hirdetés

KÉK HÍREK

Pert nyert a biztosító ellen a nyírkátai férfi, akinek mindkét lábát levágta a vonat

Szerintük csalt, most azonban 11 millió forintot és annak kamatait kell kifizetniük neki.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2018. november 29.

hirdetés

Cs. Sándornak négy évvel ezelőtt vágta le mindkét lábát a vonat a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Nyírcsászári vasútállomáson, térdtől lefelé amputálni kellett. A biztosítók viszont nem fizettek neki, mivel azt gyanították, hogy a nyírkátai férfi szándékosan ugrott a a vonat alá, hogy így szerezze meg a biztosítási pénzt. Gyanúsnak találták, hogy a férfinek 27 cégnél is volt biztosítása. Az egyik cég magánnyomozót fogadott, hogy vizsgálja ki az ügyet.

A férfi ellen csalás miatt még büntetőeljárást is indítottak, Cs. Sándort először gyanúsított, majd vádlott lett, a hatóságok feltételezése szerint szándékosan ugrott a vonat alá, hogy így jusson hozzá a több százmillió forintnyi biztosítási pénzhez.

Mivel a biztosítók nem fizettek, a férfi beperelte őket, tehát az ellene indult büntetőeljárás mellett polgári perek is indultak. Az egyik ilyen polgári peres eljárás most lezárult és neki adott igazat.

A bíróság a szándékosság körében teljeskörűen lefolytatta a bizonyítási eljárást: meghallgatta Cs. Sándort, kihallgatta tanúként a mozdonyvezetőt, a kalauzt és az egyik utast is. Bekérték a teljes iratanyagot is, amit a nyírbátori és a budapesti rendőrség készített. Mivel a férfi több biztosítót is beperelt, így a többi bíróság által lefolytatott bizonyítási eljárás iratanyagát, szakértői véleményeket is megszerezte a bíróság. Ezek alapján kimondták, hogy

a biztosító nem tudta kétséget kizáróan bebizonyítani, hogy a férfi szándékosan vágatta le a lábát - írja az Index.

hirdetés

A bíróság szerint elképzelhetetlen, hogy Cs. Sándor fényes nappal így próbált volna meg biztosítási csalást véghez vinni. Figyelnie kellett volna, hogy véletlenül se lássák meg, 1-2 másodperc alatt kellett volna bemásznia a vonat alá, és azt is nehezen tudta volna kiszámolni, hogy csak a lábait vágja le a szerelvény, és ne rántsa őt tovább.

A bíróság tehát Cs. Sándornak adott igazat, és kötelezte az egyik biztosítót 11 millió forint és annak kamatainak megfizetésére.

Cs. Sándor 2013 novembere és 2014 februárja között összesen tizennégy biztosító társasággal kötött élet- és baleset-biztosítást. A 27 biztosítónál összesen 29 biztosítást kötött, de nem mind baleset-, és életbiztosítás volt. Olyanokra is kötött például, mint a slusszkulcs elhagyása - írja az Index.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

Címlapról ajánljuk

Címlapról ajánljuk


hirdetés

Háromgyerekes apa az a buszsofőr, aki megkéselt egy maszk nélküli fiatalt péntek éjjel Budapesten

Utasként ült a járaton, amikor arra kérte a két új felszálló fiatalt, hogy vegyenek fel maszkot. Vitatkozni kezdtek, amit leszállás után is folytattak, ezután késelte meg egyiküket.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. február 28.

hirdetés

Mint arról mi is beszámoltunk, késsel szúrtak meg egy 23 éves férfit pénteken késő este a fővárosi a XIV. kerületben, a Hungária körút és a Thököly út kereszteződésében lévő buszmegállóban.

3 gyerekes apa az a buszvezető, aki életveszélyesen megkéselte a 23 éves fiatalt a buszmegállóban.

Utasként ült a járaton, amikor arra kérte a két új felszálló fiatalt, hogy vegyenek fel maszkot. Vitatkozni kezdtek, amit leszállás után is folytattak, ezután késelte meg egyiküket.

A férfi elmondása szerint beszóltak neki és hergelni kezdték. Ezért lett annyira ideges, hogy elővette a kését.

A buszos szakszervezet vezetője tisztességes embernek ismeri a gyanúsítottat. Az ügyészség nem indítványozta letartóztatását, így hazamehet.

hirdetés

VIDEÓ: Az RTL Híradó beszámolója


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:

hirdetés
KÉK HÍREK

Nagy területen ég a nádas Fonyód és Balatonfenyves között

Az Önkormányzati Tűzoltóság aggasztó képeket közölt a helyszínről.
Fotó: Önkormányzati Tűzoltóság Balatonboglár - Balatonlelle / Facebook - szmo.hu
2021. február 27.

hirdetés

Nagy területen ég a nádas Balatonfenyves és Fonyód között - írja Balatonboglár és Balatonlelle önkormányzati tűzoltóságának Facebook-oldala.

A Veol.hu információi szerint

öt hektáron csaptak fel a lángok, amit a a keszthelyi, a siófoki, a marcali hivatásos, a balatonboglári önkormányzati, valamint a fonyódi önkéntes tűzoltók próbálnak eloltani.


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

142 embert jelentettek fel a rendőrök Gődény György vasárnapi tüntetése után

Két embert elő is állítottak, egyiküket az ellene kirendelt szabálysértési körözés miatt.
Fotó: Markovics Z. Kristóf - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Mint arról beszámoltunk, "Vegyük vissza az életünket!" címmel hirdettek tüntetést vasárnap délelőttre a Hősök terére. A demonstrációt a járványszkeptikus gyógyszerész, Gődény György szervezte.

Az eseményen pár száz fős tömeg gyűlt össze, a legtöbben nem viseltek maszkot.

A rendőrség szerint jogellenes volt a tüntetés, intézkedtek is a résztvevőkkel szemben.

Miután a tömeg feloszlott a Hősök terén, egy kisebb csoport átvonult a Vajdahunyad várához és egy új gyűlésbe kezdett, a rendőrök viszont ott is intézkedtek.

A rendőrség hétfői közleménye szerint

hirdetés
a két helyszínen összesen 142 esetben tettek szabálysértési feljelentést, valamint 4 fővel szemben helyszíni bírságot szabtak ki.

A hatóság a Hősök terén tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés szervezése és tartása miatt, a Vajdahunyad váránál tartott gyűléssel összefüggésben gyűlés tartása miatt, egy-egy fővel szemben kezdeményez közigazgatási eljárást.

A rendőrök összesen két embert állítottak elő. Egy főt személyazonosság igazolásának megtagadása szabálysértése, egy főt pedig az ellene elrendelt szabálysértési körözés miatt.

hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET:


hirdetés
KÉK HÍREK

Videó: a sávok között cikázva ijesztgette a szembejövőket egy autós Budapesten

A balesetveszélyesen és szabálytalanul közlekedő sofőr a piroson is áthajtott, majd egy BKV-buszhoz is vészesen közel autózott.
Szeretlek Magyarország - szmo.hu
2021. március 01.

hirdetés

Őrült kamikaze módjára ijesztgette a szembejövőket egy autós vasárnap Budapest XVII. kerületében a Pesti úton - számolt be róla a Bp-i Autósok Közössége egy olvasótól kapott videó alapján.

A felvételt egy másik kocsi sofőrje készítette, aki azt mesélte, a Hyundait vezető sofőr a Pesti út - Zrínyi utca kereszteződésben a Zrínyi utcából

a piros lámpán áthajtva fordult egy másik autó elé, majd folyamatosan ijesztgette a szemből érkezőket, köztük egy BKV-s buszt is úgy, hogy ide-oda cikázott a sávok között.

A Kisvárda utcánál ráadásul teljesen áttért a menetirány szerinti bal oldalra, és csak centiken múlott, hogy nem ütközött frontálisan a szemből jövő autóval. A vétlen sofőrnek állóra kellett fékeznie az autóját, hogy elkerülje a bajt.

"A Tápióbicske utcába lefordulása előtt még egy szembejövő autót beijesztett, majd a Tápióbicske - Agyagos utca kereszteződésénél

a kéziféket berántva majdnem elsodorta az útpadkán közlekedőket"

- írta a videót készítő sofőr.

hirdetés

VIDEÓ: A szembejövőket ijesztgette egy autós a Pesti úton


hirdetés
Link másolása
KÖVESS MINKET: