News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Hat órát utazott az amerikai szakács, hogy elmenjen egy haldokló nőhöz és megfőzze a kedvenc ételét

Az idős törzsvendége rákkal küzd és már nincs sok esélye a gyógyulásra. A fiatal szakács megtiszteltetésnek vette, hogy teljesíthette a kívánságát.
Fotók: Ekiben/Facebook - szmo.hu
2021. április 01.


Link másolása

hirdetés

Elképesztően kedves gesztust tett egy étteremtulajdonos egy rákos törzsvendége felé: elment hozzá és megfőzte a kedvenc ételét, hogy még a halála előtt ehessen egy jót.

Steve Chu Baltimore-ban üzemelteti Ekiben nevű ázsiai éttermét. Bár a 72 éves nő nagyon hatórányi útra, Vermontban lakik, sokszor evett már nála, a kedvence pedig a brokkoli-tempura, vagyis a tésztbundában, olajban kisütött brokkoli. Az asszony sajnos rákkal küzd, és úgy tűnik, már nem fog meggyógyulni. A halála előtt viszont még szeretett volna egyszer enni a számára isteni brokkoli-tempurából.

"Mindig azt mondta, hogy 'a halálos ágyamon brokkolit akarok majd enni'. Amikor egy pénteki napon éppen Vermontba készültem, megkérdeztem tőle, hogy vigyek-e neki esetleg valamit, ő pedig viccesen azt mondta, hogy brokkoli-tempurát kér"

- mondta el egy interjúban a lánya, Rina.

Rina és férje, Brandon megkeresték Chu-t azzal, hogy elárulná-e esetleg tésztabundás brokkolija recepjét, hogy megfőzhessék azt az asszonynak. Igazi séfként a férfi természetesen nem szerette volna megosztani velük a titkos receptjét, de helyette kitalált valami mást. Másnap reggel az üzlettársával és az étterem egyik dolgozójával együtt felpakoltak és elmentek Vermontba, ahhoz a társasházhoz, ahol az idős nő lakik. Az épület előtt felállították a minikonyhájukat, beizzították a grillt, majd elkezdtek főzni.

Amikor az asszony meglátta Chu-t és kollégáit, nem is hitt a szemének. Nem tudta felfogni, hogy a séf csak azért utazott el Baltimore-ból Vermontba, hogy megfőzze neki a kedvenc ételét.

Chu számára azonban ez egyáltalán nem volt teher, sőt örült, hogy ily módon meg tudta hálálni azt, amit a törzsvendégétől kapott éveken keresztül. A nőt ráadásul rögtön felismerte, mert bár jönnek-mennek a vendégek az éttermében (nem járványos időkben), ő maradandó benyomást tett azzal, hogy nemcsak élvezte a főztjét, hanem meg is dicsérte a konyhán dolgozók munkáját a pincéreknek.

hirdetés

Bár az asszony, a lánya és a veje annyira meghatódtak a kedves gesztustól, hogy meghívták vacsorára Chu-t és csapatát, a kollégák nem éltek ezzel, és nem voltak hajlandóak pénzt sem elfogadni a "kiruccanásért". Pedig annyit főztek, hogy a családnak még másnap ebédre is jutott az ínycsiklandó brokkoliból.

"Ő egy szeretnivaló hölgy, aki évek óta szeretettel áraszt el minket az éttermünkben" - nyilatkozta a séf, aki megtiszteltetésnek vette, hogy segíthetett teljesíteni a kívánságát. - "Hatalmas élmény volt, és örülök, hogy meg tudtuk valósítani".

Forrás: Good News Networkhirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Több mint 50 milliót gyűjtöttek a kiszabadított ukrán hadifogolynak, akinek a karjából 4 centiméter csont hiányzik
Mikhajlo Dianov testvére indított gyűjtést, hogy fizetni tudják az orvosi számlákat, rengetegen szeretnének segíteni a katonán.

Link másolása

hirdetés

Az ukrán hadifogoly, Mikhajlo Dianov megdöbbentette az internetet, amikor kiderült, milyen szörnyű kínokat kellett átélnie és milyen kínzásokat végeztek a testén az orosz fogságban. Az Ukrán Védelmi Erők által közzétett bejegyzésben Dianov az első képen erőtől duzzad egyenruhájában, a második képen viszont rá sem lehet ismerni a csontsovány, eltorzult karú katonára, akinek úgy tűnt, hogy a jobb karja is eltört.

A Pravda ukrán hírügynökségnek azt nyilatkozva Aljona Lavrusko, hogy testvére karsérülése annak a következménye, hogy

„rozsdás fogóval” húztak ki egy idegen tárgyat Dianov karjából, mindezt úgy, hogy nem használtak érzéstelenítőt.

Lavrushko úgy nyilatkozott a lapnak a Ladbible beszámolója szerint:

hirdetés
„Mikhajlo lelkileg nagyon erős és rendkívül boldog, hogy visszatért."

Azt is elmondta, hogy Dianovnak meg kell műteni a karját, amelyből állítólag 4 cm csont hiányzik.

Lavrusko kifejtette:

"Problémák vannak a karjával: valószínű tályog lehet. Meg kell műteni, a műtét során pedig egy lemezt kell elhelyezni a csontra, mert 4 cm csont hiányzik a karjából, amit mindenképpen korrigálni kell."

A testvér PayPal-adománygyűjtést indított, hogy Dianov orvosi számláit kifizethesse. Illia Ponomarenko, a Kyiv Independent újságírója szerint

eddig több mint ötmillió ukrán hrivnyát (kb. 54 millió forint) gyűjtöttek össze neki.

Az ukrán védelmi minisztérium először szeptember 24-én osztott meg Dianovról készült képeket (az egyik a fogság előtt, a másik pedig a fogság után).

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök múlt hét csütörtökön megerősítette, hogy több mint 200 ukrán katonát szabadítottak ki orosz fogságból. Túlnyomó többségük az Azovstal és Mariupol védője volt, de akad köztük határőr, rendőr és tengerészgyalogos is. Az Azov-ezred öt kiszabadított parancsnoka pedig Törökországban maradhat a háború végéig.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Él és virul a Közút munkatársai által megmentett kiskutya, akinek nevét szavazással döntötték el
A Magyar Közút munkatársai nemrég egy csepp, alig 4 hetes kölyökkutyát mentettek meg munka közben. Azóta teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.
Címlapkép: Magyar Közút Facebook oldala/Pesti József - szmo.hu
2022. szeptember 16.


Link másolása

hirdetés

A Magyar Közút jászberényi mérnökség dolgozói nemrég egy mindössze négyhetes, kevesebb mint egy kilós kiskutyát találtak, amikor a Pusztamonostort Jászárokszállással összekötő útszakaszon dolgoztak. A 930 grammnyi állatot azonnal szárnyai alá vették a brigád tagjai.

Mint kiderült, a kutyust testvérével hagytak az út melletti árokban, aki viszont már nem élt, amikor rátaláltak. Magukkal vitték, és annyira szívükhöz nőtt a kedves kis eb, hogy megtartották mint a mérnökség új házikedvencét.

A nevéről online szavazással döntöttek és nagy többséggel az Emká nevet kapta, ami tulajdonképpen a Magyar Közút, azaz MK rövidítése kiejtve.

A Közút folyamatosan videós beszámolót tett közzé arról, mi történik Emkával.

Emká szépen gyarapszik, a legutóbbi mérésen már 5,5 kilót nyomott, és továbbra is kiváló egészségnek örvend. Az első fürdetésén is túl van a négylábú.

hirdetés
Emkának minden szempontból nagy szerencséje van, ugyanis a statisztikák szerint a fekete keverék kutyák a legkevésbé népszerűek, emiatt ők azok, akik a legkisebb eséllyel kerülnek ki a menhelyekről.

Emká rengeteg szeretetet ad és kap, teljes értékű tagja lett a mérnökségnek.

Íme egy videó arról ahol a Közút munkatársai elmesélik, hogyan találták meg Emkát:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
A közönséggel szavaztatja meg az Állatkert, hogy mi legyen a kislajhár neve
Diego, Mateo, Nico. Ízlelgessétek őket, aztán szavazzatok!

Link másolása

hirdetés

A Fővárosi Állat- és Növénykert szavazásra bocsátotta a nyár derekán született kislajháruk nevét. A Diego, Mateo vagy Nico nevekre jövő hét szerdáig lehet voksolni az Állatkert honlapján, az eredményt pedig másnap, vagyis csütörtökön közlik majd.

A Pálmaházban nevelkedő kislajhár anyukája Lili, akit gondozói Mókusnak, Cuncinak, sőt Cuncimókusnak is szoktak becézni. Ő szintén az Állatkertben született, de még 2009-ben. Azóta fél tucat kölyköt nevelt fel, emellett még az anyukája, a 29 éves Banya is egyenrangú tagja a csapatnak. Az apuka Zippó névre hallgat, ő azonban szeptember eleje óta már az Amszterdami Állatkert lakója.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: