KÉK HÍREK

Tűz ütött ki egy mexikói menekültközpontban, legkevesebb 37-en életüket vesztették

A katasztrófa okát még vizsgálják.

Link másolása

Tűz ütött ki március 28-án hajnalban a mexikói Ciudad Juárez egyik menekültközpontjában.

A katasztrófában legkevesebb harmincheten életüket vesztették. A tűz okát még vizsgálják.

Az amerikai-mexikói határon lévő épületben a feltételezések szerint legalább hetven ember tartózkodott. Az áldozatok közül sokan venezuelaiak lehettek, akik az Egyesült Államokba próbáltak bejutni.

A helyi média szerint nem sokkal a tűz keletkezése előtt zavargások voltak a központban. A tűz a feltételezések szerint egy olyan helyen pattant ki, ahol olyan bevándorlókat fogadtak a hatóságok. Az emberek hétfő óta várakoztak bebocsátásra

- írja a BBC.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Leégett a fél teste egy 21 éves egyetemistának, aki felmászott egy tehervonat tetejére
A fiatal férfi súlyos áramütést szenvedett, mert felmászott egy vasúti pályán álló tehervagon tetejére.

Link másolása

A fiatal férfi körülbelül 10 méter tett meg, mielőtt megrázta az áram Nyíregyházán.

A Friss Média leírása szerint a város egyik állomásán egy 21 éves egyetemista a barátjával tartott haza, amikor egy hirtelen ötlettől vezérelve felmászott a vasúti pályán álló tehervagon tetejére. A fiút körülbelül 10 méter megtétele után megrázta az áram.

Az egyetemista egy 15 éves barátjával sétált éppen az állomáson, amikor hirtelen graffitiket szúrt ki az egyik vonaton, és oda is rohant, hogy megnézze a rajzokat. A fiatalabb fiú ezután annyit hallott, hogy:

"Jé, erre fel lehet mászni!"

Ezek után egy hatalmas csattanás hallatszott, majd lángok csaptak fel.

Az egyetemista felsőteste durván megégett, a kiérkező mentők a stabilizálást követően elszállították. A portál úgy tudja, hogy a sérült egyetemista jelenleg is mélyaltatásban van.

(via Blikk.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Az érettségijét ünnepelte egy hajón, buliból beugrott a vízbe, azóta nem találják a 18 éves fiút
Cameron Robbins a Bahamákon bulizott az iskolatársaival szerdán. A szülei reménykednek benne, hogy a fiuk élve előkerül.

Link másolása

A 18 éves fiú éppen a sikeres középiskolai érettségijét ünnepelte egy hajón a Bahamákon szerdán, amikor egy bátorságpróba után elkövetett ugrás után nyoma veszett.

Cameron Robbins a Bahamákon ünnepelte a sikeres vizsgáját több helyi középiskola diákjaival egy partihajón szerdán. Nem sokkal a szállásukra érkezésük után indultak útnak a hajóval, ahol a szemtanúk szerint este fél 10 után a fiatal srác az óceánba ugrott az Athol-sziget mellett.

Ezek után a hajó órákig körözött a környéken: a személyzet tagjai próbálták megtalálni a fiút, de nem jártak sikerrel, később a helyi parti őrség segítségével helikopterrel is keresték az eltűnt tinit, de még nem találták meg.

A University Lab School igazgatója közleményt adott ki az iskola nevében, amelyben azt írta, hogy az iskolai közösség azért imádkozik, hogy épségben megtalálják a nemrég érettségizett tanulójukat.

„Felvettem a kapcsolatot Cameron családjával, jelenleg a hatóságok még mindig keresik a fiút a Bahamákon” – írta az iskolaigazgató Kevin George.

„Az ilyen nehéz időkben össze kell fognunk és támogatnunk kell egymást. Nehéz szavakkal leírni azt, amit érzünk, de össze kell tartanunk”

- tette hozzá az igazgató.

A fiúért csütörtökön már virrasztást is tartottak a diákok és a szülők, akik reménykednek benne, hogy Cameron még élve előkerül.

(via New York Post)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Egy újabb végrehajtó ügyében indulhatott nyomozás
Az érintett végrehajtót már fel is függesztették. Azt nem tudni, hogy ennek köze lehet-e a Schadl-Völner-ügyhöz.

Link másolása

A Központi Nyomozó Főügyészség nyomozást folytat egy olyan ügyben, amelyben ismét egy önálló bírósági végrehajtó lehet az egyik érintett – tudta meg az rtl.hu. Azt nem tudni, hogy ennek köze lehet-e a Schadl-Völner-ügyhöz.

Az érintett végrehajtót már fel is függesztették.

A Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) a folyamatban lévő nyomozásról a nyomozás érdekei hivatkozva nem adott tájékoztatás az ügyről. A portál azonban a kérdéseiben név szerint azonosította a végrehajtót, így a nyomozóhatóság válasza alapján az illető érintett lehet egy ügyben.

Az rtl.hu megkereste a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar frissen megválasztott elnökségét, választ azonban nem kaptak. Ahogy a kar felügyeletét ellátó Szabályozott Tevékenységek Felügyeleti Hatóságától sem.

Ennek a szervezetnek az elnöke, Bíró Marcell azonban a kar csütörtöki közgyűlésén pont arról beszélt, hogy zéró toleranciát hirdettek a szabálysértő végrehajtókkal szemben. Ahogy Bíró fogalmazott:

„a végrehajtói szakmának egy tisztulási folyamaton kell átesnie”.

(Forrás: rtl.hu)


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Négy autó ütközött, óriási a dugó a Balaton felé az M7-esen
Két baleset is történt Martonvásárnál, tíz kilométeres a torlódás. A 7-es főút felé lehet kerülni.

Link másolása

Két baleset is történt az M7-es autópálya Balaton felé tartó sávjában Martonvásárnál, több kilométeres a dugó.

A Fejér Vármegyei Rendőr-főkapitányság azt írta, hogy

a két balesetben négy autó ütközött: a műszaki mentést megkezdték, jelenleg csak a külső és a leállósávon halad a forgalom. A torlódást Martonvásárnál a 7-es főút irányába lehet elkerülni.

Az Útinform szerint már több mint 10 kilométeres a torlódás a Balaton felé.

Az ellenkező irányban, a Kőröshegyi völgyhíd előtt egy személygépkocsi szalagkorlátnak ütközött, ezért a 123-as kilométernél a forgalom csak egy sávon halad.

(Forrás: MTI)


Link másolása
KÖVESS MINKET: