News here

KÉK HÍREK

Videóra vették, ahogy egy kamaszfiút arra kényszerít egy csapat fiatal, hogy a cipőjüket csókolgassa

Az eset Szombathelyen történt, az áldozat egy 15 éves, cukorbeteg fiú. A megalázásáról készült videó már a közösségi oldalakon terjed.

Link másolása

A Facebookon, a TikTokon és az Instagramon is terjed egy videó arról, hogy több fiatal megaláz egy kamaszfiút Szombathelyen - számolt be róla a Nyugat.hu.

A felvételen az látható, hogy az áldozatot körbeveszik a zaklatói, és arra kényszerítik, hogy térdeljen le és csókolja meg a cipőjüket. Miután ezt megtette, megkérdezi, hogy "ennyi?", mire a fiatalok azt mondják, hogy igen, ezért a fiú feláll. Az egyik zaklató azonban megint arra utasítja, hogy térdeljen le és csókolgassa a cipőjét, és miután a megfélemlített fiú ennek eleget tesz, "okos kutyának" nevezi őt.

Aztán a többi fiatal is odanyújtja neki a lábát, így a fiú kénytelen az ő cipőjüket is újra és újra megpuszilni. Közben hallható, hogy a zaklatók azt akarják, hogy minél jobban látszódjon a felvételen, amit a fiú csinál, és arról is beszélnek, hogy a felvétel kikerül-e a netre.

A Nyugat.hu megtalálta a megfélemlített kamasz édesapját, aki azonnal megismerte a videóban a fiát a hangjáról és az állásáról, valamint a kezén látható szenzorról, ugyanis gyermeke négy éves kora óta cukorbeteg, napi hat inzulint kap. Azt is elmondta, hogy éjszaka a csicskáztatók szülei közül is több megkereste a fiú édesanyját és bocsánatot is kértek tőle, az apa szerint azonban ennyivel nem lehet ezt elintézni.

"Nehéz higgadtan beszélni arról, mit éreztem, amikor a videót láttam, de ezt talán a legtöbb apa átérzi, hogy olyan gondolatok forogtak a fejemben a tettesekkel kapcsolatban, amit nem szívesen mondanék el. De nem vagyok olyan őrült, hogy megtegyem, helyette a rendőrséghez fordulok és feljelentést teszek" - mondta.

Arról is beszélt, hogy bár nem tudja, mi történt a videó előtt és után, de a zaklatók már ismertek. Szerinte egy nyolcfős bandáról van szó, akik már másokat is megaláztak hasonló módon.

"Csapatban járnak, élvezik, ha másokat megfélemlítenek, 40 kilós kisfiúk, akik egyedül nem mernék megtenni azt, amit bandában csinálnak. Egy ismerősöm elmondta, hogy nemrégiben egy kidobóban emberükre találtak, arról valószínűleg nem tesznek fel videót"

- tette hozzá.

A Nyugat.hu elküldte a videó kitakaratlan változatát a Vas megyei rendőrségnek.

FRISSÍTÉS:

A police.hu oldalon délután azt közölték, hogy hétfőn feljelentés érkezett a történtek miatt, az eset körülményeit a Szombathelyi Rendőrkapitányság büntetőeljárás keretében vizsgálja.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
A Rovatból
Kiderült, hogy kóborolt el, és mit csinált éjjel a hidegben az a hatéves kislány, akit vasárnap óta kerestek Pérnél
Zóra 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt. Végül egy siklóernyős bukkant rá hétfőn.

Link másolása

A kutyáját követte játék közben, de aztán a sűrű ködben már nem talált haza az a hatéves kislány, akire végül hétfőn egy siklóernyős talált rá - írja a Blikk.

Ahogy arról mi is beszámoltunk, Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt ezután nagy erőkkel kezdték keresni, és végül egy a kutatásban résztvevő siklóernyős szúrta ki fentről, ahogy a gyerek a péri reptér közelében ácsorgott.

Mehringer Szabolcs később azt mondta, hogy neki is van egy hatéves gyereke, így átérezte, min mennek keresztül a szülők.

„Éppen csak felemelkedtem, és megláttam a kislányt. Amikor leszálltam hozzá, nem volt megijedve, nem is sírt. Békésen ücsörgött. Elmesélte, hogy egy fa tövében töltötte az éjszakát, most pedig napozik”

- mondta a hős siklóernyős.

"Nagyon aranyos volt, gyorsan megvizsgáltam, nincs-e baja, de szerencsére nem volt. Mondta még, hogy ma az anyukája dolgozik, mire azt válaszoltam: biztos nem, téged keres minden erejével. Megöleltem és nagyon megkönnyebbültem" - tette hozzá.

Azóta az is kiderült, hogy Zóra tegnap délután a kutyájával ment ki játszani, majd az állatot követte egy darabig, de a nagy ködben eltévedt.

A gyerek összesen 10 kilométert gyalogolt, éjjel pedig az erdőben aludt, mivel nem talált haza.

A testhőmérséklete alig 36 fok volt, amikor hétfő délelőtt megtalálták.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Megtalálták a Győr mellett eltűnt kislányt
A gyermek épen és egészségesen került elő.

Link másolása

Mi is megírtuk, hogy vasárnap 16 óra körül egy Péri tanyáról eltűnt egy kislány.

A gyerek felkutatása sikeresen záródott november 14-én a délelőtti órákban - írta a police.hu.

A gyermekre Pér községben lévő repülőtér környezetében találtak rá a keresők a nagy erőkkel végrehajtott összehangolt művelet eredményeként.

Túróczi Zóra vasárnap délután, nagyjából négy órakor tűnt el Pérről, a Kánvási dűlőben lévő tanyáról. A kislányt nagy erőkkel kezdték el kutatni, a kereséshez a Pest Megyei Kutató-Mentő Szolgálat szakemberei is csatlakoztak. Állítólag egy kutya után indult el otthonról, szerencsére az időjárásnak megfelelően felöltözve az rtl.hu szerint.

A kislány egészséges, azonban a körülményekre tekintettel a mentőszolgálat munkatársai kórházba szállították.

A keresésben résztvevőknek köszönetünket fejezzük ki a kitartó és eredményes munkájukhoz!


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Lövöldözés volt reggel a Nagykőrösi úton, egy furgonból lőtték a rendőröket
A rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk, az Ecseri piacnál állították meg a járművet végül.

Link másolása

Lövöldözés volt hétfő reggel az M5-ös autópálya budapesti bevezető szakaszán: a rendőrök egy fehér furgont üldöztek, amiből tüzet nyitottak rájuk.

A Blikk azt írja, hogy a Rádió 1 reggeli műsorába telefonált be több hallgató, jelezve a történéseket. Elmondásuk szerint egy fehér furgon menekült a rendőrök elől az M5-ös bevezető szakaszán.

A hatóságok végül a Nagykőrösi úton, az Ecseri piacnál állították meg a járművet.

A rendőrség későbbre ígért tájékoztatást az ügyben. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) reggel nyolc óra körül azt írta, hogy az M5-ös bevezető szakaszán az autópiacnál sávlezárásra kell számítani hatósági intézkedés miatt.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Videón, ahogy a kommandósok elfogják a Budapesten lövöldöző embercsempészeket
Az M5-ösön akarták ellenőrizni az autójukat, de ők továbbhajtottak és tüzet nyitottak a rendőrökre. Végül Kispesten fogták el őket.

Link másolása

A TEK kommandósai fogták el hétfő reggel azt a két embercsempészt, akiknek az autóját az M5-ösön akarták megállítani a rendőrök, de ők elhajtottak és tüzet nyitottak rájuk – derül ki a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) közleményéből. Több lövés is dördült, de az akcióban senki nem sérült meg.

Ahogy arról mi is beszámoltunk,

lövöldözés és autósüldözés volt hétfő reggel az M5-ös budapesti bevezető szakaszán.

A rendőrök egy fehér furgont vettek üldözőbe, amit végül az Ecseri piac közelében sikerült megállatni.

A BRFK most azt írja, hogy a magyar rendszámú Ford Transitot reggel 7 óra 22 perc körül az M5-ös autópályán, Inárcs közelében akarták ellenőrizni a járőrök a Nemzeti Nyomozó Iroda információi alapján.

A kisteherautó sofőrje azonban figyelmen kívül hagyta a felszólítást és tovább hajtott, a kocsiból pedig több lövést is leadtak a rendőrautó felé.

A rendőrök üldözőbe vették a Transitot, amit végül Budapest határában sikerült megállítani. Ezután a sofőr és a mellette ülő férfi bemenekült egy közeli erdőbe. Eközben további lövéseket adtak le a rendőrök felé, az egyik rendőr pedig figyelmeztető lövést követően viszonozta is a tüzet.

A BRFK ezután lezárta a területet, a helyszínre pedig csapaterőt, kutyás egységeket, nyomozókat és helyszínelőket irányítottak. A hajszába bekapcsolódott a Terrorelhárítási Központ (TEK) műveleti egysége is, akik

végül 8 óra 21 perckor a XIX. kerületben elfogták a két, magát iraki állampolgárnak valló férfit.

Ellenük embercsempészés és hivatalos személy elleni erőszak miatt indult eljárás.

A kisteherautóban 21 illegális migráns utazott. A BRFK közleménye szerint a lövések következtében sem ők, sem az embercsempészek, sem a rendőrök nem sérültek meg.


Link másolása
KÖVESS MINKET: