hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Egy boxzsák soha véget nem érő története a Bikás parkból

Kedvesnek lenni igeni menő: egy kosaras srác kitartása és önzetlensége egy boxzsák történetén keresztül.

Link másolása

hirdetés
A BIKÁS PARK kosárlabdapályája egy zarándokhely, ahová nem csak a sport szeretete vonz ki évről évre, hanem tudod, hogy a legjobb spanod is üvöltve fog elküldeni fenébe, ha nem hajtasz rendesen!

Ahol minden héten háború van. Ahol, ha nem tudsz játszani kockásra ülöd a feneked a kispadon, és ahol hiába vagy nagy király, ha nem passzolsz, nem fogsz labdát kapni. És ahol sosincs himi-humi cselezgetés előrehaladás nélkül.

Kummert Krisztián Gonzales olyan feltétellel tanítgatja a srácokat, hogy a tudást csak kölcsön kapták, és tovább kell adniuk, ha valaki még kezdőbb náluk.

Hiszek benne, hogy a sport a test edzésén keresztül formálja a lelket. Kosaras vagyok és gyerekkorom óta az önzetlenségre nevelt ez a sportág: ha adunk egy gólpasszt akkor két ember örül, míg ha csak mi dobunk a kosárra akkor csak egy...

Az évek során ez a mentalitás az életem más területeire is észrevétlenül bekúszott. Egyre inkább elkezdtem más sportágakat is támogatni, nem csak a kosarasainkat a Bikáson. Az első ilyen történetemet itt olvashatjátok el: Boxzsák story

hirdetés

Szentül hiszek benne, és terjesztem is azt az elvemet hogy:

#kedvesneklenniigenismenő

A történet a hosszú bevezető után röviden összefoglalva annyi, hogy anno

feltettem egy saját pénzen vásárolt boxzsákot a Bikás parkba,

amit amatőröktől profi ökövívókig mindenki nagy örömmel kezdett használni.

Majd

pár hónappal később valaki lelopta.

Akkor szembesültem csak igazán vele, hogy ez mennyi sportolni vágyó embernek okozott örömet, így úgy döntöttem, hogy szerzek egy másikat.

Megkerestem a Székely Budo-Sport küzdősportüzletét és elmeséltem nekik a Bikás parki történetemet, ami nagyon tetszett nekik, és

felajánlottak egy boxzsákot, csak intézzem el, hogy kikerüljön.

Nagyon boldog voltam, és bár aznap gyalog mentem, és bár a Bartók Béla úton van az üzletük, nem olyan messze a Bikástól (de annyira közel se), olyan motivált voltam, hogy a bitang nehéz boxzsákot a hátamon cipeltem el a Bikásig. Jó pár hónapig újra mindenki használta és boldog volt, majd

valaki annyira beleszeretett, hogy inkább haza is vitte.

Ilyenkor igazán mérges is lehettem volna, de inkább úgy voltam vele, hogy nyilván azért vitte el, hogy mégtöbbet edzhessen vele, viszont azért a többi boxéhes embernek is kéne valami levezető ebben a stresszes világunkban. Akkor már a Budapest Urban Games-szel épp szervetünk egy budapesti kosárlabda tornát és velük kerestük meg újra a Székely Budo-Sportot, akik szintén úgy gondolták, mint mi.

Miszerint, hogy egy motivált sportoló nem hátrál meg a kudarctól. Pláne, ha nemes érdekek vezérlik.

Ismét kitettünk egy zsákot. Majd jött a korona vírus így ez a zsák már több mint másfél évig bírta, aztán valami vandál késsel félbevágta...

Erről a Bikás Park környéke Facebook csoportból értesültem. A kép is onnan származik.

Ott kommentekben írtak mindent, hogy kik tehették. Volt, aki trx-esekre gondolt, hogy zavarták egymást a boxolókkal. De szerintem, aki sportol sose tenne ilyet egy másik sportoló sporteszközével. Egyszerűen ez nem fér össze a sportolói mentalitással szerintem. Még az amatőr vagy hobbysportolójéval se.

Be kell valljam, első blikkre én arra az idős nénire tippeltem, aki egy kutyát szokott sétáltatni és minden boldog embernek beszól. Történt ugyanis, hogy egyszer a kosarasok közé dobott kutyaszart... Aztán rájöttem, mikor lehiggadtam, hogy nem is lenne meg ehhez a fizikuma.

Meg arra is, hogy nem is különösebben érdekes, ki tette.

Sokkal fontosabb, hogy pótoljuk a hiányt, így fogtam magam, összecsörögtem a jól bevált Székely Budo-Sport Küzdősport üzlet vezetőjével Székely Csabával, és egy jóízű beszélgetés végére abban maradtunk, hogy beugrok hozzá egy 120 centis boxzsákért.

Be is pattantam a kocsiba, tűz az üzletbe amíg meg nem gondolja magát. Majd fél órával később Kozlov David kosaras barátom segítségével

fel is pattintottuk a zsákot az eredeti helyére.

Hogy miért vagyunk ilyen kitartóak? Hogy miért nem hagyjuk a fenébe?
  • Mert hiszünk benne, hogy a sport mindenkinek jó. Hiszen, ha csak egy ember kezd el pont emiatt sportolni, akkor nem csak ő lesz a sportól boldogabb és kiegyensúlyozottabb ember, de a családja is boldogabb lehet, mert nem rajtuk fogja levezetni a mindennapi streszt.
  • Hiszünk benne, hogy ez egy lánceakciót indíthat el, és ettől egyre több pozitv ember fog minket körülvenni és egyre jobb helyen élhetünk.
  • Na meg hiszünk benne, hogy a jó példa ragadós és idővel mások is belátják: Kedvesnek lenni igenis menő!

A világunk ugyanis nem attól lesz jobb hely, ha valakik azzá teszik, hanem ha mindenki úgy érzi, neki kell megtennie az első pozitív lépést, ha épp más nem teszi meg. Ebből is lehetne verseny, nem? Én szeretnék egyszer egy ilyen világban élni.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

„A gyerekek keresik az apjukat, várják haza” - Meghalt a miskolci hármasikrek édesapja

A 37 éves férfi súlyos szívbeteg lett, két héttel azután, hogy beköltöztek az otthonukba. A családsegítő szerint ha nincs a covid, talán hamarabb megkaphatta volna a szükséges kezeléseket.

Link másolása

hirdetés

Négy évvel ezelőtt születtek a miskolci hármasikrek, akiknek érkezése azért volt szenzáció, mert spontán módon fogantak. Ilyen 7-8 ezer szülésből egyszer ha előfordul - írja a Blikk.

Az akkor 25 éves édesanya elmondta, hogy csak egy babát vártak, őket is meglepte, hogy három pici született. Bár az édesapa akkoriban még dolgozott az építőiparban, de az egészségügyis anyuka otthon maradt az ikrekkel, így segítségre szorultak.

A Zsófi-ReményVár Egyesület támogatta a családot egy évig. Majd mikor az apa lebetegedett, újra a család mellé álltak. Az egyesület elnöke a lapnak elmondta, hogy:

"2019-ben kerültünk ismét napi kapcsolatba velük, amikor Robiról kiderült, hogy beteg. Eleinte csak egy megfázásra gyanakodtak, aztán az orvosok közölték, hogy súlyos szívbetegséggel küszködik. A vizsgálatok során azt is megállapították, hogy szívátültetésre lesz szüksége, de előtte egy hosszas gyógyszeres kezelés várt rá, ami az egész tavalyi évben tartott".

Az apa ekkor már nem tudott dolgozni, még az albérletük emeletére is nehezen jutott fel. Az anya ment vissza dolgozni.

hirdetés

"Idén márciusban Robi kapott egy szívritmus-szabályzót, vagyis pacemakert, de még utána is nagyon vizesedett. Hiába szedte a gyógyszereket, nem igazán javult az állapota. Ekkor már tudták, hogy az albérletükből hamarosan el kell költözniük, ezért a falusi csok segítségével megvettek egy házat Sajóbábonyban. Amikor berendeztük nekik, már nagyon rosszul volt.

Végül néhány nappal később, július 8-án mindössze 37 évesen örökre lehunyta a szemét. Két héttel azután, hogy beköltöztek az otthonukba. Ha nincs a Covid, Robi máig élhetne. Akkor talán hamarabb megtörténhetett volna az a beavatkozás, amire szüksége volt az élethez"

– mondta el a családsegítő.

Laura, az édesanya nehezen éli meg, hogy bár az egészségügyben dolgozik, mégsem tudott párján segíteni, pedig azt tervezték, hogy egész életüket együtt élik le.

"Teljesen összeomlottam a párom halála után. A gyerekek keresik az apjukat, várják haza, nem értik, hogy miért nincs velünk otthon. Még nem tudják azt sem, mi történt vele"

– mondta.

Ha segítenél a családnak az alapítvány számlaszámán megteheted: 10402764-50526755-84751000. Közlemény: Szilágyi Laura.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Foxi lecsókolbásszal tért haza, a gazdi keresi a jogos tulajdonost

'Mivel nagyjából 100 százalékban biztos vagyok abban, hogy nem volt nála pénz, ezért úgy hiszem, valakinek kártérítéssel tartozom, melynek eszmei értékét is készek vagyunk elismerni' - írja a kutya gazdája.

Link másolása

hirdetés

Különös történetet osztott meg Mariann a közösségi oldalán. Kutyája kedden egy jó adag kolbásszal tért haza. Az eddig nem derült ki, hogy hol tett szert a finomságra, pedig gazdája igyekezett több módon is megtalálni a jogos tulajdonost. A saját oldalán is beszámolt a történtekről, bízva benne, hogy eljut a felhívása a megfelelő helyre. Íme a sztorija:

"Kedves törökbálinti szomszédaim,

Foxi ma kiszökött a házból (nyitva maradt a kapu) és ezzel a hatvan deka lecsókolbásszal jött haza.

Mivel nagyjából 100 százalékban biztos vagyok abban, hogy nem volt nála pénz, ezért úgy hiszem, valakinek kártérítéssel (vélem egy elmaradt lecsóval) tartozom, melynek eszmei értékét is készek vagyunk elismerni.

Aki felismeri a képről (különös ismertetőjele nincs) (a fognyomok később kerültek rá) az jelentkezzen méltányos igénnyel"

- írja a Mariann.

hirdetés

A sztorit máris több ezren lájkolták és megosztották, a kommentelők sem fogták vissza magukat. A legtöbben a kutyát dicsérték, és saját hasonló történetüket is megosztották.

"Foxi kutyát jó áron megvenném!"

"Úgy 35-40 évvel ezelőtt az egyik macskánk egy szépen bepanírozott karajjal állított haza."

"Amikor még a bolt előtt hagyta a tejes az árut, a mi németvizslánk rendszeresen járt nyitás előtt zacskós tejért, kakaóért!!"

"Az én macskám egy hatalmas csirke far-háttal lepett meg. Három napig kerültem a szomszédokat"


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Lakatos Márk pólókampányából egymillió forint jött össze, amit jótékony célra ajánlott fel

Hírességek is csatlakoztak az akcióhoz, hogy felhívják a figyelmet a szolidaritásra.

Link másolása

hirdetés

Nagy siker lett Lakatos Márk 18-as karikával díszített pólója, melyet a Budapest Pride alkalmából tervezett, majd számos híresség vállalta a benne való megjelenést és fotózkodást. A stylist, műsorvezető elképzelése az volt, hogy a ruhadarabokból beérkező bevételt felajánlja jótékony célra.

Szombaton a közösségi oldalán arról számolt be, hogy

összejött egymillió forint,

melyet a Háttér Társaság, Magyarország legnagyobb és legrégibb jelenleg is működő leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, queer és interszexuális (LMBTQI) civil szervezete kaphat meg, és ezzel a jogsegélyszolgálatát támogatja.

Vasárnap pedig a pólókkal készült különleges sztárfotókat is megosztotta az oldalán. Látni köztük Lakatos Márk mellett többek között Tóth Andit, Gryllus Dorkát, Péterfy Borit, Steiner Kristófot is.

hirdetés

VIDEÓ: A fotózáson készült beszélgetések

A pólókat Istenes Bence és Csobot Adél is felvette:

Több barátja is felvette a pólót, Márk egy-egy rövid történetet is fűzött hozzájuk:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Megható videó: a meggyilkolt arizonai rendőr kislányát a kollégák kísérték el első óvodai napjára

Joshua Kinnardot 2018-ban egy bevetésben ölték meg. A társai akkor megígérték, hogy gyermeke minden fontosabb eseményénél ott lesznek.

Link másolása

hirdetés

A kollégák autóval vitték meggyilkolt társuk kislányát az első óvodai napjára. Így a rendőrök sorfala között vonulhatott be Julianna.

A rendőrtisztet, Joshua Kinnardot Arizonában, a Maricopa megyei sheriff hivatalának alkalmazásában dolgozott. 2018-ban ölték meg egy bevetésben.

A társai akkor megfogadták, hogy a gyermekét figyelemmel kísérik, és életének minden fontos pillanatában ott lesznek mellette.

A kislány júliusban kezdhette meg az óvodát, ahová komoly kísérettel, rendőrautóval érkezhetett meg, miközben a felnőttek sorfalat álltak neki és rózsával köszöntötték.

VIDEÓ: A kislány így érkezett meg az óvodába

Julianna édesanyja, Maggie elmondta, hogy nagyon hálás a közösség támogatásáért és segítségéért. Ő maga is egy alapítványt hozott létre elhunyt férje emlékére. Abban bízik, hogy ezzel ő is segíthet másokon. Arról is beszélt, hogy kislánya életében valóban egy nagy mérföldkő a mostani, hiszen ezzel megkezdődik az oktatása - írja a fox10phoenix.com.

hirdetés

Forrás: 24.hu

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: