KÉK HÍREK
A Rovatból

Videón, ahogy egy járőr lelő egy terhes nőt, aki autójával megpróbál elhajtani

A 21 éves, kétgyermekes amerikai nőt bolti lopással gyanúsították, de tagadta a vádat és nem akart kiszállni a kocsijából. Belehalt az ohiói rendőr által leadott lövésbe.

Link másolása

Az ohiói rendőrség közzétette a Ta'Kiya Youngot lelövő járőr testkamerája által készített felvételt a 21 éves nővel szembeni, halálos kimenetelű rendőri intézkedésről. A videó szerint Young nem akart kiszállni az autójából, el akart hajtani, ezért rálőtt az egyik járőr. Az áldozat családja vádemelést kér az intézkedő rendőrök ellen.

A 21 éves, kétgyermekes Ta'Kiya Youngot augusztus 24-én az Ohio állambeli Blendon Townshipben akarták intézkedés alá vonni a rendőrök, amikor a harmadik gyermekével várandós nő egy mozgássérülteknek fenntartott parkolóhelyen állt az autójával. A videón hallható, amint Young megkérdezi a járőröket, miért akarják kiszállítani a kocsiból, erre pedig azt válaszolják neki, hogy bolti lopással vádolják.

A fiatal nő azt mondja, ő nem tett semmi törvénytelent, más lányok loptak az egyik üzletből, majd megpróbál elhajtani a helyszínről, de ekkor az autó előtt álló rendőr rálő Youngra.

Ezután sikoltozás hallatszik, majd a kocsi lassan továbbgurul, és egy téglaépületnek ütközve megáll. A rendőrök nem tudták kinyitni az autó vezetőoldali ajtaját, ezért betörték az ablaküveget, majd orvosi segítséget nyújtottak a nőnek – ez már nem látszik a testkamerás felvételen, erről John Belford, Blendon Township rendőrfőnöke beszélt a sajtónak.

Youngot később halottnak nyilvánították, és novemberre várt harmadik gyermekét sem tudták megmenteni.

A lelőtt nő családja vádemelést kér a rendőrök ellen. Álláspontjuk szerint a testkamerás felvétel is bizonyítja, hogy Ta'Kiya Young halála elkerülhető lett volna, de a járőrök visszaéltek a hatalmukkal és túlzott erőszakot alkalmaztak. Az ügyben érintett rendőröket fizetett adminisztratív szabadságra küldték, az esetet az Ohiói Bűnügyi Nyomozóiroda vizsgálja.

Forrás: New York Post


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Népszerű
Ajánljuk
Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Tragédia a szalagavatón: a fellépése után meghalt a kiskunhalasi középiskola egyik tanára
A mentők hosszasan küzdöttek az oktató életéért, de már nem tudták megmenteni. Az iskola saját halottjának tekinti.

Link másolása

Rosszul lett egy oktató a Kiskunhalasi Szakképzési Centrum Vári Szabó István Szakképző Iskola és Kollégium pénteki szalagavató ünnepségén. A kiérkező mentők hosszú időn keresztül próbálták stabilizálni az állapotát, de nem tudták megmenteni az életét - írja a baon.hu.

Az intézmény közleményében azt írta, hogy

az oktató a fellépését követően lett rosszul.

„Az Iskola a nagy tisztelettel övezett Tanárát saját halottjának tekinti” - tették hozzá.

A baon.hu úgy tudja, hogy a rendezvények helyet adó Dékáni Árpád Technikum sportcsarnokához egy másik mentőt is hívtak, mert egy diák is rosszul lett. Őt a kiérkező mentők a helyszíni ellátást követően a kiskunhalasi kórház sürgősségi osztályára szállították.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Elvittek a kórházból egy ismert orvost a rendőrök Salgótarjánban az asszisztensével együtt
Az a gyanú ellenük, hogy hálapénzt fogadtak el. A rendőrség megerősítette a történteket.
SZMO, fotó: Police.hu - szmo.hu
2023. december 08.


Link másolása

Egy ismert orvost és asszisztensét vitték el a rendőrök hálapénz elfogadása miatt a salgótarjáni kórházból, írta meg a nool.hu.

A történteket a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság is megerősítette:

"A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztályán folyamatban lévő büntetőeljárásban munkatársaink vesztegetés elfogadása miatt december 7-én állítottak elő egy orvost az egyik Nógrád vármegyei kórházból."

A rendőrség a nyomozás érdekeire való tekintettel más információt egyelőre nem hoz nyilvánosságra.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Rémálom a sípályán: nyolc métert zuhant az anya és fia, amikor kizuhantak a sífelvonóból Ausztriában
Az anya súlyos hát- és medencesérüléseket szenvedett. A fiú és a férj is megsérült, de róluk a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást.

Link másolása

A sífelvonó, amelyben a család ült, hirtelen meglazult, és hátracsúszott, majd összeütközött a következő üléssel. A baleset Schwendauban történt: egy 38 éves nő és 11 éves fia a körülbelül nyolcméteres mélységbe zuhantak.

A Blikk összefoglalója szerint a négyüléses székben az anya és a fiú mellett a családfő is ott volt, amikor eddig ismeretlen okból a baleset bekövetkezett.

Az anya súlyos hát- és medencesérüléseket szenvedett. A fiú és a férj is megsérült, de róluk a rendőrség nem adott bővebb tájékoztatást.

A családot mentőhelikopterrel szállították az innsbrucki kórházba.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
128 késszúrással ölte meg 19 éves feleségét – akár életfogytiglant is kaphat
Első fokon októberben a férj 14 év börtönt kapott, de ezt az ügyészség kevesellte, ezért fellebbeztek.

Link másolása

Élete végéig börtönbe kerülhet az a 22 éves férfi, aki két éve 128 késszúrással végzett 19 éves feleségével Jászladányban. A házaspár tagjai aznap hangosan veszekedtek, ez fajult el a vád szerint. A gyilkosság után a férfi elrejtette felesége holttestét a lakásban, később a rokonai ott találtak rá - hangzott el az RTL híradójában. A párnak két kisgyereke van. Első fokon októberben a férj 14 év börtönt kapott, de ezt az ügyészség kevesellte, ezért fellebbeztek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Ajánljuk