hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Egy boxzsák soha véget nem érő története a Bikás parkból

Kedvesnek lenni igeni menő: egy kosaras srác kitartása és önzetlensége egy boxzsák történetén keresztül.

Link másolása

hirdetés
A BIKÁS PARK kosárlabdapályája egy zarándokhely, ahová nem csak a sport szeretete vonz ki évről évre, hanem tudod, hogy a legjobb spanod is üvöltve fog elküldeni fenébe, ha nem hajtasz rendesen!

Ahol minden héten háború van. Ahol, ha nem tudsz játszani kockásra ülöd a feneked a kispadon, és ahol hiába vagy nagy király, ha nem passzolsz, nem fogsz labdát kapni. És ahol sosincs himi-humi cselezgetés előrehaladás nélkül.

Kummert Krisztián Gonzales olyan feltétellel tanítgatja a srácokat, hogy a tudást csak kölcsön kapták, és tovább kell adniuk, ha valaki még kezdőbb náluk.

Hiszek benne, hogy a sport a test edzésén keresztül formálja a lelket. Kosaras vagyok és gyerekkorom óta az önzetlenségre nevelt ez a sportág: ha adunk egy gólpasszt akkor két ember örül, míg ha csak mi dobunk a kosárra akkor csak egy...

Az évek során ez a mentalitás az életem más területeire is észrevétlenül bekúszott. Egyre inkább elkezdtem más sportágakat is támogatni, nem csak a kosarasainkat a Bikáson. Az első ilyen történetemet itt olvashatjátok el: Boxzsák story

hirdetés

Szentül hiszek benne, és terjesztem is azt az elvemet hogy:

#kedvesneklenniigenismenő

A történet a hosszú bevezető után röviden összefoglalva annyi, hogy anno

feltettem egy saját pénzen vásárolt boxzsákot a Bikás parkba,

amit amatőröktől profi ökövívókig mindenki nagy örömmel kezdett használni.

Majd

pár hónappal később valaki lelopta.

Akkor szembesültem csak igazán vele, hogy ez mennyi sportolni vágyó embernek okozott örömet, így úgy döntöttem, hogy szerzek egy másikat.

Megkerestem a Székely Budo-Sport küzdősportüzletét és elmeséltem nekik a Bikás parki történetemet, ami nagyon tetszett nekik, és

felajánlottak egy boxzsákot, csak intézzem el, hogy kikerüljön.

Nagyon boldog voltam, és bár aznap gyalog mentem, és bár a Bartók Béla úton van az üzletük, nem olyan messze a Bikástól (de annyira közel se), olyan motivált voltam, hogy a bitang nehéz boxzsákot a hátamon cipeltem el a Bikásig. Jó pár hónapig újra mindenki használta és boldog volt, majd

valaki annyira beleszeretett, hogy inkább haza is vitte.

Ilyenkor igazán mérges is lehettem volna, de inkább úgy voltam vele, hogy nyilván azért vitte el, hogy mégtöbbet edzhessen vele, viszont azért a többi boxéhes embernek is kéne valami levezető ebben a stresszes világunkban. Akkor már a Budapest Urban Games-szel épp szervetünk egy budapesti kosárlabda tornát és velük kerestük meg újra a Székely Budo-Sportot, akik szintén úgy gondolták, mint mi.

Miszerint, hogy egy motivált sportoló nem hátrál meg a kudarctól. Pláne, ha nemes érdekek vezérlik.

Ismét kitettünk egy zsákot. Majd jött a korona vírus így ez a zsák már több mint másfél évig bírta, aztán valami vandál késsel félbevágta...

Erről a Bikás Park környéke Facebook csoportból értesültem. A kép is onnan származik.

Ott kommentekben írtak mindent, hogy kik tehették. Volt, aki trx-esekre gondolt, hogy zavarták egymást a boxolókkal. De szerintem, aki sportol sose tenne ilyet egy másik sportoló sporteszközével. Egyszerűen ez nem fér össze a sportolói mentalitással szerintem. Még az amatőr vagy hobbysportolójéval se.

Be kell valljam, első blikkre én arra az idős nénire tippeltem, aki egy kutyát szokott sétáltatni és minden boldog embernek beszól. Történt ugyanis, hogy egyszer a kosarasok közé dobott kutyaszart... Aztán rájöttem, mikor lehiggadtam, hogy nem is lenne meg ehhez a fizikuma.

Meg arra is, hogy nem is különösebben érdekes, ki tette.

Sokkal fontosabb, hogy pótoljuk a hiányt, így fogtam magam, összecsörögtem a jól bevált Székely Budo-Sport Küzdősport üzlet vezetőjével Székely Csabával, és egy jóízű beszélgetés végére abban maradtunk, hogy beugrok hozzá egy 120 centis boxzsákért.

Be is pattantam a kocsiba, tűz az üzletbe amíg meg nem gondolja magát. Majd fél órával később Kozlov David kosaras barátom segítségével

fel is pattintottuk a zsákot az eredeti helyére.

Hogy miért vagyunk ilyen kitartóak? Hogy miért nem hagyjuk a fenébe?
  • Mert hiszünk benne, hogy a sport mindenkinek jó. Hiszen, ha csak egy ember kezd el pont emiatt sportolni, akkor nem csak ő lesz a sportól boldogabb és kiegyensúlyozottabb ember, de a családja is boldogabb lehet, mert nem rajtuk fogja levezetni a mindennapi streszt.
  • Hiszünk benne, hogy ez egy lánceakciót indíthat el, és ettől egyre több pozitv ember fog minket körülvenni és egyre jobb helyen élhetünk.
  • Na meg hiszünk benne, hogy a jó példa ragadós és idővel mások is belátják: Kedvesnek lenni igenis menő!

A világunk ugyanis nem attól lesz jobb hely, ha valakik azzá teszik, hanem ha mindenki úgy érzi, neki kell megtennie az első pozitív lépést, ha épp más nem teszi meg. Ebből is lehetne verseny, nem? Én szeretnék egyszer egy ilyen világban élni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG

30 ezer forintot talált egy kisfiú, leadta pénztárcástól a rendőrségen

Iskolába menet találta Debrecenben, az okmányok és a nagy összeg is hiánytalanul megvoltak. Dicséretet és ajándékcsomagot is kapott.

Link másolása

hirdetés

A debreceni József Attila Általános Iskola 4. osztályos tanulója 2021. június 10-én reggel iskolába menet talált egy irattárcát. A suliba érve erről rögtön szólt az osztályfőnökének, majd a rendőrség értesítése is megtörtént. Az elveszített tárcában különböző okmányok és 30 ezer forint volt. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának nyomozói az iratok alapján, hamarosan megtalálták a tulajdonost, aki hiánytalanul kapta vissza értékeit.

Az intézmény a kisdiákot igazgatói dicséretben részesítette. A Debreceni Rendőrkapitányság munkatársai a fiút példaértékű cselekedetéért ajándékcsomaggal jutalmazták meg

- írta a rendőrség a honlapján.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

A Dunában sodródott egy szarvas Budapesten, a vízirendőrök segítettek neki partra jutni

Azt nem tudni, hogy került az állat a folyóba, de szerencsére sikerült kijutnia egy kis segítséggel.

Link másolása

hirdetés

A Dunában sodródott egy szarvas Budapesten, az Erzsébet hídnál vasárnap kora délután - írja a 24.hu.

Az eset a Döbrentei térnél történt, a portál egyik olvasója le is videózta.

A felvételen jól látható, hogy az állat tehetetlen volt az erős sodrással szemben, azonban a vízirendőrök és a katasztrófavédelem munkatársai együttes erővel a segítségére siettek.

A nem mindennapi mentési akció végül sikerrel zárult, a vízirendőrök sikeresen a partra terelték a szarvast, amely végül kikecmergett a folyóból és elszaladt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„Légy erős, szeretlek” – üzente Lukaku Eriksennek, akihez sorra érkeznek a jókívánságok

C. Ronaldo, Vilmos herceg, a labdarúgó szövetségek is aggódva figyelik a dán játékos állapotát, aki szombaton este a dán-finn mérkőzésen esett össze és újra kellett éleszteni a pályán.

Link másolása

hirdetés

A foci Eb második napján, Koppenhágában a finn-dán mérkőzés 43. percben a pályán összeesett a dán Christian Eriksen. Az orvosok hosszú perceken keresztül küzdöttek az életéért, végül stabil állapotban vitték kórházba. Az eset mélyen megrázta a játékostársakat és a nézőket is. Sokan imádkoztak, drukkoltak a sportolóért.

A mérkőzés folytatása előtt a stadionban a dán és a finn szurkolók Christian Eriksen nevét skandálták együtt a koppenhágai Parken Stadionban. A finnek „Christian” rigmusára a dánok „Eriksennel” válaszoltak.

A mérkőzést végül a finnek nyerték. A lefújás után Kasper Hjulmand dán szövetségi kapitány elmondta, hogy a játékosainak Eriksen elvesztése után hatalmas erőfeszítésbe telt, hogy befejezzék az összecsapást.

"Hihetetlen, amit a játékosok csináltak, fizikailag és lelkileg is kimerültek. Nem lehetek rájuk büszkébb" - fogalmazott. "Két lehetőségünk volt. Vagy ma fejezzük be a meccset, vagy vasárnap délben. A játékosok tudták, hogy ma már úgy sem tudnak aludni, ezért jobb volt most folytatni."

A kapitány jelezte, hogy beszélt Eriksennel és családjával. Hozzátette: az életben a legfontosabb az egészség, és minden gondolatukban most Christiannal és családjával vannak - írta az MTI.

hirdetés

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) közösségi oldalán üzent magyarul és angolul Eriksennek:

"Christian Eriksen állapota az UEFA tájékoztatása szerint stabil. Mihamarabbi teljes felépülést kívánunk a dán válogatott játékosának!"

Lukaku Belgium-Oroszország mérkőzésen, a gólját követően üzent milánói csapattársának, Eriksennek:

"Légy erős, szeretlek".

Lukaku este elmondta, hogy nagyon nehezen tudtak a saját meccsükre koncentrálni, főleg azok, akik korábban együtt játszottak Eriksennel. "Mindannyian nagyon jól ismerjük őt. Remélem, hogy meggyógyul; két kisgyereke van, nekik is szükségük van rá, és nekünk, a csapatnak is. Örülök a győzelemnek, de most Christianra gondolok" - írja a The Guardian.

A brit királyi családból Vilmos és Katalin a Twitter-oldalán írtak arról, hogy gondolnak a játékosra és családjára, gyors felépülést kívántak és külön kiemelték az orvosi csapat munkáját is.

Ronaldo is megszólalt:

"Remélem, hamarosan újra láthatlak a pályán, Chris! Légy erős!"

Az UEFA is a Twitteren kívánt teljes és gyors gyógyulást.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Megkapta az életmentő kezelést Lili, az SMA-s kislány

Ő az első hazai beteg, akinek egyedi méltányosság alapján a NEAK támogatta a 700 millió forintos kezelését.

Link másolása

hirdetés

Jól van és elhagyhatta a Semmelweis Egyetem intenzív osztályát az egyéves, gerincvelői izomsorvadásban (SMA) szenvedő Lili, aki az intézmény II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján kaphatta meg a több mint 700 millió forintos Zolgensma-készítményt vénás infúzióban. A kislány az első hazai beteg, akinek egyedi méltányosság alapján a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) támogatta a kezelését – közölte a Semmelweis Egyetem.

A nagy értékű Zolgensma június elején Írországból érkezett a Semmelweis Egyetem Központi Gyógyszertárába -70 Celsius fokon hűtve, onnan szállították át a kezelés napján fecskendőbe készítve a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikára. Az infúziót követően Lili még két napot töltött a klinikán megfigyelés alatt, és szerencsére jól reagált a kezelésre. A következő hetekben még néhány kontrollvizsgálat vár rá, de a klinikáról már kiengedték.

Fotó: Semmelweis Egyetem

A gerincvelői izomsorvadás (angolul Spinal Muscular Atrophy, rövidítve SMA) egy ritka, öröklődő betegség, ahol egy gén hibája következtében az SMN fehérje nem termelődik a szervezetben, ezért a gerincvelői mozgató idegsejtek működése sérül. Az idegsejtek az idő előrehaladtával pusztulnak, ami a betegség legfőbb tünetének számító izomgyengeséget okozza.

Több formája létezik a betegségnek, a legsúlyosabb a csecsemőkorban megjelenő, úgynevezett SMA1, amikor az izomgyengeség érinti a légzőizmokat és a nyelést is, ezért a táplálkozás is nehezített, ilyen esetekben a Zolgensma kezeléstől az várható, hogy a beteg képes lesz a biztos ülésre és a szilárd táplálék elfogyasztására. A betegség enyhébb típusaiban a gyerekek megtanulnak ülni (SMA2), járni (SMA3), de a betegség akár felnőttkorban is megjelenhet (SMA4).

A Zolgensma esetében egy – megbetegedést okozni nem tudó – vírus segítségével visszük be a szervezetbe az SMN1 gént, amitől helyreáll az SMN fehérje termelése – áll a közleményben.

Lili szülei a gyermek három hónapos korában észlelték először, hogy nem emeli olyan ügyesen a fejét és nem mozgatja úgy a karjait, mint korábban, vagyis Lili az SMA 1-es változatában szenved.

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: