Music(863502) - Draganov89

Majd az első családsegítő útra Jákob Zoltán is elkísérte Petit, mert ő is szerette volna látni a támogatásra szoruló apát és gyerekeit. Az apa elárulta, hogy kétszeres szervátültetett. Az idén 50 éves férfinek már sztrókja és számos betegsége volt.

Elmondása szerint havi 130 ezer forintjuk van, és a különféle támogatásoknak köszönhetően tudnak csak megélni. A két gyereke ugyan azt mondta, hogy megvan mindenük, de az apa elárulta, hogy lányának szemüveg kéne, amit nekik nehéz előteremteni, ezért jelenleg szigszalaggal rögzítették, hogy hordani tudja.

Szemüveg, konyhai felszerelés, élelmiszer, ezek jól jönnének - szedte össze a milliárdos a család szükségleteit. Végül Petivel közösen elmentek beszerezni mindezt és átadták a családnak.

VIDEÓ: A családnál tett látogatásról

@jakobalapitvany A Jákob Alapítvány mostantól még több családhoz juthat el. És természetesen még sokkal több dolgot mutatunk meg az alapítvány életéből. @Jákob Zoli @Peti #jakobalapitvany #szeretet#segítség#segítségkérés#jakobzoli ♬ eredeti hang - Jákob Alapítvány

A videóhoz számos hozzászólás érkezett:

- Hálásak vagyunk, nagyon szépen, szívből köszönünk mindent, amit hoztatok!

- Bár minden milliárdos ilyen lenne! Csodaszép világban élnénk!

- Ilyenkor adok hálát az Istennek, hogy nehezen, de “gond” nélkül élek. Remek emberek vagytok és kitartást a családnak. Egyszer minden jóra fordul.

- Zoli ember maradt! rengeteg videón láttam már hogy két lábbal a földön maradt! Minden tiszteletem!

- Jó ég mik vannak! Apukától meg lehet tanulni az életszeretetet! Isten szeme rajta van!

- Követendő példa lehetne Zoli azoknak akik megtehetnék, hogy segítsenek az ilyen embereknek! Peti te egy csodálatos ember vagy!

- Dejó, és látni hogy igazán megérdemlik. A többi ismert ember is mutathatna ilyen példát.

Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Meghalt Csire Zsuzsi, a 21 éves lány, aki bakancslistán szedte össze élete utolsó kívánságait
Kétszer esett át szívátültetésen, de a második szívét sem fogadta be a szervezete. Egy ország fogott össze érte, hogy teljesülhessenek az álmai az utolsó hónapjaiban.

Link másolása

Tíz év küzdelem után meghalt Csire Zsuzsi, a bakancslistás lány – írja a Blikk. Idézik édesanyjának keddi posztját, aki azt írta:

„Imádott Édes Drága Zsuzsikánk tegnap este örökre búcsút vett tőlünk.”

A 21 éves lány kétszer esett át szívátültetésen, ám szervezete a második beültetett szívet sem fogadta be. Zsuzsi azzal a tudattal élt, hogy talán csak hetek, hónapok vannak hátra az életéből, mégis meg tudta őrizni a reményt. Bakancslistát készített terveiről és az egész ország összefogott azért, hogy valóra válthassák kívánságait. Így juthatott el például a tengerhez, nézhette meg az Operát, vagy simogathatott meg egy lovat.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
„Még mindig nem fogtuk fel, hogy már nincs többé” – rengetegen gyászolják a 21 éves Csire Zsuzsit, aki élete utolsó hónapjait bakancslistás céljai elérésével töltötte
„Nemcsak általunk kapott valamit, hanem mi nagyon-nagyon sokat kaptunk tőle. Tehát az a pozitív életszemlélet, amit ő adott, az nagyon sok mindenkit megérintett”.

Link másolása

Elhunyt Csire Zsuzsi. A 21 éves debreceni lányt sokan a szívükbe zárták. Mindig mosolygott és nála jobb szívű embert nem ismertek - így emlékeztek rá a segítői. A lány két szívtranszplantáció után hétfőn este halt meg. Mikor kiderült, hogy harmadik műtétre már nem lehet esélye, akkor bakancslistát írt, hogy mi mindent szeretne még megcsinálni. Sokan segítették az álmai megvalósításában.

Beállhatott tűzoltónak, különféle gyakorlatokon is részt vett, még az emelőkosárba is beszállt. A programot a Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoportja szervezte neki. De elvitték Rómába is.

Hegedűs Gábor, Magyar Református Szeretetszolgálat Kutató- és Mentőcsoport vezetője elmondta:

"Nemcsak általunk kapott valamit, hanem mi nagyon-nagyon sokat kaptunk tőle. Tehát az a pozitív életszemlélet, amit ő adott, az nagyon sok mindenkit megérintett".

A lánynak 10 éves korában volt az első szívátültetése, majd 2021 nyarán a második beavatkozásra várt, ekkor mondta el édesanyja az RTL Híradónak: "A mosolya ad erőt. Meg az, hogy nagyon nehéz neki is, és nagyon sokszor ő is azt mondta, hogy hagyjatok engem, mert ez így nem élet, de annyira édes természete van, melegszívű, segítőkész, jól tanul egy csupa szív kis lény. Minden ember megérdemli úgy gondolom, hogy esélyt kapjon".

Mikor kiderült, hogy a második szív is kilökődik, és a harmadik beültetésre már nincs esélye, akkor döntött úgy, hogy minden pillantot meg akar élni. Számtalan új dolgot próbált ki, fotózáson volt, hőlégballonnal emelkedett Budapest fölé.

Akkoriban nyilatkozta: "Annyi területen mutatja meg az élet nekem is, hogy van miért küzdeni és hogy mindenhol vannak kis túlélők".

Még a DEAC egyik mérkőzésén is ott volt, ahol a korongot ő dobta be. Nyitrai Daniella, sajtóreferens elondta: "A DEAC család tagja lett, tehét nagyon szerette a klubot és mi is nagyon megszerettük őt. Nagyon fog nekünk hiányozni az biztos, a mosolya, a kedvessége, a vidámsága, még mindig nem fogtuk fel, hogy már nincs többé."

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Videón, ahogy egy sziámi ikerpár egyik tagja az esküvőjén táncol és csókolózik újdonsült férjével
Három éve lehetett az esküvő, de csak most került elő egy videó az esküvő táncról. A vőlegény meg is csókolja tánc közben a menyasszonyt.
Maier Vilmos - szmo.hu
2024. április 01.


Link másolása

Megtartották az egyik legismertebb sziámi ikerpár egyik tagjának és veterán katona vőlegényének esküvőjét, írja a Metro. Abby Hensel és testvére, Brittany azután lettek ismertek, hogy első sziámi ikerpárként túlélték a gyerekkort.

Az ikreknek korábban saját valóságshow-ja volt a TLC tévécsatornán, ám a műsor befejezése óta diszkréten kezelik a magánéletüket. Abby és Josh Bowling esküvőjét három évvel ezelőtt tarthatták, de csak nemrég került fel egy videó az internetre a menyasszony és a vőlegény táncáról:

A közös törzsű, deréktól lefelé összenőtt sziámi ikrek továbbra is Minnesotában élnek, ahol egy általános iskolában tanítanak.

A világ 1996-ban ismerhette meg őket még Oprah Winfrey műsorában, majd ezután indult az Abby és Brittany című reality.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÖZÖSSÉG
A Rovatból
Kiderült, hogy ki volt a mentős, akit milliók hallottak, ahogy telefonon át segített megmenteni egy három hónapos babát
Berényi Bálint családjában többen is az egészségügyben dolgoznak, így nem volt kérdés, hogy ő is az életmentést választja hivatásául.

Link másolása

Nemrégiben bejárta a netet egy hangfelvétel, melyet az Országos Mentőszolgálat osztott meg. Ezen egy édesanya hallható, aki azért hívta fel a mentősöket, mert a három hónapos babája nem vett levegőt. A csecsemő életét megmentette egy mentésirányító az édesanya segítségével.

Most pedig az is kiderült, hogy ki volt akkor a telefonnál, ki segítette a kétségbeesett anyát és a picit a távolból.

A mentőszolgálat a közösségi oldalán írta:

A mentésirányító, akinek milliók hallották a hangját

"Múlt héten az egész médiát bejárta az a hangfelvétel, amelyen a mentésirányító segítségével egy édesanya 3 hónapos gyermekén végez újraélesztést, sikerrel.

A felvételen Berényi Bálint bajtársunk hangja hallható, aki 2020. január 1-én csatlakozott az Országos Mentőszolgálat bajtársi közösségéhez, mint gépkocsivezető. Azóta elvégezte ápolói tanulmányait is és már mentőtechnikusként teljesít szolgálatot Kistelek Mentőállomáson. Idén új kihívásokat keresett, így kivonulói szolgálata mellett év elején mentésirányítói feladatot vállalt a Szegedi Mentésirányításon.

Bálint családjában többen is az egészségügyben dolgoznak, így nem volt kérdés, hogy ő is az életmentést választja hivatásául. Munkájában a változatosság és a bajtársi közösség motiválja. Köszönjük áldozatos munkáját, további sikereket kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!"

Link másolása
KÖVESS MINKET: