KÉK HÍREK

Videóra vették, ahogy egy kamaszfiút arra kényszerít egy csapat fiatal, hogy a cipőjüket csókolgassa

Az eset Szombathelyen történt, az áldozat egy 15 éves, cukorbeteg fiú. A megalázásáról készült videó már a közösségi oldalakon terjed.

Link másolása

A Facebookon, a TikTokon és az Instagramon is terjed egy videó arról, hogy több fiatal megaláz egy kamaszfiút Szombathelyen - számolt be róla a Nyugat.hu.

A felvételen az látható, hogy az áldozatot körbeveszik a zaklatói, és arra kényszerítik, hogy térdeljen le és csókolja meg a cipőjüket. Miután ezt megtette, megkérdezi, hogy "ennyi?", mire a fiatalok azt mondják, hogy igen, ezért a fiú feláll. Az egyik zaklató azonban megint arra utasítja, hogy térdeljen le és csókolgassa a cipőjét, és miután a megfélemlített fiú ennek eleget tesz, "okos kutyának" nevezi őt.

Aztán a többi fiatal is odanyújtja neki a lábát, így a fiú kénytelen az ő cipőjüket is újra és újra megpuszilni. Közben hallható, hogy a zaklatók azt akarják, hogy minél jobban látszódjon a felvételen, amit a fiú csinál, és arról is beszélnek, hogy a felvétel kikerül-e a netre.

A Nyugat.hu megtalálta a megfélemlített kamasz édesapját, aki azonnal megismerte a videóban a fiát a hangjáról és az állásáról, valamint a kezén látható szenzorról, ugyanis gyermeke négy éves kora óta cukorbeteg, napi hat inzulint kap. Azt is elmondta, hogy éjszaka a csicskáztatók szülei közül is több megkereste a fiú édesanyját és bocsánatot is kértek tőle, az apa szerint azonban ennyivel nem lehet ezt elintézni.

"Nehéz higgadtan beszélni arról, mit éreztem, amikor a videót láttam, de ezt talán a legtöbb apa átérzi, hogy olyan gondolatok forogtak a fejemben a tettesekkel kapcsolatban, amit nem szívesen mondanék el. De nem vagyok olyan őrült, hogy megtegyem, helyette a rendőrséghez fordulok és feljelentést teszek" - mondta.

Arról is beszélt, hogy bár nem tudja, mi történt a videó előtt és után, de a zaklatók már ismertek. Szerinte egy nyolcfős bandáról van szó, akik már másokat is megaláztak hasonló módon.

"Csapatban járnak, élvezik, ha másokat megfélemlítenek, 40 kilós kisfiúk, akik egyedül nem mernék megtenni azt, amit bandában csinálnak. Egy ismerősöm elmondta, hogy nemrégiben egy kidobóban emberükre találtak, arról valószínűleg nem tesznek fel videót"

- tette hozzá.

A Nyugat.hu elküldte a videó kitakaratlan változatát a Vas megyei rendőrségnek.

FRISSÍTÉS:

A police.hu oldalon délután azt közölték, hogy hétfőn feljelentés érkezett a történtek miatt, az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Videó: tömegverekedés tört ki az újpesti és ferencvárosi szurkolók között a Népligetben a meccs előtt
Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, összecsapott a fradistákkal az MVM Dome előtt. A rendőrök közbeavatkozása nélkül nagyobb lett volna a balhé.

Link másolása

Az Újpest-drukkerek többsége különbuszokkal indult a Megyeri útról a Groupama Arénához, hogy megnézzék a vasárnap kora esti Fradi-Újpest összecsapást. Ez elég biztonságos megközelítési módnak tűnt, de voltak azért szép számmal olyanok is, akik vállalták a veszélyt, és egyénileg közelítették meg a helyszínt.

Nyilván egy okuk volt rá: szerették volna összemérni az erejüket a ferencvárosiakkal.

Körülbelül száz újpesti ultra, kiegészülve néhány Vasas-szurkolóval, a népligeti multifunkcionális csarnoknál, az MVM Dome-nál csapott össze bő órával a meccs kezdése előtt ugyanannyi fradistával

- írta meg a Blikk.

A fradisták voltak fölényben a szemtanúk szerint, de az már nem derült ki, mi lett volna a balhé vége, mert megjelent egy nagyobb létszámú rendőri erő, és szétválasztotta a feleket. A lap szerint komolyabb személyi sérülés nem történt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Tragédia! Egy ukrán férfi kizuhant egy szálloda ablakán Angyalföldön, azonnal meghalt
A Szegedi úton található szállodában történt a szörnyű baleset.

Link másolása

A Ripost cikke szerint egy ukrán nemzetiségű férfi kizuhant egy XIII. kerületi hotelből. A férfi életét vesztette. Az angyalföldi Szegedi úton található Hotel Flandriában történt a tragédia.

A lap szerint a második emeleti szoba ablakkeretét és az ablakpárkányt is hatalmas vérfoltok borították, a rendőrség azonban kizárta, hogy bűncselekmény történt volna.

A BRFK tájékoztatása szerint közigazgatási hatósági eljárás keretében vizsgálják az eset körülményeit.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Egy magyar utas verekedett a gépen, 18 órát késett a Wizz Air járata Dzsiddából
Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak. Kairót és Larnakát közbeiktatva érkezett meg a gép végül délután Budapestre.

Link másolása

18 óra késéssel szállt le a Wizz Air egy járata Budapesten, egy magyar utas verekedett a gépen, egy másik utast és a személyzet egy tagját is bántalmazta, írja a Budflyer.

Egyelőre nem tudni, mi volt az oka a konfliktusnak.

"A fapados légitársaság Dzsiddából Budapestre tartó járatának egyik magyar állampolgárságú utasa Kairó felett bántalmazni kezdte utastársát, majd a személyzet egyik tagját is megütötte. A járat kapitánya ezért a gép azonnali divertálását rendelte el Egyiptom fővárosának repülőterére. A lekötözött rendbontó utast azonban csak több mint 2 órával a leszállást követően távolították el a gép fedélzetéről.

Időközben a járat személyzetének a munkaideje a végéhez közeledett, így a repülőgép Budapest helyett Larnaca irányába indult tovább. Cipruson a nagyjából 220 fő, nagyrészt mekkai zarándoklaton részt vett külföldi állampolgárságú utast buszokkal szállították Larnaca, illetve az onnan 50km-re lévő Nicosia egyik szállodájába.

A gép végül az eredetileg tervezett 11:30-as felszálláshoz képest 3 óra késéssel kezdte meg útját Budapestre, ahol 16:30 előtt pár perccel szállt le.

A három kontinensen át tartó utazás összesen 18 órás késéssel zárult.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Elszaladt a kutya, pult alól adják a cukrot – elképesztő dolgokkal zaklatják az emberek a 112-t
A hívások csaknem fele valójában nem igényli a mentők, a rendőrök, vagy a tűzoltók beavatkozását.

Link másolása

Szlovák nyelven hogy mondják a disznót? Elszaladt a kutya, pult alól adják a cukrot – sokan még mindig ilyen felesleges bejelentésekkel hívják a 112-t - hangzott el az RTL híradójában.

A rendőrök most újabb beszélgetéseket tettek közzé, hogy felhívják a figyelmet: az indokolatlan hívásokkal a tényleg bajban lévők elől vehetik el a segítséget.

A hívások csaknem fele valójában nem igényli a mentők, a rendőrök, vagy a tűzoltók beavatkozását.


Link másolása
KÖVESS MINKET: