News here
hirdetés

KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés

Az egész ország felfedezte Jocó bácsit

Amióta megjelent a vele készített interjúnk, fenekestül felfordult a fiatal töritanár élete - de pozitív értelemben.

Link másolása

hirdetés

Balatoni József, azaz Jocó bácsi már azelőtt is tekintélyes rajongótáborral rendelkezett, hogy másfél héttel ezelőtt portrécikket szenteltünk neki: Facebook-oldalát 4200-an követték, és a Pesten Hallottam csoportban is százával - sőt, inkább ezrével - kapta a lájkokat minden bejegyzése.

A fentiek ellenére az országos média nem igazán szentelt neki figyelmet, leszámítva persze az RTL Klub 1 perc és nyersz című műsorában való szereplését. Azután viszont, hogy megjelent az interjúnk, alapjaiban változott meg a helyzet: a cikket majdnem 25 ezren olvasták, és olyan láncreakciót indított el, amit még sosem tapasztaltunk portálunk lassan ötéves fennállása alatt.

Jocó bácsi videoüzenete az interjú megjelenése után nem sokkal:

hirdetés
Posted by Jocó bácsi világa on Rum headache day, Octobarrr 11, 2015

Először a Petőfi rádió hívta meg egy másnap reggeli beszélgetésre, majd jött az igazi bombahír: Tóth Balázs, a balatonlellei Alka Apartmanház tulajdonosa felajánlott egy 5 napos szálláslehetőséget az egész osztályának - ugyebár pont egy ilyen balatoni kirándulásra szerette volna közösségi összefogással előteremteni a pénzt, miután az RTL-en végül nem jött össze a nyeremény.

A dolog azonban nem állt meg itt. A Jocó bácsi világa Fb-oldal a mai napig 2300 új követővel gazdagodott, maga Jocó pedig sorra kapja az újabb és újabb felkéréseket. Forgatott vele és osztályával a Petőfi TV, cikkezett róla egy sor internetes oldal. Nemrégiben hosszú posztot is szentelt a dolognak, idemásoljuk szó szerint:

Mi történik most velem...?

Figyelem, kivételesen komoly poszt következik, kendőzetlenül őszintén.

Az elmúlt időszakban fenekestül felfordult az életem. Másfél hét alatt 14 interjút adtam, újságoknak, tv-ben, rádióban. Igen, igen élvezem, persze, hisz ha nem, akkor nem tenném. Rengeteg kedves, bíztató levelet, kommentet kapok, az emberek szeretettel fordulnak felém, ami nagyon jól esik. De azért vannak más jellegű észrevételek, de ez nem baj. Most egyben reagálnék mindenre, ami bennem kavarog és amik felmerültek.

"Celeb lettél!"- igen, a klasszikus értelemben igen, hisz hirtelen, egy dolog miatt felkaptak és népszerű lettem. De ezt vállaltam.

"Az ország legnépszerűbb tanára"- pillanatnyilag lehet. De ez csak azért, mert jókor voltam jó helyen és jól menedzselem ezt a dolgot.

"Bárhová elmész?"- nem, van egy szint. De természetesen rádiós és tévés magazinokba, nívós műsorokba szívesen megyek. És szakmai meghívásoknak is szívesen teszek eleget. Mert abból is van, csak az nem kap médiafigyelmet.

"Az ország legjobb töritanára"- biztos nem. Hiszem, hogy mindenkinél van jobb. Nálam biztos.

"Ez már nem a gyerekekről szól, ez öncélú magamutogatás."- valóban ez már nem csak a gyerekekről szól. De róluk is. Magamutogatás? Hát van tükröm, köszönöm, de öncélúan biztos nem mutogatnám magam. Én egyszerűen célul tűztem ki magam elé, hogy megmutatom, hogy lehet így is. És ha néhány gyereket kicsit másképp tanítanak a hatásomra, akkor már nyertem. Rengeteget.

jocobacim

"Ha van egy kis pénzem, azt inkább beteg gyerekeknek adom és nem szórakozásra."- Rendben, köszönöm, tégy így. Beteg gyerekeknek rengetegen gyűjtenek. Én is adok, természetesen. De én most a saját, "hétköznapi" gyerekeimnek gyűjtök. A felfogás demagóg, de ez van. Senkitől sem kuncsorogtam pénzt, aki meg ad, attól nagyon megköszönve elfogadom.

"Biztos rájuk költöd?"- nem, már vettem két cipőt... Ugyanmár. Magamat köpném szembe, ha nem rájuk fordítanám az egészet. Egész eddig költöttem rájuk, saját pénzből. Sőt, a közös gyűjtéshez én is mindig teszek. De aki nem hiszi, az ne tegye. Senkinek sem tartozom elszámolással a gyerekeken kívül. De azért a szülőket meg lehet kérdezni nyugodtan!

"Nehogy elszállj!"- nem szokásom. Belül egy őszinte, 5 éves kisfiú vagyok és maradok is. Kinek hol több, hol kevesebb, hol meg nincs önbizalma. És aki folyton kételkedik, jól és jót cselekszik-e. Egy biztos: sokkal magabiztosabb lettem, de ezt lehet persze elszállásnak venni. Mert akkor igen.

"Elfelejted honnan jöttél!"- nem, soha. Hálás vagyok Papkeszinek, Pápának, Pécsnek és azoknak az embereknek, akiktől rengeteget kaptam. De azért azt sem felejtem, hogy a szülőhelyemen nem kellettem (most már mondhatom, hogy szerencsére), mert pályakezdőből nem kérünk, van más, aki jobb hátszele van. Persze, most már kellenék. Hát, köszönöm, már nem élnék vele. De attól még nem felejtem el ki vagyok. Mert egy 5 éves kisgyerek.

Hát valahogy így vagyok én most. A gyerekek nagyon büszkék, sokan szeretnek és elismerik a munkámat. A barátaim aggódva nézik, hogy nőnek a táskák a szemeim alatt a fáradtságtól... Igen, ember vagyok és elfáradtam. És bámulok ki tovább a vonat ablakán és várom a percet, hogy végre megölelhessem a családomat. Mert most pihenek. Mert kell...

A Szeretlekmagyarország.hu mindig örömmel áll a pozitív üzenetű civil kezdeményezések mellé, így különösen jó érzés számunkra, hogy katalizátorai tudtunk lenni ennek a mesébe illő történetnek. Nem állítjuk, hogy nélkülünk nem valósulhatott volna meg, de azt talán ki lehet jelenteni, hogy nem feltétlenül így, illetve nem pont most. Emiatt az egész kicsit számunkra is sikersztori.

Oszd meg ezt a cikket, ha te is örülsz Jocó bácsi sikerének!


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Így él most a palackból itatott, csontsovány kisfiú – Hope 8 évesen tért vissza hajdani otthonába
Hope fotója annak idején bejárta a világot. A nigériai faluban boszorkánynak tartották, és kiközösítették az akkor 2 éves kisfiút. Egy dán nő azonban megmentette, és most visszavitte, hogy megismerje gyökereit.

Link másolása

hirdetés

Mi is írtunk 2016-ban a csonttá soványodott kisfiúról, akiről egy megrázó fotó készült, amikor egy dán önkéntes rátalált. Az akkor alig kétéves Hope-ot azért tagadták ki és lökték az utcára a szülei, mert boszorkánynak hitték. Anja Ringgren Loven nem csupán egy önkéntes, hanem egy alapítványt is létrehozott, amely kifejezetten az ilyen esetek áldozataival foglalkozik. Ha ő nem talál rá a kisfiúra, szinte biztos, hogy a kis Hope meghalt volna. Anja enni és inni adott a kisfiúnak és kórházba vitte, ahol kihajtották a testéből a férgeket és vérátömlesztést kapott. Állapota ennek köszönhetően rohamosan javulni kezdett. Egy évvel később a nő beszámolt a gyerek állapotáról.

A Hope-nak (Remény) elkeresztelt kisfiú ma már egy egészséges 8 éves kisgyerek - írja a Femina.

A kisfiú 87 társával együtt él a DINNødhjelp nevű jótékonysági szervezet által működtetett Land of Hope nevű gyermekvédelmi intézményben.

Az otthon Instagromanon megosztott beszámolója szerint Anja és Hope nemrég visszatért, hogy meglátogassák a gyerek egykori faluját. A nő szerint fontos, hogy a kisfiú láthassa a családját. Így találkoztak az anyai nagybácsival és az apával is, aki 2016-ban egy másik államban dolgozott, mikor a kicsit elűzték babonából. Hope apja nagyon meglepődött, amikor viszontlátta a fiát.

A gyerek ugyan már nem fog a családjával élni, de Anja szerint joga van ismerni a gyökereit, fontos, hogy tudja honnan származik, mert ez is segíti a személyisége fejlődését. De azért is fontos volt a találkozó, hogy a helyiek meglássák Hope fantasztikus átalakulását, és segítsék a régi babonák felszámolását.

hirdetés

Hope (a piros ingben) apjával:


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Eljegyezték a Jókai utcai házomlásban súlyosan megsérült táncművészt
Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt helyszínt.

Link másolása

hirdetés

Ahogy arról korábban mi is beszámoltunk, az Országos Baleseti Intézetből az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézetbe helyezték át azt a táncművészt, aki nyár elején szenvedett súlyos koponya- és gerincsérülést, amikor leomlott és az utcára zuhant az átalakítás alatt álló Jókai utca 1. szám alatti ház párkányfala. Az ügyben 45 tanút hallgatott meg a rendőrség, de gyanúsítás vagy őrizetbe vétel a mai napig nem történt.

A Budapesti Operettszínház a közösségi oldalán tudatta mindenkivel, hogy szeptember 17-én táncművésze, Babácsi Beni a szülők- és a szűk baráti kör társaságában megkérte Tóth Nikolett kezét.

Az eseményhez az Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet biztosított meghitt, szakrális helyszínt. Az eljegyzésre a fiatalok meghívták a Budapesti Operettszínház főigazgatóját, Kiss-B. Atillát, aki örömmel tett eleget a meghívásnak.

Az ifjú párnak sok boldogságot kívánunk!

hirdetés


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
100 méter magasságból zuhant le a pécsi vadászpilóta, túlélte és most újratanul mindent
Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet a vadászpilóta.

Link másolása

hirdetés

Adrián Tibor Zsigmond álma gyerekkora óta az volt, hogy vadászpilóta legyen, és 29 éves korára ezt sikerült el is érnie. Tanulmányai során bejárta a világot, Budapesten elvégezte a katonai főiskolát, majd Kanadában és Kecskeméten is tanult.

Sugárhajtású vadászrepülőgépből átült a siklóernyőbe, amivel főként a Mecsek fölé repült legszívesebben. Két hónappal ezelőttig.

Idén nyáron borzalmas balesetben 100 méter magasságból egy sziklafalnak csapódott, de csodával határos módon túlélte a zuhanást.

Szerencsére felépült és most azon dolgozik, hogy újra teljes életet élhessen – számolt be róla a PécsAktuál.

A 40 éves Adrián Tibor Zsigmond a Balaton-felvidéken repült és úgy tervezte, hogy több óra hosszat a lesz a levegőben siklóernyőjével. Mint mondta, „megtanult együtt élni a természettel és az időjárási körülményekkel”.

A tragikus napon viszont nem várt levegőáramlat kapta fel, majd egy szempillantás alatt megtörtént a baj.

Összecsuklott az ernyő szárnya, amit már nem tudott korrigálni a gyakorlott pilóta.

hirdetés
„70-80 km/h órás sebességgel csapódtam a Csobánc-hegy oldalának, ami nem kímélte a csontjaimat. Nem tudtam rá felkészülni, se korrigálni”

– mondta a Tizsi becenevű pilóta a PécsAktuálnak. Hozzátette, hogy miután földet ért, sokan siettek a segítségére.

Onnan mentőhelikopterrel Győrbe szállították, ahol 5 órán keresztül műtötték. Az orvosok mindössze pár százalék esélyt adtak arra, hogy túléli a balesetet. Az ütközés során felrobbant a csigolyája, azaz egy olyan speciális törés történt, ami “csupán” az idegrostokat roncsolta. Az orvosok azon dolgoztak, hogy a szilánkokat eltávolítsák.

„Ha eltört volna a csigolyám, esélyt sem kaptam volna arra, hogy mozgatni tudjam a lábaimat. Az orvosok mindent megtettek, hogy stabilizálni tudják a lábamat és esélyt kapjak a felépülésre”

– nyilatkozta a pécsi lapnak a vadászpilóta.

Az eset után felértékelődtek benne az emberi kapcsolatok és úgy érzi, szerencsés. Bár nem él teljes életet egyelőre, de azon dolgozik, hogy a baleset, ami egy belső útra is terelte, örömkönnyekké varázsolja a könnyeket.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÖZÖSSÉG
A Rovatból
hirdetés
Videón, ahogy rohant a defibrillátorért a kapus, amikor meccs közben szívrohamot kapott egy szurkoló a lelátón
Időközben az egyik operatőr is elájult. A hazai csapat, a Cádiz elnöke szerint szerencsére mindkét ember életben van, stabil állapotban hagyták el a stadiont.

Link másolása

hirdetés

A 82. percben leállította a játékot a bíró a Cádiz-FC Barcelona meccsen, mert összeesett egy szurkoló a lelátón, írja a Metro. A hazai csapat kapusa azonnal egy defibrillátorért rohant a kispadhoz, amit az óriási sprint végén feldobott a lelátóra.

Jeremías Ledesma a saját orvosi csapatától kérte el az életmentő készüléket. Időközben az idős szurkolóhoz már megérkeztek az egészségügyi szakemberek, akik megkezdték a küzdelmet a szívrohamot szenvedett férfi életéért.

A vendégcsapat 2:0-ás vezetésénél félbeszakított mérkőzés közel egy órán keresztül állt. A játékvezető egy idő után az öltözőbe küldte a megdöbbent játékosokat, akik közül többen is a szurkoló életéért imádkoztak.

Időközben kiderült, hogy egy másik ember is rosszul lett a stadionban. A férfi állítólag operatőrként dolgozott a meccsen. A Cádiz elnöke megerősítette, hogy szerencsére mindkét ember jól van, stabil állapotban hagyták el a stadiont.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: