KÉK HÍREK
A Rovatból

Tartozott a villanyszámlával, ezért robbanthatott a zavart férfi Esztergomban

Már napközben is azzal fenyegetőzött, hogy ha kikapcsolják nála az áramot, robbantani fog.

Link másolása

Ahogy arról beszámoltunk, szerda este az elsődleges információk szerint egy gázpalackot robbantott fel egy esztergomi férfi otthonában. A detonációban rajta kívül egy rendőr vesztette életét, 11-en megsérültek, köztük négyen súlyosan.

A zavartan viselkedő férfi – aki a helyiek elmondása szerint gyakran került összetűzésbe a hatóságokkal – már napközben is azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a házát, a hatóságok ezért voltak kinn nála.

Az indítékról az esztergomi Gran TV számolt be.

Információik szerint az egyedül élő férfi jelentős mennyiségű villanyszámla-tartozást halmozott fel.

Az elkövető ezért fenyegetőzött robbantással, mondván: ha lekapcsolják nála az áramot, robbantani fog. Az áramszolgáltató azoban lapunknak megerősítette, hogy nem tervezték kikapcsolni a szolgáltatást.

Az Index információi szerint a férfinak más komoly tartozása is volt. A portál úgy tudja: rengeteg adóssága volt, ezért kocsiját is lefoglalták. Emiatt haragudott a rendőrökre, többször fenyegette őket és az ügyészeket is: azt képzelte, ők hagyták ellopni a kocsiját.

A helyszínre érkezett Pintér Sándor belügyminiszter – aki a Fidesz kihelyezett frakcióülése miatt amúgy is a városban volt – és Hajdu János, a TEK főigazgatója.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Hadházy újabb, 400 milliós kamuprojektet talált: sportkomplexumnak indult, lett belőle egy konditerem és egy teqballasztal
Ennyi uniós támogatást kaptak Kiskörén, aztán 5 év leforgása alatt ennyit sikerült belőle (és a vállalt önerőből) teljesíteni.

Link másolása

Hadházy Ákos ezúttal Kiskörén fedezett fel egy érdekes uniós projektet, amely 400 milliós támogatásból plusz önerőből létesült.

"Ezekben a képekben a legkevésbé az a vicces, hogy a zebrát is szalagvágással átadó miniszter (Navracsics Tibor) úgy tűnik ,annyira fél már a szalagoktól, hogy görcsösen újítani akart. Sokkal fontosabb, hogy az EU-s pénzekért kunyizó miniszter MIT és KIVEL adott át.

A kiskörei projekt ugyanis eredetileg egy valósi sportkomplexumnak indult, 400 milliós EU-s támogatással plusz önerővel. Lett volna itt műfüves focipálya, , kézi-, kosár- és teniszpálya, kétszintes épület, benne squash pálya, táncterem, játszóház, szauna ÉS konditerem.

Ebből lett egy szánalmas konditerem , egy kültéri pingpong asztal és EGY kosárpalánk, némi diszkő burkolaton, nagyjából 5 évvel (!) azután, hogy a fideszes önkormányzat aláírta a támogató szerződést és ezután az pénz nagy része a számlájukra is került?

Hadházy azt is leírja, hogy milyen folyamatok játszódnak le egy ilyen projektnél:

"Hogy történhetett ez? Valószínűleg úgy, ahogyan nagyon sok hasonló projekt befuccsolt: a fideszes országgyűlési képviselők kézzel akarták irányítani a települések projektjeit, meghatározva, hogy melyik cég lesz a kivitelező. Igen ám, de egyrészt a közbeszerzések lepapírozása sok időbe telik, másrészt a csókos cégnek sem volt mindig elég kapacitása, így nagyon sok projekt "megcsúszott". Aztán jött ugye az Európa rekord infláció és kiderült, hogy nemhogy a 30-40 százalékos alkotmányos költség (kenőpénz) nem jön ki a tervezett összegből, de az eredeti terveket sem lehet megvalósítani. Ez megint egy csomó papírmunkával járt, a szerényebb tervek engedélyeztetése, újbóli közbeszereztetése."


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
A Rovatból
Megkéselték a börtönben Derek Chauvint, a George Floyd halála miatt elítélt volt rendőrtisztet
A támadó férfi 30 éves börtönbüntetését tölti, amit egy bűnbanda, a Mexican Mafia tagjaként elkövetett cselekményeiért kapott.
MTI - szmo.hu
2023. december 02.


Link másolása

Közismertsége miatt késelte meg egy elítélttársa a börtönben Derek Chauvint, a George Floyd halála miatt elítélt volt rendőrtisztet - derül ki a helyi idő szerint pénteken nyilvánosságra hozott ügyészségi iratokból.

Az ügyészség arról is beszámolt, hogy

a volt rendőrt 22-szer szúrta meg a szervezett bűnözés miatt elítélt John Turscak az Arizona állambeli Tucson szövetségi börtönében még múlt pénteken. Az információk szerint Derek Chauvin életét a gyors beavatkozás mentette meg; később kórházba került, állapotáról az azóta eltelt több mint egy hétben hivatalos közlemény nem jelent meg.

John Turscakot emberölés kísérletével vádolta meg az ügyészség;

az 52 éves elítélt a beavatkozó börtöntiszteknek azt mondta, hogy ha nem fékezik meg, akkor megölte volna áldozatát. Később elismerte, hogy hónapok óta tervezte a támadást, mert zavarta Derek Chauvin ismertsége, azt ugyanakkor tagadta, hogy az eredeti szándéka gyilkosság lett volna. John Turscak múlt pénteken a börtönkönyvtárban egy maga által készített késsel támadt rá börtöntársára, az őrök pedig csak paprikaspray használatával tudták megállítani.

A férfi 30 éves börtönbüntetését tölti, amit egy bűnbanda, a Mexican Mafia tagjaként elkövetett cselekményeiért kapott.

Turscakról az is kiderült, hogy 1997-ben a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) informátora volt, és értesülésekkel, hangfelvételekkel segítette a hatóságokat a bűnbanda elleni vizsgálatban, amely 40 vádemeléssel zárult. Beépített informátori státusza azután szűnt meg az FBI-nál, hogy kiderült érintettsége drogkereskedelemben, pénzek kikényszerítésében és más erőszakos cselekményekben.

Derek Chauvin ügyvédje a múlt pénteki támadást követően elégedetlenségének adott hangot a büntetés-végrehajtás hozzáállása miatt, mondván, ő is csak a sajtóból szerzett tudomást az ügyfelével történtekről, miközben a családot napokon át nem tartóztatták a részletekről, és hozzátartozójuk állapotáról.


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Megrázó részletek: Nagy Melanie unokaöccse volt az eltűnt, meggyilkolt fiatal férfi
A férfi édesanyja szerint a pénzéért és a drága órájáért ölhették meg a fiát. A rendőrség egy videót is közzétett a helyszínről.

Link másolása

Mi is hírt adtunk róla, hogy eltűnt egy 29 éves férfi, akinek holttestét a bejelentés másnapján találták meg a rendőrök egy Budapest környéki ingatlanban. Az autója az udvaron állt, és a ház melléképületében pedig a férfi holttestét is megtalálták.

Mint kiderült, a férfi G.w.M volt feleségének, Nagy Melanienek az unokaöccse volt. A nő is segítséget kért a rokona eltűnésekor a közösségi oldalán. Leírása szerint az unokaöccse délután elindult haza, de nem érkezett meg. A rendőrségre is jelentették eltűnését. Akkor már a telefonja ki volt kapcsolva.

A Bors cikke szerint a férfit összeszurkálhatták.

A lapnak az elhunyt édesanyja sírva mesélte el, hogy őket éjjel értesítették:

"Este találták meg. Éjjel szóltak nekünk, hogy megtalálták az én drága fiamat".

Szerinte a pénzéért és nagy értékű órájáért gyilkolták meg. A fia éppen hozzá indult, akkor csalhatták el - mondta el a lapnak.

A Police.hu közlése szerint az adatgyűjtés során látókörbe került az eltűnt férfi egyik ismerőse is, akit a BRFK Célkörözési Osztály és a Bűnügyi Bevetési Osztály nyomozói Budapesten, a IX. kerületi Tűzoltó utcában december 1-jén délelőtt elfogtak.

Eközben az eltűnt férfi holttestét is megtalálták Budapest környékén, egy romos ház melléképületében. A Mercedese az udvaron állt, ponyvával, autógumikkal, fadarabokkal letakarva.

A rendőrség által készített korhatáros videó ITT látható.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
A Rovatból
Túszdráma: kihűlt a kebabjuk, ezért túszul ejtették az ételfutárt, végül egy mesterlövész meglőtte az egyiküket
Őrjöngést rendezett két, alkoholtól és kábítószertől eszét vesztett brit férfi, akiknél azért szakadt el a cérna, mert nem voltak elégedettek a kiszállított étellel.

Link másolása

A 46 éves Paul Burton és a 38 éves Nathan Turner túszul ejtett egy ételfutárt, mert az általa kiszállított csirkés kebab hideg volt, és egy saláta is kimaradt a rendelésükből. A válium hatása alatt álló brit férfiak ámokfutásának a rendőrség mesterlövésze vetett véget – de még ezután is volt meglepetés az őrült sztoriban.

Turner a Facebookon élőben is közvetítette az emberrablást.

A videóban azt mondta, rendelt két kebabot, de az étel hideg volt, a saláta pedig hiányzott, ezért szerinte úgy „korrekt”, ha a futárnak várnia kell velük lakásukban.

„Szeretnék bejelenteni egy bűncselekményt, mert ellopták a salátámat, és ellopták a hőt a kebabomból” – mondta a 38 éves férfi, aki aztán társával nem is engedte el az ételfutárt.

A két férfi lakásához rendőrök érkeztek, akiket Burton távcsöves puskával fogadott, és azt mondta nekik, hogy azonnal lelövi őket, ha átlépik a küszöböt.

A túszdráma 14 órán keresztül zajlott, közben Burton és Turner végig őrjöngve fenyegetőzött a fegyverrel. Az ámokfutásnak az vetett véget, hogy egy rendőrségi mesterlövész meglőtte Turnert, ami után a két emberrabló feladta magát.

A hatóságok megállapították, hogy az eset előtt Burton és Turner nagy mennyiségű alkoholt és váliumot fogyasztott. Emellett a lakásukban különféle gyíkokat és kígyókat is találtak, köztük például egy négyméteres pitont. A hüllőket elszállították az állatvédők.

Forrás: RTL, Mirror


Link másolása
KÖVESS MINKET: