KÉK HÍREK

Szándékosan hajtott a gyalogosok közé egy autós Pápán

Szándékosan szlalomozott az emberek között, egy autónak is nekiment.
Fotó: Police.hu (illusztráció) - szmo.hu
2023. március 18.


Link másolása

Egy 36 éves gyöngyösi férfi 2022. június 10-én délelőtt kocsival érkezett az egyik pápai parkolóba.

Ott azután többször is szándékosan az ott gyalogosan közlekedő ismerősei fele kormányozta a járművet, akikkel korábban nézeteltérésbe keveredett.

A gyalogosok közül többen kénytelenek voltak elugrani a jármű elöl, hogy elkerüljék az ütközést, a manőverek alkalmával a gyöngyösi sofőr egy ízben az egyik mögötte parkoló autónak is neki ütközött, amivel anyagi kárt is okozott – írja a Rendőrség honlapja.

A rendőrök a 36 éves elkövető ellen közúti veszélyeztetés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytattak büntetőeljárást, amelynek alkalmával a férfi vezetői jogosultságának szüneteltetését is elrendelték.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Pápai Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.


Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk


KÉK HÍREK
Szörnyű tragédia: saját láncfűrésze vágta el a békési állatmenhely vezetőjének nyakát
A menhely területén történt a szerencsétlen tragédia.

Link másolása

Súlyos tragédia történt a Békés vármegyei Doboz-Szanazugban: láncfűrészes favágás közben meghalt egy helyi férfi – derült ki a Tények tudósításából.

A hírműsor értesülései szerint a férfi felmászott a fára, kikötötte magát és úgy dolgozott.

Megpróbálta kirántani a fából a még járó láncfűrészt, ám nem állította le, ezért az nagyobb fokozatra kapcsolt, és ekkor olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a kiérkező mentősök már nem tudták megmenteni az életét.

Holttestére a felesége talált rá.

Az áldozat a Békés vármegyei állatmenhely vezetője, Galuska József volt, a tragédia is a menhely területén történt. A környékbeliek nagyon céltudatos embernek ismerték, aki mindig a közösségért dolgozott.

A Gyulai Állatvédő Egyesület a Facebook-oldalokon emlékezett meg a társukról, akinek – mint írják – a munkája, lénye pótolhatatlan.

A Tények riportja a tragédiáról


Link másolása
KÖVESS MINKET:

KÉK HÍREK
Meghalt egy férfi, miután egy elektromos rollerre ráesve találtak rá hajnalban Nyúlon
A férfi az elektromos járművel esett el szombat hajnalban, a baleset okát még nem tudni.
Forrás: police.hu - szmo.hu
2023. március 25.


Link másolása

Eddig tisztázatlan körülmények között egy 41 éves férfi esett el egy elektromos rollerrel - írja a police.hu.

A rendőrségre 2023. március 25-én 1 óra 40 perckor érkezett a bejelentés, hogy Nyúlon, a Tavasz utcában egy elektromos rollerre ráesve találtak egy személyt. A rendelkezésre álló adatok alapján egy 41 éves férfi az elektromos járművel eddig tisztázatlan körülmények között elesett.

A balesetben a férfi olyan súlyosan megsérült, hogy a kiérkező mentők az életéért hiába küzdöttek, belehalt az elszenvedett sérüléseibe.

A Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya vizsgálja a baleset bekövetkezésének okát és a körülményeket.

Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
Elviselhetetlen bűz áradt egy jánoshalmai ház kertjéből – sokkoló volt, amit ott találtak
Egy állatmentő alapítvány önkéntese több egymásra dobált kutyatetemmel szembesült.

Link másolása

Már az utcán lehetett érezni az orrfacsaró bűzt egy jánoshalmai ház közelében – erről is beszélt az RTL Híradójának a Kelebiai Kutyamentő Alapítvány egyik önkéntese, Botka Iván.

A helyi jegyző hívta az állatvédőket a jánoshalmi házhoz, mert szerinte a ház tulajdonosa, egy 70 éves asszony rossz körülmények között tartotta a kutyáit, és elviselhetetlen bűz áradt az udvarról.

A helyszínen sokkoló látvány fogadta az önkénteseket:

az udvaron egymásra dobált kutyatetemeket találtak.

Ezek többsége egy gázcsonk tetejére volt hányva, egy halott kiskutya pedig a kert egyik sarkában hevert.

Az állatvédőknek végül 9 kutyát sikerült kimenteniük az embertelen körülmények közül. A hulladékkal és törmelékkel teli kertből kimenekített nyolc felnőtt és egy kölyökkutya kielégítő állapotban volt.

A képsorok ellenére a ház tulajdonosa, a 70 éves nyugdíjas vegyész, Stein Zsuzsa sírva magyarázta a Híradó kameráinak, hogy szerinte nagyon jó körülmények között tartotta az állatokat. Éppen ezért megviselte, hogy elvitték a kutyákat, akkeit ő az élete értelmeinek nevezett. Mint mondta, a telkén élő kutyákat korábban kóborlásaik során fogta be.

Az RTL riportja a megdöbbentő esetről
ó


Link másolása
KÖVESS MINKET:


KÉK HÍREK
„Egy köcsög rendőrkutya vagy, nem?” – belekötöttek egy rendőrbe egy pécsi edzőteremben
A két férfi verekedést akart kiprovokálni. Többször is visszamentek az edzőterembe, a fiatal rendőrt keresték.

Link másolása

Belekötöttek egy rendőrbe egy pécsi edzőteremben, a két férfi verekedést akart kiprovokálni - derül ki a Nemzeti Védelmi Szolgálat szombati Facebook-bejegyzéséből.

„Mi van te kutya”, „Egy köcsög rendőrkutya vagy, nem?”, „Te rendőrkutya kint megvárunk, és elkapunk”

– többek között ilyen és ennél durvább kifejezésekkel illeték az edzőteremben szabadidejében erősítést végző rendőrt .

Nemzeti Védelmi Szolgálat azt írja, hogy a néhány napja elfogott helyi férfi társaival minden ok nélkül kötött bele a rendőrbe, és mindenképp azt akarta kiprovokálni, hogy verekedés legyen a vége. A gyanúsított társaival másnap és az azt követő napon is visszament az edzőterembe, és kifejezetten a fiatal rendőrt kereste.

A főtörzsőrmester mindezt jelentette parancsnokának, ekkor lépett közbe a Nemzeti Védelmi Szolgálat, akiknek alapfeladata a védett állományba tartozók védelme.

A védelmi szolgálat a Pécsi Rendőrkapitányság nyomozóival együttműködve beazonosították, majd elfogták a 46 éves gyanúsítottat és 18 éves társát. Az is kiderült, hogy

az idősebb férfi ellen több erőszakos bűncselekmény miatt is eljárást folytatnak, így a bíróság elrendelte a letartóztatását.

A védelmi szolgálat egy videót is megosztott az esetről.


Link másolása
KÖVESS MINKET: