hirdetés

KÖZÖSSÉG

Összefogtak a biciklisek és a motorosok, hogy hajléktalanokon segítsenek

A Budapest Bike Maffia és a Punishers LEMC Hungary önkéntesei 110 adag ételt főztek meg és osztottak szét Budapesten. És ez még csak a kezdet.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. október 18.

hirdetés

A Budapest Bike Maffia biciklis önkéntesei és Punishers LEMC Hungary motorosai közös főzéssel és ételosztással demonstrálták, milyen ereje lehet ma Magyarországon az összefogásnak, ha tettre kész emberek találkoznak. Közös célkitűzésük a jó cselekedeten túl azt is megmutatta: mindegy, hogy biciklivel, vagy motorral szeled az utcákat, ez együtt is működőképes.

Ma elég sok sztereotípia él a biciklisekről, motorosokról és autósokról. Ezt a hibás beidegződést is szerették volna feloldani közös vonulásukkal.

Adott két közösség, amelyben több hasonlóság is van. Mindkettő két keréken segíti a saját célkitűzésinek megfelelő célcsoportot. A Budapest Bike Maffia már 2011 óta egyre fejlődő önkéntesekből álló szervezet, akik a fizikai segítségnyújtáson túl, útmutatásokkal, kiadványokkal és jogi segítséggel is támogatják a hajléktalanokat Magyarországon.

A Punishers LEMC Hungary motorosai pedig a világ egyik legnagyobb motoros közösségének a képviselői. 14 országban vannak jelen és több ezer motorost, illetve segítőt tömörítenek magukba. A szervezet alapítói a klub történelmében vagy egykori, vagy ma is aktív rendőrök, tűzoltók, katonák, mentősök és törvénytisztelő állampolgárok. Éppen ezért a jelmondatuk is, hogy „Szolgálatban másokért”.

Az ő legfőbb küldetésük a gyermekek védelmezése és segítése világszerte: megvédik a zaklatott, családon belüli erőszakot elszenvedő, a szegény sorsú gyermekeket egyaránt.

hirdetés

Gyűjtéseket és jótékonysági gyermekmotoroztatásokat szerveznek, minden olyan jó ügy mellé odaállnak, amivel segíthetik a példamutatást és az elesettek védelmét. A magyarországi közösség a legfiatalabb a világszervezetben és elképesztően dinamikusan fejlődik.

A közös főzés kora délután kezdődött, összesen 110 adag ételt készítettek el. A menü igazi magyaros étel volt: kolbászos paprikás krumpli, amely mellé a gyermekek kézzel készítettek kókuszgolyót, a szervezők pedig még almát is csomagoltak a hajléktalanoknak.

A programban résztvevő önkéntes biciklisek és motorosok nagyon jó hangulatú délutánt töltöttek el együtt, amelyet közös játékkal tettek még izgalmasabbá. Kicsit olyan volt, mint egy csapatépítés az indulás előtt. Aki csak ott volt, egyaránt fantasztikus hangulatról, jókedvről és tettrekészségről számolt be.

A főzés és a kvíz után jött a közös csomagolás és felkészülés az indulásra. Majd délután fél hatkor elindult a menet.

Gondosan megtervezett útvonalat jártak be: a motorosok forgalmi védelme alatt a belső oldalon a biciklisek közlekedtek és szervezetten vonultak a célpontok felé.

Érintették a Keleti Pályaudvart, a Rákóczi teret, a II. János Pál Pápa teret, az étel felét pedig a Podmaniczky utcai női melegedőbe vitték el. A hosszúra nyúlt ételosztást nagy érdeklődés övezte az egész városban: ahol csak a közös menet elhaladt, mindenütt fotózták őket a járókelők, illetve rengetegen integettek is.

A programról készült hivatalos videó:

Az eredmény fantasztikus volt, hiszen ezen az októberi estén jól lakott Budapesten 110 hajléktalan ember, a két közösség pedig példamutatóan helyt állt, együttműködésben és összefogásban egyaránt.

Az akcióról további képeket IDE KATTINTVA, videókat pedig ITT nézhetsz meg.

A Punishers LEMC Hungary hivatalos oldala IDE kattintva, érhető el támogatói csoportjukat pedig ITT találod. A Budapest Bike Maffia hivatalos honlapjáért KATT IDE, Facebook-oldalukért pedig IDE!

Mindkét szervezet örömmel fogad önkénteseket, erről minden részletet a fenti elérhetőségeken tudhatsz meg.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Benzinkúton hozta világra kislányát, leparkoltak és másfél perccel később megszületett a baba

Az édesapa mesélte el a történetet, aki szerint a felesége egy igazi hős.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. január 18.

hirdetés

Egy benzinkúton szülte meg harmadik gyermekét egy püspökladányi édesanya vasárnap este Debrecenben. Püspökladányból mentek férjével a kórházba, de megindult a szülés, és már nem értek be a szülészetre.

Az apa a vajúdó feleségével állt le a benzinkút parkolójában, ahol a három kilós Polla világra jött. Az RTL Híradó beszélt a férjjel és a benzinkutassal is.

Az apa segítségért ment a kútra, ahol a mentők számát kérdezte meg, mert annyira stresszes volt, hogy nem jutott eszébe. A baba azonban nem várta meg a segítséget, a parkolást követő másfél perc múlva megszületett.

A férj elmondása szerint:

"Konkrétan mire én már tárcsáztam, már a babóca kint volt, a picur, és anyuka gyorsan a mellkasára tette, betakartuk".

Elárulta, hogy nagyon büszke a feleségére, aki egyedül véghezvitte mindezt úgy, hogy ő csak asszisztálni tudott hozzá.

hirdetés

A mentősök tájékoztatása szerint "a helyszínre érkező egységek egy egészséges, érett újszülött kislányt találtak, illetve az édesanyját, akiket alaposan megvizsgáltak, és a vizsgálatot követően stabil állapotban szállították őket a Debreceni Egyetem Klinikai Központjába".

A benzinkúton azt mondták, sok furcsaságot láttak már, de szülésnél eddig még sohasem kellett segítséget nyújtaniuk: "Nem pont erre számítottam egy ilyen munkanapon így este, de ugye bármi megtörténhet egy ilyen munkahelyen. Furcsa érzés volt, megmondom őszintén, meglepő is volt, de, de valahol mégis egy élet született, tehát egy világra jövetelnek voltunk úgymond a szemtanúi".

A kis Polla és az édesanyja is jól van. Hamarosan hazatérhetnek püspökladányi otthonukba.

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG

Zente is élvezi a telet: fotókon, ahogy az SMA-s kisfiú szánkózik

„Téli Zenti, ügyes Zenti!” – írta a szánkóban vigyorgó kisfiú képeihez az édesanyja.
hirdetés

Zente életét és fejlődését a Zolgensma-kezelés óta is követhetjük: édesanyja ugyanis rendszeresen tölt fel fotókat, videókat, beszámolókat a Facebookra.

Karácsonykor például egy hatalmas meglepetéssel készültek, videón mutatták meg, ahogy az SMA-s kisfiú egyedül áll, kapaszkodik és lépked.

Zente vasárnap pedig szánkózni ment a szüleivel. Anyukája több fotót is megosztott a szánkóban vigyorgó kisfiúról.

"Téli Zenti, ügyes Zenti!"

- írta a fotókhoz az SMA-s kisfiú anyukája.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Alig hitték el: J. K. Rowlingtól kaptak levelet egy budapesti általános iskola ötödikesei

Az Új Budai Alma Mater Általános Iskola 5.b osztálya nagy Harry Potter-rajongó.
Címkép: Northfoto/ZUMA Press, Inc. - szmo.hu
2021. január 18.

hirdetés

Nem mástól, mint

a Harry Potter szerzőjétől, J. K. Rowlingtól kaptak levelet egy budapesti általános iskola ötödikesei.

Az Új Budai Alma Mater Általános Iskola 5.b osztálya nagy Harry Potter rajongó. Az egyik tanáruk kereste meg a szerzőt, aki aztán levélben válaszolt a diákoknak. Erről az iskola Facebook-oldalán számoltak be.

J. K. Rowling leírta, hogy nagyon sok üzenetet kap, és - bár nagyon szeretne - sajnos nem tud mindegyikre külön válaszolni. Ugyanakkor nagyon szeret visszajelzéseket kapni az olvasóitól.

Az író a levélben azt is elmesélte a diákoknak, hogy az utóbbi időben nagyon sok munkája van, megosztotta például azt is, hogy nemrég írt egy új gyerekeknek szóló könyvet, amit most publikált.

Üzenetét pedig azzal zárja: nagyon sokat jelent neki, hogy az emberek időt és energiát fordítanak az írásra. Majd még egyszer megköszöni, hogy a diákok ilyen nagy rajongói Harrynek.

hirdetés

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG

Elment a nagy nevettető – a Sas-kabaré legviccesebb jeleneteivel emlékezünk Sas Józsefre

A Jászai Mari-díjas színművész 82 évesen hunyt el tegnap éjszaka. Íme egy válogatás, amiben felidézzük a közkedvelt humorista néhány nagyszerű előadását.
Fotó: MTI/Kollányi Péter - szmo.hu
2021. január 17.

hirdetés

Mint ahogy azt mi is megírtuk, elhunyt Sas József, a Mikroszkóp Színpad egykori igazgatója, színész és rendező. A kabaré műfajának egyik utolsó képviselője 2019 tavaszán agyvérzést kapott, és azóta nem tudott színpadra állni.

A humorista szervezete éjjel feladta a harcot, miután január elején elkapta a koronavírust és kórházba szállították. Halálhírét a család is megerősítette.

Sas József Békéscsabán született, édesapja, Sas Imre (Pollacsek Izidor) is színész volt, de zsidó származása miatt a holokauszt idején elhurcolták és megölték.

A színész Rózsahegyi Kálmán színiiskoláját 1957-ben végezte el, majd a győri Kisfaludy Színházhoz szerződött. Tagja volt 1958-tól a Békés Megyei Jókai Színháznak, 1959-től a Pécsi Nemzeti Színháznak, 1960-tól A Magyar Néphadsereg Művészegyüttesének, 1966-tól pedig a kecskeméti Katona József Színháznak. 1973 óta a Mikroszkóp Színpad művésze, melynek 1985–2009 között igazgatója is volt.

A rádió- és tv-kabarék állandó közreműködője, számos nagylemeze jelent meg, több önálló est írója, valamint előadója volt.

A Sas-kabaré legviccesebb előadásaival emlékezünk Sas Józsefre.

hirdetés

VIDEÓ: Sas kabaré: A két cigány

VIDEÓ: Hacsek és sajó

VIDEÓ: Sas kabaré: 2017

VIDEÓ: Sas kabaré: Polgári Kisebbségi Osztály

VIDEÓ: Szilveszter 2003

VIDEÓ: Zsarukabaré: Díszrab

VIDEÓ: Sas Kabaré: Trafik-mutyi


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: