KÉK HÍREK

Videón, ahogy amerikai rendőrök nevetgélnek egy demens nő elfogásán, és a közben szerzett sérülésein

„Hallod, ahogy reccsen a válla? Imádom!” – hangzik el a felvételen.

Link másolása

Az ügyvédje által kiadott felvételek szerint az amerikai rendőrök gúnyolódva nevetgélnek egy 73 éves, demenciában szenvedő nő letartóztatásán, akinek többek között a vállát is kificamították - írja a BBC.

Karen Garnert tavaly június 26-án vették őrizetbe, miután Colorado államban kilépett egy Walmart üzletből anélkül, hogy fizetett volna 13 dolláros vásárlása után.

A felvételt később a rendőrök maguk is megnézték, egy ponton pedig ökölpacsit adnak egymásnak a sikeres akció örömére. Ez a felvétel került a nő ügyvédje, Sarah Schielke birtokába. Schielke szerint védence könyöke eltört és válla is kimozdult a helyéről a letartóztatás során.

A Garner asszony közeli fogdájából készült videó pedig azt mutatja, hogy a törékeny külsejű nagymama bilincsbe borulva fekszik egy padon, miközben a tisztek viccelődtek az eset kapcsán - mondja ügyvédje.

Az egyik rendőr - egy fiatal nő - többször nem tetszésének ad hangot a felvételek láttán,

társa azonban azt mondja, hogy „imádja” a felvételt, arra pedig külön, nevetve hívja fel a figyelmet, amikor a nő vállának vagy könyökének reccsenését lehet hallani.

A nő családja szövetségi pert indít az ügy kapcsán, a rendőrség pedig az ügy vizsgálatának lezárultáig nem kíván nyilatkozni.

Megrázó felvétel az intézkedésről, és a rendőrök reakciójáról:

Sokan már az intézkedésről készült felvételt is túlzónak érezték, az azonban rendkívüli felháborodást váltott ki, amikor az esetet vidáman visszanéző rendőrökről készült videó került nyilvánosságra. Az eset nem sokkal azután történt, hogy ítélet született a George Floydot megölő rendőr Derek Chauvin ügyében. A tavalyi, egész országot felkavaró eset után több rendőri kényszerintézkedés, így például a fojtófogás alkalmazását is visszaszorították.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Lezuhant a 8. emeletről egy férfi egy budapesti építkezésen, de zúzódásokkal megúszta a balesetet
Leszkocki István igazi túlélő, öt éve egy totálkáros autóból szállt ki egy kisebb vállsérüléssel.

Link másolása

Lezuhant a nyolcadik emeleti állványról egy budapesti építkezésen egy 26 éves férfi, de csodával határos módon zúzódásokkal megúszta a balesetet - számolt be róla az RTL Híradó. Leszkocki István öt éve már túlélt egy súlyos autóbalesetet is.

A férfi reggel 8 órakor kezdett egy IX. kerületi építkezésen:

az állványon állt a nyolcadik emeleten, és készítette elő a szigeteléshez az anyagokat. Ekkor azonban megrándult a térde.

A Híradónak azt mondta, hogy hallotta a kattogást, és egyből rosszul lett, elkezdett émelyegni, és tudta, hogy ez nem jó.

„Azon nyomban leültem, vettem mély levegőket, hogy oxigént kapjon az agyam.”

Miután kicsit jobban lett megpróbált felállni, akkor azonban megint belenyilallt a fájdalom a térdébe, és elájult.

Az ötödik emeleten tért magához, és nem is értette, hogy mi történt.

Mindene fájt, a karja zsibbadt, attól félt, hogy megsérült a gerince, és lebénult. A mentők azonban megnyugtatták, hogy nincsen ekkora baj.

István fej- és végtagsérüléseket szenvedett, a helyszíni ellátás után viszonylag stabil állapotban szállították traumatológiai osztályra, ahonnan hétfőn ki is engedték. Azt mondja, nagy szerencséje volt, hogy az ájulás után nem az utca felé a szabadba, hanem a fal és az állvány közé esett be.

„Mindenki mondja, hogy túlélő vagyok, hogy egy ilyen eset után itt tudok állni és beszélni.”

A fiatal férfi öt évvel ezelőtt már túlélt egy súlyos autóbalesetet is: akkor egy totálkárosra tört autóból szállt ki egy kisebb vállsérüléssel.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Videó: Zsákszámra lopta ki a ruhákat egy budapesti plázából a biztonsági őr
L. András és társa közel félmillió forint értékű ruhaneműt vitt el egy józsefvárosi pláza egyik ruhaüzletéből.

Link másolása

A józsefvárosi nyomozók tetten érték és elfogták azt a két férfit, akik a gyanú szerint zsákszámra lopták ki a ruhákat egy VIII. kerületi plázából - írja a Police.hu.

A gyanú szerint a férfiak 2023. február 4-én 0 óra 27 perc körül

közel félmillió forint értékű ruhaneműt vittek el egy józsefvárosi pláza egyik ruhaüzletéből.

L. András a bolt vagyonőreként két zsákot pakolt tele különféle ruhadarabokkal, majd azokat az üzlethez érkező D. Róbertnek átadta. A két zsákkal távozó férfit a nyomozók a plázából kilépve elfogták. Tíz perccel később L. Andrást is elfogták az üzletben, majd mind a két férfit előállították.

A nyomozás adatai szerint L. András már 2023. január 9. és február 2. között is többször lopott a divatüzlet árujából hasonló módszerrel, amellyel több mint négymillió forint kárt okozott.

A két férfit a nyomozók lopás miatt hallgatták ki gyanúsítottként, valamint indítványozták letartóztatásukat.

Az 58 éves L. András a terhére rótt bűncselekmények elkövetését csak részben ismerte el, a gyanúsítás miatt panasszal élt. Elmondása szerint korábban ilyen bűncselekményt nem követett el, ám az otthonában tartott kutatás során több zsák ruhát találtak az üzlet címkéjével ellátva. Az 53 éves D. Róbert nem tett vallomást.​

VIDEÓ: A lopásról


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Bemérték a mobilját, így találtak meg a román rendőrök egy nőt, akit a párja bezárt a csomagtartóba, majd felgyújtotta az autót
Mire a rendőrök a helyszínre értek az autó már lángolt, de a nőt még idejében sikerült kimenteni.

Link másolása

Az áldozat mobiltelefonját bemérve sikerült a román hatóságoknak megtalálniuk és még idejében kimenteniük egy elrabolt nőt, akit bántalmazója egy autó csomagtartójába zárt, elvitte egy elhagyott telekre, ahol rágyújtotta a járművet - közölte hétfőn a bukaresti rendőrfőkapitányság.

A rendőrséget hétfő hajnali 4 óra 40 perckor riasztották, hogy Bukarest harmadik kerületének egyik szállodájánál egy nő segítséget kért.

Azt állította, hogy egy szóváltás nyomán partnere bántalmazta, autójának csomagtartójába zárta, és ismeretlen irányba elhajtott vele.

A speciális távközlési szolgálat (STS) által rendelkezésükre bocsátott GPS-koordináták segítségével a rendőrök tíz percen belül négy kilométerrel távolabb azonosították a gyanús járművet, amelynek a belsejében lángokat láttak. A tüzet sikerült poroltóval megfékezniük, az áldozatot pedig még idejében kimenekítették. Nem sokkal később az autó - alkohol és kábítószerek hatása alatt lévő - tulajdonosát is őrizetbe vették egy közeli utcában.

A STS később kiadott közleményében rámutatott, hogy

a mozgásban lévő autó csomagtartójából segítséget kérő nő helyzetének folyamatos nyomon követését és megmentését egy - a szolgálat által 2018-ban kifejlesztett - mobilalkalmazás tette lehetővé, amelyet nem szükséges előre telepíteni, hanem a segélyhívás alkalmával az áldozat a neki küldött linkre kattintva aktiválja.

Az alkalmazás működtetéséhez azonban a telefonnak rendelkeznie kell internetkapcsolattal és GPS-modullal.

2020 nyarán egy lezárt kamionból menekített ki a román rendőség két fuldokló afgán bevándorlót, akik a 112-es segélyhívón angolul kértek segítséget, arra panaszkodva, hogy be vannak zárva egy járműbe, nem tudják, hol vannak és nem jutnak levegőhöz.

Az áldozatok mobiltelefonját azonban nem mindig sikerült idejében bemérnie a STS-nek.

Kilenc éve az Erdélyi Szigethegységben lezuhant egy kisrepülőgép, amelynek mind a hét utasa túlélte magát a balesetet, de mire a mentésben részt vevők hat óra elteltével rájuk találtak, két utas meghalt. 2019 nyarán - a belügyminiszerrel és a rendőrség vezetőivel együtt - a STS vezetőjét is leváltották a caracali tinigyilkosságok néven elhíresült ügyben, miután kiderült, hogy a második áldozat hiába hívta többször is a 112-es segélyhívószámot, a rendőrök nem voltak képesek idejében azonosítani a hívás helyét és közbelépni, hogy megmentsék a lány életét.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Fejbe lőtte magát az apja légpuskájával egy 10 év körüli kisfiú Budapesten
A gyerek súlyos sérüléseket szenvedett. A rendőrség kiskorú veszélyeztetése miatt nyomoz.

Link másolása

Fejbe lőtte magát az édesapja légpuskájával egy tíz év körüli kisfiú Budapesten, a Rózsahegy utcában - írja Metropol. A lap szerint a gyerek az udvaron, az apja pedig a lakásban tartózkodott, amikor megtörtént a baj.

A BRFK az esettel kapcsolatban azt közölte, hogy február 4-én egy XVII. kerületi lakásban

egy gyermek légpuskával véletlenül fejbe lőtte magát és súlyos sérülést szenvedett. A XVII. Kerületi Rendőrkapitányság

kiskorú veszélyeztetésének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatott ki egy 48 éves férfit.

A 24.hu úgy tudja, hogy a gyerek édesapját hallgatták ki gyanúsítottként.


Link másolása
KÖVESS MINKET: